Çağlar Bayur 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Ü.Emre Kartal yazdı: Biraz fazlaca şevkat gösterme arzusu sezdik diyelim o zaman 😂 d günülerinde daha şefkatli oluyordur, neyse konuya dalmadan ben kaçayım 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Çağlar Bayur yazdı: d günülerinde daha şefkatli oluyordur, neyse konuya dalmadan ben kaçayım Zodyakın distribütörü paslana Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 (düzenlendi) Bir jetta kullanıcısı olarak bir iki kelimede ben edeyim. 2017 senesinde bir akrabamızda 2016 Comfortline 1.2 TSI görüp beğendim, aracı kullandım daha çok beğendim. Bunun üzerine Golf 1.2 TSI almak için VW bayisine gittim. Ne yazık ki VW Golf 7 yi bitirip 7.5 kasaya geçmişti ve 1.2 motor yerine 1.0 motor ile satılıyordu. Olsun dedim, beyaz midlineplus araba bayinin önüne getirildi içine bindim. Ilk algım, bu arabanın döşemeleri çok çabuk kirlenecek, ben bunu nasıl kullanacağım yönünde oldu. Sonra kaputu açıp motoru çalıştırdım. Aracın motoru ( amortisörü bozuk bir çamaşır makinesinin sıkma yapması gibi ) sarsintili çalışıyordu. Satış temsilcisine dedim ki bu arabanın motor kulaklarında bir sorunmu var acaba neden böyle ? . Cevap olarak 1.0 motorların çalışması bu şekilde, hepsi sarsıntılı şekilde çalışıyor. O anda araçtan soğudum ve kararım degisti. Jettalar nasıl diye sordum. Adam onlar 4 silindir ve 1.2 tsi üstelik elimizde de var değince jettanin yanina gittik. Motor çalıştı ve nerdeyse motor üstunde sigara dik duracak kadar sarsintisiz bir çalışması olduğuna şahit oldum. Bagaj hacminin büyük olması ve komik olacak belki ama el freninin elektrikli olmayıp tabanca şeklinde olması beni mutlu etti. Benim Golf yerine Jetta alma sürecim bu şekilde gelişti. Şimdi memnuniyet konusuna gelirsek; şeytan kulağına kurşun diyeyim, ben çok memnunum. Şehirler arasi 5.0 lt (zorlarsam 4.7) şehir içi 6.0 lt (zorlarsam 5.5) yakıt tüketimim var. 1.0 motorlar gibi 2000 devre kadar bir turbo boşluğu yok. 1400 devirde topluyor. Bujilerimi ilk defa 79.000 km de değiştim. Yağ bakimlarim 15.000 km . Vergisi en alt dilim. Maşallah diyeyim rutin bakımların harici bir sorun yaşamadım. Özetle ; fazla arıza yapmayan, ekonomik olan bir araç istiyordum buna Jetta ile ulaştım. Golf bir tık daha kaliteli hissettirebilir olsun bende sorunsuz bir araç kullanıyorum. Benim için gerisi teferruattır. Sizde takılmayın diyorum. 24 Ağustos 2024 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 2010 öncesini bilemiycem ama 2010 sonrakı modellerde hem görsel his olarak hemde kullanım esnanında his olarak golf birazdaha kaliteli. Ama bugün yine 2 araç arasında kalsam yine jetta tercihim olurdu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts