İçeriğe Yönlendir

Motosiklet Kazası Sonrası Karşı Tarafın Trafik Sigortasından Hasar Dosyası Açmak

İbrahim Yılmaz
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

İbrahim Yılmaz

Arkadaşlar iyi günler, salı günü Hero X pulse 200 motorumla talihsiz bir kaza geçirdim. Ana yolda ilerlerken ara yoldan çıkan bir otomobil ile çarpıştık. Ambulans ile hastaneye gittim. Çok şükür hızlı olmadığım için kırık çıkık yok, dizlerimde ve ayağımda yaralanma var. Çok şükür karşı tarafta herhangi bir yaralanama filan yok. Kaza tutanağını polis tutmuş ve kusuru karşı tarafa vermiş. Motoru arkadaşlarım alıp garaja çektiler. Yarın motoru yetkili servise bırakacağız. Prosedür nasıl ilerliyor bilmiyorum. Aklımda olan soruları sorayım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1-Kazadan sonra en fazla kaç gün içinde hasar dosyası açılması gerekir?

2-Hasar dosyası için gerekli belgeler?

Benim elimde olan belgeler:

-   Polis tarafından tutulan Ölümlü/ Yaralanmalı trafik kazası tespit tutanağı,

-   Kazaya ait fotoğraflar,

-   Karşı tarafın alkol raporu

Bunlar var elimde başka evraka ihtiyaç var mı?

3- Motorum 2023 model arkadaşların söylediğine göre ön maşa, gidon, egzoz gibi önemli parçalarda hasar varmış. Tamir kararı verilirse otomobil için var biliyorum, motosiklet için değer kaybı alabilir miyim?

Not: Arkadaşlar kesinlikle ekipmansız motosiklete binmeyin. Sabah 180 km yol yaptım. Kaskım, montum, eldivenim, korumalı pantolonum vardı üzerimde. Eve gelip tuvalete gittim. Hava sıcak diye ekipmanları çıkardım. 500m ilerden yakıt alıp biraz dinlenip yaylaya  gidecektim. Şu kadarcık yol için bu sıcakta o kadar giyinmeye gerek yok deyip kaskı alıp çıktım. Sonuç; bir haftadır yaylaya gidemedim Adana’nın sıcağında pişiyorum:biggrin:. Eğer ekipmanlarımı giymiş olsaydım kesinlikle yaralanmayacaktım. Kazasız belasız sürmeniz dileğiyle…

• Beğen 7
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Çok geçmiş Olsun Allah Beterinden Korusun.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İbrahim, dizlik takmadım diz kapağım hasarlı. İlerleyen yaşta beni bekleyen bir sorun var artık. Çatlak vs varmı dizlerinde? Röntgende çıkmıyor bazen

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Geçmiş olsun, karşı tarafın sigorta ve ehliyet bilgileri var mı diyeceğim ama polis almıştır onları.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Servet Aydın yazdı:

İbrahim, dizlik takmadım diz kapağım hasarlı. İlerleyen yaşta beni bekleyen bir sorun var artık. Çatlak vs varmı dizlerinde? Röntgende çıkmıyor bazen

Geçmiş olsun abi. Çok derin olmayan sıyrıklar var abi. Röntgen tomografi filan çekilmişti. Dış yaralar iyileşince bir ortapedi doktoruna gideceğim yinede.

Selçuk Bakış yazdı:

Geçmiş olsun, karşı tarafın sigorta ve ehliyet bilgileri var mı diyeceğim ama polis almıştır onları.

Teşekkür ederim. Polis tarafından tutulan Ölümlü/ Yaralanmalı trafik kazası tespit tutanağında karşı tarafın sigorta poliçe numarası filan yazıyor ama yinde belge olarak isterler mi acaba 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçmiş olsun öncelikle.

Kaskonuz var mı?

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Sani Gerşon yazdı:

Geçmiş olsun öncelikle.

Kaskonuz var mı?

Teşekkür ederim Sani Bey. Maalesef kasko yok. Biraz tuhaf olacak ama 2006 model arabama 15 yıldır halen kasko yaptırırken motosiklete yaptırmak hiç aklıma gelmedi.:bambam:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İnsanlık hali diyelim. Karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak. Karşı tarafın sigorta firmasının insafına kalacaksınız. Yetkili servise çektirmeden evvel karşı tarafın sigortası ile irtibat kurup anlaşmalı servisleri öğrenin derim. Böylelikle iki kere çekim yaptırmanın önüne geçebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Sani Gerşon yazdı:

İnsanlık hali diyelim. Karşı tarafın trafik sigortasından dosya açılacak. Karşı tarafın sigorta firmasının insafına kalacaksınız. Yetkili servise çektirmeden evvel karşı tarafın sigortası ile irtibat kurup anlaşmalı servisleri öğrenin derim. Böylelikle iki kere çekim yaptırmanın önüne geçebilirsiniz.

Karşı tarafın ve benim sigorta şirketi Allianz sigorta. Bulunduğum ilçede bir tane Hero yetkili servisi var oraya bırakmayı düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçmiş olsun. Karşı tarafın sigortası masrafları karşılamaya yetecek mi? Bunda hastane masrafı da var tabi

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

geçmiş olsun ibrahim bey

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş olsun. Karşı tarafın sigortası masrafları karşılamaya yetecek mi? Bunda hastane masrafı da var tabi

Karşı tarafın sigortası masrafları karşılamaya yetmezse ne olacak? Üstünü karşı kişiden mi alacaklar yoksa İbrahim mi üstlenecek masrafları.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

geçmiş olsun ibrahim bey

Karşı tarafın sigortası masrafları karşılamaya yetmezse ne olacak? Üstünü karşı kişiden mi alacaklar yoksa İbrahim mi üstlenecek masrafları.

ben de bilmiyorum ondan sordum :) karşılanmayan kısımların faturalarını göstererek karşı taraftan talep edilir. Kabul etmezse direkt icraya mı gidiliyor yoksa dava mı açılır bilmiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İbrahim Yılmaz yazdı:

Karşı tarafın ve benim sigorta şirketi Allianz sigorta. Bulunduğum ilçede bir tane Hero yetkili servisi var oraya bırakmayı düşünüyordum.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İbrahim Aslıoğlu yazdı:

geçmiş olsun ibrahim bey

Allianz'la görüşüp belirttiğiniz servisin Allianz'ın listesinde olduğundan emin olmanız lazım. 

Hastane masrafı ile araç masrafı ayrı hesaplanmalı zira ikisi için ayrı kalemler belirtiliyor.

Karşı tarafın sigortası masrafı karşılayamazsa mahkemeye verecekseniz ve karşı taraftan alınacak masraflar. Ama haciz, ama nakit...

Tüm doğru cevaplar için en yetkili isim @Mehmet Ozyurek i de etiketleyelim.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bildiğim kadarıyla trafik sigortası 200bin TL ye kadar maddi masrafları karşılıyor. Motoru 113bin TL ye almıştım. Motoru perte ayırsalar bile karşılar diye düşünüyorum. Hastane masrafları farklı bir kalemden alınıyor sanırım. Kendi trafik sigorta poliçeme baktım sağlık giderleri kaleminde kişi başı 1.2 milyon, kaza başı 3.6 milyon TL yazıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Geçen yıl kuzenim kaza yapmıştı. Kusuru kendisine verdiler. Mahkeme filan uğraşmak istemedikleri için karşı taraf ile anlaştılar. Trafik sigortası 100bin karşıladı + 100bin nakit verip anlaştılar. Avukatlar mahkeme çok uzuyor anlaşın demişti o zaman.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
İbrahim Yılmaz yazdı:

Bildiğim kadarıyla trafik sigortası 200bin TL ye kadar maddi masrafları karşılıyor. Motoru 113bin TL ye almıştım. Motoru perte ayırsalar bile karşılar diye düşünüyorum. Hastane masrafları farklı bir kalemden alınıyor sanırım. Kendi trafik sigorta poliçeme baktım sağlık giderleri kaleminde kişi başı 1.2 milyon, kaza başı 3.6 milyon TL yazıyor.

Yaklaşık 2 ay ay önce, arkadaşım servisten ana yola çıkmak için beklerken yoldan çıkan araba vurdu. Bekleyen araba audi a4, pert oldu. Vuran arabanın şoförü kalp krizi geçirince yoldan çıkıp kazaya sebebiyet veriyor. İki tarafta suçsuz. Hadi kalp krizi geçiren adam suçlu diyelim. Adamın trafik sigortası a4 ü karşılalayamıyorsa kalan para adamdan mı alınacak. Zorunlu trafik sigortası kazada mağdur olan kişinin her şeyini karşılamalı. Bilmediğim ya da aklıma yatmayan bir yerler var.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çok geçmiş olsun İbrahim acil şifalar dilerim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Ozyurek

İbrahim bey geçmiş olsun. 
Elinizdeki belgeler dosya açtırmak için yeterli. 
Dosya açtırmak için  süre 2 yıl. 
Değer kaydı talep edilebilir. 
Maddi ve bedeni teminatlar ayrı değerlendirilir. 
Maddi hasarı 200 bin liraya kadar öder. 
Hasarınız 200 ü geçerse sizin karşı taraftan şahsen veya hukuken talep etmeniz gerekir. Servis bunu tahsil edemez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

İbrahim bey geçmiş olsun. 
Elinizdeki belgeler dosya açtırmak için yeterli. 
Dosya açtırmak için  süre 2 yıl. 
Değer kaydı talep edilebilir. 
Maddi ve bedeni teminatlar ayrı değerlendirilir. 
Maddi hasarı 200 bin liraya kadar öder. 
Hasarınız 200 ü geçerse sizin karşı taraftan şahsen veya hukuken talep etmeniz gerekir. Servis bunu tahsil edemez. 

Teşekkür ederim Mehmet abi. Sani Bey in dediği gibi motoru bırakacağım servis Allianz ile anlaşmalı olmak zorunda mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İbrahim Yılmaz yazdı:

Teşekkür ederim Mehmet abi. Sani Bey in dediği gibi motoru bırakacağım servis Allianz ile anlaşmalı olmak zorunda mı?

Zorunda değil.
Ama olursa iyi olacak. 
Aksi durumda servisin parasını sen ödersin. Sigorta parayı sana öder. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Yaklaşık 2 ay ay önce, arkadaşım servisten ana yola çıkmak için beklerken yoldan çıkan araba vurdu. Bekleyen araba audi a4, pert oldu. Vuran arabanın şoförü kalp krizi geçirince yoldan çıkıp kazaya sebebiyet veriyor. İki tarafta suçsuz. Hadi kalp krizi geçiren adam suçlu diyelim. Adamın trafik sigortası a4 ü karşılalayamıyorsa kalan para adamdan mı alınacak. Zorunlu trafik sigortası kazada mağdur olan kişinin her şeyini karşılamalı. Bilmediğim ya da aklıma yatmayan bir yerler var.

Emmi bana İMM önermişti bunun için. Bir kaç milyon tl'yi ödüyor İMM trafik sigortasının üzerine. Her sigorta yaptırdığımda bunu da yaptırıyorum. 3-5 milyonluk arabaya çarpıp pert etmek gibi bir risk var sonuçta. Tofaşların 200 bini geçtiği piyasada alınacak risk değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Emmi bana İMM önermişti bunun için. Bir kaç milyon tl'yi ödüyor İMM trafik sigortasının üzerine. Her sigorta yaptırdığımda bunu da yaptırıyorum. 3-5 milyonluk arabaya çarpıp pert etmek gibi bir risk var sonuçta. Tofaşların 200 bini geçtiği piyasada alınacak risk değil. 

Eniştem kaskoyu ve trafik sigortasını yeniletti (27 Ağustosta yenilenecek). Sigorta şirketi 4 alternatifli mesaj gönderdi. Kaskonun şartlarında karşı tarafa verilen hasarı 3 milyonda tutan ve sınırsız karşılayan seçenekler vardı. Ben yıllardır poliçeyi bile okumam. Güven esastır prensibim vardır. Bu durumu görünce kendi poliçemi okudum ama böyle bir cümleye rastlamadım. Konut sigortam, DASK ın karşılamadığı kısmı karşılıyor. Bunun gibi bir destek değerlendirilebilir.

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...