İçeriğe Yönlendir

Focus 2,5 Klima Sorunu

Özgür Güzen

Recommended Posts

Özgür Güzen

Herkese merhaba,

Aracımda dijital klima var, en düşük low konumuna getirdiğimde güzel soğutma yapıyor fakat dereceyi low konumundan başka bir dereceye getirdiğimde soğutma yapmıyor. Acaba sebebi ne olabilir?  

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

iç ısı sensörüne odaklanmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Bu konuyla alakalı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Özgür Güzen
Çağlar Bayur yazdı:

klima gazı azalmış olabilir

Klima gazını yeni doldurttum. Sonuç değişmedi. 

Ersen Tapan yazdı:

Belki bu dediğiniz olabilir. Bir kaç ay önce aracı stop ettiğimde klimanın oralardan cızır cızır sesler geliyordu, çok fark edilir bir ses değildi kulağımı yaklaştırınca duyuyordum sesi. Şu anda o ses yok mesela. Arka tarafta bir şeyler yanmış olabilir belki de. Hafta sonu baktırayım bakalım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ersen Tapan yazdı:

Ben de bundan olabileceğini düşünüyorum.

Bendeki focus 3 te direksiyonun sağ alt tarafında kalıyor. plastiği çekince geliyor , sensor de orda.

temizleyin, muhtemelen sorun düzelecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Özden
(düzenlendi)
Özgür Güzen yazdı:

Klima gazını yeni doldurttum. Sonuç değişmedi. 

Belki bu dediğiniz olabilir. Bir kaç ay önce aracı stop ettiğimde klimanın oralardan cızır cızır sesler geliyordu, çok fark edilir bir ses değildi kulağımı yaklaştırınca duyuyordum sesi. Şu anda o ses yok mesela. Arka tarafta bir şeyler yanmış olabilir belki de. Hafta sonu baktırayım bakalım.

İç sıcaklık sensörü arızalı. Low konumunda maksimumda klima çalıştığı için iç sıcaklık sensörü devre dışı kalıyor. Diğer sıcaklıklarda sensör düzgün okuma yapmadığı için klima çalışmıyor. İlk önce sökülüp temizlenir çalışırsa yola devam, çalışmazsa parça kodu:
3m5t-19c734-ab

tarihinde Harun Özden tarafından düzenlendi
ekleme
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Gazla alakası yoktur, bence de iç hava sensörü içeriği soğuk olarak algılıyor ve low haricî soğutmak yerine ısıtmaya çalışıyor içeriyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Güzen
Harun Özden yazdı:

İç sıcaklık sensörü arızalı. Low konumunda maksimumda klima çalıştığı için iç sıcaklık sensörü devre dışı kalıyor. Diğer sıcaklıklarda sensör düzgün okuma yapmadığı için klima çalışmıyor. İlk önce sökülüp temizlenir çalışırsa yola devam, çalışmazsa parça kodu:
3m5t-19c734-ab

Teşekkür ederim, bana da bu dedikleriniz mantıklı geliyor. Nasıl söküleceği konusunda bilgi verebilecek var mı? Kendim sökebilir miyim yoksa tamirciye mi baktırmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Teyp çerçevesi sökülüp kattaki iki vidalı parça sökülünce ulaşılıyor ama parçanın kendisi içeride kaldığı için takmak biraz zor.

Buldum videosunu.

Yorum bağlantısı
Özgür Güzen
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Teyp çerçevesi sökülüp kattaki iki vidalı parça sökülünce ulaşılıyor ama parçanın kendisi içeride kaldığı için takmak biraz zor.

Buldum videosunu.

Benim yapmam biraz zor gibi, klimacıya mı gitmek gerekir yada elektrikçi yapar mı?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Klima sistemi ile alakalı değil aslında bakınca, elektrikçi işi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...