İçeriğe Yönlendir

Kaskonun Orijinal Cama Onay Vermemesi?

Recep Yavuz

Recommended Posts

Fatih Keskin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Acentenin hiç rolü yok mu diyorsun yani :) 

Ortak reklam yapıyor derler diye yazmadım 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

aracıma hiçbir firma sigorta yapmıyorsa trafiğe çıkamıyor muyuz? 

Bu sorgulamayı yapamayan bir şirket bulup poliçeyi yaptırıp bir an önce satmalısın. 
Yada trafikten çekip satmalısın. 
Sisbis kaydı çok ciddi bir yaptırım. 
Sektörün sabıka kaydı. 

Fatih Keskin yazdı:

Ortak reklam yapıyor derler diye yazmadım 

Müdürüme orijinal cam feda olsun. 
Ben unutmuştum bile. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu sorgulamayı yapamayan bir şirket bulup poliçeyi yaptırıp bir an önce satmalısın. 
Yada trafikten çekip satmalısın. 
Sisbis kaydı çok ciddi bir yaptırım. 
Sektörün sabıka kaydı. 

Müdürüme orijinal cam feda olsun. 
Ben unutmuştum bile. 

satınca düşüyor mu? Kişinin kendine değil mi sabıka?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

satınca düşüyor mu? Kişinin kendine değil mi sabıka?

Hayır tabi ki düşmüyor.. 

Adına kasko ve trafik yaptıramayacağın için kullanamayacaksın.. Eşine oğluna kızına sat ve çöz olayı. 

Bir daha da yapma böyle bir şeyi.. 

Tabi bu sen değilsin. yanlış anlaşılmasın. .soru böyle geldiği için böyle cevap veriyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bildiğim kadarıyla sadece cam değil kaza durumun dada araç üzerindeki herhangi bir parça orijinal değilse o parçayıda orijinaliyle değiştirmiyorlar diye biliyorum ve olması gerekende bu mantıklı düşününce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hayır tabi ki düşmüyor.. 

Adına kasko ve trafik yaptıramayacağın için kullanamayacaksın.. Eşine oğluna kızına sat ve çöz olayı. 

Bir daha da yapma böyle bir şeyi.. 

Tabi bu sen değilsin. yanlış anlaşılmasın. .soru böyle geldiği için böyle cevap veriyorum :)

ben değilim ama öyle bi durum olmuştu. Mazda varken hanım kullanıyordu. İstanbul içinde Ufak ufak çarpışmalar olmuştu. Tampon çamurluk boya gibi minik şeyler. Bir senede 3-4 dosya açtırmıştık. Sonrasında kasko poliçesi uçmuştu. Neden aracı eşime devretmedim onu sorguluyorum 

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz

Bir cam için 5 gündür uğraşıyoruz. Allah kimseye kaza bela vermesin. Büyük hasarlarda çekilecek dert değil bu iş. Firmalarla boğuş, servistekilere laf anlat, ötekini ara, mail at, sigortanın web sistemine gir talep oluştur falan. Yani acil bir işin olsa bırak git. Böyle saçma iş olmaz. Altı üstü bir cam. Bildiğimizden değil, bilmediğimizden orjinal cam teminatı eklettirdik, cam orjinal değilmiş. Tamam... İki gündür yan sanayi takacak anlaşmalı cam servislerini arıyorum, "getir bakalım, stoklarda olmayabilir" vb. Yoksa ne olacak diyorum. Cevap yok. Sompo' nun müşteri hizmetlerini arıyorum, "web üzerinden mesaj atın burdan çözemezsiniz" modundalar. O çağrı merkezi ne işe yarıyor anlamıyorum. Aracı bugün yetkili servisten aldık, dosyayı kapatmadan anlaşmalı cam servisine uğradık. Cumartesi günü çalışmıyormuş sigorta firmaları, artık Pazartesi gününe kaldık. İnşallah haftaya Cumartesiye kadar çözeriz aksi halde çatlak camla 400 km yol gideceğiz. Böyle saçmalıklarla uğraşmak insanı yoruyor gerçekten bu ülkede....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben değilim ama öyle bi durum olmuştu. Mazda varken hanım kullanıyordu. İstanbul içinde Ufak ufak çarpışmalar olmuştu. Tampon çamurluk boya gibi minik şeyler. Bir senede 3-4 dosya açtırmıştık. Sonrasında kasko poliçesi uçmuştu. Neden aracı eşime devretmedim onu sorguluyorum 

Bu anlattıkların suistimal değil.
Fiyatın yüksek çıkmasıyla sisbis kaydı çok farklı. 
Sisbis hile ile oluşuyor. 

Recep Yavuz yazdı:

Bir cam için 5 gündür uğraşıyoruz. Allah kimseye kaza bela vermesin. Büyük hasarlarda çekilecek dert değil bu iş. Firmalarla boğuş, servistekilere laf anlat, ötekini ara, mail at, sigortanın web sistemine gir talep oluştur falan. Yani acil bir işin olsa bırak git. Böyle saçma iş olmaz. Altı üstü bir cam. Bildiğimizden değil, bilmediğimizden orjinal cam teminatı eklettirdik, cam orjinal değilmiş. Tamam... İki gündür yan sanayi takacak anlaşmalı cam servislerini arıyorum, "getir bakalım, stoklarda olmayabilir" vb. Yoksa ne olacak diyorum. Cevap yok. Sompo' nun müşteri hizmetlerini arıyorum, "web üzerinden mesaj atın burdan çözemezsiniz" modundalar. O çağrı merkezi ne işe yarıyor anlamıyorum. Aracı bugün yetkili servisten aldık, dosyayı kapatmadan anlaşmalı cam servisine uğradık. Cumartesi günü çalışmıyormuş sigorta firmaları, artık Pazartesi gününe kaldık. İnşallah haftaya Cumartesiye kadar çözeriz aksi halde çatlak camla 400 km yol gideceğiz. Böyle saçmalıklarla uğraşmak insanı yoruyor gerçekten bu ülkede....

Zafira mı bu araç? 
Yan sanayi cam bulamayabilirsin. 
Yan sanayi cam bulamazsan acentene ulaş çözsün olayı. 
Bu arada. Çatlak camla bir sene de gezseniz bir şey olmaz. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu anlattıkların suistimal değil.
Fiyatın yüksek çıkmasıyla sisbis kaydı çok farklı. 
Sisbis hile ile oluşuyor. 

Zafira mı bu araç? 
Yan sanayi cam bulamayabilirsin. 
Yan sanayi cam bulamazsan acentene ulaş çözsün olayı. 
Bu arada. Çatlak camla bir sene de gezseniz bir şey olmaz. 

Yok araç SSangyong Kyron 2011 model araç hocam. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim fiestanın cam orjinal fabrika montajı. Zamanın birinde bir taş gelip şöför tarafında nokta yaptı. Niyetim art olaydı, o camı kırar orjinal yepyeni fabrikadan çıkmış cam taktırırdım. Ben art niyetli değilsem karşıdan da art niyet beklemem. Fahiş fiyatta trafik sigortası ödüyorum. Hakkımıda helal etmiyorum. Yöneticisinden tut son kullanıcısına, bu işte kimin etkisi varsa. Superb nin trafik sigortası kaskodan pahalıydı. Art niyetli olanları tespit edebiliyorlarsa etsinler bi zahmet. Hakkına hukukuna riyayet eden bizim gibi kullanıcılarıda üzmesinler. Bu trafik ve kasko poliçelerine acil düzenleme gelmeli. Kaskoya daha fazla para ödeyeyim ama trafik sigortası zorunlu olmasın. Durumlar böyle olunca herkes sigortamı yaptırıyor? Binlerce sigortasız araç var. Neden? Evimden işime otobüs olsa kapıda araba bırakmaz dakkada satar kurtulurdum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Sarıkaya yazdı:

Benim fiestanın cam orjinal fabrika montajı. Zamanın birinde bir taş gelip şöför tarafında nokta yaptı. Niyetim art olaydı, o camı kırar orjinal yepyeni fabrikadan çıkmış cam taktırırdım. Ben art niyetli değilsem karşıdan da art niyet beklemem. Fahiş fiyatta trafik sigortası ödüyorum. Hakkımıda helal etmiyorum. Yöneticisinden tut son kullanıcısına, bu işte kimin etkisi varsa. Superb nin trafik sigortası kaskodan pahalıydı. Art niyetli olanları tespit edebiliyorlarsa etsinler bi zahmet. Hakkına hukukuna riyayet eden bizim gibi kullanıcılarıda üzmesinler. Bu trafik ve kasko poliçelerine acil düzenleme gelmeli. Kaskoya daha fazla para ödeyeyim ama trafik sigortası zorunlu olmasın. Durumlar böyle olunca herkes sigortamı yaptırıyor? Binlerce sigortasız araç var. Neden? Evimden işime otobüs olsa kapıda araba bırakmaz dakkada satar kurtulurdum. 

Bu iş, kaçak elektrik işine döndü Fatih. 

İş takipçiler bir yolunu bulup, yaralamalı kazalardan falan şirketlerden çok ciddi paralar alıyorlar.

Diğer türlü suistimaller de illaki var.. 

Recep Yavuz yazdı:

Yok araç SSangyong Kyron 2011 model araç hocam. 

Bunun cam bulunurluğu nasıl bilmiyorum.. 

Doraglass carglass Uğurlu vs. ilinizde camcı çok.. bi arayın bakalım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

İş takipçiler bir yolunu bulup, yaralamalı kazalardan falan şirketlerden çok ciddi paralar alıyorlar.

Opel ile Afyonda bir kaza yapmıştım. Ufak bir şeydi. Motorlu biri gelip bana çarpmıştı. Ben suçlu bulunmadım. Mahkemeye gittiler savcılık takipsizlik verdi. Aradan 5 sene geçti. Hatırlıyorum opelin sigorta allianz dı. Kaskoda öyle. Sigortacı olduğunu söyleyen biri aradı. Kaza karşı taraftan olan kişinin serçe parmağı kırılmış. Sigorta ona ödeme yapacak dedi. Peki 5 yıl önce neredeydiniz siz dedim. Araç belki de 3 el değişmiştir. Araç ile alakası yok, tramerine işlenmeyecek, sadece karşı tarafa para ödeyeceğiz dedi. Benden olayın nasıl geliştiğine dair bilgi istemek için aradığını söyledi. Bunlar bence araştırıp bu kişileri bulup sigortaları yoluyor sonrada mağdura da komik paralar ödüyor olmalılar. Sigorta ödeme yapacak olsaydı o zaman yapardı. 5 yıl sonra değil.

Ömer demiş ki, Fırat kenarında deve ölse Allah benden bilir. Bunlar nasıl hesap verecekler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

pejo 308 e cam klozu almadım senelerdir kırılmıyor diye ve ne oldu cam çatladı yenilerken cam klozu eklettim ama cam ı değiştirmedim satarken ark cam çatlak indirimi yaptım sattım. Aynı cam başka yerinden çatlasa değitirirdim bi de öbür tarafta allianz la uğraşmayalım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Fatih Sarıkaya yazdı:

Opel ile Afyonda bir kaza yapmıştım. Ufak bir şeydi. Motorlu biri gelip bana çarpmıştı. Ben suçlu bulunmadım. Mahkemeye gittiler savcılık takipsizlik verdi. Aradan 5 sene geçti. Hatırlıyorum opelin sigorta allianz dı. Kaskoda öyle. Sigortacı olduğunu söyleyen biri aradı. Kaza karşı taraftan olan kişinin serçe parmağı kırılmış. Sigorta ona ödeme yapacak dedi. Peki 5 yıl önce neredeydiniz siz dedim. Araç belki de 3 el değişmiştir. Araç ile alakası yok, tramerine işlenmeyecek, sadece karşı tarafa para ödeyeceğiz dedi. Benden olayın nasıl geliştiğine dair bilgi istemek için aradığını söyledi. Bunlar bence araştırıp bu kişileri bulup sigortaları yoluyor sonrada mağdura da komik paralar ödüyor olmalılar. Sigorta ödeme yapacak olsaydı o zaman yapardı. 5 yıl sonra değil.

Ömer demiş ki, Fırat kenarında deve ölse Allah benden bilir. Bunlar nasıl hesap verecekler.

Cennette imam ile avukat bulma hikayesini hatırlatırım. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Ü.Emre Kartal yazdı:

Evet üzerinde ne varsa onu ödüyor sigortalar. Araçta opsiyon varsa ek olarak kaskoya eklenmemişse de standart donanımı ödüyor. 

Benim aracımda orjinal sis farı kiti var, her sene güncel aksesuar fiyatı olarak ekliyorum. Bu sene 15000 liraydı mesela. Kaskoyu ufak bir rakam artırıyor ama lazım olursa teminatı önemli bir rakam

Bu durumda teminat için ödediğiniz rakamın iadesi yönünde talepte bulunursunuz bir ihtimal. 

15000 lira fark çok fazla :( Çıkma cam alınır belkide. En azından sonrası için kasko değiştirir kırılırsa vs. 

Bu konuda yanlışınız var ve boş yere fazla para ödüyorsunuz.Eğer aracınız fabrika çıkışlı olarak o opsiyonlara sahip ise ekstra olarak kaskoda o parçaları işletmenize gerek yok.Araç şase nosunda hangi parça görünüyor ise onu öderler. Mesela bende mondeo vardı led far opsiyonlu far kırıldı aynı led farı taktılar.Ekstra işlenmesine gerek yok yani.Ancak araca sonradan siz ek donanım yaparsanız ozaman kaza anında sizin taktığınızı değil orjinali neyse onu öder sigorta.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ahmet Türedi yazdı:

Bu konuda yanlışınız var ve boş yere fazla para ödüyorsunuz.Eğer aracınız fabrika çıkışlı olarak o opsiyonlara sahip ise ekstra olarak kaskoda o parçaları işletmenize gerek yok.Araç şase nosunda hangi parça görünüyor ise onu öderler. Mesela bende mondeo vardı led far opsiyonlu far kırıldı aynı led farı taktılar.Ekstra işlenmesine gerek yok yani.Ancak araca sonradan siz ek donanım yaparsanız ozaman kaza anında sizin taktığınızı değil orjinali neyse onu öder sigorta.

Benim aracımdakiler sonradan eklenen opsiyonlar o sebeple zaten ayrıca yazılmak durumunda. 

Fabrikasyon alınan opsiyonlar zaten tanımlı görünüyo dediğiniz gibi onu bildirmeye gerek yok. Ancak son yıllarda artan vergiler sebebi ile çoğu opsiyon sonradan ekleniyor haliyle kaskoya ayrıca bildirmek gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Türedi yazdı:

Yanlış bilgi.. 

Kasko değer listesinde, led farlı için ayrı, sis farlı için ayrı, sunrooflu için ayrı araç kodları yok.. 

Standart mondeo kodu seçilir. opsiyonel alınmış donanım varsa aksesuar olarak eklenir.. 

Bazı araçlarda bu opsiyonlar araç bedelinin % 25 ini buluyor.. 

Kasko şirketleri poliçe yaparken şasiden araca ulaşıp, donanım listesine bakıp ona göre fiyatlamıyor. Kasko değer listesindeki baz model fiyatlanıyor. Pert olursa da buna göre ödeme yapıyor.. 

Siz oprsiyonları eklemezseniz ve aracınız pert olursa, benim aracım led farlıydı diyemezsiniz. Deseniz de bir hükmü olmaz.. Araç tipinde ne yazıyorsa o fiyatlanır. 

Ü.Emre Kartal yazdı:

Fabrikasyon alınan opsiyonlar zaten tanımlı görünüyo dediğiniz gibi onu bildirmeye gerek yok. Ancak son yıllarda artan vergiler sebebi ile çoğu opsiyon sonradan ekleniyor haliyle kaskoya ayrıca bildirmek gerekiyor. 

Var.. Bildirmezsen aracın standart trendX olarak değerlendirilir. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Siz oprsiyonları eklemezseniz

birçok acenta eklemiyor, kasko ucuz geldi diye sevindiriyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

birçok acenta eklemiyor, kasko ucuz geldi diye sevindiriyor

Sonra da pert olunca az ödedi diye karalamaya başlıyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sonra da pert olunca az ödedi diye karalamaya başlıyor.. 

soğan stokçusu işte hep ondan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

2 sene önce mercedesin arka cam gece bilmediğim bir sebepten otoparkta durduğu yerde patlamıştı. Orjinal cam olarak klozu olduğundan yetkili servise gitmiştim, kasko konusunda bir sıkıntı yaşanmamıştı ama, 2004 model arabanın hazır arka camı olmadığından almanyaya sipariş geçilmiş, gelmesi takılması sanırım 20-25 günü bulmuştu. O sürede araba serviste yatmıştı. O zamanki para da 12500 gibi bir rakamdı.

Acentanın bi fonksiyonu olmamıştı :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

2 sene önce mercedesin arka cam gece bilmediğim bir sebepten otoparkta durduğu yerde patlamıştı. Orjinal cam olarak klozu olduğundan yetkili servise gitmiştim, kasko konusunda bir sıkıntı yaşanmamıştı ama, 2004 model arabanın hazır arka camı olmadığından almanyaya sipariş geçilmiş, gelmesi takılması sanırım 20-25 günü bulmuştu. O sürede araba serviste yatmıştı. O zamanki para da 12500 gibi bir rakamdı.

Acentanın bi fonksiyonu olmamıştı :crazy:

Teyp lastiklerine çöken acenta mı yoksa :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

Hahahahahhaha, aynen o. Kendininkileri buldu, benimkileri de geri vermedi. Len seninkileri buldun işte, benden aldıklarını geri versene.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Şikayet mi etti sana 😳

Önder Özcan yazdı:

Hahahahahhaha, aynen o. Kendininkileri buldu, benimkileri de geri vermedi. Len seninkileri buldun işte, benden aldıklarını geri versene.

Koca parmaklarınla takamazsın o lastikleri. 
Fpc kabloları nereye nasıl taktığını gördük işte.  😅

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...