İçeriğe Yönlendir

İyi Niyet Garantisi Hakkında.

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık

Benim arabanın 150.000 km bakım zamanı geliyor 1.800 km kaldı.. 

Aracı aldığım 2018 ocaktan bu yana sürekli yetkili servise girdim bakıma.

Geçen 135.000 bakımına girdiğimde  direksiyon kutusunun hafif ses yaptığı ve değişmesi gerektiğini söylediler, "iyi niyet garantisi var nasılsa" dediğimde  satış danışmanı iyi niyet garantisinin 3 sene geçerli olduğunu söylediğinde aklıma bir kurt düştü, artık yetkili servise gitmesem de olur mu ne dersiniz? Görüş ve önerileriniz doğrultusunda servis tercihi yapacağım, şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Değiştirmiyorlar mı şimdi kutuyu? Tam anlamadım.

İyi kullanmışsın bu arada, maşallah :nazar: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Tamamen yetkili servis bakımlı araç, satış zamanı geldiğinde, alıcı için genellikle tercih önceliğindedir.

Bu düzeni bozmasanız da, eğer imkan varsa aracı değiştirseniz Cem bey :unsure2:

Biraz saçma ama mantıklı da :dribble:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Sani Gerşon yazdı:

Değiştirmiyorlar mı şimdi kutuyu? Tam anlamadım.

İyi kullanmışsın bu arada, maşallah :nazar: 

Kutuyu Maslak sanayide halledeceğiz, tamir takımı var ,Maksimim 5-6 bine halledilir dedi Osman usta.

Servis 68 Bin tl gibi bir rakam telaffuz etmişti 5-6 ay önce. 

Ben şimdi normal yağ bakımına yetkiliye mi gideyim sanayi ye mi gideyim onu araştırıyorum. 

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

DSG şanzıman için vardı bir zamanlar iyi niyet garantisi, başka parçalar için illa ki değişim yaptıran kullanıcılar vardır, o da aracın garanti süresi içerisinde olur diye tahmin ediyorum Cem abi.

Direksiyon kutusu rahatsız edecek kadar ses yapmıyorsa, aciliyeti yoktur. 

Yetkili servise gitmek kafa rahatlığını getirse de, meblağlar çok yüksek gerçekten.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
İsa Acar yazdı:

Tamamen yetkili servis bakımlı araç, satış zamanı geldiğinde, alıcı için genellikle tercih önceliğindedir.

Bu düzeni bozmasanız da, eğer imkan varsa aracı değiştirseniz Cem bey :unsure2:

Biraz saçma ama mantıklı da :dribble:

Bana da bu fikir mantıklı geliyor lakin, sıfır fiyatlarına baktığımda cayıyorum.. 2 milyon TL altına alabileceğim bir araç yok. 

Celal Aydın yazdı:

DSG şanzıman için vardı bir zamanlar iyi niyet garantisi, başka parçalar için illa ki değişim yaptıran kullanıcılar vardır, o da aracın garanti süresi içerisinde olur diye tahmin ediyorum Cem abi.

Direksiyon kutusu rahatsız edecek kadar ses yapmıyorsa, aciliyeti yoktur. 

Yetkili servise gitmek kafa rahatlığını getirse de, meblağlar çok yüksek gerçekten.

Çukurda vs sadece benim anlayacağım kadar ses yapıyor, çözeriz dert değil, normal bakım için yetkili servise gidip gitmeme konusu kafamı kurcalıyor normal bakım için. Gerçi satmak istediğimde yetkili servis bakımlı dediğimde haneme +1 puan yazılacak onun da farkındayım.. 

Yetkili servis bakım için 7-8 bin fiyat çıkartır tahminim (henüz sormadım),  sanayide 4 bin liraya çözerim gibi düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Bence o arkadaş biraz kendince yorumlamış. Araba tamamen servis bakımlıysa hatta aynı serviste yapılmışsa tüm bakımlar iyi niyet garantisi devam ediyor. Ama tabi bu iş biraz Doğuş Oto'nun biraz da servisin elinde olan bir durum. Burada yapılacak her türlü indirim ve gösterilen kolaylık olarak algılamak lazım. Servisle adam akıllı konuşup ona göre hareket etmek lazım. 

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Bence o arkadaş biraz kendince yorumlamış. Araba tamamen servis bakımlıysa hatta aynı serviste yapılmışsa tüm bakımlar iyi niyet garantisi devam ediyor. Ama tabi bu iş biraz Doğuş Oto'nun biraz da servisin elinde olan bir durum. Burada yapılacak her türlü indirim ve gösterilen kolaylık olarak algılamak lazım. Servisle adam akıllı konuşup ona göre hareket etmek lazım. 

Son gittiğimde direksiyon kutusu için iyi niyet vs adı altında 1 tl bile indirim yapamayız dedikleri için kafam karıştı abi.

Şimdi yetkili servisi aradım, 150.000 KM bakım fiyatının 8.700 TL olduğunu, aracın yaşından ötürü %25 indirimle 6500 TL gibi bir rakam ile bakım yapabileceklerini söylediler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bakım fiyatı iyi olmuş indirimle. Ama direksiyon kutusu fiyatı anormal geldi. :shok:  

Pek de iyi niyetli değiller anlaşılan. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Bakım fiyatı iyi olmuş indirimle. Ama direksiyon kutusu fiyatı anormal geldi. :shok:  

Pek de iyi niyetli değiller anlaşılan. 

Bu zamana kadar yaptıkları indirimleri alacaklar bence.

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bakım fiyatı iyiymiş yalnız 😊

Arabanın cussesine göre almamışlar.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Metin Akbal yazdı:

Bakım fiyatı iyiymiş yalnız 😊

Arabanın cussesine göre almamışlar.

1 ay önce eşimin arabayı soktuk Mercedes'te bakıma, o da 7.500 TL gibi çıkmıştı. Enflasyondan ötürü bu rakamlar normalleşti sanırım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Direksiyona maslak yolu görünüyor, bakım için servis makul gibi. Yenisi olmayacaksa eldeki en iyisidir. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bakım fiyatı iyi yetkili için. Ben olsam bakımlarına devam ederim, geri kalan tüm masraflar için sanayiye giderdim. Bununla beraber, satmak da artık sanki mantıklı değil mi bu km'lerde?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Sani Gerşon yazdı:

Bakım fiyatı iyi yetkili için. Ben olsam bakımlarına devam ederim, geri kalan tüm masraflar için sanayiye giderdim. Bununla beraber, satmak da artık sanki mantıklı değil mi bu km'lerde?

Mantık değiştir arabayı diyor, cüzdan otur oturduğun yerde diyor..  :) 

Daha dsg ile alakalı basınç tüpüdür mekatroniktir vs gibi mevzular gündeme gelmedi, kumar bu dur.. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Vw olarak destek ile sıdıka olarak destek aynı değil. Misal dsg vw’de tamir yoluna gidiliyor sıdıka komple değişiyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Vw olarak destek ile sıdıka olarak destek aynı değil. Misal dsg vw’de tamir yoluna gidiliyor sıdıka komple değişiyor.

Sıdıka derken abi? O nasıl bir otomatik tamamlama ki kadın ismi veriyor :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Servet Aydın yazdı:

sıdıka olarak destek aynı değil.

sıdıka derken :crazy: 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Sani Gerşon yazdı:

Alpay Sumer yazdı:

IMG_20240902_120800.jpg

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

Şikoda yazsam nokta virgül dahi olsa yorum gelmez ki🍆

Alpay Sumer yazdı:

Kaşınma

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Servet Aydın yazdı:

Şikoda

.  , :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

yağ bakımına git servise geri kalan işlemler maslak seni bekler

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

bakım için iyi fiyat. servis kaydı devam etmiş olur diğer işlerde dışarıda yapılabilir bence de.

Yorum bağlantısı
Serkan Derya

Ben bir aracın , direkt toz toprakla teması olmayan veya kullanıcının ulaşamayacağı, manuel müdahale edemeyeceği bir parçanın bozulduğu zaman neden garantiye sokulmadığını anlamıyorum !

Bir arkadaşımın motosikleti var.İyi ve bilindik bir marka. Motor krank kırdı. Standart bir kullanıcının arabasının ya da motosikletinin krankını kullanıcı hatası ile ya da bile isteye kırması ne kadar mümkün? Adamlar durmadı malının arkasında. 

Yetkili servise bakıma gidiyorsun, bir salona oturtuyorlar, ne marka yağ koydun? fren balatası gerçekten bitmiş mi? hidrolik sıvısının değişmesine gerçekten gerek var mı? net bir bilgilendirme yok.Periyodik cetvel ne diyorsa o !  Çıkan hiç bir parçayı görmüyorsun, ustanın yanına gidemezsin en son ödeme geldimi destan gibi liste. 1 lt cam suyuna saçma sapan rakam yazmayı biliyorlar. Ama iş garantiye gelince hemen yan çiziyorlar.

Her ne kadar yağ bakımı uygun olsa da, malının arkasında durmayan hiç bir markaya isterse altından olsun bulaşmamak lazım. Ama sizin durumunuzda satma gibi bir niyet varsa, full yetkili servis bakımlı bir araç %95 tercih sebebi olacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...