Metin Uzunoğlu 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Çağlar Bayur yazdı: ilanda bir araç gördüm, ve onu alacağım, dosyayı kaç ay önce açtırmam lazım ki sırma gelsin onu anlamadım? İlandaki araba diye bir şey yok, belirlediğiniz limit için gruba giriyorsunuz, gün gibi paranın dize verileceği ay beğendiğiniz, paranızın o gün yettiği aracı alıyorsunuz. Araca rehin konuluyor vs banka ile aynı. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 6 Eylül Paylaş 6 Eylül İlkay Başaran yazdı: Onların arabalar ne olacak şimdi. Devlet el koyup emniyete vermişti bunun hukuktaki yeri ne acaba? Verilen araçlar polat ailesine ait değil Başka bir mafya grubunun arabalarıymış 1 1 Yorum bağlantısı
Burak Değer 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Çağlar Bayur yazdı: ilanda bir araç gördüm, ve onu alacağım, dosyayı kaç ay önce açtırmam lazım ki sırma gelsin onu anlamadım? yani anladığım: ilanda bir araba görmeden önce plan yapacağım , 1-2-3 belki 8 ay önce proje açtırıp aylık vadeleri ödemeye başlayacağım, sıran geldi dendiğinde o andaki ilandlar içinden 1 ayda bir araba almam şart, yoksa bulazmaz isem yatırdığım para ne olacak? Örnek olarak Ocak ayında teslimat sıranız geldiyse, siz araç bulamadınız. Şubat ayında da bu parayı alabiliyorsunuz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Burak Değer yazdı: Örnek olarak Ocak ayında teslimat sıranız geldiyse, siz araç bulamadınız. Şubat ayında da bu parayı alabiliyorsunuz. her an ilan kovalanırsa güzel sistem arkadaşlar ile plan yapılabilir İlkay Başaran yazdı: Onların arabalar ne olacak şimdi. Devlet el koyup emniyete vermişti bunun hukuktaki yeri ne acaba? X te instada gezen algı fotolarındaki figüran arabalrın onların olmadığı dışında bir sorun yok, onların sahibi biraz daha ağır abiler, onlarda da zaten bunlardan dolu var Ali Gülmez yazdı: grubunun arabalarıymış iş insanı demekte fayda var, yarın birgün beyefndi denerek lokantalara giderler Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Ali Gülmez yazdı: Verilen araçlar polat ailesine ait değil Başka bir mafya grubunun arabalarıymış Geçen haber gördüm habertürkte araçların geri verilmesi için dava açıldı vs diye. Bildiğim bir konu değil konu açılınca sordum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül Paylaş 6 Eylül İlkay Başaran yazdı: Geçen haber gördüm habertürkte araçların geri verilmesi için dava açıldı vs diye. Bildiğim bir konu değil konu açılınca sordum. o doğrudur da, da söz konusu araçlar otoparkta, x te foto kasanlar değildi sadece, ben yakın takipteyim sıkı takipçisi olarak iş ortağı bile olabilirm 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Çağlar Bayur yazdı: o doğrudur da, da söz konusu araçlar otoparkta, x te foto kasanlar değildi sadece, ben yakın takipteyim sıkı takipçisi olarak iş ortağı bile olabilirm Benim tce ye dokunmayın da ne yapacaksanız yapın Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Burak Değer yazdı: Sizinle polemiğe girmek istemiyorum. İyi akşamlar, Mehmet bey. mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül Paylaş 6 Eylül İlkay Başaran yazdı: Benim tce ye dokunmayın da ne yapacaksanız yapın ellemesek te patlar zaten 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Din adına atılan bu kadar takla anlamsız. Tam olarak din adına değil. Önce sistemi araştırmak gerek. 1 milyonluk arabaya çıkan kredi 300 bin lira. Kurum aracılığı ile sisteme dahil olan insanlar arasında gün mantığındaki bir oluşum. Peşin 700 bin liraniz yoksa 1 milyonluk arabayı alamıyorsunuz ama sistemde size kura çıktığında 1 milyonun tamamına sahipsiniz. Ondan sonra ödemelere devam ediyorsunuz. Mehmet Göktürk yazdı: Noterde parayı aldım mı diyecek almadığı halde? Taşıt kredisi ile alınan araçta nasıl banka tarafından rehin konularak satış yapılıyor ise sistem yine aynı. İlgili kurum kuruluşa giderek teyit edilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Metin Akbal yazdı: Tam olarak din adına değil. Önce sistemi araştırmak gerek. 1 milyonluk arabaya çıkan kredi 300 bin lira. Kurum aracılığı ile sisteme dahil olan insanlar arasında gün mantığındaki bir oluşum. Peşin 700 bin liraniz yoksa 1 milyonluk arabayı alamıyorsunuz ama sistemde size kura çıktığında 1 milyonun tamamına sahipsiniz. Ondan sonra ödemelere devam ediyorsunuz. Taşıt kredisi ile alınan araçta nasıl banka tarafından rehin konularak satış yapılıyor ise sistem yine aynı. İlgili kurum kuruluşa giderek teyit edilir. Enflasyon dibi taryaan bir çapa gibi. elindeki rakam belli oranda sürekli eriyor. Bunun hesabı da yapılıyor. Rakamı sembolik sebeplerle sabit tutuyor gibi yapmanın pratikte hiç bir avantajı yoktur. Bu bir hizmet, fonlama hizmeti, birileri yatırıyor diğerleri de bu parayı kullanıyor, organizatör de masrafını emeğini üzerine ekliyor. Ben bunun için kolay bir yön göstereyim: katılım bankasından kredi alınız. Rehin süreci araç satıcısı ve firma arasında olan bir olay. burada da öyle başlarsa ancak olabilir. Benim burada korkum şu: Süreci normal başlattınız. tam rehin aşamasında muhatap olduğunuz kişiler değişti ve artık çete ile muhatapsınız. arabayı da verdiniz. para yatmadı. alo dediniz oyalamaya başladılar. nasıl çözülecek? Organizatör firma işin içinde yok. ben satıcı olarak iki seçeneğe sahibim bunlardan biri sağlanmalı. 1- organizatör firma ile muhatap olmalıyım (banka kredisinde banka ile muhatabım) 2- paramı almalıyım. ve son olarak bana biri anlatabilir mi? Neden katılım bankasından kredi almak varken bu yola başvuruluyor? Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Enflasyon %50 1 milyona yazıldınız 12 ay sonra sıra geldi 1 milyonluk araba oldu mu 1.5 milyon zarar yine size yazdı Bankadan kredi çektiniz aracı hemen 1 milyona aldınız 1 yıl sonunda 1.5 milyon ödediniz Her 2 sistemde de cebinizden fazla para çıktı Yok evim yok başım zartevim zurtevim Kılıfını uydurmaktan başka birşey değil 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Neden katılım bankasından kredi almak varken bu yola başvuruluyor? kredi puanı yok veya zaten batak krediden siyah listeye girmiştir?, limonu sıktıktan sonra atmamalı, kabuğurendeleyip şekere yatırıp güzel limonata yapılabilir. Ali Gülmez yazdı: 12 ay sonra sıra geldi uzun süreymiş ben anlamamışım, şimdi 1 milyona yazılsam , bedevi şansı ile 20 ay sonra sıra gelirse, anca 50 cc motora da kalabilirm yani. uymadı 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Ali Gülmez yazdı: .. Her 2 sistemde de cebinizden fazla para çıktı .. Yüzde 50 enflasyon varken rakam olarak aynı para cebimden çıksın demek açıkgözlük ve yetim hakkı yemektir. Yüzde 50 enflasyonda "aynı" para çıkmış demek için %50 oranında fazla rakam çıkması gerek. (aylara göre hesaplanarak) öyle bir şey olamaz. Ancak babanız size o parayı verir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Çağlar Bayur yazdı: kredi puanı yok veya zaten batak krediden siyah listeye girmiştir?, limonu sıktıktan sonra atmamalı, kabuğurendeleyip şekere yatırıp güzel limonata yapılabilir. uzun süreymiş ben anlamamışım, şimdi 1 milyona yazılsam , bedevi şansı ile 20 ay sonra sıra gelirse, anca 50 cc motora da kalabilirm yani. uymadı Çapa dibi tarıyor ya. Bu arkadaşlar da o bölgeden ne balık çıkarsa onu tutup dağıtıyor. Taksitler değişken ise zaten enflasyona ayarlı demektir. Yani "100 Şimşek Boncuğu" (mehmet şimşek boncuğu diyeliim ve bu enflasyona ayarlı olsun, enflasyon aylık yüzde 5 ise bir ay sonra 100 boncuk 105 lira olsun). ile takti ödenecek dersen bu olur. Boncuk fiyatını da araba fiyatına göre belirlersin. Bu zaten enflasyona endeksli değişken taksit demektir. Buna göre ürün mevcut. Batıda çok yaygındır. (Variable APR). İlk başta iyi günlerde düşüktür faizi ama ilerde artabilir de. Banka riski üzerinden kısmen attığı için daha uygun fiyat verebilir. Daha adildir. Enflasyonist ülkelerde alırım sonra taksit kuş olur şeklinde düşünmeyi engeller. Çünkü kuş olan taksit diğer vatandaşlardan sana akıtılan servet transferidir. Burada var mesela: https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Istatistikler/Bankacilik+Verileri/Degisken+Faizli+Konut+Finansmani+Sozlesmelerinde+Kullanilacak+Referans+Faizler+ve+Endeksler/ Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül Paylaş 6 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Çünkü kuş olan taksit diğer vatandaşlardan sana akıtılan servet transferidir. onu da geçersiz kılmak için atasözümüz var: her koyun kendi bacağından asılır derler, bana dokunmayan çok yaşasın da denmiş... 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Eylül Paylaş 7 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Neden katılım bankasından kredi almak varken bu yola başvuruluyor? Bunun cevabını vermiştim tekrar yazayım. 1 milyonluk arabaya çıkan kredi 300 bin. Sistemde 1 milyonun tamamı veriliyor. Sadece Din adına olmadığını tekrar hatırlatayım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Eylül Paylaş 7 Eylül (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: 1 milyonluk arabaya çıkan kredi 300 bin. Sistemde 1 milyonun tamamı veriliyor. lakin o 1 milyn birinde aynı gün veiriliyor, diğerinde 1-3-5- belki 20 ay sonra? feda olayım biri bana 1 milyn versin 50x20 öderim desek, mahhalede kimse kalmaz kaçarlar 7 Eylül tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Eylül Paylaş 7 Eylül Çağlar Bayur yazdı: lakin o 1 milyn birinde aynı gün veiriliyor, diğerinde 1-3-5- belki 20 ay sonra? feda olayım biri bana 1 milyn versin 50x20 öderim desek, mahhalede kimse kalmaz kaçarlar Tl değil de şimşek boncuğu üzerinden yaparlarsa olabilir. Yahut tam birebir korumamakla beraber altın da olabilir. Zaten süreç ilerledikçe modern bankacılığı keşfe doğru ilerler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Eylül Paylaş 7 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: boncuğu üzerinden yaparlarsa olabilir. 1930 lara dönüş var yani o zamanlar siemens fabrika tahvili vardı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Eylül Paylaş 7 Eylül Bu eminevim modeli 1500 lerde italyadaki sisteme benziyor gemi seferi çıkaran yatırımcılardaki finansman ve sigorta modeli. Katılımda mesela tekafül adı veriliyor. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Eylül Paylaş 7 Eylül (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Onların arabalar ne olacak şimdi. Devlet el koyup emniyete vermişti bunun hukuktaki yeri ne acaba? Dava sonuçlanmadan araçları almaları garipti zaten. Dava düşerse kullandıkları ayların kiralarını verirler. He birde kaza yapan ferrari vardı. Onun da değer düşümü hesaplanır. İlkay Başaran yazdı: . 7 Eylül tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Eylül Paylaş 7 Eylül Çağlar Bayur yazdı: lakin o 1 milyn birinde aynı gün veiriliyor, diğerinde 1-3-5- belki 20 ay sonra? feda olayım biri bana 1 milyn versin 50x20 öderim desek, mahhalede kimse kalmaz kaçarlar Abi en iyisi bir temsilci ile görüş endişelerini ya da soru işaretlerin ÇABİ dilinde ben gideremem 😅 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 7 Eylül Paylaş 7 Eylül Bir kaç satır da ben yazayım, Daha evvel otonet diye bir kuruma araba sattım.tedirgindim başta.önce satışı veriyorsun,noterde 2. İmzalar atılmadan para ibana düşmesi bekleniyor,düşünce imzalar tamamlanıp satış yapılıyor. Bu konuda ise misal 1m krediye giriyorsunuz,ve aylık çekilişler oluyor.Denk gelirse ilk aylarda para çıkıyor ama en uzak paranın %70 i ödenenince diyorlar git arabanı yada evini bul para hazır.Sende bakıp bulup alıyorsun. Örnek1:kuzenim 150 k ev kredisine giriyor şansa ilk ay kura çıkıyor,evini aldı.Sonra taksitleri ödemeye devam ediyor.Cikmasaydi 150 k bi şahin alırdı bugün. Örnek 2 :Başka bir arkadaş 50k e girdi.para çıkmadı son aya kadar,Vade sonunda 50 bine araba yoktu piyasa uçtuğu için parasını aldı konu kapandı (detay var yazmayacağım) 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts