Çağlar Bayur 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Servet Aydın yazdı: Sana parayı verdik araba yok hâlâ? bana ne kibritler duruyor mu yerinde en son baktın mı Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Enes Ayan yazdı: Bir yakınım böyle bir sistemden araba aldı. Satıcı için zor bir durum ama bir sıkıntı olmuyor. Ruhsat fotokopisi, sizin TC kimlik numaranız, aracın km bilgisi ve resimleri, üzerinde rehin olmadığına dair belge, hasar kayıt sorgusu isteniyor. Sonra araca expertiz yapılması isteniyor. Onay çıkarsa siz aracı karşıya devrediyorsunuz. Devir alan kişi ruhsatla katılım evim şubesine gidiyor arabayı aldım parayı şu ibana yatırın diyor. Tabi arabaya rehin koyuyorlar. Para bir aksilik olmaz ise o akşam 17 de alacaklının hesabına geçiyor. Bu süreçte ilgili kurumdan paranın onlar tarafından odenecegine dair bir belge isteyebilirsiniz. Alıcı ile aranızda şu tarihe kadar para yatmaz ise parayi şu zamana kadar alıcı odeceyecektir diye belgeler imza edebilirsiniz aranızda içinizi rahatlatmak adına. Bu anlatılan hatalı bir yöntem. Böyle ise yanından geçilmez. bunun düzgün yapılmasının bir sürü yolu var. Ayrıca bu yine islami sayılmaz eğer oradan bir durum olacak ise. Arabayı sizin şirkete satmanız lazım. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Çağlar Bayur yazdı: bana ne kibritler duruyor mu yerinde en son baktın mı Hadi buradan yak diyeceğim de yakacak kibrit yok 1 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Bu kurumlar da BDDK bağlı zaten ve bu süreçleri BDDK belirliyor diye biliyorum. Diğer yandan bir bankadan 3 yıllık 400 bin çekseniz 800 bin geri ödemesi oluyor. Bu sistemde 40 bin organizasyon ücreti veriyorsunuz. Size maliyeti 440 bin. Bu da insanların bu sistemleri tercih etmesini sağlıyor. Tanıdık araç ararken çoğu satıcı kabul etmedi. En son bir bankacı olur dedi. Öyle aldı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Enes Ayan yazdı: 3 yıllık 400 bin çekseniz 800 bin geri ödemesi oluyor. Bu sistemde 40 bin organizasyon ücreti veriyorsunuz. Size maliyeti 440 bin. bu sistemden 400 bin çekince 3 yıllık ödeme toplamı 440 bin mi oluyor? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Çağlar Bayur yazdı: bu sistemden 400 bin çekince 3 yıllık ödeme toplamı 440 bin mi oluyor? Öyle diyorlar valla ve faiz yokmuş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Mahmut Yıldız yazdı: Öyle diyorlar valla ve faiz yokmuş o zaman her tür satlık araca talibim yağdırın ddaaalın..... o taksitleri ödeyip sıfır araba kurası bekleyenler için olmasın? tabii liste fiyatları güncellendikçe taksitler de artar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Çağlar Bayur yazdı: o zaman her tür satlık araca talibim yağdırın ddaaalın..... o taksitleri ödeyip sıfır araba kurası bekleyenler için olmasın? tabii liste fiyatları güncellendikçe taksitler de artar. Abi gün mantığının banka versiyonu. Kayınpeder girdi. 6 ay için 9 kura çekiliyor. Dezavantajı kura hemen çıkmazsa değer kaybı yaşanabilir ama zaten 2 senede bankaya 400 bini 800 olarak ödüyorsun burda da 400 binlik araba 500 ya da 600 oluyor zaman zarfında. Daha düşük model araç alıyorsun 😬 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Ben ev alırken em.nevim bütün parayı benim hesabıma yatırmıştı. Ben de kendi hesabımdan satıcıya aktararak evi almıştım. Önce satışı verip sonra parayı alma gibi bir şey varsa yapmayın. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Eylül Paylaş 5 Eylül (düzenlendi) Bugün bir konu için fuzuleve gitmiştim, bugün başvurmanız halinde dosya açılıyor 1 milyonluk araç için 70 nin ücret ödüyorsunuz vadeye göre 1 milyon/20 ay olursa aylık sabit 50 bin ödüyorsunuz. Arabayı mayıs 2025 te alıyorsunuz 1 milyon o gün aracını satana ödeniyor. 5 Eylül tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Metin Uzunoğlu yazdı: Bugün bir konu için eminevime gitmiştim, bugün başvurmanız halinde dosya açılıyor 1 milyonluk araç için 70 nin ücret ödüyorsunuz vadeye göre 1 milyon/20 ay olursa aylık sabit 50 bin ödüyorsunuz. Arabayı mayıs 2025 te alıyorsunuz 1 milyon o gün aracını satana ödeniyor. tam anlamadım: misal mondeo satılık, ben 50 bin ödemeye başlıyorum, mondeo sahibine 1milyonu ödeniyor, ruhsat adıma çıkıyor, garaja çekip mayıs 25 e kadar(6 ay ) bekletiliyor, ve sonra gidip alıp binebiliyorum? ödemeye devam ederek 20 ayı tamammlıyorum? satmak istersem de 20 ay sonra satabiliyorum? alaıcı olan bana toplam maliyeti de 1mly70bin TL aracı satana mayıs 2025 te mi 1 milyon ödeniyor bu gün mü? 2 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Kura size çıktıktan sonra 1 ay içinde araci veya evi almanız gerekiyor. Daha erken bir aksiyon olmuyor. Eger yuksek pesinat verirseniz erken sira imkaniniz oluyor. Bir arkadasimiz 900 binlik gruba girdi. 250 bin kafadan verdi sanirim. 6 veya 8inci ayda(%50 tamamlaninca sanirim) parayi ve sonra aracini aldi. Araca ipotek koyuyor sirket kalan odemeler bitinceye kadar. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Eylül Paylaş 5 Eylül (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: tam anlamadım: misal mondeo satılık, ben 50 bin ödemeye başlıyorum, mondeo sahibine 1milyonu ödeniyor, ruhsat adıma çıkıyor, garaja çekip mayıs 25 e kadar(6 ay ) bekletiliyor, ve sonra gidip alıp binebiliyorum? ödemeye devam ederek 20 ayı tamammlıyorum? satmak istersem de 20 ay sonra satabiliyorum? alaıcı olan bana toplam maliyeti de 1mly70bin TL aracı satana mayıs 2025 te mi 1 milyon ödeniyor bu gün mü? Öyle değil, sen dosya açıyorsun ben 1 milyonluk araba alacam diye. 70 bin hatırım payı veriyor, 50 bin taksit ödemeye başlıyorsun araç aşma sıran geldiğinde o gün araba kaç lira ise alım sözleşmesi yapıyorsun firma rehin koyuyor, satıcıya 1 milyonu ödüyor. Sen aracı alıyorsun. İşlemler BDDK denetiminde. Araç maliyeti 1070 bin, 20 ay bitince rehin kalkıyor. Aracı alacağın ay araca ekspertiz yapılıyor 1 milyon edermi diye, ediyorsa sıkıntı yok. 5 Eylül tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Sıranın gelmesi 5ay sürdü. Araç 1m iken oldu 1.2m. Ne olacak? Sistem, "gün" sistemine benziyor anladığım kadarıyla. Günü organize eden aradan sakalı alıyor Yorum bağlantısı
Cem Işık 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Servet Aydın yazdı: Sıranın gelmesi 5ay sürdü. Araç 1m iken oldu 1.2m. Ne olacak? Sistem, "gün" sistemine benziyor anladığım kadarıyla. Günü organize eden aradan sakalı alıyor Kısır, yaprak sarması vs veriyor gün sahibi abi, taş mı yesin? Yorum bağlantısı
Burak Değer 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Serdar Akgül yazdı: İyi gunler. Aracima baska bir sehirden talipli cikti. Araci Katilimevim uzerinden alacagim dedi ve sonrasinda oraya odemeye devam edecegim vs. dedi. Yarin bulundugum şehirden kardesi once bakacakmis,sonra ruhsat ve kimlik bilgisi vs gerekiyor ,dedi. Bu sekilde arac satan arkadaslar oldu mu,? Süreç nasil isliyor? Ruhsat fotokopisi ve kimlik bilgisi vs beni huylandirdi acikcasi. Birevimde çalışıyorum. Bankacılık Denetleme Düzenleme Kurumu bizim gibi firmaları denetliyor. Aracınızı alacak kişi, Araç projesi açmıştır. Paranın teslimat tarihi geldiği için, aracını alması gerekiyor. Evet, aracı aldıktan sonra borcu bitene kadar taksitleri ödemeye devam edecektir. Eğer ona satmayı kabul edecek olursanız. İşlemler başlatılır. Gerekli evraklar imzalanır. Katılımevim tarafından size sözleşme, taahütname gönderilir. Aracın satışını verdikten sonra araca rehin konulup, sonrasında şirket sizin hesabınıza aracının bedelini gönderecektir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Servet Aydın yazdı: Sıranın gelmesi 5ay sürdü. Araç 1m iken oldu 1.2m. Ne olacak? Sistem, "gün" sistemine benziyor anladığım kadarıyla. Günü organize eden aradan sakalı alıyor 1 milyona ödeyeceğim kredi de 24 ayda güncel şartlarda 700 binden fazla şu an. Zaten 1 milyona çıkan kredi 300 bin abi 😊 Bence değerlendirilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Burak Değer yazdı: Birevimde çalışıyorum. Bankacılık Denetleme Düzenleme Kurumu bizim gibi firmaları denetliyor. Aracınızı alacak kişi, Araç projesi açmıştır. Paranın teslimat tarihi geldiği için, aracını alması gerekiyor. Evet, aracı aldıktan sonra borcu bitene kadar taksitleri ödemeye devam edecektir. Eğer ona satmayı kabul edecek olursanız. İşlemler başlatılır. Gerekli evraklar imzalanır. Katılımevim tarafından size sözleşme, taahütname gönderilir. Aracın satışını verdikten sonra araca rehin konulup, sonrasında şirket sizin hesabınıza aracının bedelini gönderecektir. Hukuk dışı ve suistimale açık bir uygulama haberiniz olsun. Süreci yarıda kesip sizmiş gibi devam edip araç sahibinden bedava ruhsatı üzerine geçirirse ne olacak? Olmaz bu iş. Siz kendinizi garantiye alıyorsunuz güya ama satıcı nezdinde siz acaba gerçekten siz misiniz? Noterde parayı aldım mı diyecek almadığı halde? Hukuksuz.. Din adına atılan bu kadar takla anlamsız. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Faizsiz bankacılığa inanıyorum artık bende . Biri gelsin almeraya 350 versin alsın benden 😎 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Ali Gök yazdı: Faizsiz bankacılığa inanıyorum artık bende . Biri gelsin almeraya 350 versin alsın benden 😎 O araba iyi bi araba. Umarım bilene gider Yorum bağlantısı
Burak Değer 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Hukuk dışı ve suistimale açık bir uygulama haberiniz olsun. Süreci yarıda kesip sizmiş gibi devam edip araç sahibinden bedava ruhsatı üzerine geçirirse ne olacak? Olmaz bu iş. Siz kendinizi garantiye alıyorsunuz güya ama satıcı nezdinde siz acaba gerçekten siz misiniz? Noterde parayı aldım mı diyecek almadığı halde? Hukuksuz.. Din adına atılan bu kadar takla anlamsız. Hukuk dışı bir uygulama olsaydı. Bu finansman kuruluşlarının hepsi kapatılırdı. Olmaz diyorsunuz da, binlerce bu şekilde teslimat yapılıyor. Satan da mağdur olmuyor. Noterde zaten taahütname ibraz ediliyor. Sistemi biraz araştırın öylece konuşalım Mehmet bey. Onun dışında Avrupada da bu sistem var. İnsanlar evini bu şekilde alabiliyor. Her konuda keskin, üslubunuz ve yargılamalarınız hoş olmuyor. Saygılarımla… Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Hukuk??? Polatlar bugün tahliye edildi.. Siz sorun olunca anlayacaksınız. Ben konunun tam göbeğindeyim. 2 Yorum bağlantısı
Burak Değer 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Hukuk??? Polatlar bugün tahliye edildi.. Siz sorun olunca anlayacaksınız. Ben konunun tam göbeğindeyim. Sizinle polemiğe girmek istemiyorum. İyi akşamlar, Mehmet bey. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Metin Uzunoğlu yazdı: araç aşma sıran geldiğinde ilanda bir araç gördüm, ve onu alacağım, dosyayı kaç ay önce açtırmam lazım ki sırma gelsin onu anlamadım? Burak Değer yazdı: Araç projesi açmıştır. Paranın teslimat tarihi geldiği için, aracını alması gerekiyor. yani anladığım: ilanda bir araba görmeden önce plan yapacağım , 1-2-3 belki 8 ay önce proje açtırıp aylık vadeleri ödemeye başlayacağım, sıran geldi dendiğinde o andaki ilandlar içinden 1 ayda bir araba almam şart, yoksa bulazmaz isem yatırdığım para ne olacak? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Hukuk??? Polatlar bugün tahliye edildi.. Siz sorun olunca anlayacaksınız. Ben konunun tam göbeğindeyim. Onların arabalar ne olacak şimdi. Devlet el koyup emniyete vermişti bunun hukuktaki yeri ne acaba? 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts