Mert Yeldan 7 Kasım Yazar Paylaş 7 Kasım Adnan Çakır yazdı: Yüksek değil mi ,🤔 Şehir içi, 33 km ortalama hıza göre? Golf ile aynı şartlarda 1 litre daha düşüktü. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım (düzenlendi) Şimci aklıma takılan iki şey var. Birincisi; Start&stop açıkken ışıklarda durduğumda araç stop ediyor. Işık yeşile döndüğünde kendi kendine çalışıyor. Bunu şöyle örneklendireyim. Kırmızı ışık yandı, önden 4 ya da 5. sıradayım. S&s devreye girdi stop etti. Işık yeşile döndü, önümdeki aracın önündeki araç hareket edince s&s devreden çıkıparacı kendi kendine çalıştırıyor. Araçta hem radar hem kamera var, radar ve kamera iki araç önü nasıl görüyor arada başka araç var. Senaryo değişiyor kırmızı ışık yanıyor en önde s&s devrede stop halinde bekliyorum. Kırmızı söner sönmez kendi kendine çalışıyor. Hadi bu sefer kamera kendisi gördü diyorum. Ama ilk senaryo anlaşılır değil. Mantığını bilen? İkincisi; Araçta sürüş profil seçici var. Profiller Eco, Normal, Sport, İndividual. Ben genelde normal ya da eco da kullanıyorum. Normal modda direksiyon, pedal ve vites geçişleri normal şekilde davranmakta ayağı gazdan çekince viteste seyretmekte, normal şekilde s&s devreye giriyor, silindir kapama ise pek aktif olmuyor. Eco da ise direksiyon pamuk, gaz tepkisi ekonomi odaklı, ayağı gazdan çekince vitesi boşa atıyor, daha sık s&s devreye giriyor, silindir kapama devreye sık sık giriyor, vites geçişleri tork konvertörlü gibi yavaş. Spor modda ise, direksiyon beton, pedal çok hassas ilk kalkışta dahil araç adeta zıplayarak kalkıyor, vites geçişleri çok hızlı, 3. viteste bile patinaja düşecek şekilde atik. Vites düşüşünde egsozdan patırtı kütürtü gelmekte. Kafama takılan konu, egsoz spor modda niye ses artırıyor, nasıl arttırıyor, klape mi var acaba? 12 Kasım tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: Şimci aklıma takılan iki şey var. İkincisi;...... Kafama takılan konu, egsoz spor modda niye ses artırıyor, nasıl arttırıyor, klape mi var acaba? Sadece klapeye geleyim diğerlerini bilmiyorum zira, benim arabada bile (zır boş paket) egzozda çıkışların birinde klape var. Neye yarar ne yapar bilmem tabi. Ses değişmiyor çünkü sürüş modu falan yok, her şey Allaha emanet Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Cem Işık yazdı: Sadece klapeye geleyim diğerlerini bilmiyorum zira, benim arabada bile (zır boş paket) egzozda çıkışların birinde klape var. Neye yarar ne yapar bilmem tabi. Ses değişmiyor çünkü sürüş modu falan yok, her şey Allaha emanet Abi yüksek devirli geldim ayağımı gazdan çektim vites düşüyor yavaş yavaş ama hırlaya hırlaya, egsozdan mı geliyor sanal bir ses midir bilemedim Yorum bağlantısı
Cem Işık 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: Abi yüksek devirli geldim ayağımı gazdan çektim vites düşüyor yavaş yavaş ama hırlaya hırlaya, egsozdan mı geliyor sanal bir ses midir bilemedim Banlamayı nereden yapıyorduk, Mert'in üzerinde deneyeceğim de. Kırmızı ışık yeşile dönünce araba çalışıyor dedin, ben orada bıraktım okumayı. O nasıl bir teknoloji lem elim ayağım dolandı birbirine. 4 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Kasım Paylaş 12 Kasım anten şöyle kafasını uzatıp görüyordur belki hacım senin gözünle radar aynı değil. Birkaç araba önünü görebiliyor. Kaza önleme de aynı çalışıyor. Vardır onu animasyonlu videosu vw youtube’de. 2.olarak çata pata mı yapıyor yani? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: anten şöyle kafasını uzatıp görüyordur belki hacım senin gözünle radar aynı değil. Birkaç araba önünü görebiliyor. Kaza önleme de aynı çalışıyor. Vardır onu animasyonlu videosu vw youtube’de. 2.olarak çata pata mı yapıyor yani? Çatara patara yapmıyor ama normal bir ses de değil, homurtu veriyor. Normal ya da eco ya alınca kesiyor Radar öndeki aracın içinden mi geçiyor 12 Kasım tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: Radar öndeki aracın içinden mi geçiyor canını alıyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Kasım Paylaş 12 Kasım bulamadım videoyu. Öndekinin önünü görüyor. Hatta öndekilerin ani balata sıcaklık değişimlerini de görüyor bazı radarlar. Her yeni modelde üstüne teknoloji koyuyorlar. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Tansu Kalafatoğlu yazdı: bulamadım videoyu. Öndekinin önünü görüyor. Hatta öndekilerin ani balata sıcaklık değişimlerini de görüyor bazı radarlar. Her yeni modelde üstüne teknoloji koyuyorlar. Bende bulamamıştım 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Alpay Sumer yazdı: Semiallahümelhamideh @Mert Yeldan yazma böyle konular. Adamda hepsi eksik. Şimdi dert aldı, gidip gizli mizli araştıracak 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Alpay Sumer yazdı: Semiallahümelhamideh Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Mert Yeldan yazma böyle konular. Adamda hepsi eksik. Şimdi dert aldı, gidip gizli mizli araştıracak gidiyor pavyon işi ledlerle uğraşıyor. Al yap hadi bu radarı kamerayı 3 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Mert Yeldan yazma böyle konular. Adamda hepsi eksik. Şimdi dert aldı, gidip gizli mizli araştıracak Hahayt 😂 sen beni baskasıyla karıstirdın galiba 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: gidiyor pavyon işi ledlerle uğraşıyor. Al yap hadi bu radarı kamerayı Radar var yahu unuttun sen galipa 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: Abi yüksek devirli geldim ayağımı gazdan çektim vites düşüyor yavaş yavaş ama hırlaya hırlaya, egsozdan mı geliyor sanal bir ses midir bilemedim Pop corn özelliği mi açıldı acaba çatara patara , üff ne keyifli olur:) Şaka bir tarafa, keyifle güzel günlerde kullan Mert, bu donanımların varlığından dahi haberim yoktu gerçekten. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Alpay Sumer yazdı: Radar var yahu unuttun sen galipa Radarcıktır o Cem Işık yazdı: Pop corn özelliği mi açıldı acaba çatara patara , üff ne keyifli olur:) Şaka bir tarafa, keyifle güzel günlerde kullan Mert, bu donanımların varlığından dahi haberim yoktu gerçekten. Sağol abi. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: Radarcıktır o islevine bakariz biz 🤣 Durunca duruyor gidince gidiyor, araba atlayinca huoop diyormu frenliyormu frenliyor.. Gerisi önemli deeeel 🤣 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: Şimci aklıma takılan iki şey var. Birincisi; Start&stop açıkken ışıklarda durduğumda araç stop ediyor. Işık yeşile döndüğünde kendi kendine çalışıyor. Bunu şöyle örneklendireyim. Kırmızı ışık yandı, önden 4 ya da 5. sıradayım. S&s devreye girdi stop etti. Işık yeşile döndü, önümdeki aracın önündeki araç hareket edince s&s devreden çıkıparacı kendi kendine çalıştırıyor. Araçta hem radar hem kamera var, radar ve kamera iki araç önü nasıl görüyor arada başka araç var. Senaryo değişiyor kırmızı ışık yanıyor en önde s&s devrede stop halinde bekliyorum. Kırmızı söner sönmez kendi kendine çalışıyor. Hadi bu sefer kamera kendisi gördü diyorum. Ama ilk senaryo anlaşılır değil. Mantığını bilen? İki veriyi de kullanıyor olabilir. Yeşili görünce çalıştır ve/veya uzaklık sensörü algılayınca da çalıştır Yazılım dilindeki "if else" gibi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Hasan Karabekiroglu yazdı: İki veriyi de kullanıyor olabilir. Yeşili görünce çalıştır ve/veya uzaklık sensörü algılayınca da çalıştır Yazılım dilindeki "if else" gibi İki öndeki aracı görmesi ilginç. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: İki öndeki aracı görmesi ilginç. İleri görüşlü alet 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Mert Yeldan yazdı: İki öndeki aracı görmesi ilginç. cx3, yağmur yağınca viraja girişi sezinleyip çekişi değiştirirdi ne arabyadı bea 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Gelsinde japon gorsun bunu. Yada atayizler açıklasın. Teknolojiye bak. E=m.c² den çok ötesi. 4 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Metin Akbal yazdı: Gelsinde japon gorsun bunu. Cok üsüyormuş gelemez Mert Seyahat asist diye geciyor.. Otonom islerinden, cok güzel bir özellik.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Çağlar Bayur yazdı: cx3, yağmur yağınca viraja girişi sezinleyip çekişi değiştirirdi ne arabyadı bea Dur o kadar sert girme şok yaşarlar Mert Yeldan yazdı: Mantığını bilen? Radar senin görmediğini görür çiçeeemm 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts