İlkay Başaran 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Merhaba yakın bir arkadaşla fikir ayrılığına düştük. Konu başlıkta belli. 2010 öncesi jetta golfün sedan versiyonu o konuda hemfikiriz. 2010 dan sonra golften ayrı bir platforma geçildiği, hatta abd pazarına daha düşük kaliteli üretilerek pazarlandığı (arkalar torsiyona geçilmiş vsvs) bilgisi wikipediada mevcut. 2011 ve sonrası için ve Türkiyedekiler için soruyorum (Jettanın hepsi meksikadan geliyor o ayrı). Sizce golf ile jetta aynı kalitede araçlar mı? Trimden halıya, tokluk hissinden vsvs aklınıza ne gelirse. Ben ruhsat sahibi olmadım ama golfü de jettayı da baya kere farklı araçları kullanmış biri olarak golf kalite konusunda daha üstün diyorum ben hep öyle sezdim, öyle hissettirdi. Fikirleriniz önemli. Teşekkürler. Vesile ile Servet abi doğum günün kutlu olsun. Anket olsa süper olurmuş konuda. 3 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Sözlerime başlamadan önce öncelikle Servet abinin doğum gününü kutlamak isterim ben de. Golf ile jetta özellikle yalıtım ve iç trim anlamında farklılar. Golf daha tok ve daha özenilen bir araç oldu hep. Zaten bunu anlamanın en kolay yolu taban halısının altı ve kapı trimleri. Tam hatırlamıyorum ama klips/sekman farklılıkları bile vardı bazı parçalarda. Bu da rezonans farkı yapıyor mutlaka (özellikle geniş parçalarda) Markadan bağımsız olarak genellikle hb araçlar kalite anlamında daha özenilen araçlar oluyor sedanına göre. (Bknz corolla-auris(cam tavan, koltuk ısıtma vs vardı)) (Bknz Focus-focus hb (hb olanlarda bagaj kapağı kapanma sesi bile farklı daha tok, hb olmasına rağmen kasa daha ağırdı aynı motor şanzımanda bazı model yıllarında) 3 3 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Avrupa'da sedanlar özellikle c sedanlar pek tutulmuyor hatta hiç satılmıyor. Jetta bu yüzden daha çok Avrupalılar için değil diğer kıtalar için üretilmiş gibi. Avrupalı yumuşak plastik, tok kapı sesini falan seviyor. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 skyline stop jetta halamda var, golf 5 ile de şehir içi uzun yol dahil bayaa gezdim, kesinlikle golf daha kaliteli ve güzel bir araba 2 Yorum bağlantısı
Çözüm Servet Aydın 22 Ağustos 2024 Çözüm Paylaş 22 Ağustos 2024 Emre evire çevire döverim seni 1 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 İlkay hocam konuya ek yapsak hangisi jetta hangisi passat diye passat diye baktığım jetta çıkıyor jetta diye baktığım passat çıkıyor. Golf derim ben de. 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Bence golf vw nin en kalite kokan aracı.. Golf bambaşka bisey ya.. 2 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 VW'de Golf'ün kalitesi bazen Passat'ta olmuyor. 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Selim Bilgin yazdı: VW'de Golf'ün kalitesi bazen Passat'ta olmuyor. Aman hocam 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 İkisini kullanmış biri olarak Golfü Vw, jettayı Tofaş üretiyor diyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 jettada trim sökerken biraz daha nazik olmak gerekiyor. golf 8 hariç golfte öyle bir sıkıntı yok asıl gelsin Daha golf 8 sökmedim ondan bilmiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Mert Yeldan yazdı: İkisini kullanmış biri olarak Golfü Vw, jettayı Tofaş üretiyor diyebilirim. MK5 o kadar da kötü değildi Jetta, ortak parça da daha çok zaten ama 6 ile birlikte olay karıştı. Yorum bağlantısı
Serkan Maden 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 5 sene jetta 6 sene golfe bindim. 2011 den itibaren değişen kasayla birlikte jetta ciddi anlamda golften geri kaldı. Öncesinde kalite farkı yoktu. En basitinden 1.2 jettanın motoru 2012 yılında 8 valf iken golf 16 valfti. El freni golfte elektonikti jettada eski düzen. Vs vs. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Selim Bilgin yazdı: MK5 o kadar da kötü değildi Jetta, ortak parça da daha çok zaten ama 6 ile birlikte olay karıştı. o eski Jetta zaten efso idi de son ve makyajlısı Meksika üretimi olanlar rezaletti. Yalıtım malıtım hak getire Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Depodan çıkan patçaların biri jettaya diğeri golfe takılıyor. Kalite olarak fark olmaz olamaz. Sadece sürüş dinamikleri kasa formu nedeniyle farklı olabilir o kadar. Donanım motor vs farklı şeyler. Kalite sabittir üretimde. jettaya monte ettiği aks ile x modele koyduğu aks alt yapı aynı ise dayanım kalitesi de aynı olur Mert Yeldan yazdı: o eski Jetta zaten efso idi de son ve makyajlısı Meksika üretimi olanlar rezaletti. Yalıtım malıtım hak getire Rekabet. Pasatın trend ile highline arasında uçurum var. Serkan Maden yazdı: En basitinden 1.2 jettanın motoru 2012 yılında 8 valf iken golf 16 valfti. El freni golfte elektonikti jettada eski düzen. Vs vs. Bunlar kalite değil donanım farkları. Selim Bilgin yazdı: VW'de Golf'ün kalitesi bazen Passat'ta olmuyor. Yok daha neler. Golf R ile trend pasat mı mukayese olan🍆 Mert Yeldan yazdı: İkisini kullanmış biri olarak Golfü Vw, jettayı Tofaş üretiyor diyebilirim. Mahindra üretiyor😁 2 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 İlkay Başaran yazdı: Merhaba yakın bir arkadaşla fikir ayrılığına düştük. Konu başlıkta belli. 2010 öncesi jetta golfün sedan versiyonu o konuda hemfikiriz. 2010 dan sonra golften ayrı bir platforma geçildiği, hatta abd pazarına daha düşük kaliteli üretilerek pazarlandığı (arkalar torsiyona geçilmiş vsvs) bilgisi wikipediada mevcut. 2011 ve sonrası için ve Türkiyedekiler için soruyorum (Jettanın hepsi meksikadan geliyor o ayrı). Sizce golf ile jetta aynı kalitede araçlar mı? Trimden halıya, tokluk hissinden vsvs aklınıza ne gelirse. Ben ruhsat sahibi olmadım ama golfü de jettayı da baya kere farklı araçları kullanmış biri olarak golf kalite konusunda daha üstün diyorum ben hep öyle sezdim, öyle hissettirdi. Fikirleriniz önemli. Teşekkürler. Vesile ile Servet abi doğum günün kutlu olsun. Anket olsa süper olurmuş konuda. Paçağina siçtuğum Golf kasa yapısı gereği daha oturaklı. Sürüş daha keyifli haliyle. Kalite ise kullanılan parçalar araç içi donanım vs ile alakalı. Jetta varken pasat olmasaydı veya jetta pasattan önce sedan olarak çıksaydı bugün aşiret kasa jetta denirdi ortalıkta 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Aslında jetta vardı abi ama vento olarak üretiliyordu ve içeride kullanılan malzeme golf 3 ile aynı diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Selim Bilgin yazdı: VW'de Golf'ün kalitesi bazen Passat'ta olmuyor. Ne zamanları mesela 3 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Servet Aydın yazdı: Depodan çıkan patçaların biri jettaya diğeri golfe takılıyor. Kalite olarak fark olmaz olamaz. Sadece sürüş dinamikleri kasa formu nedeniyle farklı olabilir o kadar. Donanım motor vs farklı şeyler. Kalite sabittir üretimde. jettaya monte ettiği aks ile x modele koyduğu aks alt yapı aynı ise dayanım kalitesi de aynı olur Rekabet. Pasatın trend ile highline arasında uçurum var. Bunlar kalite değil donanım farkları. Yok daha neler. Golf R ile trend pasat mı mukayese olan🍆 Mahindra üretiyor😁 valla ben kullandım gördüm. Donanım farkı vs değil. Biri safi plastik diğeri daha kaliteli. Birleşim yerleri bile bariz bağırıyor. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Önder Özcan yazdı: Ne zamanları mesela Kızılcıklar olduğunda 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2024 Mehmet Yeter yazdı: Aslında jetta vardı abi ama vento olarak üretiliyordu ve içeride kullanılan malzeme golf 3 ile aynı diyebiliriz. 2010 öncesi o işte. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Mert Yeldan yazdı: valla ben kullandım gördüm. Donanım farkı vs değil. Biri safi plastik diğeri daha kaliteli. Birleşim yerleri bile bariz bağırıyor. Onu diyorum işte. Golf’un hangi donanımı jettanın hangi? pasatın trend ile high arasında da uçurum var içinde malzemede Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 İlkay Başaran yazdı: 2010 öncesi o işte. Amerikada jetta avrupada vento 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Servet Aydın yazdı: Onu diyorum işte. Golf’un hangi donanımı jettanın hangi? pasatın trend ile high arasında da uçurum var içinde malzemede golfler de comfort idi Jetta da. Denk donanım. Hatta Jetta az daha doluydu. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Ağustos 2024 Paylaş 22 Ağustos 2024 Mert Yeldan yazdı: golfler de comfort idi Jetta da. Denk donanım. Hatta Jetta az daha doluydu. Mersi Yorum bağlantısı
Recommended Posts