Yılmaz Gökçe 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Yakın bir arkadaşımın corollasını sattıktan sonra 2. el Qashqai arayışına girdik. Pazar akşamı evde uyurken gelen whatssapp mesajı ile uyandım ve gönderdiği ilan adresini tıkladım. Site açıldığında otoplusta 2016 model 50 binde dizel otomatik qashqai aracı 960 bin fiyatla görünce hiç kaçırma hemen opsiyonla dedim Tabi uygun fiyatı görüp iştahım kabardı bende bikaç araç bakarken sitenin adresi dikkatimi çekti (https://arabalar.otoplusilan.online/) ve ilan için arama yapmak istediğimiz zaman cep numarasına yönlendiriyor. Arkadaşı aradım ve birşey gönderme diye uyardım. Sonra kendim bir ilan için aradım ve karşıdaki şahıs otoplus satış danışmanı ekrem diye telefonu açtı. Satın almak istediğim aracın antalya kepezde olduğunu belirtti ve almak istersem aracın bedelinin %3 civarında teminat bedeli yatırmamı istedi. Bu bedel yattıktan sonra aracın opsiyonlanacağını ve aracı almaktan vazgeçersem paramın koşulsuz şartsız geri iade edileceğini söyledi Bende düşünüp geri arayacağımı söyleyip kapattım. Aracı almaya karar verirseniz whatssapp üstünden size otoplus ile ilgili vidyo gönderip arkadan sözleşme benzeri bişey ve iban bilgilerini gönderiyorlar. Biz bi anlık dalgınlıkla parayı göndersek yediğimiz kazığın acısını yıllarca unutamazdık heralde. Sonrasında otoplus a durumu bildirdim ve bu konuda 3 4 kişiden daha şikayet aldıklarını söylediler. Şikayette bulunduk ama site hala aktif. Velhasıl biz bir badire atlattık siz değerli forumdaşlarımız ve sevdiklerinizde dikkatli olsun.... 8 4 Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Adamlar çalışmış gerçekten.. İşte reklam engelleyici eklentilerinin önemi.. yıllardır tüm tarayıcılarımda telefon pc farketmez reklam engelleyici kullanırım google amcaya yazdığımızda reklamları göstermiyor böylelikle bu tarz siteleri görme ihtimalim baya düşüyor. görmeyince de kafamız karışmıyor. şimdi bunlarla dalga geçesim geldi 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 2 Eylül 2024 Yazar Paylaş 2 Eylül 2024 Eray Aksoylu yazdı: Adamlar çalışmış gerçekten.. İşte reklam engelleyici eklentilerinin önemi.. yıllardır tüm tarayıcılarımda telefon pc farketmez reklam engelleyici kullanırım google amcaya yazdığımızda reklamları göstermiyor böylelikle bu tarz siteleri görme ihtimalim baya düşüyor. görmeyince de kafamız karışmıyor. şimdi bunlarla dalga geçesim geldi Emeğe saygımız var Ama onların bizim emeğimize saygısı yok gibi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Klasik site kopyalama durumu. Aynısını uzun zamandır Türkiye Petrolleri'de çekiyor. Kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor. Bu adamlar size asla şirket IBAN'ı göndermez. Bireysel IBAN gönderirler. Bu IBAN adresleri de genellikle Papara - Ininial gibi elektronik bankacılık şirketleri üzerinden oluşturulup kiralanmış oluyor. Öyle olmasa bile hesap numarasını takip ettiğinizde bir evsize denk gelme ihtimaliniz yüksek oluyor. Hesaptan sonra direkt olarak kriptoya çevrilen para daha sonrasında takip edilemiyor. Eray Aksoylu yazdı: Adamlar çalışmış gerçekten.. İşte reklam engelleyici eklentilerinin önemi.. yıllardır tüm tarayıcılarımda telefon pc farketmez reklam engelleyici kullanırım google amcaya yazdığımızda reklamları göstermiyor böylelikle bu tarz siteleri görme ihtimalim baya düşüyor. görmeyince de kafamız karışmıyor. şimdi bunlarla dalga geçesim geldi Reklam engelleyici sadece karşınıza çıkmasını engeller, bir şekilde tıklayacağınız link sizi yine siteye götürürse yine dolandırılma ihtimaliniz var. Böyle durumlarda en garanti yol domain adresini manuel olarak kontrol etmeniz. Dolandırıcılar domainleri taklit edemezler. Orijinal sitede olduğunuzu anlamanız için uzantıların ve domain adreslerinin orijinal olup olmadığına dikkat edin. https://www.otoplus.com https://arabalar.otoplusilan.online Mesela iki site arasındaki fark bariz. Ha yok uğraşmak istemiyorum derseniz bunun siteleri de var. https://www.scamadviser.com/check-website adresine gidip site URL'sini girerseniz o size güven puanını çıkartır. Orijinal link 100 puan, diğer link 38 puan. Buradan da sitelerden puanı bariz düşük olanın dolandırıcı olduğu anlaşılabilir. Zaten sitenin index sayfası da herkese açık. Bir acayip kopyalamışlar. Böyle açık bırakan adamlar elbette böyle güzel site yazamazlar orijinal gibi. Muhtemelen önceden yazılmış hazır bir araç ile stil dosyalarını bir şekilde kaçırıyorlar. Sonra da ucuz serverlar üzerinden deploy ediyorlar. 4 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Dolandırıcılıkta çığır açtılar, hırsızlar. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 "Gelip yerinde görmek istiyoruz, gösteremezseniz biz gösteririrz" diye konuşsak? 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 2 Eylül 2024 Yazar Paylaş 2 Eylül 2024 Ayhan Asil yazdı: Dolandırıcılıkta çığır açtılar, hırsızlar. Bizim zayıf noktamızı iyi biliyorlar Sani Gerşon yazdı: "Gelip yerinde görmek istiyoruz, gösteremezseniz biz gösteririrz" diye konuşsak? Gelip yerinde görebilirsiniz diyor güven vermek için Tabi kalkıp gitsek antalyaya turistik bi gezi yapmış oluruz Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Mesaj attım xx araba hakkında görüşecektim dedim satıldı dedi başka ne var dedim siteden bakabilirsin dedi az önce söylediğim arabayı da siteden buldum dedim saatlik olarak değişebiliyor dedi bi başladım saydırmaya dedim ifşa olmuşsun sen ne anlatıyon zorla siteyi soruyor öğrenmeye çalışıyor bence yazmak isteyen yazsın 1 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Yılmaz Gökçe yazdı: Gelip yerinde görebilirsiniz diyor güven vermek için Geliyorum, adres verin desek ne olacak, çok merak ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 Eylül 2024 Paylaş 6 Eylül 2024 Aynısını araç kiralama için baktığımda AVİS diye yutturmaya çalışmışlardı. Volvo S60 B5 araç AVİS te aylık 75.000 TL iken bu adam AVİS olarak 24.000 fiyat verdi. Dedim aracı nerden teslim alıyoruz, biz size getiriryoruz dediler. AVİS in böyle bir uygulaması yok ben ofise geliyorum önünde teslim edersiniz dedim tamam dedi namussuz AVİS'e gösterdim mesajı ulen Genel müdürle fotoğrafı bile photoshop lamışlar dedi 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts