İçeriğe Yönlendir

Katılım Evim Üzerinden Arac Satışı

Serdar Akgül

Recommended Posts

Serdar Akgül

İyi gunler. Aracima baska bir sehirden talipli cikti. Araci Katilimevim uzerinden alacagim dedi ve sonrasinda oraya odemeye devam edecegim vs. dedi. Yarin bulundugum şehirden kardesi once bakacakmis,sonra ruhsat ve kimlik bilgisi vs gerekiyor ,dedi. Bu sekilde arac satan arkadaslar oldu mu,? Süreç nasil isliyor? 

Ruhsat fotokopisi ve kimlik bilgisi vs beni huylandirdi acikcasi.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Serdar Akgül yazdı:

İyi gunler. Aracima baska bir sehirden talipli cikti. Araci Katilimevim uzerinden alacagim dedi ve sonrasinda oraya odemeye devam edecegim vs. dedi. Yarin bulundugum şehirden kardesi once bakacakmis,sonra ruhsat ve kimlik bilgisi vs gerekiyor ,dedi. Bu sekilde arac satan arkadaslar oldu mu,? Süreç nasil isliyor? 

Ruhsat fotokopisi ve kimlik bilgisi vs beni huylandirdi acikcasi.

Katilimevimi banka gibi düşünebilirsiniz. Parayı verecekleri kişi arabayı aldığında arabaya şerh koyacaklardır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Alacak kisiye evraklarini hazirla demisler. Muhtemelen ruhsat bilgisi vs.istiyecek. Ruhsat Fotokopisi verilmeli midir?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Katilim evim diye okudum biran ...

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

başlık öyle zaten

Serdar Akgül yazdı:

Alacak kisiye evraklarini hazirla demisler. Muhtemelen ruhsat bilgisi vs.istiyecek. Ruhsat Fotokopisi verilmeli midir?

söz kkonusu oluşumu arayıp sorun?

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Haklısınız, başlık düzeltilebilirse kusura bakmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enes Ayan

Bir yakınım böyle bir sistemden araba aldı. Satıcı için zor bir durum ama bir sıkıntı olmuyor. Ruhsat fotokopisi, sizin TC kimlik numaranız, aracın km bilgisi ve resimleri, üzerinde rehin olmadığına dair belge, hasar kayıt sorgusu isteniyor. Sonra araca expertiz yapılması isteniyor. Onay çıkarsa siz aracı karşıya devrediyorsunuz. Devir alan kişi ruhsatla katılım evim şubesine gidiyor arabayı aldım parayı şu ibana yatırın diyor. Tabi arabaya rehin koyuyorlar. Para bir aksilik olmaz ise o akşam 17 de alacaklının hesabına geçiyor. Bu süreçte ilgili kurumdan paranın onlar tarafından odenecegine dair bir belge isteyebilirsiniz. Alıcı ile aranızda şu tarihe kadar para yatmaz ise parayi şu zamana kadar alıcı odeceyecektir diye belgeler imza edebilirsiniz aranızda içinizi rahatlatmak adına.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Aklım yatmadı pek bu işe 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever
Enes Ayan yazdı:

Bir yakınım böyle bir sistemden araba aldı. Satıcı için zor bir durum ama bir sıkıntı olmuyor. Ruhsat fotokopisi, sizin TC kimlik numaranız, aracın km bilgisi ve resimleri, üzerinde rehin olmadığına dair belge, hasar kayıt sorgusu isteniyor. Sonra araca expertiz yapılması isteniyor. Onay çıkarsa siz aracı karşıya devrediyorsunuz. Devir alan kişi ruhsatla katılım evim şubesine gidiyor arabayı aldım parayı şu ibana yatırın diyor. Tabi arabaya rehin koyuyorlar. Para bir aksilik olmaz ise o akşam 17 de alacaklının hesabına geçiyor. Bu süreçte ilgili kurumdan paranın onlar tarafından odenecegine dair bir belge isteyebilirsiniz. Alıcı ile aranızda şu tarihe kadar para yatmaz ise parayi şu zamana kadar alıcı odeceyecektir diye belgeler imza edebilirsiniz aranızda içinizi rahatlatmak adına.  

Böyleyse sıkıntılı ve riskli değil mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hiç uymaz bana böyle işler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Banka kredisi ile mevzu aynı. Bankadan kredi çekse yine ruhsat fotokopisi ıvır zıvır istenecek. Önce banka rehin koyacak sonra satış olacak sonra banka parayı ödeyecek. İlgili kurum kuruluştan da teyit alabilirsiniz. Şu an bankalar doğru düzgün kredi vermediği için insanlar bu oluşumlardan mal sahibi oluyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

birisi banka, yani hali ile birçok işlem güvencede, diğeri bilmemkinin açtığı bir ''finansal AŞ'', bu devirde ruhsatı verip para beklemek büyük risk. yarın ceketini alıp gitse firmanın borcundan mesül değiller

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Normalde satıcı gider bankaya, şu şu plakalı aracın şu isimli satıcıdan şu isimli alıcıya devrinden sonra banka kredisi tutarı kadar satıcınun şu hesabına yatacak yazısını banka kaşe imzasıyla alır. 

siz de o firmaya gidin. Böyle bir yazı alın. Ondan sonra notere gidersiniz. 

haa ben o firmanın yazısına bile güvenmem derseniz, o da tercihiniz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

A4 bol printer da var ne yazayım ağbime

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Ben risk olarak değerlendiriyorum kendi adıma.Bu şekilde satmazdım aracımı.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

...evim türevlerinden bir çok alış veriş yapan oldu etrafımda, sorun yaşayan olmadı. Hem ev hem de araba. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

şanslılarmış, ...evim firmalarından 21 i tasfiye edilmişti, 47389 mağdurun alacağı 776 milyon Tl imiş 2022 yılında.

https://anlatilaninotesi.com.tr/20220402/evim-magdurlarina-fesih-duzenlemesi-paralarini-1-ay-icinde-alabilecekler-1055257007.html

Bunlar parasını alamayanlar, parasını alma noktasına gelenler araç/ev alıyor. 

Tasfiye işi de bddk, yanlış olmasın, 100 milyon teminat istedi, veremeyecekler tasfiye oldu. sonra 3-5 tane kalmıştı. Şu an ki durumu bilmem. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

birisi banka, yani hali ile birçok işlem güvencede, diğeri bilmemkinin açtığı bir ''finansal AŞ'', bu devirde ruhsatı verip para beklemek büyük risk. yarın ceketini alıp gitse firmanın borcundan mesül değiller

Abi bunlarda BDDK ya tabîler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mahmut Yıldız yazdı:

100 milyon teminat istedi

O işin aslı da öyle değil. Ayıkladılar, kimilerinin önünü açtılar diyeyim siz anlayın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Emin Önal yazdı:

O işin aslı da öyle değil. Ayıkladılar, kimilerinin önünü açtılar diyeyim siz anlayın.

Neyse işte ama şu an bddk'ya tabiler. 

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Parayı verene satışı veririm, gerisi beni bozar.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

hiç uymaz bana böyle işler

Sana parayı verdik araba yok hâlâ?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ruhsat kiminse mal onundur. paranın verilip verilmediğinin çok önemi yok :D

derdinizi marko paşa bile dinlemez noter paranı aldınmı diyor imzayı atarken sende paramı aldım diyip imzalıyorsun kağıdı . 

ben hayatta girmezdim bu topa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...