İçeriğe Yönlendir

Yeni Yol Arkadaşım Megane 4 1.3 TCE Otomatik

Yılmaz Gökçe

Recommended Posts

İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ilkel sistemler, benle uğraşma İlkay,  tek kolonuma yetmez o sistem :p kulaklarım acıdı bile o ne,  video player betamı vhs mi, fan soğutmalı Sony Betamax atmıştım dolaba, altta biyerde duruyordu İzmirde, bunları bırakalı yıllar oldu be kardeş...

başka resim bulamadım idare et, Denon PMA-720NE-Denon DNP-730AE NetworkPlayer- Dali IKON 7 MK2 diyim gerisini hesapla, Teac ı katmadım bak, o eski yakaladın beni bak 5+1 Teac Powermax 2000 ilk pc aldığım zamanlardan ama rms değeri fenadır, idare ediyorum işte (buda kutuda kullanmıyorum devri geçti, bak burada yakaladın eskiyi haa :) Denon DCD-800AE CD Player), zony flan amatör işi, ha bendekide giriş sistemi idare et, fazla girmedim bu işe, zira sonu yok... Zony yi severim bak, tv KD-65XF9005

IMG_20230906_125557.jpg.96c506893a7b037f1f56d8fa61a24612.jpg

teac2000.jpg

5+1 ile müzik dinliyorsan hiç konuşmayalım :D

fifty cent de seversin şimdi sen ıww ıwwwww

Video betamax valla sıfır gibi :d

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bak kaynak atölyesinde bunu kullanıyoruz. Aktif bas. Markaya dikkat. Biraz küçük kusuruna bakma.

Screenshot_20240905_185730_WhatsApp.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

5+1 ile müzik dinliyorsan hiç konuşmayalım :D

fifty cent de seversin şimdi sen ıww ıwwwww

Video betamax valla sıfır gibi :d

yok o bir ara pc ye bağlıydı Oyun oynuyordum, şuan sadece optic ten Tv ye bağlı, Müzik Denon un işi :p

o gürültüde anca bass duyulur zaten, kafa şişirmeye devam :D betamax a iyi bak benimkide sıfır gibi kıyamadım duruyor bakalım..

Snoopdog açta dinleyelim, yada dur havamda değilim şu gider....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Arkadaşın konuyu pert ettik rüzgara karşı sidik yarıştırırken :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Hayırlı olsun 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

harbiden pardon ya :rolleyes: rüzgarıma karşı yarışma sende, türbülansta kalırsın bak, ani irtifa düşüşü olur mazallah :p

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ben anlamam, RN17 dışında koymam :)

Anlamakta zorlandığım konu oyak-reno yüzbinlerce araç satıyor ve bunların en çok gideri olan sarf malzemesi RN17 motor yağını servislerine tedarik etmiyor.  @Çağlar Bayurdeyimiyle o tibetli mavi yakalıyı dünyada yaşatmazlar. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe
Ayhan Asil yazdı:

Güle güle kullanın. Hayırlı uğurlu olsun. Tekeri düz bassın...

Teşekkür ederim. Cümlemize kazasız belasız sürüşler.

Fikri Keleş yazdı:

Hayırlı olsun 

Teşekkür ederim.

İlkay Başaran yazdı:

Arkadaşın konuyu pert ettik rüzgara karşı sidik yarıştırırken :crazy:

Konu bahane sohbet şahane :good1:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Sağol arkadaşım. Ali abiye bakma sen. Dozer gürültüsünden oluyor hep. Öyle kabul ettik onu. :D

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

Anlamakta zorlandığım konu oyak-reno yüzbinlerce araç satıyor ve bunların en çok gideri olan sarf malzemesi RN17 motor yağını servislerine tedarik etmiyor.  @Çağlar Bayurdeyimiyle o tibetli mavi yakalıyı dünyada yaşatmazlar. 

Reno fransaya bile sordum, Türkiyede servisler böyle diyor ne diyorsunuz? motorumuz şudur budur rn17 acea c3 speğini karşılasın ne koyarsanız koyun diyorlar, ben size bunu sormadımki servis rn720 kullanıyor.... cevap yine aynı, sen olsan ne yapardın? ben servislede tartıştım, biliyoruz am bu yağda olur diyorlar, sebeb bence bu yağ sadece Motul ve Lique Moly de var ülkede, bunlarıda kafalarına göre alıp kullanamıyorlar, ithal yağ varilide yok muadilide, işlerine gelmiyor, hadi bunuda geçelim firmaların yağ seçici uygulamalarına gir kendin bak, bu motoru seçince direk bizi arayın uyarısı çıkıyor, arıyorsun net cevap yok, Castrolde var yağ Türkiye de yok, verdikleri cevap ürün gamımızda yok, cevaba bak....

Bu yüzden ben üreticinin dediğine uyarım, servise zaten gitmiyorum, rn17 yağda ısrar etmem bu yüzden , hem nesine kızıyorlar doğru olanı bu, fiyatı servisteki yanlış yağdan daha ucuz ayrıca, ee bu durumda sence yanlışmı yapıyorum ben :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Yılmaz Gökçe yazdı:

Teşekkür ederim. Cümlemize kazasız belasız sürüşler.

Teşekkür ederim.

Konu bahane sohbet şahane :good1:

kardeş sen beni dinle RN17, alacağın yağlar Motul Specific RN17 5w-30 yada Liqoue Moly 4410 5w-30   ne kaybın olacak, tam uygun olan yağ buysa değilmi? benden söylemesi....

sen İlkaya bakma, miksere baka baka başı dönmüş, birde çimento tozu çekince böyle oluyor :D

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.

Betamax ın kaseti bulunuyor mu😂

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Servis uygun olmayan yağı koyabilir mi ya. Oyarlar adamı. Bu arada kaç tane 720 yağ yüzünden pert olan motor var? Varsa atar mısın Ali abi cidden merak ettim.

Fransaya attığın maili bekçi cevaplamış olmasın :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Servis uygun olmayan yağı koyabilir mi ya. Oyarlar adamı. Bu arada kaç tane 720 yağ yüzünden pert olan motor var? Varsa atar mısın Ali abi cidden merak ettim.

Fransaya attığın maili bekçi cevaplamış olmasın :crazy:

Fransa , Reno Türkiye'ye yönlendiriyordur o epostayı , o da böyle cevap veriyordur.  :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

🧿 Hayırlı olsun iyi günlerde kullanılsın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nissan ne kullanıyor bu motorda bakımda?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Evren Erakçora yazdı:

Fransa , Reno Türkiye'ye yönlendiriyordur o epostayı , o da böyle cevap veriyordur.  :)

net kıvırdılar zaten, haklı olabilirsin...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Emmiye sormak lazım ama Nissanda aynı durumda, burada olay anladığım kadarıyla saps olsada esas olay aşırı beslemeli bu motorlarda daha yüksek dayanım istenmesi, silindir ve valf aşınmaları esas önemli olanda direkt enjeksiyonlu bu motorda valflerde kurum olayı, alt yağlar bunu hızlandırıyor.... oyüzden yeterli değilki yeni bir standarta geçmişler, seneler olmuş hemde, biz bu motorları yeni görmeye başladık sayılır...

burada bişeyler yazmışlar konuyla ilgili,...

https://360.lubrizol.com/2019/The-New-Renault-RN17-Specification

ben iş garanti olsun diye diretiyorum,zira bu motorları rektefe edemiyoruz ülkede, riski minimuma indirmek lazım.... gerçi bunlar ölene dek 2. emeklilik gelir ama olsun, eşşeği sağlam kazığa demişler, hem Milli servet....

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

@Ali Cihangiroğlusarı sitede bayiden kiralık 200k km 1,33 tce ler var. Bayi kendinde olmayan rn17 tağı koymadığına göre bu araçlar bu km lerce nasıl geldi? Bu işte bir terslik yokmu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Emmiye sormak lazım ama Nissanda aynı durumda, burada olay anladığım kadarıyla saps olsada esas olay aşırı beslemeli bu motorlarda daha yüksek dayanım istenmesi, silindir ve valf aşınmaları esas önemli olanda direkt enjeksiyonlu bu motorda valflerde kurum olayı, alt yağlar bunu hızlandırıyor.... oyüzden yeterli değilki yeni bir standarta geçmişler, seneler olmuş hemde, biz bu motorları yeni görmeye başladık sayılır...

burada bişeyler yazmışlar konuyla ilgili,...

https://360.lubrizol.com/2019/The-New-Renault-RN17-Specification

ben iş garanti olsun diye diretiyorum,zira bu motorları rektefe edemiyoruz ülkede, riski minimuma indirmek lazım.... gerçi bunlar ölene dek 2. emeklilik gelir ama olsun, eşşeği sağlam kazığa demişler, hem Milli servet....

Bize yeni mi geldi? 2012 2013 birsürü satılık 1.2 tce clio dolu. Tce motorlar yeni değil.

2 tane de insta şovmeni çıktı 10 senedir kullanılan 1.2 tceyi saatli bomba yaptı 2 video ile. Çok ilginç biryer internet.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Nissan da rn17 kullanıyor. 

rn17 direkt enjeksiyonlu motorda koruma ve emisyon amaçlı kullanılması gerekiyor. Hem lpsi durumu hem de teknolojik alaşımın oksidasyonu, motor temizliği ve saps düzeyi derken reno rn17 standartlarını sundu. 

Yağ sektörü, otomobil üreticilerinin gereksinimlerini birkaç sene geriden takip ettiği için bu sıkıntıları yaşıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe
Adnan Çakır yazdı:

🧿 Hayırlı olsun iyi günlerde kullanılsın.

Teşekkür ederim :)

Metin Uzunoğlu yazdı:

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. 

Teşekkür ederim. Duanız tuttu heralde dün tek yön tabelasını görmeden yola daldım. Polis beylerden bir uyarıyla yırrtık :D

Sermet Gündoğdu yazdı:

Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.

Betamax ın kaseti bulunuyor mu😂

Teşekkür ederim. 

Kaset için biraz geç kaldık sanırım :D

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

@Ali Cihangiroğlusarı sitede bayiden kiralık 200k km 1,33 tce ler var. Bayi kendinde olmayan rn17 tağı koymadığına göre bu araçlar bu km lerce nasıl geldi? Bu işte bir terslik yokmu?

yok, 200 bin nedirki, valla ben üreticinin dediğine bakarım, 720 yağa evet bu olur diyemiyorsa esas iş burada demektir, hem neden bu kadar büyüdükü iş, rn17 yağ servistekinden daha kaliteli, motora tam uygun ve daha ucuz, neden diretiyorsunuz arkadaş :)

İlkay Başaran yazdı:

Bize yeni mi geldi? 2012 2013 birsürü satılık 1.2 tce clio dolu. Tce motorlar yeni değil.

2 tane de insta şovmeni çıktı 10 senedir kullanılan 1.2 tceyi saatli bomba yaptı 2 video ile. Çok ilginç biryer internet.

1.2 tce bununla tamamen alaksız bir motor ve tasarım hatalı, o yüzden tedavülden kalktı kardeş, 1.33 tce ye uygun değil rn710-720, silindirdeki delikli plazma sert çelik gömlek kaplamasını ve segmanları yersin, magnezyum silindirler daynır ama gerisi olmayınca nanay, uzun vadede yersin motoru, valflerde içten kurum bağlar ve aşınma olur, ayrıca bu motorda silindirlerin altı grafit kaplamadır ve silindir altına alttan soğutma amaçlı yağ püskürten yağ jetleride vardır, yağ pompası bile değişken basınçlıdır, yağ çok önemli zira yüklendiğinde sağlam ısınan ama banamısın demeyen bir motoru bu, hatta gerektiğinde 2 ve 3 silindirleride kapatır valfler aracılığıyla kompresyonda sıfırlar, tsi gibi ilkel değildir, yelkede tokadı basar sen ne yaptığını anlayamazsın bile :tongue: bunun canıda yağ, yağın tam olsun korkma, sebeb bu, boşa demiyorum servisin kullandığı yağ yetersiz diye, kesin net, şimdi karar senin...

5 lt. Motul yağ 1800 tl. civarı, serviste yağı kaça değişiyorlar, değermi inat etmeye :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

evet baktım, spec rn17 ayarında, motor zaten aynı mersoda aynı zaten... sülfat-kül ve oksidasyon açısından rn17 ayarında olması çok önemliymiş ayrıca...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...