İçeriğe Yönlendir

Kaskonun Orijinal Cama Onay Vermemesi?

Recep Yavuz

Recommended Posts

Recep Yavuz

Arkadaşlar babamın aracında cam çatladı dün hasar kaydı açarken farkettik aracın üzerindeki cam orjinal değilmiş. Servis kaydı açtı ama sigorta şirketi genel merkezden onay vermiyor orjinal cama. Poliçede orjinal cam değişimi var. Bu zamana kadar biz de farketmedik cam orjinal mi değil mi? Burdaki yan sanayi anlaşmalı cam servislerini aradık ama onlarda da cam yok bir haftaya getirilebilir falan dediler. 

Böyle bir durum yaşayan var mı? Orjinal cam taktırmak gibi şansımız yok mu? 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bir ihtimal "o zaman poliçeyi de yansanayi cam fiyatı üzerinden yeniden düzenleyin, farkı iade edin" mesajı vererek şansınızı deneyin derim. 

En kötü durumda muadil orjinal farkını ödeyip alın. Kaskoda orjinal için ödediğiniz rakam şuanlık havaya gitmiş olacak ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Bir ihtimal "o zaman poliçeyi de yansanayi cam fiyatı üzerinden yeniden düzenleyin, farkı iade edin" mesajı vererek şansınızı deneyin derim. 

En kötü durumda muadil orjinal farkını ödeyip alın. Kaskoda orjinal için ödediğiniz rakam şuanlık havaya gitmiş olacak ama

Orjinal cam için çok fark çıkıyor hocam. 15000 bin. Sigorta 9500 tl ödüyormuş. Fitiller, yapıştırıcılar vb toplam 25 bin tutuyormuş. Dosya şuan açık bir mesaj gönderdim Sompo japona ama sanmıyorum ki olumlu yanıt gelsin. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Üzerinde olan cam orijinal değilse orijinal cam seçeneği alma demişti emmi. Bu sebeptendi diye hatırlıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Metin Akbal yazdı:

Üzerinde olan cam orijinal değilse orijinal cam seçeneği alma demişti emmi. Bu sebeptendi diye hatırlıyorum.

Evet üzerinde ne varsa onu ödüyor sigortalar. Araçta opsiyon varsa ek olarak kaskoya eklenmemişse de standart donanımı ödüyor. 

Benim aracımda orjinal sis farı kiti var, her sene güncel aksesuar fiyatı olarak ekliyorum. Bu sene 15000 liraydı mesela. Kaskoyu ufak bir rakam artırıyor ama lazım olursa teminatı önemli bir rakam

Recep Yavuz yazdı:

Orjinal cam için çok fark çıkıyor hocam. 15000 bin. Sigorta 9500 tl ödüyormuş. Fitiller, yapıştırıcılar vb toplam 25 bin tutuyormuş. Dosya şuan açık bir mesaj gönderdim Sompo japona ama sanmıyorum ki olumlu yanıt gelsin. 

Bu durumda teminat için ödediğiniz rakamın iadesi yönünde talepte bulunursunuz bir ihtimal. 

15000 lira fark çok fazla :( Çıkma cam alınır belkide. En azından sonrası için kasko değiştirir kırılırsa vs. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Recep Yavuz yazdı:

Sampo da kaskom varken eski mondeomun camı kırılmıştı. Cam bayi resim çekip merkeze yolladı. 1,5 ay sonunda düzce ford bayiden alıp takmışlardı. Süreci kasıtlı olarak uzstmışlardı yok nakliye esnasında kırıldı başka marka cam takalım vs. Diretince orjinal cam takılmış tı. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Üzerindeki orijinal değil ise orijinal takılmaz, fark verilecek veya muadil takılacak.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Cam komple dağılaydi nasıl anlayacaklardı orjinal olup olmadığını? 

Mesela benim sağ far kırıldı. Arkadaşın dükkana çektim. Çırağa seslendi çekici aldı bir baktım sol farda kırılmış.

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Hamit inan yazdı:

Mesela benim sağ far kırıldı. Arkadaşın dükkana çektim. Çırağa seslendi çekici aldı bir baktım sol farda kırılmış.

Sigorta havuzundan bedelini aldıysa başkasının hakkına girmiş. Dürüstlük altın kuraldır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Sigorta havuzundan bedelini aldıysa başkasının hakkına girmiş. Dürüstlük altın kuraldır. 

hak konusuna girersek orjinali 800 TL olan arka sinyal için 200 TL yan sanayi ücreti ödeyen gerisi senin problemin diyen sigorta borçlu çıkar :)

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araçtaki yan sanayi parça yerine orijinal parça verilmesi sebepsiz zenginleşme olarak nitelendirilir. 
Araçtan yan sanayi cam çıkarsa sigorta poliçede yazsa bile orijinal cam vermez. 
Bu sebeple kasko yaparken camın orijinal mi diye genellikle sorarım ben. 
Orijinal değil ise orijinal cam klozunu eklemem. 

Recep Yavuz yazdı:

Sompo japona ama sanmıyorum ki olumlu yanıt gelsin. 

Olumlu dönüş almanız imkansız. 
Cam sökülmedi ise, dosyayı kapattırın ve Yan sanayi takıp geçin. 
Bu güne kadar yan sanayi olduğunu anlamamışsınız. Bundan sonra da anlamazsınız. 
Tüm dünyaya cam üretiyoruz. Yan sanayi camlar kaliteli. 

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hamit inan yazdı:

Buna sigorta suistimali denir. 
Yakalanırsanız asla hiç bir şirketten trafik sigortası bile alamazsınız. 
Sisbiz kaydı oluşur ve tc nize işlenir. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Hamit inan yazdı:

hak konusuna girersek orjinali 800 TL olan arka sinyal için 200 TL yan sanayi ücreti ödeyen gerisi senin problemin diyen sigorta borçlu çıkar :)

Orjinal parça fark bedeli tazminatı alınabilir. Araç belli bir yaştan büyükse eşdeğer veya çıkma parçayı yaygın olarak kullanıyorlar. Kasko + yetkili servis orjinal parça takıyor galiba. Şirkete orjinal parça şurda var buldum vs gidip al demek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Koray Demir yazdı:

O şirketteki o marka o model araç sahiplerinin hepsinin kaskosuna yansımıştır bu.  

Hamit inan yazdı:

Bunu düzgün ödeyen şirketle çalışın :) 

Aklı başında bir şirket sebepsizce bunu yapamaz. 
Kırılan sinyal yan sanayi ise haklılar. 

Koray Demir yazdı:

Orjinal parça fark bedeli tazminatı alınabilir. Araç belli bir yaştan büyükse eşdeğer veya çıkma parçayı yaygın olarak kullanıyorlar. Kasko + yetkili servis orjinal parça takıyor galiba. Şirkete orjinal parça şurda var buldum vs gidip al demek lazım.

Bahsedilen konu galiba trafik sigortası. 
Bildiğin gibi trafik sigortası belirli yaşın üstüne yan sanayi parça gönderiyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Aynısını ben de yaşadım ve artık ekstra orjinal cam klozu ekletiyorum..

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araçtaki yan sanayi parça yerine orijinal parça verilmesi sebepsiz zenginleşme olarak nitelendirilir. 
Araçtan yan sanayi cam çıkarsa sigorta poliçede yazsa bile orijinal cam vermez. 
Bu sebeple kasko yaparken camın orijinal mi diye genellikle sorarım ben. 
Orijinal değil ise orijinal cam klozunu eklemem. 

Olumlu dönüş almanız imkansız. 
Cam sökülmedi ise, dosyayı kapattırın ve Yan sanayi takıp geçin. 
Bu güne kadar yan sanayi olduğunu anlamamışsınız. Bundan sonra da anlamazsınız. 
Tüm dünyaya cam üretiyoruz. Yan sanayi camlar kaliteli. 

Cam sökülmedi. Muhtemelen yarın aracı alacağız. Peki bu dosyayı kapattırdıktan sonra, başka bir ilde (ikamet ettiği ilde) yeni bir dosya açtırıp yan sanayi taktırabiliyor muyuz? Bu dosya üzerinden işleme devam edemeyiz sanırım. Servis yan sanayi cam montajı yapmıyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Recep Yavuz yazdı:

Cam sökülmedi. Muhtemelen yarın aracı alacağız. Peki bu dosyayı kapattırdıktan sonra, başka bir ilde (ikamet ettiği ilde) yeni bir dosya açtırıp yan sanayi taktırabiliyor muyuz? Bu dosya üzerinden işleme devam edemeyiz sanırım. Servis yan sanayi cam montajı yapmıyor çünkü.

Yaparsınız. 
Dosya kapatırken sizden muvafakatname istenecektir. 
Sebebini kısaca yazarsınız. 
Cam hasarını Anlaşmalı cam servisinden yaptıracağım için yetkili servisten açılan dosyanın kapatılmasını istiyorum demeniz yeterli. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bunu düzgün ödeyen şirketle çalışın :)

Kasko değil karşı tarafin trafik sigortası. 67 günde ödemeyi zor aldım. Experi bakanlığa, sigortayı bakanlığa, experi sigorta firmasına, firmanın call centere genel müdürlüğe şikayet edince 2 günde ödemeyi yaptılar 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Kırılan sinyal yan sanayi ise haklılar

Orjinal. Kritik parçaların haricindekini yan verebiliyorlarmis . Merdiven altı yerine oturmayan çin üretimi sinyal...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mehmet Ozyurek yazdı:

Buna sigorta suistimali denir

Benim sağ far kırıldığında yetkili serviste sol far da değişti model farkı olduğu için. Kasko mi ödedi servis iyi niyet kapsamında mı yaptı bilmiyorum, ne olmuş oluyor şimdi, ben birşey dememiştim servise 🤔

IMG_20230416_045836.jpg

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Hamit inan yazdı:

İlanlarda "sigorta şişirilmesi" diye tabir edilen olayın aslı bu işte. Sigorta niye şişirsin sigorta şişirmesi diye bir şey yoktur usta şişirmesi diye bir şey vardır. Sigorta şirketi neden cebinden fazla para çıksın ister ki? Parayı usta almak ister. Parça değişecek der ona göre fiyat belirlenir yeni parça gelir ama mevcut parça onarılır hop yeni parça olduğu gibi kâr. Sonra o parçayı satar. tramerde de değişen yazar ama aslında parça onarılmış. Örneklerine çok şahit oldum.

Kısaca başıma gelen olayı anlatayım ufak bir kaza geçirdik %100 karşı taraf suçlu tutanağa da kusurlu olduğunu yazdı, ustaya götürdük baktı ya kağıt kürekle uğraşmayalım o zamanın parasıyla 700-750liraya hallederiz bunu ara adamı anlat versin parasını yapalım dedi iyi dedik aradık adam para veremem sigortam ödesin dedi tamam madem diyerek ustaya dosyayı açmasını söyledik araç onarıldı tüm işlemler bitti ödeme hesaba geldi ustaya götürecektim gelen para 2500₺. hani 700-750₺'ye halloluyordu? 700liraya yaparım dediği işi 2500liraya yapmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hamit inan yazdı:

Orjinal. Kritik parçaların haricindekini yan verebiliyorlarmis . Merdiven altı yerine oturmayan çin üretimi sinyal...

Bunu yasayla bu hale getirdiler. 
Sigorta şirketi haklı. 

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Benim sağ far kırıldığında yetkili serviste sol far da değişti model farkı olduğu için. Kasko mi ödedi servis iyi niyet kapsamında mı yaptı bilmiyorum, ne olmuş oluyor şimdi, ben birşey dememiştim servise 🤔

IMG_20230416_045836.jpg

Aynı parça tedarik edilemiyorsa mecburen çift değişmişlerdir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
(düzenlendi)

Sigorta şirketinin farkı burada ortaya çıkıyor arkadaşımın Mercedes in cam ı çatladı cam orijinal değilmiş sanayide 2 yer e gittik ikisi de cam da radar vb şeyler var takarız ama çalışmaya bilir dedi sigorta şirketine bunu bildirdik 3 gün e yetkili servise gidin camı değiştirin dediler iyi sigorta firması iyi hizmet

tarihinde Fatih Keskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Keskin yazdı:

Sigorta şirketinin farkı burada ortaya çıkıyor arkadaşımın Mercedes in cam ı çatladı cam orijinal değilmiş sanayide 2 yer e gittik ikisi de cam da radar vb şeyler var takarız ama çalışmaya bilir dedi sigorta şirketine bunu bildirdik 3 gün e yetkili servise gidin camı değiştirin dediler iyi sigorta firması iyi hizmet

Acentenin hiç rolü yok mu diyorsun yani :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 10
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yakalanırsanız asla hiç bir şirketten trafik sigortası bile alamazsınız. 

aracıma hiçbir firma sigorta yapmıyorsa trafiğe çıkamıyor muyuz? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...