İçeriğe Yönlendir

Fren Pedalı Yumuşak

Cafer Celik

Recommended Posts

Cafer Celik

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde sağ arka fren merkezi bozulduğu için muayeneden kalmıştı. Ben de sanayiye gidip balatalarla beraber değiştim. Ek olarak fren hidrolik yağı da değişti. Havasını da aldılar(pedala bas çek diyorlardı). Ama fren pedalı eskisine göre bastıkça basılıyor dibi yok gibi. Bazen sert fren yapmam grektiğinde hemen kızaklamaya geçmiyor.
Sizce sebebi ne olabilir? Fren yağının ağzına kadar doldurulması sorun yaratır mı?
Bir de ilk tamir işleminden sonra frene hafif bassam bile araba yere resmen yapışıyordu. Sonra o hissiyat gitti tabi. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Bence olması gereken haline gelmiş. Eski düzene alışkanlık oluşmuş. Basar basmaz sıkı tutan, anında kızaklatan fren ideal değildir. Bastıkça dibe doğru daha iyi tutanı makbuldür.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Genelde hava olunca bu şekilde bir sorun oluşuyor. Havayı iyi almamış olabilirler

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
Çağlar Bayur yazdı:

kaç km geçti bu değişiminden sonra

4-5 bin km geçmiştir

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
Süleyman Can yazdı:

Bence olması gereken haline gelmiş. Eski düzene alışkanlık oluşmuş. Basar basmaz sıkı tutan, anında kızaklatan fren ideal değildir. Bastıkça dibe doğru daha iyi tutanı makbuldür.

En dipte de bazen iyi tutmaması biraz riskli geldi bana

Ömer Sarıgül yazdı:

Genelde hava olunca bu şekilde bir sorun oluşuyor. Havayı iyi almamış olabilirler

Tekrar bi baktırayım o zaman

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Cafer Celik yazdı:

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde sağ arka fren merkezi bozulduğu için muayeneden kalmıştı. Ben de sanayiye gidip balatalarla beraber değiştim. Ek olarak fren hidrolik yağı da değişti. Havasını da aldılar(pedala bas çek diyorlardı). Ama fren pedalı eskisine göre bastıkça basılıyor dibi yok gibi. Bazen sert fren yapmam grektiğinde hemen kızaklamaya geçmiyor.
Sizce sebebi ne olabilir? Fren yağının ağzına kadar doldurulması sorun yaratır mı?
Bir de ilk tamir işleminden sonra frene hafif bassam bile araba yere resmen yapışıyordu. Sonra o hissiyat gitti tabi. 

Aynisi bende de oldu vaktim yoktu ustanin yanina ugradim gosterdim , biraz kullan havasini aliriz dedi , tabi beni savmadı ise

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cafer Celik yazdı:

Balata-disk vs değiştiğinde alışma süreci olarak 100-150 km fren pedalı hissiyatı anormal olur, tutmayacak gibi hissettirir ama sizde 5.000 km geçmiş. başka bir sıkıntı var sanki

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cafer Celik yazdı:

4-5 bin km geçmiştir

bosch balata olabilir, frende yüzme diye tabir edilir. pedal eziliyor da denir. bu km de hala bu durum var ise kullanılan balata/disk malzemesi bu şekilde. pedala bar basma zda zankkk diye tutması iyi değildir bu da pek hoşnut etmez insanı. ikisinin ortası olamlı pedalda dozajlama sonrası zankk diye tutması lazım ideali

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Ya merkezde bir sorun var, ya da havasını alamamış olabilirler.

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
Çağlar Bayur yazdı:

bosch balata olabilir, frende yüzme diye tabir edilir. pedal eziliyor da denir. bu km de hala bu durum var ise kullanılan balata/disk malzemesi bu şekilde. pedala bar basma zda zankkk diye tutması iyi değildir bu da pek hoşnut etmez insanı. ikisinin ortası olamlı pedalda dozajlama sonrası zankk diye tutması lazım ideali

Geçen bayramda ekranda fren uyarı verdiği için mecburen sanayide açık bir yer bulmuştum. Orda adam tuttu ön balataları değişti. Braxis gibi bir marka taktı. Ne kadar kalitelidir bilmiyorum. Ama ikinci gidişimde yağ ve arkalar da değişti. Ondan sonra frenlerden memnun kalamadım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...