İçeriğe Yönlendir

Ford Fusion Devir Sorunu

Arda Dulgar

Recommended Posts

Arda Dulgar
(düzenlendi)

Merhaba. Bir konuda sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım var.

1.6 Benzin + LPG 2004 model Fusion'um var.

15 gündür bir problemim var.

Bazen vites geçişlerinde vitesi değiştirip gazı artırınca araba yeni vites/devir döngüsüne girmeyip devir artmaya devam ediyor ve hızlanmıyor. Misal 4bin devire ulaşınca  değiştirmiş olduğum vitesin devirine düşüp araç hızlanmaya başlıyor. Şöyle de anlatabilirim. Sanki araba otomatik vites, ben gaza yükleniyorum devir artıyor sonra vites değişip devir düşüyor ve araç hızlanıyor. Bu durumla aynı his.

Durumun devriyaj balatasında olduğu düşüncesine sebep olmuştu bende. Ancak debriyaj baskı balata seti yeni. 1.5 yıllık falan. Kavrama da baya yukarda.

Daha sonra bu durumun sürüşte güç gereken durumlarda vites değiştirmeksizin de olduğunu farkettim.

Misal rampa tırmanacağım, dik bir rampa. Vites sabit 3 diyelim. 3 ile girdiğim rampada biraz rampa dikleşince gaza daha fazla bastığımda aynı durum oluyor. (vites değişimi yok) Devir gereksiz yükseliyor sonra birden rutin devire düşüyor ve araç hızına kavuşuyor.

Bu kafamı karıştırmıştı.

En son LPG almaya gittiğimde depo daha dolmadan 2 3 kere pompayı attı. Pompacı sizin şamandrada sorun var galiba dedi.

LPG filtresi yeni.

Son bakımda LPG kaçağı vardı bir yerde. Benim ustam lpgye bakmıyordu. Kendi bakım kısmını bitirince lpg ustasına götürdü, filtre değişti. Koku kesildi. Enjektörler değişse iyi olur demiş götürdüğü yer. Ustam alakası yok dedi. Devam et dedi. Bu olay da 2 ay önce falan oluyor.

LPG tankı 2015 haziran ayında takılmış. Tank üzerinde 2025 haziran skt yazıyor. Ama sanırım skt 10 yıldan 15 yıla çıktı.

Yapbozun parçaları bunlar ustalarım.

Benim sorun LPG sisteminden midir, baskı balatadan mıdır yoksa başka bir konudan mı?

Bu kadar bilgi ile yorum yapabilir misiniz? Tavsiyeleriniz nedir?

Sorun LPG de ise ve skt 10 yıldan 15 e çıkmadıysa tankı değiştirsem sanırım sorun çözülür?

15 yıla çıktıysa da değişim mi önerirsiniz?

Tavsiyeleriniz nedir?

Şimdiden teşekkür ederim.

tarihinde Arda Dulgar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Anlamadım, devir artıyor ama hız artmıyor mu yani. Sorun bu ise baskı balata ya kullanırım oyumu

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Baskı balata gitmek üzere her an yolda kalabilirsiniz dediğiniz durum 1. Ve 2. Vitesde çok hissedilmez yüksek viteslerde daha çok hissedilir 

Şu kadar önce değiştirdim demeyin 

Fabrikanın servisi vardı baskı balata bitti değiştirdiler otobüs  üç gün sonra yine balata sıyırdı tekrar baskı balata değişimine gitti 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Debriyajınız son haddinde. Acil değişim gerekli.

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Cevaplar için teşekkür ederim. Vites değişimi olmadığında da yapıyor olması, bir süre benzinde kullanmayı denediğimde o zaman diliminde tekrarlamamış olması beni aldattı sanırım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzinde çekiş gücü düşük ise bu da bir ihtimal, lpg de iken debriyaj kaydırması belirginleşmiş olabliir.

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Bugün balata değişimi yapılıyor. Çıkan balatanın durumunu paylaşmak istedim.

002.jpg

001.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sanırım sürekli yarım debriyaj kullanmışsınız. Diş kalmamış balatada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

volant sökülüp tornaya gitmedi sanırım?

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Çağlar Bayur yazdı:

volant sökülüp tornaya gitmedi sanırım?

gitmiş üstadım. neden sordunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Arda Dulgar yazdı:

gitmiş üstadım. neden sordunuz?

fotoda yoktu da, çok iyi olmuş balata bu hale gelmiş ise, volant mosmavi olmuştur

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Baskı balatayı adam gibi değiştiremeyen bir sürü usta var piyasada.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...