İçeriğe Yönlendir

Seyir Halindeyken Klima Açılır mı?

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ünlem işareti yanınca zaten bakılamaz, yenisi alınır

Adam videoda diyorki, toyotanın kliması o kadar bozulmuyorki, hurda arabadan aldık getirdik inceledik diyor :) 

motor çalışacak da Kayışla klimayı döndürecek de Stres olacak da Yok arabayı durdur kenara çek de yok vitesi boşa at falan. Yav işiniz mi yok :) 

Ama tak fişe çalışsın. Çıkar dursun. Kimseyle işi olmayan sistem neden bozulsun. Nissan mı bu

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha önce içini görmemiş olanlar için.. 

Strok kaç, silindir çapı kaç, krank açı sensörü var mı :) 

elektrikli klimalar pistonlu değil. Fırçasız motorlu, eksende dönen sistem. Klima daha küçük boyutlu.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Strok kaç, silindir çapı kaç, krank açı sensörü var mı :) 

elektrikli klimalar pistonlu değil. Fırçasız motorlu, eksende dönen sistem. Klima daha küçük boyutlu.

Fırçasız motor kolay mosfet yakabilir tamir edilemez durumlarda bayağı öperler. İnternet satışlarında bile pek görünmüyor kompresörü😁

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Klimayı seyir halinde kullanamıyorsak eğer, arabada klima ne için var?. 

Kullanma diyen mi var? Yatan klimayı ilk açarken rolantide aç ki hiper ömürlü olsun diyoruz, sonrası zaten önemsiz kendi ayarlar, aslında tam sana göre, hiperli :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

daha yenimi görüyorsunuz kompresor içini :D mesela sanayide hava kompresorü görüpte nasıl çalışır diye bakan kaç kişiyiz :tongue:

Japonyada anasınıfında klima kompresörü bilyası değiştiriyormuş çocuklar

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Klimayı seyir halinde kullanamıyorsak arabada klima ne için var. 

Seyir halinde kullanıyoruz.. Sadece ilk açılışta motor devri düşükken açıyoruz.. Sonraki açılışları önemsemiyorum ben.. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Seyir halinde kullanıyoruz.. Sadece ilk açılışta motor devri düşükken açıyoruz.. Sonraki açılışları önemsemiyorum ben.. 

Ben kullanacağım zaman duruyorum. Soğuyunca kapatıp gidiyorum. Gazı kapatıp :crazy: klimanın gazını

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ömer Sarıgül yazdı:

Fırçasız motor kolay mosfet yakabilir tamir edilemez durumlarda bayağı öperler. İnternet satışlarında bile pek görünmüyor kompresörü😁

pek bozulmaz. Ondan. Yoksa elektrikli arabaların motoru bozuldu diye çok duyardık. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Japonyada anasınıfında klima kompresörü bilyası değiştiriyormuş çocuklar

İlkokulda da ders yokmuş, sınav yokmuş, sadece güzel ahlak-paylaşım-eşitlik-saygı -hak yememe gibi şeyler öğretiliyormuş...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

İlkokulda da ders yokmuş, sınav yokmuş, sadece güzel ahlak-paylaşım-eşitlik-saygı -hak yememe gibi şeyler öğretiliyormuş...

Japonyada mı

Bu arada japoncan çok iyiymiş Ali abi. Japon musun :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Japonyada mı

Bu arada japoncan çok iyiymiş Ali abi. Japon musun :D

öylemiş gerçekten, bak göreceksin, bize uzak şeyler bunlar..... :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

öylemiş gerçekten, bak göreceksin, bize uzak şeyler bunlar..... :)

Japonları gözünde çok büyütme Ali abi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Sadece saygı kural vs. şeylerde güzel yanları var, büyütecek birşey yok, zaten ufacıklar, sosyal yaşam falan sıkıntı :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Onlar genelde minyon zaten ya.. 

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Müfredatlarında büyüyünce intihar etmeme üzerine birşey yok sanırım.. :) Dünya da en çok intihar vakası caponistandaymış. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

adamlarda üstte yazdıklarım temem olmakla beraber örnek verdiğin gibi uygulamalada var ama sınav ilkokulda yok,  bizim eğitim sisteminin en temel problemi uygulama, öğrendiğin şeyi uygulamadan bu hayatta kullanmadan olmuyor kalıcı öğrenemiyorsun, bizde bu yok ve aşırı gereksiz bilgi yükleyerek kafa karıştırma var, bilinçli yapılan şeyler bunlar, amaçta belli, neyse....

adamların sisteme bak...

1. Japon Eğitim Felsefesi: Nihon No Kokoro (Kalbim Japonlarla)

Çocukları ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetiştirmek, onlara bilgi ve beceri kazandırmaktan daha önemlidir. Yaparak öğrenme, sistemin temel ilkesidir ve öğrenme, sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemlidir.

2. Zorunlu eğitim 9 yıldır.

6-3-3-4 Eğitim sistemi uygulanmaktadır. 6 yıl İlkokul, 3 yıl Ortaokul, 3 yıl Lise ve 4 yıl Üniversite eğitimi sürmektedir. Ortaokuldan sonra zorunlu eğitim sona erer.

3. Okul öncesi eğitim

Okul öncesi eğitim anaokulları (Yochien) ve gündüz bakımevlerinde (Hoikusho) verilir. Anaokulları 3-6 yaş çocukları, gündüz bakımevleri ise 0-5 yaş çocukları kabul eder. Japonya’da çalışan nüfus fazla olduğundan okul öncesi eğitim yaygındır. 3 yaşındaki çocukların %80’i, 4 yaşındaki çocukların %90’ı, 5 yaşındaki çocukların ise %98’i okul öncesi eğitim almaktadır.

4. Zorunlu okula başlama yaşı 6’dır.

Japonya’da 6 yaşını dolduran her çocuk 6 yıl süren ilkokula gitmek zorundadır. İlkokulda dersler genelde soru cevap ve düz anlatım şeklinde işlenir. Bunun yanında geziler düzenlenir, çeşitli etkinlikler yapılır ve öğrencilerden proje yapmaları istenir.

5. İlkokulda Fen laboratuvarı aktif bir şekilde kullanılır.

Bizde gizemini her daim korumuş “sırlar odası” olan, gidilse bile “dokunma evladım” azarı işitilen yer olmasının aksine Japon İlkokullarında Fen Laboratuvarı çok çok aktif bir şekilde kullanılır.

6. Üniversite kampüsü gibi…

Sıradan bir ilkokulda kütüphane, fen ve bilgisayar laboratuvarları, spor salonu, ev işleri atölyesi, çeşitli müzik aletlerinin bulunduğu müzik odası bulunur. Birçok devlet okulunda yüzme havuzu da vardır.

7. İlkokullarda hizmetli personel yoktur.

İlkokullarda, okulun temizlik hizmetlerini yapmak için ayrıca bir personel yoktur, bu hizmetler öğretmenler ve öğrenciler tarafından birlikte yapılır. Amaç; çocuklara sorumluluk duygusu ve beceri kazandırmaktır. Ayrıca okulun temizliğini sağlamak amacıyla okula ayakkabı ile girilmesi yasaktır.

Finlandiya sistemide güzel bu arada...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Arabayı ilk aldığımda seyir halinde elim gitti ac düğmesine, araba bi kerkindi tekler gibi. O gün tirstigimdan beri ya yola çıkmadan ya da boşa atıp açarım 1. kademede. Biraz sürer sonra 2 3 4e. Manuel vites gibi. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkes Toyota'nın klimasına tamir edilemez diyor da, adamlar arabaya 10 sene garanti veriyor. Sizler 3 sene sonra bozulunca ne yapıyorsunuz mesela?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

Herkes Toyota'nın klimasına tamir edilemez diyor da, adamlar arabaya 10 sene garanti veriyor. Sizler 3 sene sonra bozulunca ne yapıyorsunuz mesela?

Sanayi köşelerinde ucuz iş arıyorlar naapıyorlar başka🍆

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Süleyman Can yazdı:

ya yola çıkmadan ya da boşa atıp açarım 1. kademede. Biraz sürer sonra 2 3 4e. Manuel vites gibi. 

Böyle klima kullanacağıma hiç açmam daha iyi. Eziyet bu :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Demeyin böyle şimdi. Konforlu bi şey klima. Kış geliyor, sosisleri takacaksınız ön ızgaraya. Az laf yemedim ahaliden "sen de mi yapacaksın" diye :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eski bi tofasimiz vardı, kisin hiç isinmazdi. Dışarıdaki sesi de olduğu gibi içeri alırdı. Eziyeti orada görünce bu dokunmaz oldu. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...