İçeriğe Yönlendir

BMW Sorunlu mu?

Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Rıdvan Ergün

Merhaba. 

2015-2020 modeller arasında hangi modelinde temiz ve dolu donanımlısını bulursam  5 kasa Xdrive BMW alma niyetim vardı. Konuştuğum bir çok usta, şanzıman, motor turba vs çok sık ve yüksek maliyetli sorun çıkartıyor aman uzak dur dediler. 100 bin km de turbo yiyen, 80 binde şanzıman indiren 150 binde motor yapılan çok BMW var dediler. Benim ustaların şehir efsanesi mi, doğruluk payı var mı emin olamadım. En iyi bizim forum bilir dedim. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Sorunlu bmw yoktur, bakımsız araç, bilinçsiz sürücü ve ehil olmayan usta vardır. BMW ruhu olan sürücü odaklı oldukça güzel araçlar üretir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Valla her araç bakım ister ama bazıları daha da çok bakım ister. Bu da camiyada çok gördüğümüz bir şey değil. En basitinden ben BMW grupta bir sefer akü söktüm diye Foxwell diye bir naneyi yakmıştım. Tüm elektrik aksamı gitmişti. Kart tamiri yapıldı araba için tekrar. Ben yanaşmazdım.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Ustalar diyorsa dikkat etmekte fayda var derim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bmw ye sadece ilk sahibi biner sözüne kesinlikle katılıyorum :D range rover içinde kullanılabilir

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

2 arkadaşımda var ikisi de 3 kasa biri 2015 diğeri 2016 model benzinli turbo. İkiside bmwye ilk sahibi biniyormuş harbiden diyorlar. İkiside ilk sahibi değiller.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
Burak Tokcan yazdı:

Ustalar diyorsa dikkat etmekte fayda var derim.

Söyleyenler BMW ustası değil.

Bizim buralarda özellikle BMW ustası denilecek bir usta yok. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Rıdvan Ergün yazdı:

Ustası yoksa her marka modelden uzak durmak iyidir. İlla BMW olacaksa da yetkili servisten tanıdık bulunarak tavsiye istenebilir. Bana Manuel 1.16d alinir demişlerdi. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bmw farklı bir dünya. Yazılım, çalışma mantığı, mühendisliği farklı. Fazla teknolojik. Arıza ihtimali fazla. Çözmek için gerçek bir bmw ustasına ihtiyacınız var. Bu dili bilen usta için çocuk oyuncağıdır. 

Kötü araba yoktur bakımsız araba vardır diye düşünmeyin. Aynı insanlar diğer arabalara da aynı şekilde bakım yapıyor. A markasının arabasını alan adam bakıma çok özen gösterir diye bir şey yok. Ama bmw daha çok bozuluyor. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
İlkay Başaran yazdı:

2 arkadaşımda var ikisi de 3 kasa biri 2015 diğeri 2016 model benzinli turbo. İkiside bmwye ilk sahibi biniyormuş harbiden diyorlar. İkiside ilk sahibi değiller.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bmw farklı bir dünya. Yazılım, çalışma mantığı, mühendisliği farklı. Fazla teknolojik. Arıza ihtimali fazla. Çözmek için gerçek bir bmw ustasına ihtiyacınız var. Bu dili bilen usta için çocuk oyuncağıdır. 

Kötü araba yoktur bakımsız araba vardır diye düşünmeyin. Aynı insanlar diğer arabalara da aynı şekilde bakım yapıyor. A markasının arabasını alan adam bakıma çok özen gösterir diye bir şey yok. Ama bmw daha çok bozuluyor. 

Korktuğum ve beni bu ihtimalden vazgeçiren mesajlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Araç çok sağlam bile olsa sürücü profili malum. BMW sürücüsünün kötü bir imajı  var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Rıdvan Ergün yazdı:

Hele ki sizin oralarda ustası yoksa hiç yaklaşmayın derim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

İnce eleyip sık dokumak lazım ben de son zamanlarda 5 serisi düşünüyorum arkadaşım da var ,2017 model 55 bln de parayı ayarlarsam alacağım böyle bı araç bulursaniz dakika beklemeyin

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

525 xdrive önermem; çift turbo oluşu, genellikle küçük turbonun arıza yapması ve parçayı bir kenara koysak bile işçiliklerin şu denli yüksek olduğu dönemde cep yakar, ayrıca N47 kodlu o dizel motorda kronik EGR sorunu ve partikül ile ilgili de çok sorun var F10'larda. Xdrive sebebiyle bozulan ön aktarma kutusunu saymıyorum bile.  Malum ülkemizde F10'larında artık ayağa düştüğü dönemde ben yanaşmazdım. Bütün bu riskler göze alınarak binerim diyorsanız da maalesef BMW ustası olmayan bir yerde yaşadığını belirttiğinizden dolayı bu da ayrı bir sorun olacaktır. Kaldı ki BMW araçları özellikle F10 kasada bizzat tecrübe ettiğim üzere araçlarda parça seçimi olabiliyor. Örneğin 2 farklı disk ve balata takımı değiştirmemize rağmen belirli bir kmde disklerde hafif eğrilik başlıyor ve 120 km/h civarında frene bastığınızda kafadan hafif titreme yapıyordu. Bu sorunu ancak servisten orijinal logolu disk takımı almakla çözmüştük. Bu piyasada temiz aile aracı olan bir seçeneği bir miktar ucuza alıp hevesin alınması isteniyorsa yine de denenebilir...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Bunca zamandır Forumları takip eden biri olarak bazı araçların potansiyel sorunları yada zayıf yönleri olduğunu düşünüyorum.Zaten bir çok platformda bunlar ön plana çıkıyor ve çözüm yolları araştırılıyor.Bizde okuyarak araştirarak fikir sahibi oluyoruz.

Bmw lçln yorumum yok bende yazılanlardan fikir sahibi oluyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Başböyük

Ha dost tutmuşsun ha bmw almışsın 😀 

Şaka bir yana sıfırdan beri komple yetkili servis bakımlı olmayanı alınmaz bence. Bmw, Mercedes grubu yan sanayi parçayı sevmez. Bakım ilgi ister. Diğer araçlar kadar arsız, sorunsuz değildir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Geçen bir oyun videosu vardı. Oyunda bile arıza ışığı yanıyor diyordu adam harbiden yanıyordu. Çok güzel arabalar ama o ayrı. Ekonomim yetse temiz birtane dededen çıkma alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bu arabaların belli bir kitlesi var genelde 2. 3. Sahipleri oluyorlar ve arabayı çalmış gibi kullanıyorlar, saçma sapan Çin malı bir sürü şey takıyorlar. Aslında çok sorunsuz bile olsa sonra bir daha dikiş tutmuyor araba. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

evvel zaman içinde 2.0d lerde zincirler patlıyor dediğimde bizim coğrafya buna hazır değildi.... tesisat sorunları da dengi olan mersoya göre fazladır, temel sorun bizde 1 liralık arabaya 4 liraya bindiğimiz için beklediğimiz fayda da 4 misli fazla olmakta. buna bir de genel kullanıcı kitlesi eklenince ve tamirat parçaları da euro olunca....

• Beğen 3
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu ustamız ırak asıllı amerikan bir toyota/lexus teşhis teknisyeni. Gerçekten işinde uzman. 

Müşteri garip bir sorunla supra’sını getiriyor. Araba sıkıntılı. Gitmiyor. Supra olduğuna bakmayın. Araba aslında BMW. Ustamız Ahmet’in en uzun videosu da bu arabanın kapıdaki elektronik tamiri oluyor. 

adam BMW mühendisliğini, arıza teşhis ve uygulama mantığını çözmek için epey enerji harcıyor. Ve garipliğini anlatıyor. Ama çözüyor. Çözerken de saydırıyor :) 

Bu kanal ise BMW’leri hayata döndürüyor. Usta bir BMW mekanikçisi olduğu için bu iş çocuk oyuncağı geliyor. Harika bir işçiliği var. Muazzam. Bunun gibi ustanız varsa, her BMW alınır

https://youtube.com/@m539restorations?si=hOCEjwElT8P5QlNZ

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nesi garip gelmiş ıraklı abiye

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Big Money Waste

Broke My Wallet

Broken Money Waster 

:D:D:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

nesi garip gelmiş ıraklı abiye

çünkü mersocu :) 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Kayınbiraderim BMW serviste servis danışmanı, abi bmw alacak olursan servis dışında el değmiş bmw den uzak dur demişti. Çok oynanabilen bir araç. Erzurumda bir laf var "it oynamış yonca tarlası" yani bu tarladan bir cacık olmaz. 

Almanya da BMW açılımı halk arasında Benimle Masrafa Warmısın gibi bir şey demekmiş.

Yanlış hatırlamıyorsam sizde A6 ve S80 vardı geçmişte ben olsam bu iki araçtan birini seçerdim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu kanal ise BMW’leri hayata döndürüyor. Usta bir BMW mekanikçisi olduğu için bu iş çocuk oyuncağı geliyor. Harika bir işçiliği var. Muazzam. Bunun gibi ustanız varsa, her BMW alınır

https://youtube.com/@m539restorations?si=hOCEjwElT8P5QlNZ

İlk videosundan beri izliyorum, gerçekten çok yetenekli bi eleman, youtube işini de iyi kıvırdı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...