İçeriğe Yönlendir

Motosiklet Kazası Sonrası Karşı Tarafın Trafik Sigortasından Hasar Dosyası Açmak

İbrahim Yılmaz
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Emin Önal

Geçmiş olsun. Size bir şey olmamış, gerisi hallolur.

"Bakkala ekmek almaya giderken bile ekipman giymek şart" deyiminin karşılığını yaşamışsınız acı bir tecrübe ile, son olur inşallah :nazar:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

geçmiş olsun İbrahim Bey umarım ne kısa sürede toplarsınız

Az önce de motosiklet federasyon başkanı Bekir bey kalp krizinden hayatını kaybetmiş haberini gördüm mekanı cennet olsun

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Geçmiş olsun, 

Karşı taraftan ehliyet, sigorta poliçesi gibi bilgileri / evrakları almanız gerekir. 

Kaza tutanağını + karşı tarafın sigorta poliçesi ile yetkili bir sevise gidin. Dosya açtırmanız gerek. Sonrasında exper gelir sizin aracınıza bakar ve durum oradan ilerler. 

İlave olarak hastanede sizden kan almışlardır, sizin alkol testini kaza tutanağına eklemeniz gerekir.

Yaralanan siz olduğunu için şikayetçi olma hakkınız vardır. Size tavsiyem şikayetçi olun (bir avukat ile anlaşarak)

Çünkü hiçbir suçunuzun olmadığı kazada bile,

Yaralandınız,

Araçsız kaldınız,

Tamir işleri ile uğraşacaksınız,

Evrak işleri ile uğracaşaksınız,

Manevi olarak yıpranacaksınız,

Maddi olarak yıpranacaksınız.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Çıkmaz dememek lazım. Çıkmış ya da çıkacakmış gibi davranıp yavaşlamalı hatta durulmalı. Sonra çıkmazsa (düşük ihtimal de) insan sevindirik bile oluyor.  

Bana değer verdi gibi düşünüyor insan.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Geçmiş olsun ciddi yaralanma olmadan atlatmanız sevindirici. Ekipman konusunda tüm motosiklet kullanıcıları için bu tarz olaylar ders oluyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Eniştem kaskoyu ve trafik sigortasını yeniletti (27 Ağustosta yenilenecek). Sigorta şirketi 4 alternatifli mesaj gönderdi. Kaskonun şartlarında karşı tarafa verilen hasarı 3 milyonda tutan ve sınırsız karşılayan seçenekler vardı. Ben yıllardır poliçeyi bile okumam. Güven esastır prensibim vardır. Bu durumu görünce kendi poliçemi okudum ama böyle bir cümleye rastlamadım. Konut sigortam, DASK ın karşılamadığı kısmı karşılıyor. Bunun gibi bir destek değerlendirilebilir.

Kasko da var, olsun, fazla teminat göz çıkarmaz. Maybach ile geziyor biri mahallede :fiuw:

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
İbrahim Yılmaz

Arkadaşlar iyi günler, sigorta eksperi motoruma tamir kararı vermiş. Servis 58bin TL masraf çıkarmış, eksper ile pazarlık sonucu 42bin TL ye anlaşmışlar.  Bir kısım parçaların onarımına karar verilmiş. Motorun şasesinde hafif bir yamulma varmış, doğrultulacakmış. Ben şasenin değişmesini istiyorum ama eksper onarım kararı veriyor. Motorum daha bir yıllık bile değil, eksper parça değişimi yerine onarım kararı verebilir mi? @Mehmet Ozyurek

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İbrahim Yılmaz yazdı:

Arkadaşlar iyi günler, sigorta eksperi motoruma tamir kararı vermiş. Servis 58bin TL masraf çıkarmış, eksper ile pazarlık sonucu 42bin TL ye anlaşmışlar.  Bir kısım parçaların onarımına karar verilmiş. Motorun şasesinde hafif bir yamulma varmış, doğrultulacakmış. Ben şasenin değişmesini istiyorum ama eksper onarım kararı veriyor. Motorum daha bir yıllık bile değil, eksper parça değişimi yerine onarım kararı verebilir mi? @Mehmet Ozyurek

Eksper pert için kendi kafasına göre karar veremez, 58 bin lira hasar çıkarsa idi muhtemelen olay perte giderdi.. Rakamı tamirci düşürünce, tablo onarım olarak çıkıyordur. 

Eksper ile görüş, şase onarımını kabul etmediğini söyle.. 

Ancak o parça tamir olur diyen de olmaz diyen de tamircidir.. 

Bence tamirci bozmuş bu işi. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Eksper pert için kendi kafasına göre karar veremez, 58 bin lira hasar çıkarsa idi muhtemelen olay perte giderdi.. Rakamı tamirci düşürünce, tablo onarım olarak çıkıyordur. 

Eksper ile görüş, şase onarımını kabul etmediğini söyle.. 

Ancak o parça tamir olur diyen de olmaz diyen de tamircidir.. 

Bence tamirci bozmuş bu işi. 

Mehmet Abi teşekkür ederim. Ahmet abi ile de görüştüm. Tamirciye dün onarımı kabul etmezsem dedim. Eksper dosyayı kapatır tekrar dosya açılır daha düşük teklif gelir süreç uzar filan dedi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İbrahim Yılmaz
(düzenlendi)

Arkadaşlar yukarıda başımdan gecen kazayı ve motosikletin tamiratı ile ilgili süreci yazmıştım. Servise biz şasesi hasarlı bir motorun perte ayrılması gerektiğini söyledik. Eksper servise işinize gelirse istersem ben hasar bedelini 30binTL girerdim deyip dosyayı kapatmış. Bir gün sonra yine servise gidip onarım istemediğimi söyledim. Eksper ile görüşmek istediğimi söyleyip hasar dosya numarasını filan aldım. Dosyaya bakan Denizci Ekspertiz firmasını aradım ve Yasemin adında bir bayan ile görüşme yaptım. Şasesinde hasar olan motosiklete binmek istemediğimi, perte ayrılmasını istedim. Eksper motosikletin perte ayrıldığını istenen sovtaj bedeli verilmediği için tamir kararı verildiğini söyledi. Sigorta şirketi zarar etmek istemezmiş, hiç suçum olmadığı halde beni niye zarar ediyorum dedim. Sigorta sizin mağduriyetinizi giderecek diyor.  Ben 42bin tl nin motosikletin şasesinin değişimine yetmeyeceğini bunun büyük bir sorun olduğunu söyledim. Aynen cevap şu; benimle olasılıkları tartışmayın, belki servis şaseyi değiştirecek yada diğer hasarları yaptırmayın şaseyi değiştirin diye akıl veriyor. Yapacak bir şey yok diyor. Eksper ile konuştuktan bir gün sonra yangından mal kaçırır gibi, 42bintl hesabıma yattı. Çaresiz tamiratı kabul edecektim. Servis ile ile 19.09.2024 tarihinde onarım işini konuşmak için tekrar gittim. Servis bu haliyle motosikleti 35bin tl ye alabileceğini yedek parça olarak kullanabileceğini söyledi.(eksper benimle konuştuktan sonra servisi arayıp bu müşteri başımızı ağrıtacak demiş, konuşurken ağzından kaçırdı usta). Düşünüp karar vereceğimi söyleyip oradan ayrıldım. Ailem arkadaşlarım çok yıprandığım için kabul et dedi. Değer kaybı için danışmanlık şirketine vekalet verdikten sonra motoru kendisine satacağımı söyledim. Bu sırada servis kendisi whatsapp durumunda benim motosikleti 75bin tlden satışa çıkardı. Satış günü parayı hesabıma servis gönderdi ama alıcı başka bir kişi. Ben motosikleti servisten başka kimseye satmayacağımı kesin bir dille söyledim. Usta benim alışveriş kotam dolu ben üzerime alamam filan dedi. Bende motosikletin durumunu tek sen biliyorsun hasarlı motoru başkasına satmam dedim parasını geri iade ettim. Bana hasar tutarı olan 42bin tl nin %30 nu ver motosikletini servisten bugün al diye baskı yaptı, neye göre hasar tutarının %30 nu alıyorsun filan tartıştık. bende fatura kesip sözleşme ile hasar tutarının %30 nu aldığını beyan ederse motoru alacağımı söyledim. Oradan ayrıldım @Ahmet Kiriş Abi yi aradım. Ahmet Abi satış sözleşmesine motorun durumunu yazarak satışı başka birine verebileceğimi söyledi. Allah razı olsun Ahmet Abi servisi arayarak duruma müdahale etti. Parayı motosiklet alıcısı eft yaptı ve satış sözleşmesine motorun durumunu yazarak satış işlemini gerçekleştirdik. Sonunda zararda etsem çok şükür bitmişti bu süreç. Ama duramadım sosyalmedya.destek@allianz.com.tr ye durumu anlatan bir mail attım. Cevap şu şekilde:
Merhaba İbrahim Bey,

“Ruhsat sahibi ve servisin imzaladığı 42.000 TL mutabakat yazısı bulunmaktadır. Eksper kanaatine istinaden işlem yapılmış olup bunun dışında ödeme yapılmayacaktır”

Ben hiç bir belgeye evraka imza atmadım. sosyalmedya.destek@allianz.com.tr ye şu şekilde tekrar mail attım.

Bu konuda bana bilgi ver.
"Ruhsat sahibi ve servisin imzaladığı 42.000 TL mutabakat yazısı bulunmaktadır."  Bu belgeyi bana gönderebilir misiniz. Çünkü bugüne kadar hiç bir belgeye, hiç bir evraka imza atmadım.  Bu işlemler yapılırken bunları kabul ediyor musunuz diye soran dahi olmadı.

cevap olarak bana mutabakat evrakını gönderdiler. Evraka bakınca ben şok. çünkü evraktaki imza benim değil.

kazamutabakatson.jpg.c7212ead6cd636eeb6df35e87e273450.jpg

Birisi benim yerime imza atmış. Bu evrakı eksper mi servis mi düzenledi bilmiyorum. Burada kesinlikle bir usulsüzlük var. Ya motosikletimde çok büyük bir hasar yok servis beni kandırıyor yada eksper ile servis anlaştı. Tamir kararı verildiği için hem sigorta karlı çıkıyor, pert parası ödemiyor hem de servis parça ve işçilikten para kazanıyor.  Şimdi bu durumda benim ne yapmam gerek bana yol gösterirseniz sevinirim. @Mehmet Ozyurek ve Hukukçu arkadaşlar.  Biraz uzun oldu kusura bakmayın. 

tarihinde İbrahim Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Özel evrakta Sahtecilik diyerek savcılığa şikayetçi olabilirsiniz.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Geçmiş olsun,sana mahkeme yolu görünüyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Yılmaz yazdı:

, 42bintl hesabıma yattı.

sigorta bunu hesabınıza yatırmak için mutabakat ister, bir çok servis işlemleri hızlandırmak adına evrağı kendisi imzalayıp yollar sigorta şirketine. yani servisin bunu yapmış olması aklınıza başka birşey getirmesin, etik mi değil, sıkça yapılır mı yapılır.

İbrahim Yılmaz yazdı:

Servis bu haliyle motosikleti 35bin tl ye alabileceğini

İbrahim Yılmaz yazdı:

42bin tl nin %30 nu ver motosikletini servisten bugün al

bu olmadı esas.

müşteri tamirat parasını alır ve hasarlı halde satışı verir, bu örnekte siz motoru 77 bine satmış oluyorsunuz, o kadar.

şu var: servis girşinde form vardı hasar onarımı yaptırılmaz ise %x bilmem kaç hasar bedeli üstünden ücret alınır diye. ancak motoru da satın alan yine servis olacak o zaman bu % yi de istememesi lazım

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servisin kumpasındasın diye düşünüyorum. 
Allianz hasarı hemen ödemiş diyorsun. 
Bu iyi bişey. İnsanlar aylarca ödeme günü bekliyor. 
Servis senin yerine imzayı atıp kabul ettiğini belirtmiş. Eksper de gereğini yapıp raporu tamamlayıp allianza göndermiş. 
Senin işleri karıştıran servis. 
Senin motorun şasisi sağlam bile olabilir. 
Eksperle görüş. Ekspere mufavakatnameyi kim göndermiş ise. İmzayı o atmıştır. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Geçmiş olsun İbrahim bey; sinirlerinize kuvvet...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Çağlar Bayur yazdı:

sigorta bunu hesabınıza yatırmak için mutabakat ister, bir çok servis işlemleri hızlandırmak adına evrağı kendisi imzalayıp yollar sigorta şirketine. yani servisin bunu yapmış olması aklınıza başka birşey getirmesin, etik mi değil, sıkça yapılır mı yapılır

Çağlar abi ben motosikletin onarımını kabul etmiyorum pert istiyorum. Buna rağmen benden habersiz rızam olmadan onarımı kabul ediyorlar. Ondan sonra yapacak birşey yok diyorlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Yılmaz yazdı:

Çağlar abi ben motosikletin onarımını kabul etmiyorum pert istiyorum. Buna rağmen benden habersiz rızam olmadan onarımı kabul ediyorlar. Ondan sonra yapacak birşey yok diyorlar.

teminatlar dahilinde tamiri mümkün ise, tamir verir, pert veya tam tersi rızaya bağlı olmaz. hangisi sigorta şirketi için daha ucuza mal olacak ise onu tercih ederler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

teminatlar dahilinde tamiri mümkün ise, tamir verir, pert veya tam tersi rızaya bağlı olmaz. hangisi sigorta şirketi için daha ucuza mal olacak ise onu tercih ederler

Bunları izah etmiştim.. 

Tekrar şöyle bir örnekle izah edeyim. 

Motorun piyasası 100.000 olsun. 

Hasar 40.000 olsun. 

Motorun hasarlı hali ihaleye çıkar. Alıcı bulur. verilen en yüksek fiyat 60.000 altında olursa motor onarılır. 60.000 üstünde ise pert olur. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...