İçeriğe Yönlendir

2. El Araç Alım Önerisi

Cemil Demirkol

Recommended Posts

Cemil Demirkol

Arkadaşlar merhaba 2. El araç alacağım ama hiç bir bilgim yok, 500.000 ile 550.000 arası bişi arıyorum

. Tavsiyeniz nedir? Mesela clio 1.5dci yazıyor yada 1.2 joy yazıyor bunlar nedir hangisi daha iyidir, motor gücü ort ne olmalı? yada fiat egea yada linea nasıllar??
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Merhaba,

1.5 dci dizel motor, diğeri benzinli. 

Öncelikle bütçenize uygun aracı belirlerken bu araçların km durumlarını da göz önüne almak lazım. Dizel olan muhtemelen daha yüksek km olacak. 

Sedan, hb ya da suv hangi kasa tipi size uygun? Şehiriçi, uzun yol hangisinin kullanımı daha fazla olacak? Yıllık ortalama kaç km yapılacak? Gibi soruları sormalısınız kendinize. 

Yoksa her başım ağrıyor diyene aynı ilacı yazıp göndermek gibi olur 🙂

Yorum bağlantısı
Cemil Demirkol
Ü.Emre Kartal yazdı:

Merhaba,

1.5 dci dizel motor, diğeri benzinli. 

Öncelikle bütçenize uygun aracı belirlerken bu araçların km durumlarını da göz önüne almak lazım. Dizel olan muhtemelen daha yüksek km olacak. 

Sedan, hb ya da suv hangi kasa tipi size uygun? Şehiriçi, uzun yol hangisinin kullanımı daha fazla olacak? Yıllık ortalama kaç km yapılacak? Gibi soruları sormalısınız kendinize. 

Yoksa her başım ağrıyor diyene aynı ilacı yazıp göndermek gibi olur 🙂

Benim araç alma sebebim genelde evden işe işten eve küçük şehirde çokda uzun yol yok zaten 3-4 ayda bir belki şehirler arası yaparım haa birde ayda bir taşraya falan çıkarım ama genelde 1.2 joy sıkıntı yapıyor diyenleri duydum, benim asıl öğrenmek istediğim en az sorunu hangi araç verir acaba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cemil Demirkol yazdı:

en az sorunu hangi araç verir acaba

emisyonu en eski olanlar

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Cemil Demirkol yazdı:

Benim araç alma sebebim genelde evden işe işten eve küçük şehirde çokda uzun yol yok zaten 3-4 ayda bir belki şehirler arası yaparım haa birde ayda bir taşraya falan çıkarım ama genelde 1.2 joy sıkıntı yapıyor diyenleri duydum, benim asıl öğrenmek istediğim en az sorunu hangi araç verir acaba

Kısa mesafe kullanımda dizel araç üzer o net :) dpf egr gibi aksamlar tıkanır. 

1.2 motor turbosuz olduğu için gücü düşüktür evet, ama şehiriçi kullanacaksınız nadiren uzun yol yapacağınız için sizi çok üzmez. 

Bütçenize göre corolla, auris veya biraz modelli olsun derseniz yaris bakabilirsiniz. 

Yine hyundai i20 olabilir. 

Yorum bağlantısı
Cemil Demirkol

emisyonu en eski olanları nasıl bilicem ?

Ü.Emre Kartal yazdı:

Kısa mesafe kullanımda dizel araç üzer o net :) dpf egr gibi aksamlar tıkanır. 

1.2 motor turbosuz olduğu için gücü düşüktür evet, ama şehiriçi kullanacaksınız nadiren uzun yol yapacağınız için sizi çok üzmez. 

Bütçenize göre corolla, auris veya biraz modelli olsun derseniz yaris bakabilirsiniz. 

Yine hyundai i20 olabilir. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Cemil Demirkol yazdı:

emisyonu en eski olanları nasıl bilicem ?

Euro 3 veya 4 iyidir. Euro 5 ve üstü probleme daha yatkın

Yorum bağlantısı
Cemil Demirkol

peki 1.5 DCİ mi yoksa 1.5 HDİ mi tercih etmeliyim? yoksa 1.4 fire easy mi ?

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Hoş geldiniz.

şimdi istenen bir araç var mı? tipi hoşunuza giden vs.?

Yorum bağlantısı
Cemil Demirkol
(düzenlendi)
Fatih Evcin yazdı:

Hoş geldiniz.

şimdi istenen bir araç var mı? tipi hoşunuza giden vs.?

teşekkür ederim hoş bulduk, şekil olarak herhangi bir sınırlamam yok, yakıt olarak az yakmasını istiyorum, genelde şehir içi kullanıcam 2-3 ayda bir belki şehirlerarası yolculuk yapcam öyle dağ bayırda çok kullanmıycam, istediğim dediğim gibi biraz az yakması birde öyle durmadan arıza vermemesi ve arıza anında küçük şehirde bile parça bulunabilmesi

tarihinde Cemil Demirkol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cemil Demirkol yazdı:

1.4 fire easy mi ?

Cemil Demirkol yazdı:

küçük şehirde bile parça bulunabilmesi

reçetenizi zaten yazmışsınız egea benzinli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir

Daha önce uzun ya da kısa süreli de olsa dizel ya da benzinli bir araç kullandınız mı ? Bunu şundan soruyorum kısa süreli de olsa dizel bir araç kullandıysanız o aracın torkuna alışmışsanız size küçük hacimli atmosferik motor önermek doğru olmaz.

Daha önceleri birşeyler kullandım ama hayal meyal hatırlıyorum ya da kullandığım aracın önemli yok alacağım araçta sıfırdan bir başlangıç yapacağım diyorsanız;

1.2 -1.4 motor bandında küçük hacimli atmosferik motorlu bir araç işinizi görecektir.(yaşadığınız yer dağlık ve yokuşları çok dik olan bir coğrafya değilse)

Bu motorların lpg siz kullanılanlarını düşük kilometreli örneklerini bulmanız çok olası;

1.2MPİ motor veya 1.2 D-CVVT motorlu i20

1.2  ve 1.4(EVO 1.4 diye geçer sahibinden de) motorlu Fiat Punto

biraz daha eski olacak ama 1.3 ve 1.4 DOHC motorlu Hyundai Getz

1.25 motorlu Ford Fiesta

1.25 CVVT ve  motorlu Kia Rio(1.25 MPİ motorlu olanı bütçenizi aşabilir)

1.2 ve 1.4 motorlu Opel Corsa(1.2'nin sonunda T varsa turbolu modelidir onlar bütçenizi aşacaktır.)

1.4 motorlu Seat İbiza

1.2 motorlu Renault Clio

Bunlar ilk aklıma gelen küçük hacimli atmosferik motorlu araçlar. Bu araçların çoğu LPG'ye uyumlu iken 1.25 ford fiesta da LPG ile subaplar değişmediyse ileri de subap değişimi gerekebilir. Onun dışında yukarıda birkaç örneğini verdiğim araçların nispeten düşük kilometreli örneklerini bulabilirsiniz.  Sakin kullanımda 3 kişi ve bagaj olacak şekilde kullanımda ihtiyacınızı karşılayacak modellerdir. Motorlar da nispeten eski teknoloji oldukları için de usta bulmakta zorlanmazsınız. Ancak bulunduğunuz yerdeki sanayide özel servisi varsa daha iyi olur. Belli markada uzmanlaşmış ustalar sorun gidermede nokta atışı çözüm üretebiliyorlar.

Birde dizelde alsanız benzinli de kilometresi düşük bile olsa bu araçların yaş itibariyle bazı ağır bakımları gelmiş hatta geçmiş oluyor. Ülkemizde de bi araç satılacağı zaman çoğu kişi ağır bakımlarını yaptırmıyor ki bu ağır bakımların başında devirdaim pompası ve triger seti değişimi gelmektedir. Yine aracın yaşı gereği bazı parçaların değişmesi de gerebilir. Bu sebeple araç alımı sırasında aracın ihtiyaç duyacağı bakım masraflarını da kenarıya ayırmanızı tavsiye ederim. 

Çağlar Bayur yazdı:

reçetenizi zaten yazmışsınız egea benzinli

Bundan aylar önce bir arkadaşım da araç aramıştı. Dizel mi olsun benzinli mi bineğinden ticarisine derken en son bi Ford Courier e niyetlenmişti dizel diye. Her sene muayenesi, hız sınırları, mtv diliminin ticarilerde uzun süreler değişmemesi gibi durumları izah ettikten sonra doğru yolu bulmuş ve Easy paket 1.4 Egea almıştı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
(düzenlendi)
Cemil Demirkol yazdı:

teşekkür ederim hoş bulduk, şekil olarak herhangi bir sınırlamam yok, yakıt olarak az yakmasını istiyorum, genelde şehir içi kullanıcam 2-3 ayda bir belki şehirlerarası yolculuk yapcam öyle dağ bayırda çok kullanmıycam, istediğim dediğim gibi biraz az yakması birde öyle durmadan arıza vermemesi ve arıza anında küçük şehirde bile parça bulunabilmesi

yakınsa bi gidip bak bakalım , bi tur at içine bin nasıl, hoşuna gidecek mi?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-saahibinden-acilllll-1190866534/detay

tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...