İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 Sıcak Havada Çalışmama Problemi

Yusuf Karagöz

Recommended Posts

Yusuf Karagöz
(düzenlendi)

Merhaba abiler araçta 2. yaz mevsimini yaşıyorum ve bu sorun aldığımdan beri varki başka focuslarda da olduğunu duydum hatta üst kasada da var, ama bir çözüm yok yani internette konu ile ilgili bir çözüm varmı yokmu belirtmemişler

Araç sıcak yaz güneşi altında 3 saat civarı ve üstü bir zamanda bekleyince ilk marşta çalışıyor 2 saniye sonra stop ediyor sonra ya uzun marş yapmak gerekiyor 4-5 saniye yada kısa kısa 3-4 marş yapınca 3 yada 4 marşta çalışıyor başka bir problem yok yada bugün güneş altında beklediğinde akşam çalıştırmaya çalıştığında yine sorun oluyor ama sabah güneş gelmeden çalıştırdığı da normal kısacık marşta alıyor normal çalışıyor araç çalıştıktan sonra tekleme , rölanti düşüklüğü  , titreme vs hiç birşey yok , kışın ve bahar mevsimlerinde yarım marşta alıyor.

Yaptığım araştırmalar neticesinde bu sorunun kanister valfinden kaynaklanabileceği yazılmış valf bozulup açık kaldığında manifolda benzin buharı dolmasından dolayı olduğundan bu sorunu yaşayan başka araçlar olmuş bende kanister valfini söktüm üfleyerek test ediyorlar kaçırıp kaçırmadığını denedim bir kaçakta yok , LPG den olsa kışın yada baharda da yapar diye düşündüm benzin pompası yada varsa geri dönüş valfi(göremedim ama) bunlar sorun olsa yine  yaz kış dinlemez sanırım o yüzden o parçalardan hiç şüphelenmedim , sizin bu konularda bir fikriniz var mı , yada çözümü bilen 

tarihinde Yusuf Karagöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Üflemekten ziyade elektronik olarak kontrol ediyorlar, siz ona bakmalısınız. 

Açık kalıyor ya da açılması gereken yerde kapalı kalabiliyor.

Direkt değiştirip deneyin derim.

Yorum bağlantısı
Yusuf Karagöz
Celal Aydın yazdı:

Üflemekten ziyade elektronik olarak kontrol ediyorlar, siz ona bakmalısınız. 

Açık kalıyor ya da açılması gereken yerde kapalı kalabiliyor.

Direkt değiştirip deneyin derim.

Açık kaldığında üflediğimde hava geçerse ürün bozuk derdim ya da araçta bir tuhaflık, benzin kokusu, depoda şişme vs. olsa ürün bozuk derdim ama bunlar yok. Bu kısımda bana kanister valfini sağlam olduğunu düşündürüyor ki zaten arıza ışığı yada dtc kodu da düşmüyor zaten piyasada 0 da yok mecbur çıkma almam lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...