Hakan Çelik 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Merhaba, 2014 yılında yetkili bir bayiden aldığım, 10 yıldan fazladır severek kullandığım 2008 model Focus Titanium-X paket aracımı satmaya karar verdim. Bendeyken ciddi bir kazası olmadı çok şükür. Aracı aldığım dönemde ekspertiz hizmeti pek yaygın olmadığı için sanayide genel bir kontrol yaptırıp aldık, yıllarca da sorunsuz kullandık. Alırken boyalı parçaları ve işlem gören yerlerini bilerek aldık, az sayıda değildi ama basit kazalar neticesinde yetkili serviste tamir görmüş araçtı. Tavan ve birkaç parça hariç muhtelif yerlerde boyalar mevcuttu. Tüm kayıtlarına baktık. Velhasıl, sarı sitenin açık arttırma sistemi üstünden aracı satılığa çıkarmaya karar verdim ve işlemlere başladık. Araca ekspertiz yapıldı. Her şey güzel, mekanik bir kusur yok, boyalı yerler ve değişen parça bildirildi. Fakat ilginç bir durum farkettik, aracın sunroof etrafında nizami bir şekilde boya mikron değeri yüksek çıkıyor (280 mikron). Normal yerlerde 120 150 civarıydı sanırım. Fakat tavanda herhangi boya emaresi yok, ki zaten öyle bir geçmişi de yok aracın. Olsaydı sadece sunroof çevresinde değil rastgele bölgelerde de olurdu. Fabrikada sunroof sonradan monte edildiği için ya güçlendirmek amacıyla boya kalın atılmış diye tahmin ettik, ya da fabrikasyon olarak bir işlem olabilir mi diye düşündük. Bu konuda bilgisi olan veya benzer bir şey yaşayan kişiler varsa yorumlarını öğrenmek isterim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos hayırlı satışlar o güzel mavi sedan focus arada görüyorum uzaktan da olsa sorento da sunroof kenarları paslanmıştı, macun çekip boya yaptırmak zorunda kalmıştım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Hakan Çelik yazdı: sunroof etrafında nizami bir şekilde boya mikron değeri yüksek çıkıyor ( ya ölçüm hatası, değilse fabrikasyon demektir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Paslanması muhtemel yere iki kat boya atmışlardır.. iyi düşünmüşler.. Yorum bağlantısı
Hakan Çelik 21 Ağustos Yazar Paylaş 21 Ağustos (düzenlendi) Mehmet Kazancıoğlu yazdı: hayırlı satışlar o güzel mavi sedan focus arada görüyorum uzaktan da olsa sorento da sunroof kenarları paslanmıştı, macun çekip boya yaptırmak zorunda kalmıştım. Mehmet Abi teşekkür ederim. Focus'a veda vakti geldi nasipse. Bu arada artık Kurtköy'de yaşamıyorum, o sebeple karşılaşamıyoruz Geldiğimde bi çay içeriz inşallah. Mehmet Ozyurek yazdı: Paslanması muhtemel yere iki kat boya atmışlardır.. iyi düşünmüşler.. Evet bu şekilde tahmin ediyorum fakat alıcıları maalesef korkutan bir durum. 16 yaşındaki araçta kapıda lokal boya olmasını bile çok önemsiyor bizim millet. 21 Ağustos tarihinde Hakan Çelik tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Hakan Çelik yazdı: Mehmet Abi teşekkür ederim. Focus'a veda vakti geldi nasipse. Bu arada artık Kurtköy'de yaşamıyorum, o sebeple karşılaşamıyoruz Geldiğimde bi çay içeriz inşallah. Hakan her zaman beklerim Kuaförüne gelince haber ver Yorum bağlantısı
Recommended Posts