İçeriğe Yönlendir

Peugeot’da Her Yıl Değişen Otomatik Şanzımanlar Hakkında Bilgi

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

Merhaba 

aracı satar isem peugeot 508 almayı düşünüyorum , hem fiyat performans hem geniş olmasından mütevellit :) 

yalnız 2011 den 2018 e kadar değişik şanzıman tipleri var.

Kimine göre robotik kol olan iyi daha az masraflı 

kimine göre tam otomatik versiyon iyi daha sessiz 

kimine göre yarı otomatiğin güncellenmiş hali daha iyi  :) birden çok yarı otomatik modeli var 

kafam allak bullak oldu.

ETG6 / 6 Vites yarı otomatik

Auto6R / 6 Vites yarı otomatik

EAT6 / 6 Vites tam otomatik

hangisi sizce 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Eat 6 tam otomatik diğer ikisi yarım otomatik, Etg6, Auto6R nin güncellenmiş hali, yığılma vs daha düşürülmüş konforu arttırılmış hali. 

1. Eat6

2. Etg6 

3. Auto6R 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Almayı düşündüğünüz aracın modelini belirlediniz mi

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim etg5 13 yaşında memnunuz hayatımızdan 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eat6 alınır, dpf müsaade ettiği sürece bişey olmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

eat6 kullanıyorum 3 senedir araba 90 bine geldi. 2 den 3 e çok geç geçiyor ancak araştırmalarımda gördüm ki bu şanzımanın ayarı bu. Onun dışında güzel..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

eat 6 can dır pandemi de her gün sabah 1.5 akşam 2 saat İstanbul trafiğin de banamısın demedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Yücel Metin yazdı:

Almayı düşündüğünüz aracın modelini belirlediniz mi

2013 den 2017 ye kadar olan modellerden herhangi birisi olur ama şanzıman olarak bilgisizim

Selçuk Bakış yazdı:

Eat 6 tam otomatik diğer ikisi yarım otomatik, Etg6, Auto6R nin güncellenmiş hali, yığılma vs daha düşürülmüş konforu arttırılmış hali. 

1. Eat6

2. Etg6 

3. Auto6R 

yani etg6 auto6r den daha mı iyi diyorsunuz ? 

Selçuk Bakış yazdı:

1. Eat6

2. Etg6 

3. Auto6R 

sorunsuzluk aşısından hangisi ? ben aracımı haftada 1 ve %80 km sini uzun yolda yapıyorum

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Evet, ilk sırada tam otomatik olmazsa etg oda olmazsa Auto6R hepsi işinizi görür. Bende Etg5 li 2008 kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Hangisi sorunsuz demek için elde pek tutarlı bilgi yok ama psa yarı otomatikleri oldukça başarılıdır

Bendeki auto6r 12 yaşında 188 binde daha arıza yapmadı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Selçuk Bakış yazdı:

Evet, ilk sırada tam otomatik olmazsa etg oda olmazsa Auto6R hepsi işinizi görür. Bende Etg5 li 2008 kullanıyorum.

Nasıl peki problem çıkarırmı sonrasında bir sorun yaşarmıyım ? 

yağ ne sıklıkla değişir ?

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Selçuk Bakış yazdı:

Auto6R  lı bir araç var 2013 model daha 60 binde nasıl etsem bilemedim active modeli . piyasada 2016 model etg 6 yok olanda km si uçmuş gitmiş maalesef

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Murat Öngür yazdı:

ben 30kdır kullanıyorum, ona uyarak kalkarsanız titreme vs olmaz, benim gibi seri kalkarsanız titreme olabiliyor, bir arıza yada problem yaşamadım, yağ değişimi de yapmadım. Manuel şanzıman mantığı ile aynı. Auto6r da aynı mantıkta. km düşük ise çok problem çıkaracağını sanmıyorum. Test ederek alabilirsiniz, ayrıca manuel modları da var, f1 kulakçık ve vitesten de ayarlayabiliyorsunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Bu kadar düşünmeyin hepsi kul yapısı ancak diğer yarı otomatik şanzımanları da bildiğim için psa yarı otomatikleri sorunsuz sayılabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Selçuk Bakış yazdı:

ben 30kdır kullanıyorum, ona uyarak kalkarsanız titreme vs olmaz, benim gibi seri kalkarsanız titreme olabiliyor, bir arıza yada problem yaşamadım, yağ değişimi de yapmadım. Manuel şanzıman mantığı ile aynı. Auto6r da aynı mantıkta. km düşük ise çok problem çıkaracağını sanmıyorum. Test ederek alabilirsiniz, ayrıca manuel modları da var, f1 kulakçık ve vitesten de ayarlayabiliyorsunuz.

bilgiler için Teşekkür ederim.  O zaman anlaşır isek alalım bari :)  

Ali Gülmez yazdı:

Bu kadar düşünmeyin hepsi kul yapısı ancak diğer yarı otomatik şanzımanları da bildiğim için psa yarı otomatikleri sorunsuz sayılabilir

aynen ama şuanki aracım neredeyse sıfır sorun olduğu için bir birden bire sorun bombası içine düşmeyelim :)  sonra yüksek masrafları karşılayamam

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Öngür yazdı:

bol boş yedek parca var. Yeterki sen paradan bahset

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

yarı otomatik olduğu için 1 ve 2 arası bazen kararsız kalabiliyor

şanzımana sizin ayak uydurmanız lazım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Darbaz yazdı:

bol boş yedek parca var. Yeterki sen paradan bahset

yedek parça her araçta var önemli olan zırt pırt arıza çıkarmaması . devamlı para yiyen araçtan zaten fayda gelmez

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Öngür yazdı:

yedek parça her araçta var önemli olan zırt pırt arıza çıkarmaması . devamlı para yiyen araçtan zaten fayda gelmez

12 yıllık peuget yetkili servisine 12 yılda sadece 3 adet şanzıman arızası nedeniyle işlem yapılmış. Yeterince iyi istatistik. 65000 tl robot değişimi yapılmış oda geçen senenin fiyatı idi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Pejo gruplarında revizyon dahil yaptıran duymadım robotun çıkması herşekilde bulunur

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Bu markada şanzıman problemine hiç denk gelmedim. EAT6 508 sürmüştüm. Şahane bir arabaydı. Hiç fransız gibi hissettirmemişti gidişi. Problemsiz diye biliyorum. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Darbaz yazdı:

12 yıllık peuget yetkili servisine 12 yılda sadece 3 adet şanzıman arızası nedeniyle işlem yapılmış. Yeterince iyi istatistik. 65000 tl robot değişimi yapılmış oda geçen senenin fiyatı idi. 

12 senede sadece bir kez robot değişimi mi yapılmış ? 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

EAT6 iyi bir şanzımandır.

Tek kavramalı şanzımanların, 1.5 ton civarındaki bir araca karşı davranışlarına pek güvenemem. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Murat Öngür yazdı:

12 senede sadece bir kez robot değişimi mi yapılmış ? 

12 yılda yetkili servise toplam 3 tane araç şanzıman için gelmiş diye anladım,

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Fatih Keskin yazdı:

eat 6 can dır pandemi de her gün sabah 1.5 akşam 2 saat İstanbul trafiğin de banamısın demedi

Sokağa çıkma yasağı yok muydu o zaman?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...