Arif Şayakdokuyan 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Herkese iyi günler, hayırlı işler.... Araç 98 mondeo glx otomatik vites. Araçta uzun yola çıkınca 20 25 km sonra o d ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Şehir içi kullanımında herhangi bir sıkıntı yok. Obd cihazı ile baktığımda p29da diye bir kod verdi. İnternette karşılığı yok. Bunun yanında p135 oksijen sensörü hatası da veriyor. P29da ile bir kez karşılaştım ( uzun yola nadir çıkarım) fakat p135 i devamlı veriyor. Bu oksijen sensörü hatasını silince ışık sönüyor bir müddet sonra tekrar yanıyor. Oksijen sensörü o/d ışının yanmasına sebep olabilir mi ? Yağ seviyesi, yağın durumu, yağ soğutucu v.s kontrol edildi sorun yok dendi. Bu hataya ne sebep olabilir fikriniz, bilginiz nedir ? Şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos lgili kod için P29DA, P29DA Thermostat Positionssensor/-schalter Schaltkreis (Bank 1) şeklinde söylüyor google. Termostat pozisyon sensörü arızası sanırım. Bu p29da ve p135, şanzımanla alakalı değiller. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Arif Şayakdokuyan yazdı: Oksijen sensörü o/d ışının yanmasına sebep olabilir mi ? sebep olmaz, ikisi bağımsız parçalar ve yaktıkları lambalar da farklı , şanzıman yağı ile başlardım, uzun yolda ısınırsa od yanar söner, bu arada son vitese kadar geçiyor mu yoksa 3 te kalıyor mu? Yorum bağlantısı
Arif Şayakdokuyan 21 Ağustos Yazar Paylaş 21 Ağustos Cem Işık yazdı: lgili kod için P29DA, P29DA Thermostat Positionssensor/-schalter Schaltkreis (Bank 1) şeklinde söylüyor google. Termostat pozisyon sensörü arızası sanırım. Bu p29da ve p135, şanzımanla alakalı değiller. Obd ye bağlayıp silince ışık sönüyor acaba bunlar mı sebep oluyor acaba demiştim Çağlar Bayur yazdı: sebep olmaz, ikisi bağımsız parçalar ve yaktıkları lambalar da farklı , şanzıman yağı ile başlardım, uzun yolda ısınırsa od yanar söner, bu arada son vitese kadar geçiyor mu yoksa 3 te kalıyor mu? Evet hocam ikisi bağımsız ama acaba dedim. Devir 4000 e kadar çıkıyor hız en fazla 130 yapabildim dahası hakkında bilgi sahibi değilim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos şanzıman yağı hiç değişti mi? seviye kontrol ? Yorum bağlantısı
Arif Şayakdokuyan 21 Ağustos Yazar Paylaş 21 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: şanzıman yağı hiç değişti mi? seviye kontrol ? Şanzıman yağı değişmedi abi seviyesinde sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Çözüm Tansu Kalafatoğlu 21 Ağustos Çözüm Paylaş 21 Ağustos Periyodik değişmeyen şanzıman yağına şanzıman bozulana kadar elleşmeyin derler. O/d ışığı yanıyorsa vites üstündeki düğmesinde sıkıntı olabilir mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: Periyodik değişmeyen şanzıman yağına şanzıman bozulana kadar elleşmeyin derler. O/d ışığı yanıyorsa vites üstündeki düğmesinde sıkıntı olabilir mi? yok o ışık aynı zamanda şanzımanda arıza olursa yanıp söner görevi o 2 Yorum bağlantısı
Arif Şayakdokuyan 21 Ağustos Yazar Paylaş 21 Ağustos Geçen sene revizyon yapıldı... O zaman değişmişti .. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: Periyodik değişmeyen şanzıman yağına şanzıman bozulana kadar elleşmeyin derler. O/d ışığı yanıyorsa vites üstündeki düğmesinde sıkıntı olabilir mi? Ben 275000 km’de değiştirdim, pamuk gibi oldu şanzıman. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Cem Işık yazdı: lgili kod için P29DA, P29DA Thermostat Positionssensor/-schalter Schaltkreis (Bank 1) şeklinde söylüyor google. Bende benzer şekilde gördüm şanzıman yağ sıcaklık sensörü diye anlatmak istiyor sanıyorum. Şanzıman yağ soğutucu var mı bunlarda acaba kontrol edilebilir. Sakın kullanımda sorun oluyor mu test edilebilir. Yada şanzıman yağ ısı sensörü bulunup soketi temizlenebilir.( Tahmini bilgidir) Kodu forscan ile mi görünüyor başka cihazla da bakılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Arif Şayakdokuyan 21 Ağustos Yazar Paylaş 21 Ağustos Yağ soğutucu radyatöründeymiş, ısınan yağ hortumla radyatöre gidip soğuyarak dönüşü oluyorum. Bu sistem çalışıyor. Hatayı sakin veya farklı bir kullanım fark etmeden veriyor. Kodu infocar le gördüm Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Selim Bilgin yazdı: Ben 275000 km’de değiştirdim, pamuk gibi oldu şanzıman. E tamam işte. 550 binde değişecek. Periyodik oluyor 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Arif Şayakdokuyan yazdı: Yağ soğutucu radyatöründeymiş, ısınan yağ hortumla radyatöre gidip soğuyarak dönüşü oluyorum. Bu sistem çalışıyor. Hatayı sakin veya farklı bir kullanım fark etmeden veriyor. Kodu infocar le gördüm Forscan ile de bakın yine p29da mı çıkıyor? Yorum bağlantısı
Recommended Posts