Fatih Sarıkaya 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos 2005 yılında aldığım zippo nun çağmak çarkını hunharca ve kötü kullandığımı çok sonradan anladım. Bu çağmağa çark arıyorum. Çinlilerde var ama onları istemiyorum. Ebay ve amazon yurt dışında var lakin onları alamıyorum. Türkiye içinde satan var mı bilemiyorum. Belki benim gibi bu çakmak a ilgi duyan birileri varsa belki bana yardımcı olur diye açtım bu konuyu. Zippomu çöpe atmak istemiyorum. Özellikle kişisel kullandığım çakmak, saat, tespih gibi şeyler benim için çok özeldir. Bilinçlendikçe daha itinalı kullanmaya başladım. Bilgisizlikten ötürü bu zippoda orjinal yedek parça kullanmadım. Sağdan soldan aldığım kalitesiz çakmak taşları bu zippoyu kullanılamayacak hale getirdi. Yanması için 3-4 kere çarkı çevirmem lazım. Pamuğu fitili taşını yenilememe rağmen, zipponun davranışında bir değişiklik olmadı. Telefon ile resmini çekip çarka yakından baktım ama çarkın bozulduğuna dair belirtiyi gözle de göremedim. Diğer zippolarımda orijinal taş kullandım. Onlar hala ilk gün ki gibiler. 20 yıllık olan da var yeni aldığım da. Çok iyi kondisyondalar. İşte 2005 yılında aldığım bu zippo pek fena durumda. Çarkı temin edebilsem kendim montajını yapabilirim. Önemli olan o orjinal çarkı bulmak. Var mıdır gören duyan bilen veya tavsiye verebilecek bir abi, abla, kardeş? Yorum bağlantısı
Emin Önal 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Bu işaretlediğim yeri mi soruyorsunuz ? 02125120707 bu numaradan sorabilirsiniz. Zippo TR mümessilliği bana çok yakın, göndermezler ise alıp size ulaştırmada yardımcı olurum. Yaklaşık 20 yıl önce eşimin flört döneminden hediyesi, dış deformeleri hariç ilk günkü gibi kullanıyorum. Sadece orjinal taş ve orjinal benzin kullandım. 6 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Ağustos Yazar Paylaş 31 Ağustos Emin Önal yazdı: Bu işaretlediğim yeri mi soruyorsunuz ? Tam da orası. Zippo.com.tr yazdım ama ilgilenmediler. Telefona bakmıyorlar. Hafta sonu olduğundan dır belki. Yorum bağlantısı
Emin Önal 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Hafta içi verdiğim numaradan ulaşamazsanız bir boşlukta sorarım yada sordururum. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Ağustos Yazar Paylaş 31 Ağustos Emin Önal yazdı: Hafta içi verdiğim numaradan ulaşamazsanız bir boşlukta sorarım yada sordururum. Çok teşekkür ederim Emin bey. Mesajınız çok makbule geçti. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Emin Önal yazdı: Hafta içi verdiğim numaradan ulaşamazsanız bir boşlukta sorarım yada sordururum. Güzel, koleksiyonluk bir zippo almak istiyorum. Size ulaşabilir miyim ağabey Yorum bağlantısı
Emin Önal 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Oğuzhan Çakır yazdı: Güzel, koleksiyonluk bir zippo almak istiyorum. Size ulaşabilir miyim ağabey Doğumgünü hediyesi mi 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Emin Önal yazdı: Doğumgünü hediyesi mi Abim, canım abim 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Emin Önal yazdı: Zippo TR mümessilliği Çok ilgili olmalarının yanı sıra, tüm Zippo'lar ömür boyu garantilidir. Çarkta sorun varsa, ücretsiz değiştirmeleri gerekir. Bununla beraber belki çarkın açısı ya da taşın yuvası da zarar görmüş olabilir. Orası ile irtibata geçin telefonla, garantisel konularda her türlü yardımı yapıyorlar. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Ağustos Paylaş 31 Ağustos Sani’ye katılıyorum. Benim 20 yılı geçti iki kere kasası değişti son 4-5 yılda 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 1 Eylül Paylaş 1 Eylül Bizde 71 yıllık zippo var amerikadan alınma Kutusu ve kitapçığı duruyor maddi değeri yok manevi değeri paha biçilemez Yorum bağlantısı
Celal Aydın 2 Eylül Paylaş 2 Eylül Servet Aydın yazdı: Sani’ye katılıyorum. Benim 20 yılı geçti iki kere kasası değişti son 4-5 yılda King Zippo ile yaktığın sigaradan keyif alıyor musun? Bence tadını bozuyor Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 2 Eylül Paylaş 2 Eylül Celal Aydın yazdı: King Zippo ile yaktığın sigaradan keyif alıyor musun? Bence tadını bozuyor işte ilk nefesi içine çekmemeniz lazım İlk nefes akciğerlere giderse sorun oluyor 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 2 Eylül Paylaş 2 Eylül Celal Aydın yazdı: King Mum yakmakta kullanıyormuş abim, normal çakmak yetişmiyor diyor 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül Paylaş 2 Eylül Celal Aydın yazdı: King Zippo ile yaktığın sigaradan keyif alıyor musun? Bence tadını bozuyor Sigara cinsine göre çiçeem 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Eylül Paylaş 3 Eylül benim Zippo çekmecede yatıyor, arada bir çakarım, sigaramı yakıyorsunuz siz bununla, ben mangal yakma aleti diye aldıydım şimdi baktım konuyu görünce, taşı bitmiş fitilde eskimiş, yenileyim dur hele... Yorum bağlantısı
Emin Önal 3 Eylül Paylaş 3 Eylül Fatih Sarıkaya yazdı: Çok teşekkür ederim Emin bey. Mesajınız çok makbule geçti. Son durum nedir ? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 3 Eylül Paylaş 3 Eylül Oğuzhan Çakır yazdı: Mum yakmakta kullanıyormuş abim, normal çakmak yetişmiyor diyor Renkli, kokulu, değişik şekilli mumları varmış. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Eylül Yazar Paylaş 4 Eylül Emin Önal yazdı: Son durum nedir ? Görüştüm. Tamir merkezimize göndermeniz gerekli dediler. Alışveriş yaptığım zippo.com.tr sitesi bunlara aitmiş. zippo orjinal olsun yeterli, gerekli görüldüğünde bakımı yapılır dedi. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Fatih Sarıkaya yazdı: Görüştüm. Tamir merkezimize göndermeniz gerekli dediler. Alışveriş yaptığım zippo.com.tr sitesi bunlara aitmiş. zippo orjinal olsun yeterli, gerekli görüldüğünde bakımı yapılır dedi. Gönderin de, bi emin olalım hizmetlerine bakalım Yorum bağlantısı
Recommended Posts