İçeriğe Yönlendir

Tavan Altı Komple Boyatıyorum

Mert Emre ŞAMCI

Recommended Posts

Mert Emre ŞAMCI
(düzenlendi)

Aracı aldığımdan beri memnun olmadığım tek durum kaporta.

Samimi olduğum işçiliğini bildiğim kaportacıma bırakacağım. Tavan hariç komple boya + komple pasta cila yapılacak. 1 senedir komple boyatalım muhabbetini yapıyorduk arada. Sana 40 a hallederiz demişti. 33.500₺ ye anlaştık bugün. 

Aracın kaporta durumunu özetler videoyu ekliyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

https://youtu.be/r834ERcGgg8?si=VVM8txrqE1k_hrr0

tarihinde Mert Emre ŞAMCI tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Aracınızın geçmişi nasıl bildiğiniz, benim gördüklerim  sanki ön parçalarda işlemler var. arka tampondaki paslı dediğiniz bölümden akıllı vida çıkarsa şaşırmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Farklı bir tampon düşünmüyorsanız bence gereksiz masraf olur eksikleri tamamlanıp onu da boyatabilirsiniz .

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Araç tavan hariç boyanmıştı sanırım daha öncesinde. Sizden önceki sahibi ya da sahipleri kaportacı diye duvar ustasına gitmişler sanırım. Öbür türlü bu şekilde deformasyonların olması pek mümkün değil. Çoğu ufak kusur dışarıdan sürtme olmaksınız kendi kendine oluşmuş.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ön parçaların üçünde de işlem çıkacak bence de. Sağ çamurluk/kaput çizgilerine bakınca hiç iyi işçilik yapılmadığı da belli oluyor. Arka tampondan akıllı vida çıkar o paslanan yerden muhtemelen. Bence boyatmak mantıklı. O ön tampon tamir edilir bu arada. Çok daha kötü durumdaki tamponumu tamir edip boyayıp yerine taktılar. Yan sanayi alacaksanız orjinalin tamiri daha iyidir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Komple boyat gitsin.. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

arabayı piyasanın 50 lira altına sat gitsin uğraşma  modelsiz araba olsa komple boyat derdim de bu modelli araba satarken kanser ederler . 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Murat Sahın yazdı:

Ön parçaların üçünde de işlem çıkacak bence de. Sağ çamurluk/kaput çizgilerine bakınca hiç iyi işçilik yapılmadığı da belli oluyor. Arka tampondan akıllı vida çıkar o paslanan yerden muhtemelen. Bence boyatmak mantıklı. O ön tampon tamir edilir bu arada. Çok daha kötü durumdaki tamponumu tamir edip boyayıp yerine taktılar. Yan sanayi alacaksanız orjinalin tamiri daha iyidir. 

Hocam tamponun sıfır yansanayisi 3.000₺. Çok bir para gelmedi gözüme. Birde 1.5 sene önce değiştiririm diye aldığım sis farlarım vardı sıfır orjinal. Onları da yeniye cuk diye takarız diye düşündüm. Bu arada araçta değişen yok. Şasi podye işlemsiz. Ancak kaput sök&tak boyalı. Ama dediğiniz gibi işçilik berbat. Arka tamponda da evet akıllı vida var :D Eşim arkayı hafif vurmuştu. Boyatırken şuanda boyatacağım usta sökemedi. Tampon full vidalıydı. Oda mecburen ayak mayak hiçbir şey olmadığı için vidaladı.

Yücel Metin yazdı:

Aracınızın geçmişi nasıl bildiğiniz, benim gördüklerim  sanki ön parçalarda işlemler var. arka tampondaki paslı dediğiniz bölümden akıllı vida çıkarsa şaşırmam.

Arka tampon akıllı vida. Ayakları kırık. Değişen yok. Kaput sök tak boya. Sağ ön çamurluk lokal boyalı. Sol ön çamurluk tam boya.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

3.500₺ kismi malzeme kalani iscilik. 

Yorumum bu 😍

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sami Demirpaz yazdı:

Yorumum bu 😍

3500 liralık malzeme fazla geldi . arabanın yarısını boyayacak daha boyamız var :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Ben çamurluklardaki boyaya takıldım..Nasıl o hale geldi ki acaba..Sanki yanmış gibi..

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Mankal yazdı:

Ben çamurluklardaki boyaya takıldım..Nasıl o hale geldi ki acaba..Sanki yanmış gibi..

Aracı alsst yspan bir akrabasından almıştı, para dosttan kazanılır. 

Ali Gök yazdı:

arabayı piyasanın 50 lira altına sat gitsin uğraşma  modelsiz araba olsa komple boyat derdim de bu modelli araba satarken kanser ederler . 

Bencede...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Metin Uzunoğlu yazdı:

Aracı alsst yspan bir akrabasından almıştı, para dosttan kazanılır. 

Abi aracı çok çok samimi olduğum kuzenimden aldım. İlanda olduğu zaman 275 olur mu 280 gibi düşünür müsünüz diye yanımda arıyorlardı. 305 gibi satmayı planlıyordu. Kendisinin aldığı rakam 280 di. Bana da 275 e verdi. 

Ali Gök yazdı:

Abi modelsiz olsa bu seferde aracın kendisi 250-300 yarı parasına araba mı boyatılır mantığı oluyor öylede asla boyatmazdım. Satarken 1 gram umurumda olmaz. Gerekirse baltayı vurur fiyatı dipleriz arabaya keyifsiz bineceğime paşa keyfime binerim yarını düşünemem. Allaha şükür çalışıp kazanıyoruz elalemi düşünemem.

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Sami Demirpaz yazdı:

Yorumum bu 😍

Abi vallahi yıllardır bunu söylüyorum. Yine motorda adam sensör krank keçe piston şu bu alıyor mecburi bir maliyeti varda. Boyada %90 kar gibi gözüküyor bana. Ama boyayanlara sorsan 20 bin maliyetidir :D

Bu arada fiyata hiç yorum yapan olmamış hiç yakın zamanda duyan eden kendi boyatan yok mu? Tavan hariç komple boya + komple pasta cilaya rakam hakkındaki düşünceniz nedir. 

Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş

Benden kocaman bir; Allah Kurtarsın...sayılı meblağ, yavaş yavaş ödenir ! Allah kimseyi oralara düşürmesin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mert Emre ŞAMCI yazdı:

Aracı aldığımdan beri memnun olmadığım tek durum kaporta.

Samimi olduğum işçiliğini bildiğim kaportacıma bırakacağım. Tavan hariç komple boya + komple pasta cila yapılacak. 1 senedir komple boyatalım muhabbetini yapıyorduk arada. Sana 40 a hallederiz demişti. 33.500₺ ye anlaştık bugün. 

Aracın kaporta durumunu özetler videoyu ekliyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

https://youtu.be/r834ERcGgg8?si=VVM8txrqE1k_hrr0

Bu fiyat inşallah fırınlı boyadır.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Sanayide şuan boya işi parça başı 3.000 ile 5.000 TL arası değişiyor, yapan ustanın iş kalitesi ve bilinirlik bu rakamı etkiliyor.  Şuan aldığınız rakam bence kabul edilebilir seviyede. 

Fakat attığınız videoyu incelediğimde ön tarafta kaput çamurluk arası boşluklar var gibi görüyorum hem tamponda değişecekken önden araba bir kaportacıda görse fena olmaz gibi duruyor her şey yerli yerine gelmiş olur. Hem boya masrafı yapıp hem de memnuniyetsiz ayrılmanızın önüne geçer. İşin sonunda memnun olmazsanız boyacının arabanın alt yapısı yetersiz paraya bu olur diye konunun içinden çıkacaktır. 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Boya fırınlı boya mı?

Ayrıca videoyu da saklayın derim. Hatta şase numarasının da göründüğü yeni bir video çekin. Ben şahsen bir araba alacak olsaydım videoyu izledikten sonra bu arabayı alırdım. Görsellik benim için önemli.

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Murat Öngür yazdı:

Bu fiyat inşallah fırınlı boyadır.

Fırın boya değil normal dükkanda boyanacak.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu araba satıştaydı değil mi? Kaporta önemli değil şeklinde satılıyordu sanırım 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Bence doğru karar. 

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu araba satıştaydı değil mi? Kaporta önemli değil şeklinde satılıyordu sanırım 

Evet kaporta benim için önemli değil. Bahsettiğim kaporta durumu araçta 5 değişende olsa komple boyada olsa şasi airbag işlemsiz kesme biçme yoksa ben motor mekaniğe bakar alırım biniciyim işime gelir. Benim aracımda değişen yok ama 5 değişende olsa gram umurum da olmazdı. Motor mekanik güzelse araç dıştan düzgün görünüyorsa tramere falana filana takılmam.

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

kapalı garaj yoksa ben bu şekildeki aracımı boyatmazdım şahsen, dolusu kapı çarpması vs vs istanbul gibi yerde daha ilk haftadan çizikler sürtmeler falan insanın ağrına gidiyor.

bence 1500 sulu zımpara rötuş güzel bir pasta cila yaptırsanız bir süre daha idare eder, malum istanbul trafiği 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Emre ŞAMCI yazdı:

Evet kaporta benim için önemli değil. Bahsettiğim kaporta durumu araçta 5 değişende olsa komple boyada olsa şasi airbag işlemsiz kesme biçme yoksa ben motor mekaniğe bakar alırım biniciyim işime gelir. Benim aracımda değişen yok ama 5 değişende olsa gram umurum da olmazdı. Motor mekanik güzelse araç dıştan düzgün görünüyorsa tramere falana filana takılmam.

esasen doğru ama aracı satacağınız için alıcının size inanması lazım. Aracın dışı kötü, ama ben içini mükemmel baktım deyince, inandırıcılığı kalmıyor. Ancak tanıdığına bu şekilde satılır. Hiç tanımayan portföyde alıcı az çıkar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

boyatıldıktan sonra satışa mı konacak bu araç? bizim piyasaya ters

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...