Mehmet Yeter 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Sani Gerşon yazdı: Uçan insanlar da gösteriyorlar zaman zaman Yeşil perde olabilir mi? Veya yapay zeka. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Mehmet Yeter yazdı: Yeşil perde olabilir mi? Veya yapay zeka. 2 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Benzer bir durum bizim başımıza geldi. Geçtiğimiz Şubat ayında xiomi mağazasından imiki sf1 akıllı saat aldık. 2 yıl garantili ve fiyatı da 2350TL idi. Haziran sonu Temmuz başı gibi ekran arıza yaptı. Saat çalışıyor, ancak ekranda hiçbir şey görünmüyor. Aldığımız mağazaya saati götürdüm, arıza kaydı açtırdım. 10-15 gün sonra servisten arayıp saatin darbe aldığını, garantiye girmeyeceğini, yaptırmak istersem 1350TL masrafı olduğunu söylediler. Epey bir konuşmadan sonra saati toplayın geri gönderin, hiç bir işlem yapmayın dedim. Servisten aradıkları gün saatin fiyatı 1900TL idi. Saatin düştüğünü veya darbe aldığını hatırlamıyorum. Zaman bulursam önce firmaya sonrasında da tüketici hakem heyetine başvuracağım. 1 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 4 Eylül Paylaş 4 Eylül (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Tüm markalar için, tüm dünyada sistem aynıdır. Suya girebilirsiniz demek, su temasında garantiye girebileceği manasında değildir. Türkiye'ye de özgü bir durum değil yani. Ben kişisel olarak saatime hiç bir şekilde su değdirmiyorum. Analog saat kullanırken de böyleydim. Hayatımda hiç saatle yüzmedim, yıkanmadım. Ellerimi bile yıkarken saatimi olabildiğince yukarı çekerim bileğimden. Bu tip şeylerle uğraşmamak için herkese de aynısını tavsiye ederim. Sevgili forumdaşlarım, Ben de isterim ki sıvı temasları garantiye girsin ama, kural, kanun ne diyorsa, onu söylemek zorundayım. Resmi makamlara yapacağınız her başvuru da muhtemelen geri dönecektir. İnşallah lehinize bir sonuç çıkar da, tüm ülkeye örnek olursunuz. Benim anlatamadığım nokta şu: Madem sıvı teması garanti dışı sayılıyor o halde neden havuzda yuzebilirsiniz diyor. Huawei bana "sen bu saat kolunda iken havuzda yüzebilirsin, hatta denizde çok derin olmayan yerde de yüzebilirsin" diyor. Bunu neden diyor? Ben bunu anlatamıyorum... Siz anlamıyorsunuz demiyorum, ben anlatamıyorum. Resmi sitesinde bu saat 5 atmosfer su basıncına dayanıklıdır diyor. Yani 50 metre derindeki su basıncına dayanır diyor. Hem "bu saat kolunda iken yüzebilirsin" diyor hem de sıvı teması olursa garantiye sokmam diyor. Sizce bu doğru... Bence bu resmen aldatmaktir. İşin bir başka kısmı ise ben saati garantiye soksunlar demedim, garantisi 4 gün önce bitmişti zaten. Makul fiyata tamiri yapılsın diye gönderdim. Size göre bu da normal sanırım. Bir onceki mesajımda resmi sitesindeki yazıyı koydum, sanırım okumadınız. Huawei diyor ki bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir. Demek ki kalite kontrol biriminde sorun var. 4 Eylül tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Öner Kurukuz yazdı: Benim anlatamadığım nokta şu: Madem sıvı teması garanti dışı sayılıyor o halde neden havuzda yuzebilirsiniz diyor. Huawei bana "sen bu saat kolunda iken havuzda yüzebilirsin, hatta denizde çok derin olmayan yerde de yüzebilirsin" diyor. Bunu neden diyor? Ben bunu anlatamıyorum... Siz anlamıyorsunuz demiyorum, ben anlatamıyorum. Resmi sitesinde bu saat 5 atmosfer su basıncına dayanıklıdır diyor. Yani 50 metre derindeki su basıncına dayanır diyor. Hem "bu saat kolunda iken yüzebilirsin" diyor hem de sıvı teması olursa garantiye sokmam diyor. Sizce bu doğru... Bence bu resmen aldatmaktir. İşin bir başka kısmı ise ben saati garantiye soksunlar demedim, garantisi 4 gün önce bitmişti zaten. Makul fiyata tamiri yapılsın diye gönderdim. Size göre bu da normal sanırım. Bir onceki mesajımda resmi sitesindeki yazıyı koydum, sanırım okumadınız. Huawei diyor ki bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir. Demek ki kalite kontrol biriminde sorun var. Anlaşamadığınız nokta şu; Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama bu su geçirmesini engellemez diyor. Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama en fazla 10 dakika düşük basınca dayanır diyor. Yani diyor ki, ben su geçirmez diyorum ama sen yine de çok suya sokma 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Eylül Yazar Paylaş 4 Eylül Cihat Küçükay yazdı: Anlaşamadığınız nokta şu; Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama bu su geçirmesini engellemez diyor. Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama en fazla 10 dakika düşük basınca dayanır diyor. Yani diyor ki, ben su geçirmez diyorum ama sen yine de çok suya sokma tamam 4 çeker arazi aracı alıp asfalt da gezerim. karavan filan çekmeyelim 1 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Öner Kurukuz yazdı: Benim anlatamadığım nokta şu: Madem sıvı teması garanti dışı sayılıyor o halde neden havuzda yuzebilirsiniz diyor. Huawei bana "sen bu saat kolunda iken havuzda yüzebilirsin, hatta denizde çok derin olmayan yerde de yüzebilirsin" diyor. Bunu neden diyor? Ben bunu anlatamıyorum... Siz anlamıyorsunuz demiyorum, ben anlatamıyorum. Resmi sitesinde bu saat 5 atmosfer su basıncına dayanıklıdır diyor. Yani 50 metre derindeki su basıncına dayanır diyor. Hem "bu saat kolunda iken yüzebilirsin" diyor hem de sıvı teması olursa garantiye sokmam diyor. Sizce bu doğru... Bence bu resmen aldatmaktir. İşin bir başka kısmı ise ben saati garantiye soksunlar demedim, garantisi 4 gün önce bitmişti zaten. Makul fiyata tamiri yapılsın diye gönderdim. Size göre bu da normal sanırım. Bir onceki mesajımda resmi sitesindeki yazıyı koydum, sanırım okumadınız. Huawei diyor ki bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir. Demek ki kalite kontrol biriminde sorun var. Cihat Küçükay yazdı: Anlaşamadığınız nokta şu; Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama bu su geçirmesini engellemez diyor. Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama en fazla 10 dakika düşük basınca dayanır diyor. Yani diyor ki, ben su geçirmez diyorum ama sen yine de çok suya sokma Cihat bey güzel yazmış Mehmet Kazancıoğlu yazdı: tamam 4 çeker arazi aracı alıp asfalt da gezerim. karavan filan çekmeyelim Duster'larda çok fazla kavrama arızası oldu. Balatalar sıyırınca onlar da garantiye girmedi Arazide kilitli diff'i de kırarsanız, o da garantiye girmez. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Eylül Yazar Paylaş 4 Eylül Sani Gerşon yazdı: Cihat bey güzel yazmış Duster'larda çok fazla kavrama arızası oldu. Balatalar sıyırınca onlar da garantiye girmedi Arazide kilitli diff'i de kırarsanız, o da garantiye girmez. Abim benim istediğim veya iki gündür yazdığım mesele garanti değil ki ben derdimi anlatamiyorum benim zaten garantim yok. balatasi sıyrılaran arabaya veya diferansiyel dağıtan araca aracin iki katı para istemeleri makul bir değer ile tamir etsinler ona dediğim yok. Saatinde kırık yok su alması için gerekli bir ortam yok yani arazide zorlamadım patinaja düşmedim çamura batırıp tek tarafı zorlayıp kırmadım ki diferansiyeli Ayrıca Cihat beyin ironi yaptığı düşünüyorum 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Cihat Küçükay yazdı: Anlaşamadığınız nokta şu; Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama bu su geçirmesini engellemez diyor. Adam bu saat 50 metreye kadar su geçirmezlik standardına sahiptir diyor ama en fazla 10 dakika düşük basınca dayanır diyor. Yani diyor ki, ben su geçirmez diyorum ama sen yine de çok suya sokma 10 dk diye birşey yazmıyor. Resmi sitesinde "derin dalış ya da tüplü dalışa uygun değildir siye ibare var. Ben de zaten derin dalış yapmadım. Ama yine aynı resmi site "bu saat ile havuzda ya da denizde kiyi kesimlerde yuzebilirsiniz" diyor. Burada da sure belirtilmemiş. O halde ben size araçlardan örnek vereyim. Aracınızla yola çıktınız ama 1 saat bile gitmeden hararet yaptı. Herşeyiniz tam, yola çıkmadan yağına suyuna baktınız, herşey tam, kaçak yok, yolda aracı sıkıştırmadınız ama bunlara rağmen araç hararet yaptı. Servis de size "bu araçla yola ciktiginizda 20 dk gidip aracı dinlendirmeniz lazım. bunu yapmadığınız için motoru yediniz" dese sizin tepkiniz ne olurdu? Ne yetkili bayi ne de servis size bunu söylemedi. Ama gerek reklamlarda gerek katalogda bu araçla uzun yol yapabilirsiniz yazıyor. Hadi buyrun burdan yakın. Bir de pişkin pişkin size "biz araçla uzun yol yaparsınız dedik ama her 20 dk da bir dinlendirmeniz lazımdı" deseler. Bakın hala anlatamıyorum.... Cihazın kendi orjinal resmi sitesinde "bu saat ile havuzda yüzebilirsiniz" yaziyor. Bu ne demek? Bu saat kolumda iken havuzda yuzerim. Ayrica saatte havuzda yüzme antrenmanı da var... Madem bu saat için suvi alma ihtimali var neden böyle demiyorlar. Mesela kullandığımız telefonlarda ip68 suya karşı dayanıklılık var. Ancak resmi sitelerinde der ki 30 cm kadar bir suda 10-15 sn. kadar dayanır diye belirtmişler. Huawei saatlerde böyle bir detay yok. Alenen "bu saat ile havuzda ve denizde yuzebilirsiniz" yazıyor. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Öner Kurukuz yazdı: Resmi sitesinde bu saat 5 atmosfer su basıncına dayanıklıdır diyor. Yani 50 metre derindeki su basıncına dayanır diyor. Hem "bu saat kolunda iken yüzebilirsin" diyor hem de sıvı teması olursa garantiye sokmam diyor. çözüm bu, yüzerken saat nerede ise o kısım su dışında kalacak 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Eylül Yazar Paylaş 4 Eylül Çağlar Bayur yazdı: çözüm bu, yüzerken saat nerede ise o kısım su dışında kalacak Bunu yapabilecek kadar yüzmeyi becerbilsem var ya saat onların olsun 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Bunu yapabilecek kadar yüzmeyi becerbilsem var ya saat onların olsun şimdi kullanım kılavuzundaki yazı üstünden yürüdüm X te tr ve eu huvaya 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: casio alın geçin. 19 yıl kullandım. Su geçirmiyordu, ne duşta ne denizde ne havuzda hiç kolumdan çıkarmadım. 19 yılda sadece 1 kez pil değiştirdim. Maalesef ki iş yerinde makinelerin içine kolumu sokarken camı çatlattım. Zamanla o çatlaktan toz ve su girince bozuldu. Devir akıllı cihaz devri dedik, akıllı saat aldık, Aslında memnundum da, güzelce işini yapıyordu. Garanti bittikten 4 gün sonra bozuldu. Ücreti ile yapın ama makul bir ücretle yapın dedik, adamlar sıvı teması oldu, ondan dolayı bozuldu dediler. Sıvı teması olduysa bu üretim hatasıdır, Reklamlarında ve sitedeki saat spectlerinde suya dayanıklı, su geçirmez yazıyor. Düşünsenize bayiden sıfır araç alıyorsunuz, ilk yağan yağmurda araç içeri su alıyor, göstergeler, ön konsol, teyp vs, kısa devre yapıp yanıyor. Sizin hatanız değil ama servis diyor ki "bu arabanın içne su girmiş araba parasının iki katını öderseniz yaparım".... Ne düşünürsünüz? Ya da soruyu daha bi Türk gibi sorayım: Nasıl söversiniz? 4 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Bazı arkadaşlar için açıklama yapayım: Huawei Türkiye resmi sitesi: https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-gt3/specs/ Suya dayanıklılık seviyesi... Alıntı Su Dayanıklılık Seviyesi 5 ATM su geçirmez *5ATM dereceli suya uygun cihazlar, ISO standardı 22810:2010 kapsamında 50 metre su geçirmezlik derecelendirmesine sahiptir. Bu, havuzda veya denizde yüzmek gibi sığ su aktiviteleri için kullanılabilecekleri anlamına gelir. Ancak, tüplü dalış, su kayağı veya yüksek hızlı su veya sığ derinliğin altına dalmayı içeren diğer faaliyetler için kullanılmamalıdırlar. Su geçirmezlik önlemlerinin ayrıntıları için lütfen göz atın: https://consumer.huawei.com/en/support/how-to/newbie-guide/en-us00738723/ Bu kısımda suya dayanıklılığın detaylarını görmek için linke tıklayın diyor. O linke tıkladığınızda sizi Huawei İngilizce siteye yönlendiriyor. Orada bu 5 ATM nin ne anlama geldiği, ne anlamlara gelmediği anlatılmış. https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us00738723/ Burada sayfayı biraz aşağı kaydırıp 5 ATM kısmını okuyun. Alıntı Türkçesi şu: Giyilebilir cihaz, ISO 22810:2010 standardına göre 5 ATM dereceli direnç seviyesine uygundur; Bu, cihazın 10 dakika boyunca 50 metreye kadar statik su basıncına dayanabileceğini belirtir, ancak 50 metre derinlikteki suda suya dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Suya dayanıklılık kalıcı değildir ve günlük aşınma ve yıpranma ile performansı düşebilir. Cihaz, yüzme havuzları ve plaj gibi sığ sularda kullanılabilir ve egzersiz sırasında, yağmurlu günlerde ve ellerinizi yıkarken takılabilir ve kullanılabilir. Hoparlörlü bir saat suya batırılırsa veya saat suda takılırsa, hoparlördeki su lekelerini derhal temizleyin veya su lekelerinin hoparlöre çarpmasını önlemek için saatin drenaj özelliğini kullanın. Giyilebilir cihaz aşağıdaki senaryolarda kullanıma uygun değildir: 1. Tüplü dalışlar, platform dalışları, dalışlar, yüksek basınçlı durulama veya yüksek su basıncı veya hızlı akan su içeren diğer aktiviteler. 2. Sıcak duşlar, kaplıcalar, saunalar (buhar odaları) ve yüksek sıcaklık ve yüksek nem ortamlarındaki diğer aktiviteler. 3. Deri ve metal kayışlar suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanmamıştır. Yüzmek veya diğer su aktivitelerini yapmak istiyorsanız diğer kayış türlerini takmanız önerilir. (Giyilebilir cihazın sıvıya daldırılması nedeniyle oluşan hasar, giyilebilir cihaz uygun olmayan bir senaryoda kullanılırsa garanti kapsamında değildir.) Şimdi buradan anladığım kadarıyla ben bu saat ile havuzda yüzebiliyorum, deniz kenarında sığ sularda yüzebiliyorum. Buralarda su basıncı atmosfer basıncı ile aynı olduğu için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Hem Türkçe hem de İngilizce sitedeki şu yanlış bilgilendirmeler maalesef insanları aldatıyor. Öncelikle 5 atm demek 50 mt demek değildir. 40 metredir. Su yüzeyinde zaten standart olarak karadaki gibi 1 atmosfer basıncında yaşarız. 10 metre derine inerseniz 2 atmosfer basıncı olur. 40 metreye inerseniz bu 5 atmosfer basıncı olur. 5 ATM basınç = 40 metredir. Ama sitede 50 metreye kadar statik su basıncına 10 dk boyunca dayanabilir diyor. Tüplü dalış limiti tüm dünyada standarttır. Sportif dalış limiti 30 metre, derin dalış limiti 40 metredir. Ben tüp ile 10 metreye de dalabilirim 20 metreye de. dolayısıyla 20 metrelerde 25 dk dayanabilmesi gerekiyor öyle değil mi? ee ben bu saatle tüplü dalış da yapmadım. O halde bu sıvı temasının benim hatam olma ihtimali nedir? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Sevgili arkadaşlar, burada birbirimizi ikna etmenin bi önemi yok. Ben markanın garanti şartlarını sundum. Bununla beraber kullanım kılavuzunda suya sokmayın ibaresini de sundum. Sizler de hakkınız olarak hukuki yollara başvuracağınızı ifade ettiniz. İnşallah kazanırsınız, ülkeye, markaya ve diğer markalara örnek olursunuz. Hatta kazanırsanız ulusal kanallarda marka vermeden haberlere çıkmayı teklif ederseniz, bayağı ses de getirir, hizaya da girebilir markalar. Gerçekler ve istekler farklı olabilir. İsteyin, gerçek olsun inşallah Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Öner Kurukuz yazdı: Bazı arkadaşlar için açıklama yapayım: Huawei Türkiye resmi sitesi: https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-gt3/specs/ Suya dayanıklılık seviyesi... Bu kısımda suya dayanıklılığın detaylarını görmek için linke tıklayın diyor. O linke tıkladığınızda sizi Huawei İngilizce siteye yönlendiriyor. Orada bu 5 ATM nin ne anlama geldiği, ne anlamlara gelmediği anlatılmış. https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us00738723/ Burada sayfayı biraz aşağı kaydırıp 5 ATM kısmını okuyun. Şimdi buradan anladığım kadarıyla ben bu saat ile havuzda yüzebiliyorum, deniz kenarında sığ sularda yüzebiliyorum. Buralarda su basıncı atmosfer basıncı ile aynı olduğu için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Hem Türkçe hem de İngilizce sitedeki şu yanlış bilgilendirmeler maalesef insanları aldatıyor. Öncelikle 5 atm demek 50 mt demek değildir. 40 metredir. Su yüzeyinde zaten standart olarak karadaki gibi 1 atmosfer basıncında yaşarız. 10 metre derine inerseniz 2 atmosfer basıncı olur. 40 metreye inerseniz bu 5 atmosfer basıncı olur. 5 ATM basınç = 40 metredir. Ama sitede 50 metreye kadar statik su basıncına 10 dk boyunca dayanabilir diyor. Tüplü dalış limiti tüm dünyada standarttır. Sportif dalış limiti 30 metre, derin dalış limiti 40 metredir. Ben tüp ile 10 metreye de dalabilirim 20 metreye de. dolayısıyla 20 metrelerde 25 dk dayanabilmesi gerekiyor öyle değil mi? ee ben bu saatle tüplü dalış da yapmadım. O halde bu sıvı temasının benim hatam olma ihtimali nedir? Hocam ben adamların yuvarlak sözlerle kendilerine kaçış alanları açmasını ti'ye almıştım. Sen beni ciddiye almışsın, sakin Dediğim gibi, daha önce bende benzer tecrübeler yaşadığım için başka markalarda, şimdi daha dikkatli davranıyorum. Denize, havuza gireceğim zaman akıllı saatimi çıkartırım ve Casio AEQ-120W-2AVDF saatimi takar, öyle yüzerim. Size de aynı şeyi öneriyorum. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Haklı olanın hakkını savunmak ve bunu izah etmek için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmasına şaşırıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Casio döneminden hatırladığım water resist= sadece yağmur water resist 50m= sadece banyo ve el yıkama plaj vb water resist 100m= tüpsüz dalış şnorkel water resist 200m= tüplü dalış taa o zaman bile bu 50m 100m lerin metre olmadığını “marketing gimmick” olduğunu konuşurlardı çünkü satışta 100 metre derken açıklamada doğrusunu yazarlardı.. AE 71w saatimi unutamam. Keşke yenisi olsa. 3 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül Paylaş 5 Eylül ilk casio mu kıbrıs ta iken almıştım , yasaktı bizde malum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül Paylaş 5 Eylül güncelleme: huvay kadar vurdumduymaz firma ben duymadım, X te tık yok. satın alımda göz önünde bulundurmalı, aldıysan yalnızsın . 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Çağlar Bayur yazdı: X te tık yok Geçen Elon Musk'a yazdım bende twitter'daki bi sorun için, cevap vermedi. Twitter kullanılmaz. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Sani Gerşon yazdı: Geçen Elon Musk'a yazdım bende twitter'daki bi sorun için, cevap vermedi. Twitter kullanılmaz. X e ne ödüyorsun aylık yılllık? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Çağlar Bayur yazdı: X e ne ödüyorsun aylık yılllık? Bedava. Onun bana ödeme yapması lazım üstüne. Yorum bağlantısı
Recommended Posts