İçeriğe Yönlendir

Huawei Gt3 ve Firma İle Yaşadıklarım; Kimse Almasın

Mehmet Kazancıoğlu

Recommended Posts

Mehmet Kazancıoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Örnek çok yanlış, araçta servise mahkum değiliz, mahkum olsaydık inanın derlerdi...

Hocam örnekte yanlışlık yok normal denilir ise benim başka diyeceğim yok benim verdiğim örnek normal denilmesine karşıydı. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

JPT-B19 olarak yazıyor 

Tüh. 29 olsaydı ben satın alırdım, ekranını kullanırdım, bendeki çatlak.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Öncelikle çok geçmiş olsun. Başınıza gelenler tam bir Türk işi servis hizmeti, markadan bağımsız. Aynı durum diğer markalardan olsa da yaşanırdı eminim.

Gelelim su geçirme meselesine, bütün su geçirmezlik testleri laboratuvar ortamında yapılır ve simülasyon tuzlu deniz suyu içindir. Her ne kadar reklamlarda havuzda, denizde ve duşta su geçirmez diye geçse de işin aslı öyle değil. Sıcak suyu geçirir, havuz suyu tuzlu suya göre daha "incedir" geçirebilir. Bir de havuz suyunda varolan kimyasallar saat contalarını zorlayıp geçirgenliği bozabilme kapasitesi var, her havuza aynı oranda kimyasal katılmıyor sonuçta.

Uzun lafın kısası, marka model ne olursa olsun, su geçirmez denen bir saatle denizde değilseniz su geçirmesi büyük ihtimal. Ki o ihtimal deniz için bile var ama daha az. Ben bugüne kadar hiç saatimle denize, havuza ya da duşa girmedim. Kimseye de girmesini tavsiye etmem.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cihat Küçükay yazdı:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Başınıza gelenler tam bir Türk işi servis hizmeti, markadan bağımsız. Aynı durum diğer markalardan olsa da yaşanırdı eminim.

Gelelim su geçirme meselesine, bütün su geçirmezlik testleri laboratuvar ortamında yapılır ve simülasyon tuzlu deniz suyu içindir. Her ne kadar reklamlarda havuzda, denizde ve duşta su geçirmez diye geçse de işin aslı öyle değil. Sıcak suyu geçirir, havuz suyu tuzlu suya göre daha "incedir" geçirebilir. Bir de havuz suyunda varolan kimyasallar saat contalarını zorlayıp geçirgenliği bozabilme kapasitesi var, her havuza aynı oranda kimyasal katılmıyor sonuçta.

Uzun lafın kısası, marka model ne olursa olsun, su geçirmez denen bir saatle denizde değilseniz su geçirmesi büyük ihtimal. Ki o ihtimal deniz için bile var ama daha az. Ben bugüne kadar hiç saatimle denize, havuza ya da duşa girmedim. Kimseye de girmesini tavsiye etmem.  

14-15 yaşlarımda(30 sene önce) casio f91w saatim vardı, casionun en alt segment saati, halen asker saati diye satılır. Kayış piminde sorun vardı, hafif zorlamayla kendiliğinden açılıyordu,  Dalışta denizde 2 metrede kaybettim, tam 20 gün sonra tesadüf aynı yerde dalışta buldum. Halen çalışıyordu, 1-2 sene önce askere giden kuzene verdim hala kullanır. Akıllı hiç bir cihazı denize havuza sokmam ama.

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İsa Acar

GT3 pro ile geçen sene 5 metreye tüplü dalış yaptım, şeytan kulağına kurşun hala sorunsuz kullanıyorum. Garantinin bitmesine 1 sene kaldı :unsure2: 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
İsa Acar yazdı:

GT3 pro ile geçen sene 5 metreye tüplü dalış yaptım, şeytan kulağına kurşun hala sorunsuz kullanıyorum. Garantinin bitmesine 1 sene kaldı :unsure2: 

gözden çıkarmadın isen dalma 

Öner Kurukuz yazdı:

Tüh. 29 olsaydı ben satın alırdım, ekranını kullanırdım, bendeki çatlak.

Öner bey, şimdilik saatin gelmesini bekliyorum. tüketici hakem heyetinde de şansımı deneyeceğim olmaz ise sizin dediğiniz gibi dışı kırık dağılmış bir şey bulursam alıp içini değiştiririm en kötü. bakalım saat bir gelsin hele belki tamir ettirebileceğim birilerini bulursam tamir yoluna giderim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Geçmiş olsun,

Maalesef bir çok markanın gözündeki 3.sınıf ülke muamelesi görmek ülkemizin kaderi olmuş.

yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılında şuan hala kullandığım telefonumu(İphone 6s) ekranındaki ölü pikseller sebebiyle 2 defa sıfırı ile değiştirmişti Apple. Çünkü o zamanlarda ekranda ölü piksel bulunması telefonun sıfırı ile değişim sebebiydi. Şuan bu konudaki politikaları nedir bilmiyorum. O zamanlarda mesela yetkili servise parmak izi okuyucudaki problem için giden telefonların pillerinin sorgusuz yenilendiğini duyuyordum çevremden. Şuan artık böyle şeyleri yapmıyorlar diye biliyorum.

Konu ile ilgili olarak da sonuçtan bağımsız bence servisin çıkarttığı tamir bedelinin ve servis tutumunun merkeze bildirilmesi gerekir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Alptuğ Özcan yazdı:

Konu ile ilgili olarak da sonuçtan bağımsız bence servisin çıkarttığı tamir bedelinin ve servis tutumunun merkeze bildirilmesi gerekir diye düşünüyorum

HUAWEİ Türkiye'ye durumu biliyor servis ile bir görüşmemiz yok firma ile görüşüyorum

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

gözden çıkarmadın isen dalma 

Öner bey, şimdilik saatin gelmesini bekliyorum. tüketici hakem heyetinde de şansımı deneyeceğim olmaz ise sizin dediğiniz gibi dışı kırık dağılmış bir şey bulursam alıp içini değiştiririm en kötü. bakalım saat bir gelsin hele belki tamir ettirebileceğim birilerini bulursam tamir yoluna giderim. 

Olur da uygun fiyata tamir ettirebilirseniz bana da haber verin.

Şu an iki saatim var, birinin anakartı gitti, çalışmıyor, diğerinin de ekranı çatlak.

Bu ikinciyi özellikle çatlak aldım ki  içini çıkarıp takarım diye, ama içi uymadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Şöyle bir durum var:

Saatin huawei sitesindeki fiyatı piyasadan çok yüksek.

Bana tamir için 7300 tl fiyat verdiklerinde saatin sıfırı huawei sitesinde 8500 tl idi.

Oysa huawei garantili sıfır saatler Trendyolda, N11 de, Hepsi Buradada 4900-5000 tl ye satılıyordu.

Ben bu konuyu tüketici hakem heyetine de yazdım. Resmi sitedeki 5 ATM yazısının olduğu teknik bilgi kısmını da , saatin sıfır fiyatlarının listesini de, servisin bana verdiği fiyatı da, gerek servis gerek se huawei türkiye ile yaptığım görüşmeleri de belgeleri ile sundum.

Sizler de yılmadan, usanmadan bu şekilde şikayetlerde bulunun. Şikayet sayısı çoğalırsa belki bir yaptırım uygularlar.

Sonuçta saatin üreticisinden kaynaklı bit hata bu.

Saatte "su boşaltma" fonksiyonu bunun için var zaten. Saat ile suya girilebiliyor, çıkınca suyu boşaltın deniyor.

O halde suya girince bozulması benle alakalı olmaması gerekiyor.

durum.JPG

sikayet.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

HUAWEİ Türkiye'ye durumu biliyor servis ile bir görüşmemiz yok firma ile görüşüyorum

Sadece TR Huawei değil Huawei Çin'e bildirseniz nasıl olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Alptuğ Özcan yazdı:

Sadece TR Huawei değil Huawei Çin'e bildirseniz nasıl olur

mantıklı aslında ancak nasıl yapabilirim diye bir yol bulmam lazım.

güzel derdimi anlatacak bir mail yazdırmam gerekecek 

Öner Kurukuz yazdı:

Şöyle bir durum var:

Saatin huawei sitesindeki fiyatı piyasadan çok yüksek.

Bana tamir için 7300 tl fiyat verdiklerinde saatin sıfırı huawei sitesinde 8500 tl idi.

Oysa huawei garantili sıfır saatler Trendyolda, N11 de, Hepsi Buradada 4900-5000 tl ye satılıyordu.

Ben bu konuyu tüketici hakem heyetine de yazdım. Resmi sitedeki 5 ATM yazısının olduğu teknik bilgi kısmını da , saatin sıfır fiyatlarının listesini de, servisin bana verdiği fiyatı da, gerek servis gerek se huawei türkiye ile yaptığım görüşmeleri de belgeleri ile sundum.

durum.JPG

eli kulağındadır gerekçeli kararın açıklanması yaklaşık 3-4 ayı buluyor siz gene de tüketici hakem heyetini arayıp bir sorun durumun ne olduğunu 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Peki neden aynı açıklamada "havuzda ve sığ deniz kenarında yuzebilirsiniz" yazıyor? Neden 5 atmosfer su basıncına dayanır yazıyor? Neden saatte "su boşaltma" fonksiyonu var? Neden saatte spor aktivitelerinde "havuzda yüzme" ve "denizde yüzme" şeklinde iki farklı antrenman var?

Havuzda yüzebilirsiniz dedikleri saat su alınca benim suçum mu bu?

Üretim hatası ya da tasarım hatası olamaz mı?

Ekleme yapayım:

https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-gt3/specs/

Sayfada biraz aşağı inince şöyle yazıyor.

Su Dayanıklılık Seviyesi

5 ATM su geçirmez

*5ATM dereceli suya uygun cihazlar, ISO standardı 22810:2010 kapsamında 50 metre su geçirmezlik derecelendirmesine sahiptir. Bu, havuzda veya denizde yüzmek gibi sığ su aktiviteleri için kullanılabilecekleri anlamına gelir. Ancak, tüplü dalış, su kayağı veya yüksek hızlı su veya sığ derinliğin altına dalmayı içeren diğer faaliyetler için kullanılmamalıdırlar.

Ekleme
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

reklamlar miami, gerçekler kasımpaşa. huvay da böyle demek ki

artık tüm dünya tek lisan, türkçe yaz gitsin onlar çevirir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

mantıklı aslında ancak nasıl yapabilirim diye bir yol bulmam lazım.

Denemekten bir zarar gelmez, sonuç çıkar çıkmaz hep birlikte görmüş oluruz.

Yanıltıcı reklam yapılıyor, reklamı oraya kadar buraya kadar su geçirmez diye yap sonra kullanım klavuzuna su teması garanti dışı diye yaz??

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

reklamlar miami, gerçekler kasımpaşa. huvay da böyle demek ki

artık tüm dünya tek lisan, türkçe yaz gitsin onlar çevirir

Türkçe yazıp gönderdim bakalım dikkate alacaklar mı

Alptuğ Özcan yazdı:

Denemekten bir zarar gelmez, sonuç çıkar çıkmaz hep birlikte görmüş oluruz.

Yanıltıcı reklam yapılıyor, reklamı oraya kadar buraya kadar su geçirmez diye yap sonra kullanım klavuzuna su teması garanti dışı diye yaz??

denedim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Öner Kurukuz yazdı:

Peki neden aynı açıklamada "havuzda ve sığ deniz kenarında yuzebilirsiniz" yazıyor? Neden 5 atmosfer su basıncına dayanır yazıyor? Neden saatte "su boşaltma" fonksiyonu var? Neden saatte spor aktivitelerinde "havuzda yüzme" ve "denizde yüzme" şeklinde iki farklı antrenman var?

Havuzda yüzebilirsiniz dedikleri saat su alınca benim suçum mu bu?

Üretim hatası ya da tasarım hatası olamaz mı?

Ekleme yapayım:

https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-gt3/specs/

Sayfada biraz aşağı inince şöyle yazıyor.

Su Dayanıklılık Seviyesi

5 ATM su geçirmez

*5ATM dereceli suya uygun cihazlar, ISO standardı 22810:2010 kapsamında 50 metre su geçirmezlik derecelendirmesine sahiptir. Bu, havuzda veya denizde yüzmek gibi sığ su aktiviteleri için kullanılabilecekleri anlamına gelir. Ancak, tüplü dalış, su kayağı veya yüksek hızlı su veya sığ derinliğin altına dalmayı içeren diğer faaliyetler için kullanılmamalıdırlar.

Tüm markalar için, tüm dünyada sistem aynıdır. Suya girebilirsiniz demek, su temasında garantiye girebileceği manasında değildir. Türkiye'ye de özgü bir durum değil yani.

Ben kişisel olarak saatime hiç bir şekilde su değdirmiyorum. Analog saat kullanırken de böyleydim. Hayatımda hiç saatle yüzmedim, yıkanmadım. Ellerimi bile yıkarken saatimi olabildiğince yukarı çekerim bileğimden.

Bu tip şeylerle uğraşmamak için herkese de aynısını tavsiye ederim.

Sevgili forumdaşlarım,

Ben de isterim ki sıvı temasları garantiye girsin ama, kural, kanun ne diyorsa, onu söylemek zorundayım. Resmi makamlara yapacağınız her başvuru da muhtemelen geri dönecektir. İnşallah lehinize bir sonuç çıkar da, tüm ülkeye örnek olursunuz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Türkçe yazıp gönderdim bakalım dikkate alacaklar mı

denedim

ben X ten bir döşedim bakalım :mangal: ttkomu ordan halletmiştim

Sani Gerşon yazdı:

Suya girebilirsiniz demek, su temasında garantiye girebileceği manasında değildir. T

köprüden de atlanabilir ama bu hayatta kalacağı anlamına glmez

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

Ne güzel söyledin. Kurtulma şansımız var diye köprüden atlamıyoruz işte :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ben X ten bir döşedim bakalım :mangal: ttkomu ordan halletmiştim

çinli abiler cevap vermiş ilgili yerlere mailimi iletmişler. bakalım ne çıkacak 

"您好:

此问题已为您转接对应受理邮箱 ,请留意后续答复信息,谢谢!

请mobile@huawei.com,尽快协助处理客户问题,并直接答复客户,祝好!"

"Merhaba, bu soru sizin için ilgili posta kutusuna iletildi, lütfen takip bilgilerine dikkat edin:

Bu sorun sizin için ilgili kabul posta kutusuna aktarıldı, lütfen takip yanıt bilgilerine dikkat edin, teşekkür ederim!

Müşteri sorunlarının işlenmesine yardımcı olmak ve müşterilere doğrudan yanıt vermek için mümkün olan en kısa sürede 请mobile@huawei.com, iyi şanslar!"

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Ne güzel söyledin. Kurtulma şansımız var diye köprüden atlamıyoruz işte :) 

ama reklamlarda atlayıp denizdeki yata doğru yüznler varken?

çinli abiler cevap vermiş ilgili yerlere mailimi iletmişler. bakalım ne çıkacak 

"您好:

此问题已为您转接对应受理邮箱 ,请留意后续答复信息,谢谢!

请mobile@huawei.com,尽快协助处理客户问题,并直接答复客户,祝好!"

"Merhaba, bu soru sizin için ilgili posta kutusuna iletildi, lütfen takip bilgilerine dikkat edin:

Bu sorun sizin için ilgili kabul posta kutusuna aktarıldı, lütfen takip yanıt bilgilerine dikkat edin, teşekkür ederim!

Müşteri sorunlarının işlenmesine yardımcı olmak ve müşterilere doğrudan yanıt vermek için mümkün olan en kısa sürede 请mobile@huawei.com, iyi şanslar!"

X te hala tık yoki bitmiş bu huvay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

Uçan insanlar da gösteriyorlar zaman zaman :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

X te hala tık yoki bitmiş bu huvay

şu an çinl abilerine dert anlatıyorlardır diye umuyorum 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şu an çinl abilerine dert anlatıyorlardır diye umuyorum 

türk tüketicisi ile muhatap olmanın rahatlığını yaşıyorlardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...