İbrahim Aslıoğlu 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, ablamın 2012 Micrası var. Cuma günü Tireboludan Bursaya geldim arabayla, hiç arıza belirtisi yok. Cumartesi günü bagaj amortisörlerini değiştirmek için Küçük Sananiye gittiğimde araba motor arıza ışığı yaktı. Motor ustasına baktırınca şanzıman hatası veriyor, ışık tekrar yanarsa şanzımancıya gitmemizi önerdi. Durumu ablama anlattım. Arabayı ablama bırakıp Osmaniye'ye geldim. Bugün aynı hata tekrar edince ablam arabayı şanzımancıya götürüyor. Birisi bu şanzıman iyi gitmiş, bunun değişmesi lazım 135 bin lira yenisi demiş (araba 158 binde). Başka birisi o paraya şanzıman mı kaldı, 250 bin deyince bizimkiler tabi afallıyor. Neyse ısrar üzerine 3840 liraya şanzıman yağını değiştiriyorlar. Aynı süreci 2-3 kere yaşarsınız, başka bir yere sakın gitmeyin, biz ışığı söndürürüz, ondan sonra sorun kalmayacağını söylemişler. Arkadaşlar Bursa' da bana yardımcı olacak arkadaşım mutlaka vardır? Yardım edebilecek arkadaşım, yardımcı olacak usta tavsiyesi var mı? 26 Ağustos tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 26 Ağustos Yazar Paylaş 26 Ağustos arıza koduna bakmadım. cvt olmalı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos bi arıza kodu geldi diye 250 bine olta atılmaz ayıptır, siz önce adam akıllı bir arıza kodu okutun 1 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos Eşimin 2004 model Palio var. Bir gün arabayı yikadigim zaman arka stoplardan su girmiş ve şase yapmış. Geri vites sensörü sanjiman ile direkt bağlantılı olduğundan hemen arıza lanbasini yaktı. Sizde bagaj amartisoru değiştirirken stoplara bir şey yapmış olabilir misiniz ufak bir temas şase yapacak.bir işlem? Çok basit ama arıza ışığını yakıyor. Bende sanayi gezdikten sonra paliodan anlayan face safyasinda bir Usta'dan öğrendim bunu. Sağolsun çok yardımcı oldu. 5 kuruş harcamadan çözüme kavuştuk. 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos farzet arıza yaptı tamiri yokmu bu şanzımanın yav kökten değişmek ne olaki Yorum bağlantısı
Yücel Metin 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos Nissan Qashqai almayı düşündüğüm dönemde çokça yazı okuyup video izlemiştim, bunun sonucu 2010 model üstü Nissan cvt şanzımanlı araçlarda şanzımanın problem çıkarma potansiyelinin yüksek olduğu kanısına vardım ve 1.6 dci Qashqai almaktan vazgeçmiştim. Bu süreçte Cvt şanzıman tamiri yapan Aksar Otomatik şanzıman diye bir firma keşfettim, belki de sizin sorununuzla ilgili bilgi edinebilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 26 Ağustos Yazar Paylaş 26 Ağustos Serdar Göktaş yazdı: Eşimin 2004 model Palio var. Bir gün arabayı yikadigim zaman arka stoplardan su girmiş ve şase yapmış. Geri vites sensörü sanjiman ile direkt bağlantılı olduğundan hemen arıza lanbasini yaktı. Sizde bagaj amartisoru değiştirirken stoplara bir şey yapmış olabilir misiniz ufak bir temas şase yapacak.bir işlem? Çok basit ama arıza ışığını yakıyor. Bende sanayi gezdikten sonra paliodan anlayan face safyasinda bir Usta'dan öğrendim bunu. Sağolsun çok yardımcı oldu. 5 kuruş harcamadan çözüme kavuştuk. Serdar Bey, amortisörü değiştirmeden önce yanmıştı lamba. Ali Gök yazdı: farzet arıza yaptı tamiri yokmu bu şanzımanın yav kökten değişmek ne olaki komik olan o, arabada olumsuz belirti yok hiç. Yücel Metin yazdı: Nissan Qashqai almayı düşündüğüm dönemde çokça yazı okuyup video izlemiştim, bunun sonucu 2010 model üstü Nissan cvt şanzımanlı araçlarda şanzımanın problem çıkarma potansiyelinin yüksek olduğu kanısına vardım ve 1.6 dci Qashqai almaktan vazgeçmiştim. Bu süreçte Cvt şanzıman tamiri yapan Aksar Otomatik şanzıman diye bir firma keşfettim, belki de sizin sorununuzla ilgili bilgi edinebilirsiniz. teşekkür ediyorum Yücel bey, Tuzladaymış. Yorum bağlantısı
Barış Özarslan 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos İbrahim Aslıoğlu yazdı: Merhaba arkadaşlar, ablamın 2012 Micrası var. Cuma günü Tireboludan Bursaya geldim arabayla, hiç arıza belirtisi yok. Cumartesi günü bagaj amortisörlerini değiştirmek için Küçük Sananiye gittiğimde araba motor arıza ışığı yaktı. Motor ustasına baktırınca şanzıman hatası veriyor, ışık tekrar yanarsa şanzımancıya gitmemizi önerdi. Durumu ablama anlattım. Arabayı ablama bırakıp Osmaniye'ye geldim. Bugün aynı hata tekrar edince ablam arabayı şanzımancıya götürüyor. Birisi bu şanzıman iyi gitmiş, bunun değişmesi lazım 135 bin lira yenisi demiş (araba 158 binde). Başka birisi o paraya şanzıman mı kaldı, 250 bin deyince bizimkiler tabi afallıyor. Neyse ısrar üzerine 3840 liraya şanzıman yağını değiştiriyorlar. Aynı süreci 2-3 kere yaşarsınız, başka bir yere sakın gitmeyin, biz ışığı söndürürüz, ondan sonra sorun kalmayacağını söylemişler. Arkadaşlar Bursa' da bana yardımcı olacak arkadaşım mutlaka vardır? Yardım edebilecek arkadaşım, yardımcı olacak usta tavsiyesi var mı? maalesef micra 2011-2013 arası K13 Modellerinde kullanılan CVT tipi şanzımanlar kronik olarak arıza veriyor maliyeti aşırı yüksek. şikayet vardan inceleyebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos Bu şanzımanlar yağ basıncıyla çalışıyordu sanırım. 3-5 sene önce bizim arkadaşın da başına aynen böyle bir durum geldi. Önce ışık yandı sonra vites geçişleri zorlaştı sonra araç vites atmamaya başladı. Önce yağ değiştirdiler sonra da sıfırdan şanzıman yaptırdılar. Satın mı aldılar sıfır parçalarla topladılar mı bilmiyorum ama güzel bir para vermişti. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 27 Ağustos Yazar Paylaş 27 Ağustos Barış Özarslan yazdı: maalesef micra 2011-2013 arası K13 Modellerinde kullanılan CVT tipi şanzımanlar kronik olarak arıza veriyor maliyeti aşırı yüksek. şikayet vardan inceleyebilirsiniz. O zaman durum iyi gözükmemektedir. Çağrı Alaf yazdı: Bu şanzımanlar yağ basıncıyla çalışıyordu sanırım. 3-5 sene önce bizim arkadaşın da başına aynen böyle bir durum geldi. Önce ışık yandı sonra vites geçişleri zorlaştı sonra araç vites atmamaya başladı. Önce yağ değiştirdiler sonra da sıfırdan şanzıman yaptırdılar. Satın mı aldılar sıfır parçalarla topladılar mı bilmiyorum ama güzel bir para vermişti. arıza daha ciddi boyutlara ulaşmadan çaresine bakmak lazım o zaman. Yorum bağlantısı
Recommended Posts