İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J 1.4T Cosmo - Bu Arızalar Nedir?

Burak Tokcan
Çözüme git Burak Tokcan tarafından,

Recommended Posts

Burak Tokcan

Merhabalar. Aracım bugün en kısa sürede servise götürün uyarısı verdi. Cihaza bağlattığımda bu arızaları gösteriyor. Hangi parçayla alakalı acaba bu arızalar?

20240830_095525.jpg

Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Bir günde mi bu arızalar çıktı? Hepsi farklı farklı parçalara ait bu kodlar. 

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Behlül Baş yazdı:

Bir günde mi bu arızalar çıktı? Hepsi farklı farklı parçalara ait bu kodlar. 

Şanzıman ve radyatör değişti. Ondan sonra oldu.

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Yanlış anlamayın beni ama bu arabalar adam olmuyor, elektronik problemi hiç bitmeyecek motoru sürekli sıkıntı çıkaracak problemli bir araba aracın genel işleyişinde problem olmadığı sürece hiç ellemeyin ellettirmeyin çünkü çözülmeyecek. 

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Furkan Bakırel yazdı:

Yanlış anlamayın beni ama bu arabalar adam olmuyor, elektronik problemi hiç bitmeyecek motoru sürekli sıkıntı çıkaracak problemli bir araba aracın genel işleyişinde problem olmadığı sürece hiç ellemeyin ellettirmeyin çünkü çözülmeyecek. 

Hiç yanlış anlamıyorum. 4 senedir yaşayarak tecrübe ettim çünkü. Elimde yetki olsa piyasadaki tüm opelleri toplatır imha ederim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

dün bi video izledim. 350z videosu. 10 yaşında. arabada çözülemeyen sorunlar vardı. yeni sahibi hiç uğraşmadı. komple bazı beyinler dahil elektrik tesisatını sıfırladı. araba sorunsuz çalışmaya başlamış.

çok eskiden bir yenileme videosu izlemiştim. elektrik kabloları bir zaman sonra ilk zamanki performansı vermemeye başlıyormuş. hatta bunun testi vardı. ismi de vardı ama unuttum. 

tabi sizi mekanik sorunlarınız da var. eğer bu arabaya binilecekse bazı şeyler komple değişmeli. maalesef bazı firmalar arabaları 10 yıllık yapıyor. kabloları bile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Tokcan yazdı:

Şanzıman ve radyatör değişti. Ondan sonra oldu.

tesisat / soketler birşeylerde yanlış giden bir işçilik olmuş gibi bu kadar parça bir anda arıza yapmaz, ortak noktaları tesisattır

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Çağlar Bayur yazdı:

tesisat / soketler birşeylerde yanlış giden bir işçilik olmuş gibi bu kadar parça bir anda arıza yapmaz, ortak noktaları tesisattır

Motor temizleme spreyi sıkmıştı usta motora. Ondan kaynaklı bir şey olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Tokcan yazdı:

Motor temizleme spreyi

olmamması lazım zaten şanzıman sökme takma yanında çok masum kalır bir sprey. motor yıkandı mı? o da sebebp olur

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Çağlar Bayur yazdı:

olmamması lazım zaten şanzıman sökme takma yanında çok masum kalır bir sprey. motor yıkandı mı? o da sebebp olur

Yıkanmadı abi kesinlikle. Ama güzergahta baya yağmur vardı. Zaten şanzıman falan takıldıktan sonra hemen vermedi hatayı. Yağmurda yol yaptıktan sonra verdi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bence ağır bir durum yoki sadece sebep bulunması zaman lacak , işçiliği yapan yere baktırın nereleri ellendiğini bilir oralara bakar

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Basit bir işçilik hatasına bağlı sorun gibi duruyor. Sanziman degisen yere tekrar uğramak mantıklı olur. Opel elektrik tesisatında hassas. Benzinlisi yerine dizele binenler daha mutlu. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yağmurdan sonra? Kaput fitili yerinde mi? Açıkta bantlanmamış kablo soket mi var? Tekrar gözle hepsi muayene edilmeli

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

buna benzer birşey bana lacetti de olmuştu sonuç olarak şase kablosunun aracın gövdesine bağlayan civata kırılmış ve voltaj değerlerinden dolayı tüm sensörler hata vermişti. 2-3 elektrikçi gezdim komple tesisat incelenecek filan dediler şansıma yol üstündeki bir elektrikçi 5 dakikada bulmuştu :) şanzımanın üzerine vidalanan şase kablosu var ise onu inceleyin öncelikle 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Arscı lifte veya kanala alıp yağmur suyu temas edebilecek soketlere odaklanın su sızıp kısa devre veya şase yaptırıyor olabilir. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Kırmızı ile işaretli olan soket boştaydı. Onu geri yerine taktım. Bu soket ne işe yarıyor acaba?

20240831_152212.jpg

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • Çözüm
Burak Tokcan
Burak Tokcan yazdı:

Kırmızı ile işaretli olan soket boştaydı. Onu geri yerine taktım. Bu soket ne işe yarıyor acaba?

20240831_152212.jpg

Arızaların sebebi üstteki resimdeki soketin yerinden çıkmış olmasıymış. Soketi yerine takınca tekrardan uyarı vermedi.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...