İçeriğe Yönlendir

Jetta ile Golf kalite bakımından aynı mı?

İlkay Başaran
Çözüme git Servet Aydın tarafından,

Recommended Posts

İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Ay başında geliyorum

Beyruttaki patlamanın şok dalgası ulaştı abi buraya. Ortam karışık.

Hasan Karabekiroglu yazdı:

Sizin dediğinize göre koskoca Vw nin üretim standardı denen bir durumu yok. 

Bir markanın fabrikasında çalışan insanın Alman olması veya Meksikalı olması üretim kalitesini etkiler mi ?

Vw oraya fabrika kurarken techizatını farklı mı kuruyor. 

Golf 5 ile Jetta 5 arasındaki kalite farkı nedir mesela ?

Vw nin jetta ile golfü aynı kalitede üretiyoruz diye bir taahhüdü mü var? 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
İlkay Başaran yazdı:

Vw nin jetta ile golfü aynı kalitede üretiyoruz diye bir taahhüdü mü var? 

Golf'ü jettadan daha kaliteli yaptım yapıyorum yapacağım demişliği varmı ?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Golf'ü jettadan daha kaliteli yaptım yapıyorum yapacağım demişliği varmı ?

Yok. 
Ben bana golf daha kalilteli geliyor sizde durum nedir diye konu açtım hepsi bu. Evet bana daha kaliteli geliyor. Jetta (mesela ikisi de 2016 olsun) golfün yanında filo aracı gibi geliyor. Genel kullanıcı yorumları da hatta tamamına yakını golfün daha kaliteli hissettirdiği yönünde geldi zaten. 

Volkswagen Jetta, 1979'da Golf'ün sedanı olarak üretilmeye başlanan kompakt sedan otomobildir. Jetta'nın özellikle 3. nesli çok beğenilmiştir ve VW Vento ismiyle de üretilmiştir.

Jetta'nın 1998'de tanıtılan 4. nesli, Avrupa'da Volkswagen Bora adıyla satılırken ABD'de Jetta adıyla satılmaya devam etmiştir.[1] Aracın bu neslinde 4 çeker seçeneği bulunmaktaydı.[2]

Jetta'nın 5. nesli 2005 yılında ABD'de tanıtılmıştır.[3][4][5] Bu nesille birlikte Jetta'dan VR6 motor seçeneği ve dört tekerlekten çekiş seçeneği kaldırılmıştır.

6. nesil Jetta, 2010 yılında tanıtılmış[6][7] ve 2011 model olarak satışa çıkarılmıştır. Jetta, bu nesliyle birlikte Golf'ten farklı bir platform kullanmaya başlamıştır.[8] Bu nesille birlikte Jetta'nın ABD modelinde malzeme kaltesi düşürülmüş ve çok bağlantılı bağımsız arka süspansiyon yerine torsiyon çubuğu arka süspansiyon kullanılmaya başlanmıştır.[6]

Jetta, 2018'de ABD'deki Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan 7. nesliyle[9] birlikte Avrupa ülkelerinde ve taşıtların sağdan direksiyonlu olduğu ülkelerde satıştan kaldırılmıştır,[10] bu model sadece Amerika ülkelerinde ve Volkswagen Sagitar adıyla Çin'de satılmaktadır.

Bir markanın fabrikasında çalışan insanın Alman olması veya Meksikalı olması üretim kalitesini etkiler mi ?

5 ten gelme bence bak konu açılışında da 2010 dan sonrası için sormuşum.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Yukarıda koyduğum resimlerin ikisi de 2015 modeller.

Golf 5 leri hocama cevaben sordum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yukarıda koyduğum resimlerin ikisi de 2015 modeller.

Golf 5 leri hocama cevaben sordum.

5 ve öncesi aynı diyor zaten.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Renault tüm dünyada fabrikaları arasında işçilik kalitesi olarak Oyak-reno ilk sıralarda, aynı şekilde Toyota nın fabrikaları arasında da Türkiye fabrikası bir hayli önde. araçlardaki kalite algısı sıfır araçlarda çok fark edilmeyebilir ama zaman ilerledikçe en basitinden trim sesleri artıyor. Duster yakında Türkiyede üretilecek ve inanıyorum ki ses yalıtımı ve trim sesi bakımından eskilerinden daha iyi olacak.

Evet firmalar bütün çalışanlarına kalite ve üretim konusunda çok fazla eğitim veriyor. Eğitimler %100 başarılı olsa ülkelere göre üretim yapılan araçlar arasındaki kalite ve işçilik farklarını kontrol etmezlerdi. Bu duruma örnek verecek olursam Düzce de kapı fitili üretimi yapan Standart profilin Türkiyedeki Bursa ve İzmir fabrikalarında üretilen kapı fitillerinin aynı kalitede olmadığından başlayıp, Ereğli demir çelik fabrikasında üretilen sacın Belçikada ArcelörMittal  fabrikasında üretilen sac ile aynı olmadığına kadar onlarca örnek verebilirim. 

Çalışanın Alman veya Meksikalı olması üretim kalitesini etkilemez fakat aracın Almanya da veya Meksika da üretilmesi ülkedeki müşteri popülasyonundan tutun mahkemelerin tüketici hakkında verdikleri kararları dahi etkiler VW diselgate skandalında olduğu gibi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
İlkay Başaran yazdı:

6. nesil Jetta, 2010 yılında tanıtılmış[6][7] ve 2011 model olarak satışa çıkarılmıştır. Jetta, bu nesliyle birlikte Golf'ten farklı bir platform kullanmaya başlamıştır.[8] Bu nesille birlikte Jetta'nın ABD modelinde malzeme kaltesi düşürülmüş ve çok bağlantılı bağımsız arka süspansiyon yerine torsiyon çubuğu arka süspansiyon kullanılmaya başlanmıştır.[6]

Ayrıca.

Alıntı yaptığın wikipedia nın kaynak olarak gösterdiği yerde malzeme kalitesi düşürüldü diye birşey yazmıyor şekerim 

https://www.drive.com.au/news/2011-volkswagen-jetta-officially-unveiled/

Oku istersen 

Ayrıca golf de 1.2 tsi motorlarda da torsiyon dingil kullanıldı. 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
İlkay Başaran yazdı:

5 ve öncesi aynı diyor zaten.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Bora dan sonra hiç bir jetta golf ile aynı kalitede olmadı.

Hocam boradan sonra diyor şekerim.

Bora 4. kasa oluyor yani 2004 e kadar 2005-2010 arası Jetta 5 oluyor..

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ayrıca.

Alıntı yaptığın wikipedia nın kaynak olarak gösterdiği yerde malzeme kalitesi düşürüldü diye birşey yazmıyor şekerim 

https://www.drive.com.au/news/2011-volkswagen-jetta-officially-unveiled/

Oku istersen 

Ayrıca golf de 1.2 tsi motorlarda da torsiyon dingil kullanıldı. 

Vw der mi sence biz jettada malzeme kalitesini düşürdük diye :D 
Kullanıcı yorumu alıyoruz jettayı bu kadar sahipleneceğini bilsem konuyu açmaz seni de üzmezdim.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
İlkay Başaran yazdı:

Vw der mi sence biz jettada malzeme kalitesini düşürdük diye :D 

E peki olmayan bir şeyi sanki delilmiş gibi konuya niye yapıştırdın onu anlamadık...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

E peki olmayan bir şeyi sanki delilmiş gibi konuya niye yapıştırdın onu anlamadık...

vw yazmayınca delil olmuyor mu? Fluence megandan daha kalitesiz. Delile gerek var mı? 

Duster ile motor yürüyeni aynı olan kadjar aynı arabalar mı? İkisini de renault üretiyor? Yüzde 80 parçaları uyuyor (sen demiştin yukarda)

Hem neden bu kadar sahipleniyorsun onu anlamıyorum. Bana göre aynı kalitedeler der geçersin ne yani satır satır alıp sürekli savunmaya geçmen ilginç yani. Hiçbirimizin babamızın yadigarı değil vw

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
İlkay Başaran yazdı:

Duster ile motor yürüyeni aynı olan kadjar aynı arabalar mı? İkisini de renault üretiyor? Yüzde 80 parçaları uyuyor (sen demiştin yukarda)

Konu golf ve jetta

Farklı araçlardan bahsediyorsun..

İkiside Vw benim dediklerimin, diğer vag markaları ile kıyas ettim mi ben ?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Konu golf ve jetta

Farklı araçlardan bahsediyorsun..

İkiside Vw benim dediklerimin, diğer vag markaları ile kıyas ettim mi ben ?

fluence-megane

İlkay Başaran yazdı:

vw yazmayınca delil olmuyor mu? Fluence megandan daha kalitesiz. Delile gerek var mı? 

Hem neden bu kadar sahipleniyorsun onu anlamıyorum. Bana göre aynı kalitedeler der geçersin ne yani satır satır alıp sürekli savunmaya geçmen ilginç yani. Hiçbirimizin babamızın yadigarı değil vw

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Selçuk Bakış yazdı:

Şimdi Önder Abi gelir Dövüşmen guzum yazar çıkar :crazy:

Hasan komşum olacak arazi alacağız ona buradan. Döğüşmeyiz

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kasa tipi farkı ve bir kaç tasarım farkından başka ne fark var misal bunların arasında. 

Direksiyon deri kalitesi mi, kumaş kalitesi mi, konsol trim kalitesi mi veya kaliteden kasıt nedir. 

İkisinin birbirinden farklı sürüş dinamikleri olacağı kesin. 

Motor şanzıman aynı, donanım olarak ufak tefek işler hariç aynı. 

Süspansiyon kısmında neredeyse parçaların %80 i aynı. 

Taban halısının kalınlığı mı golfü kalite yapan veya kemer tokası mı, vites topuzu mu amortisörü mü, paspası mı ?

Parça oem numaraları bile neredeyse tıpa tıpı.

Focus Hb ile Focus Sedan kıyası gibi bir durum.

plastiğinden tut deri ve kumaşına, montajından tut yalıtımına, her şey daha kötü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Birbirinden alakasız arabaları yan yana getirip golf jetta ilişkisine bağlamaya niye çalışıyorsun anlamadım.

Farklı farklı araçlar aynı marka olması hepsini aynı mı yapıyor ?

image.png.a86364fabf20fdc3fb68f09538efe31b.png

soldaki golf sağdaki jetta her bişeyi birbirine uyan araçlar.

Flu ile megan böyle mi ?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Birbirinden alakasız arabaları yan yana getirip golf jetta ilişkisine bağlamaya niye çalışıyorsun anlamadım.

Farklı farklı araçlar aynı marka olması hepsini aynı mı yapıyor ?

image.png.a86364fabf20fdc3fb68f09538efe31b.png

soldaki golf sağdaki jetta her bişeyi birbirine uyan araçlar.

Flu ile megan böyle mi ?

Bu kadar kullanıcı yorumu var hepsi boş yani 
Senin yorumların alakasız olduğu için fluence ile magan örneğini verdim ben. Yüzde 80 aynı parçaları kullanıyor jetta ile golf dedin ya. Meganla da fluence yüzde 80 hatta belki 90 aynı parçaları kullanıyor. Alakaları yok ama. Demekki neymiş? Parça kullanmakla olmuyormuş.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Haklısın evet fluance ve megane tıpta tıp aynılar, çok benziyorlar.

Hatta Flueance Meksika da Megane Almanya'da yapılmış. Mb mühendisleri eşlik etmiş...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kasa tipi farkı ve bir kaç tasarım farkından başka ne fark var misal bunların arasında. 

Direksiyon deri kalitesi mi, kumaş kalitesi mi, konsol trim kalitesi mi veya kaliteden kasıt nedir. 

İkisinin birbirinden farklı sürüş dinamikleri olacağı kesin. 

Motor şanzıman aynı, donanım olarak ufak tefek işler hariç aynı. 

Süspansiyon kısmında neredeyse parçaların %80 i aynı. 

Taban halısının kalınlığı mı golfü kalite yapan veya kemer tokası mı, vites topuzu mu amortisörü mü, paspası mı ?

Parça oem numaraları bile neredeyse tıpa tıpı.

Focus Hb ile Focus Sedan kıyası gibi bir durum.

#tamam

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Metin Uzunoğlu yazdı:

Çözüm mükemmelmiş.

İlkay Başaran yazdı:

Hemen kaba kuvvet hocam. Motorla gel istediğin kadar döv dedim bende :seytan:

Servet Aydın yazdı:

İlk motorla geliyorum

Hayır o değil de kutlamak isterim dedim, Servet abi doğum günün kutlu olsun nice yaşlara bile demedim yani. 

Hemen döverimler, şiddet eğilimleri  :onder:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ü.Emre Kartal yazdı:

Hemen döverimler, şiddet eğilimleri

dğeil ki, ayı bile yavrusunu severken ısırırmış, ööle düşünmek lasım yani şefkatten de dövebilir mesela?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

dğeil ki, ayı bile yavrusunu severken ısırırmış, ööle düşünmek lasım yani şefkatten de dövebilir mesela?

Biraz fazlaca şevkat gösterme arzusu sezdik diyelim o zaman 😂

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...