İçeriğe Yönlendir

Kumbara....

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

100 yıllık bir gelenek

• Beğen 10
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Kumbara veriyor musunuz 🤔 ? Hediye 🙄 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Pazar günü dağıtıcak heralde 😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Onu biliyoruz da hesap işletim ücreti işletilen hesaptan fazla olunca sıkıntı başlıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Adnan Çakır yazdı:

Onu biliyoruz da hesap işletim ücreti işletilen hesaptan fazla olunca sıkıntı başlıyor.

Bireysel hesaplarda hesap işletim masrafı yok. Ki bu zaten kumbara hesabı adı üstünde :) bunda hiç mi hiç yok 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir de kartlarını kullanabilsek, artık anca 2 trafik sigortasında bitiyor limit, katar bank kartı arabaa lacak nerdeyse

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bir de kartlarını kullanabilsek, artık anca 2 trafik sigortasında bitiyor limit, katar bank kartı arabaa lacak nerdeyse

Ben ısrarla yükselttim limiti. Ben de her eft ye ödediğim paraya gıcık oluyorum, onun bi çaresi yok mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

İşte zeka dikkat ve iffet düsturu ile çalıştığımızdan.

Katar bankası kafasına göre limit verirken biz belgeli gelire göre kart limiti tahsis ediyoruz. Farkımız iktisadi temellerimizdeki duruşumuzdan.

Sonuçta elden ele gezen bir banka değiliz kuruluşumuzdan bu yana...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

eft ye

çare enpara

Mustafa Tüfekçi yazdı:

bir banka değiliz

nefis latte yaptım ama tükkanın kapısı kapalı deiyen esnaf kendisi içer kave yi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

çare enpara

nefis latte yaptım ama tükkanın kapısı kapalı deiyen esnaf kendisi içer kave yi

Çağlar Bey, ona başvuru yaparken eft ve havale özelliklerini okudum. Başka bankalara yapılan eft ücretli fakat, internetteki tanıtımlarında ücretsiz yazıyor, o yüzden başvurmadım. İnternette mesai saatleri içinde iş bankası da ücretsiz yazıyor ama benden eft ücreti kesiyor, sanırım anlaşmayla alakalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Önce işcep komple değişmeli. Sonra kumbaraya bakarız :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Başka bankalara yapılan eft ücretli fakat,

enpara da 7/24 her yere eft havale ödeme vs. ücretsiz.

İbrahim Aslıoğlu yazdı:

iş bankası

işbankası belli bir mevduat var ise, ayda 1-2 defa ücretsiz veriyordu, en son ben bıraktığımda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Enpara can ya. Eft, havale tamamen ücretsiz.

Kartta limit konusunda bonkörler.

Gecelik vadeli hesapları var.

İşbankası'nda senelerdir limitim aynı. POS başında kaldığımı biliyorum, yine de arttırmadılar. O gün bıraktım maalesef. Şimdi aidatsız kart kullanıyorum, ona da sadece HGS bağlı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Sani Gerşon yazdı:

Enpara can ya.

Bir kere bende 2 tane enPara hesabı var diye müşteri hizmetlerine abimin hesabından benim hesabıma geçmeyen para hakkında çağrıda bulundum. enPara hesapları bireyseldir şu an 2 hesap sahibi olduğunuzu (başkasının hesabını kullanma) itiraf ettiğiniz için suç işliyorsunuz hakkınızda yasal işlem başlatacağız deyip problemi de çözüp telefonu kapatmışlardı. Ne aktif davam var ne de bir daha enPara kullandım. :D Müşterisini mahkemeye veren banka mı olur arkadaş ihale hakedişlerini senin hesaplarından geçiriyoruz bırak kiminse kimin sen parana bak. 

papara daha kolay. Tam modern bir banka komünikasyon aracı. Hemen kredi kartı oluşturuyorsun, ücretsiz havaleleri, yurtdışı entegrasyonu yüksek, kolayca hayalet - tek atım kartlar yaratabildiğin için daha güvenli, müşteri temsilcisine gerek duymuyorsun god mode açmış gibi kimlik bilgilerinde uygulamadan her türlü hesap işleminin yönetebiliyorsun. Elbette çok büyük bir banka değil. E-Devlet'e yetkili girişi papara hesabınla yapamıyorsun mesela. 

İşbankası'nı ilk işe girdiğimde kullanmaya başladım. Sonra hiçbir ayrıcalık sunmadığından bıraktım. Kartların süreleri doldu sonra da iptale düştüler sanırım ama kumbaraları güzel. Bende var dayım 30 senelik çalışan ona durmadan veriyorlar o da bana salıyor bazılarını. 10 sene önce verdiği kumbara daha duruyor. Ayrıca çalışanlarına çok iyi baktığını bildiğim bir banka. Durmadan etkinlikler, ödül törenleri, kendi kafalarına göre yüksek yüzdeli zamlar... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

18 yaşından küçük çocuğu olan herkese kumbara hesabi açılışında 100 yıldır hediyemiz 

https://www.isbank.com.tr/kumbara-fon-hesabi

bu hesaba yatırılan paraları fona bağlayıp, paraya ihtiyacın olunca gelir vergisi kesen ve fonların bozulması için 1 ay bekleten kumbara mı bu 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Başlığın özünden ayrılmak istemedim ama. Şu limit işinde BDDK nin koyduğu kurallara uyan ve uymayan bankalar nedeniyle müşteri gözünde iyi banka kötü banka imajı oluşuyor.

BDDK kredi kartı limiti için der ki:

Kredi kartı limiti

MADDE 9 – Kart çıkaran kuruluşlar, kredi kartı almak isteyen kişilerin yasaklılık veya engel durumu, ekonomik ve sosyal durumu, aylık veya yıllık ortalama geliri, diğer kart çıkaran kuruluşlarca bu kişilere tahsis edilen kredi kartı limiti, bir model veya skorlama sistemi sonuçları, müşterini tanı ilkeleri ile 29 uncu madde çerçevesinde temin edilecek bilgileri dikkate alarak yapacakları değerlendirmeye istinaden kullanım limiti tespit etmek zorundadır. Kart çıkaran kuruluşlar kart limitlerini bu hüküm çerçevesinde güncelleyebilirler. Kart çıkaran kuruluşlar, kart hamilleri talep etmedikçe kart limitlerini artıramazlar. Kart hamillerinin harcamalarıyla kart limitlerini aşmaları halinde, aşılan miktara işlem tarihi ile ödeme tarihi arasındaki süre için, akdi faizden başka herhangi bir ücret talep edilemez.

Kart çıkaran kuruluş tarafından bir gerçek kişinin sahip olduğu tüm kredi kartları için tanınacak toplam kredi kartları limiti, ilk yıl için, ilgilinin aylık ortalama net gelirinin iki katını, ikinci yıl için ise, dört katını aşamaz. Bu fıkra uygulamasında bin Yeni Türk Lirasına kadar limitler hariç olmak üzere, aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyi kart hamili tarafından beyan edilen ve ilgili kuruluşlarca teyit edilen gelirler üzerinden tespit edilir.

Kart hamilinin talebi üzerine üçüncü kişiler adına asıl karta bağlı ve asıl kart limitini aşmamak kaydı ile ek kredi kartı düzenlenebilir.

Kurul, ikinci fıkrada yer alan sınırlama da dahil olmak üzere, kart çıkaran kuruluşların genel ve bireysel risk sınır ve oranlarını belirlemeye yetkilidir.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5464&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

İş Bankasına can feda. Manevi değeri yeter. Tek kredi kartım var, işbank. maaş hesabım işbank vsvsvs. Hele bazen saldırıyorlar ya o zaman daha çok fon alıyorum bana da itici güç oluyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

bu hesaba yatırılan paraları fona bağlayıp, paraya ihtiyacın olunca gelir vergisi kesen ve fonların bozulması için 1 ay bekleten kumbara mı bu 

Herhalde Katarlı birinden işlem yapılmış.

1-fon alım tercihi kişi insiyatifindedir. İsterse kumbara fonu alabilir. Uzun vadede parası fonda değerlenir.

2- fon işlemlerinden oluşan gelirler diğer getiri urunleru gibi devletçe gelir vergisine elbette tabidir. Oluşan kardan vergi kesintisi devletçe alınmaktadır.

3- fon bozma işlemleri öğleden önce 12 ye kadar yapıldığı ise ertesi gün öğleden sonra yapıldı ise 2. İş günü hesaba geçer.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

biz belgeli gelire göre kart limiti tahsis ediyoruz.

Ne yaptıysam limitimi yükseltmiyor 1 seneden fazla süredir. Ama harcamalarımın %90'ını 2 adet İş Bankası kartımdan yapıyorum. 1 tane de enpara kredi kartım var.

İş Bankasından vazgeçemiyorum çünkü babam ve babamın babası İş Bankasından emekli, aidiyet duygusu hissediyorum, çocukluğum bankada geçti çünkü :) 2006 yılından beri İş Bankasında hesabım ve kartlarım var.

2 tane plastik 1 tane metal kumbara var evde babam sağolsun :D 

Garanti bankasından nefret ediyorum ama şuan maaş hesabım orda olduğu için mecbur o bankayı kullanıyorum(sadece hesabını). Maaş yatar yatmaz çekiyorum parayı.

Çağlar Bayur yazdı:

işbankası belli bir mevduat var ise, ayda 1-2 defa ücretsiz veriyordu, en son ben bıraktığımda.

Abi benim yıllardır mevduat orda ama ayda 1-2 ücretsiz vermedi hep para kesti :D demek ki senin mevduat çok yüklü bizimkini kaale almadılar

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Önce işcep komple değişmeli. Sonra kumbaraya bakarız :) 

İşcep kadar başarılı bir banka uygulaması daha yok bence. 

İşcepi beğenmeyen önce bi Mobildeniz denesin.. 

Yapıkredi de güzeldir. 

Alptuğ Özcan yazdı:

Garanti bankasından nefret ediyorum

+1 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

İşcepi beğenmeyen önce bi Mobildeniz denesin.. 

Yapıkredi de güzeldir. 

+1 

Garanti, enpara, yapı kredi. Bunlar oldukça başarılı. İşcep, dünyanın en karışık uygulaması bence. Sosyal medyaya da şikayeti beğenmeyeni çok. 

Mesela işcep’te kredi kartında dönem içi toplam kaç para harcamışım, toplamı görebiliyor musunuz? 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

+1

Katılıyorum en kullanışlısı bence de İş Bankası

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...