İçeriğe Yönlendir

Ssangyong Kyron Motor Arıza Lambası (sarı) ve Titreme

Recep Yavuz

Recommended Posts

Recep Yavuz

Arkadaşlar merhaba. Bu aracı babam kullanıyor. 90 bin km de almıştı. Geçen hafta uzun yola çıkmadan opetten mazot aldıktan sonra 100 km sonra sarı ikaz lambası yakmış. Sonrasında aracı kenara çekip rölantide bekletmiş. Bir hayli titreme farketmiş. Sonrasında kontak aç kapattan sonra lamba sönmüş ve devam etmiş. 400 km yolda 4 kez bu durum tekrarlamış. Lamba sürekli yanmıyor. Yandığında da sağa çekip rölantide aracın titremesinin arttığını farketmiş. Ben de biraz araştırdım. Sanıyorum bu araçlarda enjektörler biraz kronik problem çıkartıyor. Bir çok video da izlediğim kadarıyla enjektörlerin bakımı da zor gibi. Yani sökülmesi dert. Sökemediklerini farklı yöntemlerle zorlayarak sökmeye çalışıyorlar falan.

Bu aracı kullanıp bu gibi durumda, Tunap gibi microflex kimyasallarla bu sorunlardan kurtulanlar var mı? Açıkcası henüz arızayı okutmadık. Ama büyük ihtimalle enjektör arızası gibi görünüyor. Bu konularda bilgi, tavsiye, önerisi olanlar var mı? Araç şuan 170bin km de ve herhangi bir enjektör bakımı vb. yapılmadı.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sökülme kararı alınmadan önce enjektör yuvalarına wd40 sıkılsın ve beklensin. Bolca sıkılacak. Bir gün sonraya çıkar. Sökmeden önce 40lt gibi depoya 2-3 lt benzin karması ile kullanım da epey etki eder temizliğe

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Sökülme kararı alınmadan önce enjektör yuvalarına wd40 sıkılsın ve beklensin. Bolca sıkılacak. Bir gün sonraya çıkar. Sökmeden önce 40lt gibi depoya 2-3 lt benzin karması ile kullanım da epey etki eder temizliğe

mazotla benzini karıştırınca homojen karışıyor mu hocam? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunu ben de merak ediyorum. Ankara' da bir dizel enjektör tamircisi var. Bu adam sürekli bu enjektörlerin yerinden çıkmamasından yakınarak video çekmiş. Bir video' nun altında böyle bir yorum okudum. "Biz bir sıvı ve ısıtma yöntemi ile enjektörleri kolayca çıkartıyoruz" falan demiş. Bu büyük bir sorun öyle görünüyor. Tüm dizel araçlarda var mı bu sorun? Çektirme dedikleri yöntemi izledim, çok sıkıntılı bir işlem gibi görünüyor. 

Çağlar Bayur yazdı:

katkı ile tamirat olmza

Katılıyorum. Ama son aldığı yakıttan şüphe ediyor. Yakıttaki bir pislik, uzun süredir bulamadığı için değiştirmediği su ayırıcı filtreden kaynaklı vb. sorunları acaba aşabilir miyiz diye düşündüm. Bir de bu arızanın sürekli olmaması, belli periyotlarla kendini göstermesi acaba müdahale ile çözülebilir mi diye düşünmeden geçemiyor insan.  

Sanırım tüm bu kuruntular, ekonomik sebepler doğrultusunda kurduğumuz hayallerin etkisi :kafa:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Karışıyor. Kuzenler 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Recep Yavuz yazdı:

Ama son aldığı yakıttan şüphe ediyor.

ben de ondan şphe ediorum, söz konusu istasyon grubundan ben yakıt almam bizim burada çok defa benzerleri oldu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

ben de ondan şphe ediorum, söz konusu istasyon grubundan ben yakıt almam bizim burada çok defa benzerleri oldu

Osman usta'nın önerisi ile ben de Duster'da bırakmıştım almayı. Enjektörler tıkanmıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Hangi grup ki bu? Enjektör uçları değişmeden önce karışık alıyordum şimdi hep sarıya döndüm. 

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Arkadaşın sıfır Golfü de bu marka benzin istasyonundan yakıt aldıktan sonra yolda kalmıştı mahkemeye verdim demişti sonuç ne oldu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu opetin mazotu sıkıntı lpg’si sıkıntı. Koç’un büyüklüğü ve ülkeye katkısı tartışılmaz da ürünleri hep bi şey yani

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz

Az önce servise girip arızaya baktırdık. Yakıt sistemi ile ilgili bir geçici hata bırakmış belleğe. Sildik tekrarlayadabilir, tekrarlamayadabilir dediler. 

İşin garibi aynı sizlerin söylediği gibi "bu istasyonu kullanmayın, birçok araç geldi ve yakıt sistemi ile ilgili problemler yaşadık, özellikle dizellerde"  dediler. Ben kendi aracımda Shell den başka istasyon kullanmıyorum. Hatta sürekli aynı istasyondan almaya çalışıyorum. İnşallah tekrarlamaz diyelim... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu opetin mazotu sıkıntı lpg’si sıkıntı. Koç’un büyüklüğü ve ülkeye katkısı tartışılmaz da ürünleri hep bi şey yani

yok öyle birşey.  böyle bir yazı bence yazılmamalı forumda.

ona bakarsan bizim firma opet ile anlaşmalı, birsürü araç var firmada. şahsi araçlar dahil sadece opet den alıyoruz 12 senedir.  Hiçbir sorun yaşamadık. 

Recep Yavuz yazdı:

Az önce servise girip arızaya baktırdık. Yakıt sistemi ile ilgili bir geçici hata bırakmış belleğe. Sildik tekrarlayadabilir, tekrarlamayadabilir dediler. 

İşin garibi aynı sizlerin söylediği gibi "bu istasyonu kullanmayın, birçok araç geldi ve yakıt sistemi ile ilgili problemler yaşadık, özellikle dizellerde"  dediler. Ben kendi aracımda Shell den başka istasyon kullanmıyorum. Hatta sürekli aynı istasyondan almaya çalışıyorum. İnşallah tekrarlamaz diyelim... 

belli bölge ve istasyon merkezli problemlerden dir bu bence. su filan karışmıştır.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

yok öyle birşey.  böyle bir yazı bence yazılmamalı forumda.

ona bakarsan bizim firma opet ile anlaşmalı, birsürü araç var firmada. şahsi araçlar dahil sadece opet den alıyoruz 12 senedir.  Hiçbir sorun yaşamadık. 

belli bölge ve istasyon merkezli problemlerden dir bu bence. su filan karışmıştır.

opet’ten lpg alıp lpg filtresi zift dolan çok foto paylaştı. Diğer firmalarda bunu diyen yoktu. Şahsen kampanya olmadıkça ben kullanmıyorum. Bilmeden konuşmak doğru olmaz tabi ama öğretmenlikten koç holding ile ortaklığa giden mersin gibi yerden büyüyen bu şirketin hikayesi garip. Gerçi benim kullanmama sebebim kötü yakıt algısı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

lpg filtresi zift dolan

fizik kanunları değişsin artık

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Ben kendi ilk aracimi aldığım 2006 dan beri çok zorda kalmadığım sürece opet dışında bir yerden yakıt almadım. Dizel, benzin, lpg tüm yakıtlarını kullandım. Yakit kaynaklı hiç sorun yaşamadım. Bir kere focusta benzin tanklarına mazot karışmış aracıma bu karışım konulmuştu. Aracımın tüm yakit sistemini değişmişlerdi.Kişisel bir hata olarak değerlendirmek gerekir. Bence firmayı bu şekilde itham etmek yanlış.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...