İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 Yine Hararet Sorunu

Onur Kaya

Recommended Posts

Onur Kaya

Öncelikle merhaba, 2010 1.6 125 psi benzinli mondeo aracım var, 5 yıl önce hararet sorunu yüzünden komple motor yaptırdığım halde sorun düzelmemişti. Su radyatörü o zaman değişti 40 bin km  önce siboplar değişti geçen gün yol yapacağım diye gaz boruları var kalorifere giren, onları değiştirdim ve rampa yukarı çıkarken hararet yükleslmesi başladı. Yedek su deposuna girişe baktım üfleyince hava gitmiyor, hava tuttum açıldı.  Yedek su depo kapağı orjinali ile değişti ve termostat kontrol edildi fan açıyor hortumlar çoğu zaman yumuşak artık kafa yeme durumuna geldim, sorun nedir sizce yaşayanlar var mı benzer durumu?

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Blok ve kapak düzgün yapılmamış muhtemelen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Onur Kaya yazdı:

Öncelikle merhaba, 2010 1.6 125 psi benzinli mondeo aracım var 5 yıl önce hararet sorunu yüzünden komple motor yaptırdığım halde sorun düzelmemişti su radyatörü o zaman değişti 40bin önce siboplar değişti geçen gün yol yapacağım diye gaz boruları var kalorifere giren onları değiştirdim ve rampa yukarı çıkarken hararet yükleselmesi başladı yedek su deposuna girişe baktım ufleyince hava gitmiyor hava tuttum açıldı yedek sundepo kapağı orjinalle değişti termostat kontrol edildi fan açıyor hortumlar çoğu zaman yumuşak artık kafa yeme durumuna geldim sorun nedir sizce yaşayanlar varmı durumu

Ford=Hararet

O kadar bezdirdiki zamanında beni yolda ford görünce irkiliyorum resmen.Markadan soğudum

• Beğenme 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Sorununuzun kaynağının Soğutma suyu yeteri kadar devir daim yapamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Benim de benzer bir sorun başıma gelmişti, uzun rampa çıkarsam su genleşme kabında basınç oluşuyordu ve kapağından sıvı atıyordu, hararet göstergesinde bir sıkıntı görünmüyordu ama.  Biraz uğraştık ; motor blok ve silindir kapağındaki soğutma kanallarının bozuk antifriz yüzünden tıkandığını ( katılaşmış jelleşmiş), soğutma sıvısının yeteri kadar  kanallarda sirkülasyon yapamadığını öğrendik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Ford=Hararet

Kime göre neye göre Mehmet bey genelleme yapmak ne kadar doğru ! bakımsız yanlış ustaların elinde perişan olmuş araçlara denk gelirseniz bütün araçlar bezdirir bende de  zetec s motor lu fiesta da vardı 1000 km yol yaptım aralıksız yağ çubuğunda yağ görünmeyecek dereceye gelmişti ustam başka motor olsa şimdiye eline almıştın motoru demişti beni hiç yarı yolda bırakan bir Ford aracım olmadı açıkçası saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Murat Ekinci yazdı:

Kime göre neye göre Mehmet bey

Bana göre 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Onur Kaya

5 senedir sorun yoktu işte yeniden başladı valla dedim işi bilmeyen insanlarla zor motor yaptıralı 5 sene oldu zaten

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Bana göre 

Ford sağlamdır kolay kolay dağılan ford görmedim ben özellikle ticarileri çok sağlamdır, bence öncelikle kompresör testi yapmak lazım. Devirdaim pompası ne durumda o da önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Bana göre 

Size göre olabilir elbette ama Ford genellemesi yapmanız bence olmamış

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Murat Ekinci yazdı:

Size göre olabilir elbette ama Ford genellemesi yapmanız bence olmamış

Cümleye ''Size göre olabilir elbette ama'' diye başlayıp akabinde genelleme yapmanız demeniz :)

Zaten Bana göre diye belirttim,bu benim şahsi fikrim.Edindiğim tecrübeler bana bunu göstermiş demekki.

Ford Evlerden uzak dursun.

Dipnot:Bana göre

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
(düzenlendi)

Ford her yönüyle gerçekten sağlam araba. 

Bakımsız araç ve sürücünün motordan anlamaması bütün markaları yolda koyar.

tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Cümleye ''Size göre olabilir elbette ama'' diye başlayıp akabinde genelleme yapmanız demeniz :)

Zaten Bana göre diye belirttim,bu benim şahsi fikrim.Edindiğim tecrübeler bana bunu göstermiş demekki.

Ford Evlerden uzak dursun.

Dipnot:Bana göre

Size denk gelen  hararet sorunlu  Ford modeli için tüm Ford modellerini  genelleme yapmanız açısından söylemiştim ama sanırım anlaşılmada sıkıntı oldu  umarım bir gün ford mustang shelby sahibi olursunuz ve hararet sorunu olmadan keyifle biner Ford markasını tekrardan seversiniz :rolleyes:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Murat Ekinci yazdı:

Size denk gelen  hararet sorunlu  Ford modeli için tüm Ford modellerini  genelleme yapmanız açısından söylemiştim ama sanırım anlaşılmada sıkıntı oldu  umarım bir gün ford mustang shelby sahibi olursunuz ve hararet sorunu olmadan keyifle biner Ford markasını tekrardan seversiniz :rolleyes:

Anlatamıyorum sanırım size ben.

Genelleme yapmıyorum Bence diyorum zaten.

Bakın son kez bağıra bağıra söylüyorum..

BANA GÖREEEEEEEE

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Onur Kaya

Ben soruna çözüm arıyorum herkes tartışıyor 😀

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Kaya yazdı:

rampa yukarı çıkarken hararet yükleslmesi başladı.

ya devirdaim yüksek devirde olması gereken akışı sağlayamıyor, yani değişecek, ya da radyatör veya su kanalında tıkanıklık var, önce devirdaimd değişir, diğeri istenmeyen seçenektir

Onur Kaya yazdı:

geçen gün yol yapacağım diye gaz boruları var kalorifere giren, onları değiştirdim ve rampa yukarı çıkarken hararet yükleslmesi başladı.

lakin tam anlamdım, bu yükselme sorunu, diğer borular değiştiştikten sonra başladı ise zaten belli ki o işlmede bir hata oluşmuş?

Onur Kaya yazdı:

5 yıl önce hararet sorunu yüzünden komple motor yaptırdığım halde sorun düzelmemişti.

5 sene öncesinde motor yapıldı ve 5 senedir hararet mi yapıyor? düzelmedi derken?

Yorum bağlantısı
Onur Kaya

Herkese teşekkür ederim sorun yağ soğutucu imiş

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...