İçeriğe Yönlendir

Kumbara....

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Alptuğ Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mesela işcep’te kredi kartında dönem içi toplam kaç para harcamışım, toplamı görebiliyor musunuz? 

Evet

68623F48-8B00-460B-AA23-066C962FB2C7.jpeg

CFAC1E34-6967-46FF-B565-12DA7DA0FFCE.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

20 yıla yakındır iş bankasından maaş alıyorum, arada bir akbank ve başka banka olunca iş bankasının kıymetini daha iyi anladım. İş çep mükemmel bir uygulama bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Alışmakla alakalı demekki. Ben iş bankasını seviyorum. 

Denizbankta da en sinir olduğum şey.. 

Sanal kart limitinin otomatik olarak yeniden açılması.. Otomatik kapansın seçeneği yok.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Garanti, enpara, yapı kredi. Bunlar oldukça başarılı. İşcep, dünyanın en karışık uygulaması bence. Sosyal medyaya da şikayeti beğenmeyeni çok. 

Mesela işcep’te kredi kartında dönem içi toplam kaç para harcamışım, toplamı görebiliyor musunuz? 

Kredi kartı işlemleri için doğru yere bakıyor musunuz emin miyiz.

l1eekf3.png

Dönem sonu borcunuz ödenmis işe ( bu örnekte ödenmedigi için  bu güne kadar ki toplam vadesi gelmiş borçların tutarını görebilirsiniz.

Dönem borcunuz ödenmis işe bu örnekteki gibi. Dönem içi toplam borcunuzu girebilirsiniz.

dubhpfy.png

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İşcep bana da karışık geliyor, ziraat daha basit ,kullanışlı bence.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Alptuğ Özcan yazdı:

Evet

68623F48-8B00-460B-AA23-066C962FB2C7.jpeg

CFAC1E34-6967-46FF-B565-12DA7DA0FFCE.jpeg

Hani dedim bura çok yazı var diye kafa karıştırdı ise

Ki Tansu hibritinde uçak kokpiti kadar veri akışı olan bı arkadaşımız yani :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İşcep’te aradığımı bulamıyorum. Her şey her yerde. garanti uygulamasını kullanınca bunu çok daha iyi anlıyorum. 

mesela kredi kartı dönem harcamalarımın toplamını göstermiyor. Borcumu gösteriyor. Önüne eksi koyup borcumu göster demiyorumki, bu dönem ne kadar harcamışım diye merak ediyorum. Belki önceki dönem borcumu fazla yatırdım. Kalkıp onu mu düşeyim, garanti böyle değil mesela. 

İşcep’te her şey var. Ama her şey karışık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

3 tane kartım var. Bir ayı 3 e bölerim. Gereksiz harcama zaten yapmam.. Harcanması gerken de mecburen harcanıyor.. 

Bu sebeple dönem içinde ne kadar harcamışım diye bakmam.. Mecburen harcanacak, mecburen günü gelince ödenecek. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Belki önceki dönem borcumu fazla yatırdım. Kalkıp onu mu düşeyim, garanti böyle değil mesela. 

Fazla yatırma kardeşim. neden yatırıyorsun. 

Hiç de karışık değil :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

İşcepteki ay sonu sınıflandırılmış harcama raporu baya güzel (market, petrol vsvsvs. Eczane harcamanız arttı iyi misiniz demişti hatta bi arkadaşa aldım dedim :crazy:). Diğer bankalarda da vardır belki kullanmadığım için bilmiyorum.

Hemen de öğreniyor. Sonrasındaki ay arkadaşınız iyi mi dedi eczane yine artınca :D

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Herhalde Katarlı birinden işlem yapılmış.

1-fon alım tercihi kişi insiyatifindedir. İsterse kumbara fonu alabilir. Uzun vadede parası fonda değerlenir.

2- fon işlemlerinden oluşan gelirler diğer getiri urunleru gibi devletçe gelir vergisine elbette tabidir. Oluşan kardan vergi kesintisi devletçe alınmaktadır.

3- fon bozma işlemleri öğleden önce 12 ye kadar yapıldığı ise ertesi gün öğleden sonra yapıldı ise 2. İş günü hesaba geçer.

2013 yılı bize uygulanan tarife ( Oğlum İkinci yaş gününde halası kumbara hesabı açmış ve geleneksel kumbarayı hediye etmişti) 

1. kumbara hesaplarının tamamının fon hesabı ile açıldığı ve bunun dışında kumbara hesabı olmayıp mevduat hesabı açmamız gerekiyormuş 

2. otomatik fona bağladıkları için yatırdığım paradan daha az bir para geri alabildim. geliri bir kenara daha yatırdığımız parayı alamadık.

3. 15 gün fonların bozulmasını ve paranın hesaba geçmesini bekledim. en son banka müdürü ile aramızdaki konuşma etkili oldu yoksa daha da beklemek zorunda kalacaktım.

bumlar benim tecrübelerim. şimdi değişmişmidir bilemiyorum inşallah değişmiştir. ama hiç umudum yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İşcep’te aradığımı bulamıyorum. Her şey her yerde. garanti uygulamasını kullanınca bunu çok daha iyi anlıyorum. 

İşte tamamen alışkanlıkla alakalı demek ki, kim yıllardır neyi kullanıyorsa o kolay geliyo.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mesela kredi kartı dönem harcamalarımın toplamını göstermiyor. Borcumu gösteriyor. Önüne eksi koyup borcumu göster demiyorumki, bu dönem ne kadar harcamışım diye merak ediyorum. Belki önceki dönem borcumu fazla yatırdım. Kalkıp onu mu düşeyim, garanti böyle değil mesela. 

Harcamaların toplamını gösteriyor görsel attım, nasıl göstermiyor anlayamadım:unsure2:

Bir önceki dönem borcunu fazla ödediyseniz fazla yatan tutarı dönem için harcama bakiyenizden düşerek gösteriyor dönem içi harcama tutarını, kastettiğiniz bu mu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlkay Başaran yazdı:

İş Bankasına can feda. Manevi değeri yeter. Tek kredi kartım var, işbank. maaş hesabım işbank vsvsvs. Hele bazen saldırıyorlar ya o zaman daha çok fon alıyorum bana da itici güç oluyor.

İşbankası'nda kalmamın en büyük sebebi budur.

Alptuğ Özcan yazdı:

Garanti bankasından nefret ediyorum ama şuan maaş hesabım orda olduğu için mecbur o bankayı kullanıyorum(sadece hesabını). Maaş yatar yatmaz çekiyorum parayı.

25 kuruş için beni icraya veriyordu Garanti. Ahdım vardı çalışmayacağım diye, şirket maaş anlaşması yapmış. Maaşım yatıyor, 5dk sonra eft yapıp Enpara'ya gönderiyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Garanti bankası ne zaman ki bilgilerimi diğer şirketleriyle paylaştı.. O zaman bıraktım çalışmayı. 

Yapı krediyi seviyorum, Sadece kredi kartım var. Biraz masraflı bi banka olduğu için başak türlü çalışmıyorum. 

Denizbank çok iyi limit veriyor. 

18 yaşında hesap açmıştım iş bankasına. O günden beri kendileri ile çalışıyorum. 

Kredi kartı limitimi artırmıyorlardı, temsilcim ile ikna edici bir konuşma yapınca artırdılar. işime de yaradı. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Çocuklarımın dördününde kumbarası ve iş bankasında hesabı var. Nüfus cüzdanını çıkarır çıkarmaz ilk işim iş bankasına gidip kumbara hesabını açmak oldu. Bazı şubedeki banka personeli kumbara konusunda çok gevşekler. Hatta git parayı bütünle gel diyen operasyon şefi bile oldu. Hatta o kumbarayı almamak için kafana göre de bankaya gidemiyorsun. Belirli gün belirlediler. Önceden pek fark etmiyordu. İstediğin zaman gidebiliyordun. Kumbarayı almakla iş bitmiyor. Birde insanlarla uğraşıyorsun. Aslında o personeli genel merkeze şikayet etmediğime sonradan çok pişman oldum. O hanımefendi hala orda çalışıyor. Hala aynı karakterde. Can çıkar huy çıkmazmış.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Garanti bankası ne zaman ki bilgilerimi diğer şirketleriyle paylaştı.. O zaman bıraktım çalışmayı. 

Bunu nasıl anladınız Mehmet abi? 

tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Hepsi benim yavrularım. Hiç birini diğerinden ayırmam. :crazy:

Bu arada Akbank candır. :dance3:

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Yeter yazdı:

Bunu nasıl anladınız Mehmet abi? 

Bünyresindeki şirketlerce aranıyordum.. 

Selim Kaya yazdı:

Bu arada Akbank candır. :dance3:

Kapısından son geçeceğim banka.. 

Taşıt kredisi için anlaştım, tamam kreedin hazır, aracı al gel dediler. 

Aracı alıp gittim. Memur kefil istediler. Hani çıkmıştı kredim, hazırdı dedim.. Kem küm. 

Son dakikaya sıkıştırıp, mecbur bırkacaklardı.. Almadım tabi kredilerini. 

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Faizler bu yüzdelikte olduğu sürece, kredi kartının dönem sonu borcunun tamamını ödeme gücü olmadığı sürece, kişinin kredi kartı kullanması tehlikeli artık.

Eskiden dokunmuyordu, şimdi dokunuyor.

Limitler de oldukça bonkör, elini sallasan 200 bin₺ limitli adam dolu ortalık.

40-45 bin maaş alan kişi, bir açılsa, asgari ödemesi maaşından fazla oluyor.

Borcu olmayıp da, düzenli maaşını yiyen, hesabını bilen, maaşı kadar kart limiti olan kişi, bu dönemde çok rahat eder.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Maaş hesaplarım hep yapı kredi oldu. Bir ara 4 ay kadar vakıfbank oldu ama onda da kıyas yapacak kadar kalmadım. O yüzden leylekten başka kuş, yapı krediden başka banka tanımam, tanısam belki iyisi vardır benim için. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır

Yapikredi uygulama olarak en güzeli, kendi bankam diye demiyorum 🙃

Hiç bulamazsan yaz arama kısmına çıkıyor şak diye 😅 

TEB, Akbank ve Garanti'nin uygulamaları berbat.İş Bankası kullanmıyorum. Kumbara vercekseniz geleyim :icecream:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzhan Çakır yazdı:

Yapikredi uygulama olarak en güzeli, kendi bankam diye demiyorum 🙃

Hiç bulamazsan yaz arama kısmına çıkıyor şak diye 😅 

TEB, Akbank ve Garanti'nin uygulamaları berbat.İş Bankası kullanmıyorum. Kumbara vercekseniz geleyim :icecream:

Hep Sabi'ye mi olacak, nice yaşlara kardeşim :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Sani Gerşon yazdı:

25 kuruş için beni icraya veriyordu Garanti. Ahdım vardı çalışmayacağım diye, şirket maaş anlaşması yapmış. Maaşım yatıyor, 5dk sonra eft yapıp Enpara'ya gönderiyorum.

5 Dk bile sürmüyor maaş yattı bildirimi geldiği an yaparım enparaya eft'yi :D 

Fatih Sarıkaya yazdı:

git parayı bütünle gel diyen operasyon şefi bile oldu

Her yerde bir çürük yumurta(elma mıydı yumurta mı baya bi tereddüt ettim yazarken:unsure2:) oluyor maalesef

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Eşim üniversiteye geçmeden önce 9 sene çalıştı İş Bankasında. Ama en zor döneminde çalıştı herhalde; çünkü sabah giriş saati belliydi, ancak gece 23.00'lere kadar çalıştı. En son 2. müdürlüğü geldiğinde istifa etti, çünkü kızımız bankada büyüdü ve ilk kelimelerinden biri "iş" oldu. Şimdiki şartlar olsaydı belki çalışmaya devam ederdi.

İş Bankasını severim hem kurumsaldır, hem de manevi değeri yüksektir bizim için. 100. yılı hayırlı olsun.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kapısından son geçeceğim banka.. 

Taşıt kredisi için anlaştım, tamam kreedin hazır, aracı al gel dediler. 

Aracı alıp gittim. Memur kefil istediler. Hani çıkmıştı kredim, hazırdı dedim.. Kem küm. 

Son dakikaya sıkıştırıp, mecbur bırkacaklardı.. Almadım tabi kredilerini. 

Bugüne kadar sadece bir defa istediğim numarada bankamatik kartı almak için şubesine uğradım. Onun dışında kapısından içeri girmedim. Yine de çok ekmeğini yedim, yiyorum. :good1:

Aslında kamu bankaları hariç hiç bir bankanın şubesi ile işim olmuyor. Sistemi anlayınca geri kalanı çorap söküğü gibi geliyor. Basit bir tablo şart takip için. Adımızı çizdirmemek önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg can... yok bu o konu değil

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...