Mustafa Mertoğlu1 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 Başlıkta yazdığım gibi piyasada aradığım her ürün kirin üstünü kaplıyor kapatıyor yağlıyor 3 ay sonra aynı olacağı çok belli. Ben kiri YAĞI çözüp aşağı akıtacak bir temizleyici arıyorum. Var mı öneri dostlar? Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 Motor ve alt yıkama yapan yerler var. Lifte kaldırıp altını yıkıyorlar. Motoru da aynı şekilde alttan üstten yıkanıyor. Şehir belirtirseniz bilgiye hızlı ulaşılabilir Yorum bağlantısı
Süleyman Can 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 Würth motor temizleme spreyi kullandım aracı ilk aldığımda. 4 sene oldu, hafif kaçaklar olmasına rağmen hala tertemiz duruyor. Alt kısım temizliği için sadece bu işi yapan yerleri tavsiye ederim. Özel solüsyon uygulayıp davlumbazlari sokup temizliyorlar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 (düzenlendi) gerek yok, kaplasın bişey olmaz, zaten kaplamadan ziyade çözücülüğü daha fazla ürünler var, mesela şu, hemde nispeten ucuz https://selsil.com/motor-temizleme/ 2 tüp al yıka motoru, detay fırçaylada erişebileceğin yerlere girersin yağ falan kalmaz, kaplama dediğin geçici etki, ayrıca 3 ayı bırak 3 yıl sonrada yağ olmaz o motorda, sağlıklı motorda sadece toz olur onuda nemli bezle silersin, motorun 3 ayda yağ içinde kalıyorsa sorunu vardır, kaçaklar giderilmedir. benim 13 yaşında Fiestam da ve şuanki aracımda gram yağ yoktur mesela, yaptığım şu, temizleyici sıktım güzelce sildim sonra ve 1-2 saat bekledim kurudu, tertemiz ve parlak, bu aşamada tamda istemediğin şeyi yaptım akrilik bazlı bir tür vernik olan motor cilasıda sıktım, bu sayede toz olsa bile hortumlada yıkasan su zaten bişey yapmaz, zira motor tamamen streç filmle kaplanmış gibidir, biryerlerini sökmediğin sürece o filmin aşınması seneler alır.... Tabii bu dediklerim yağ kaçağı olmayan motorda, kaçak varsa ne yaparsan yap yine kirlenir. ürünlerim bunlardı mesela... bununla yıkama sonrası ya hafiften su tutup akıtırsın yada direk bezle silersin 1 saat beklersin tam kurur (motor soğuk olacak) temiz ve parlak, sonrası bu durumu mühürlemek içinse cila atarsın bu bir tür verniktir bunu talimata göre kullan ve bırak 1 gün kurusun, el sürme motoru çalıştırma, sonrası senelerce sadece nemli bezle toz alırsın yeter (yağ kaçağı olmayan motorda tabii) 18 Ağustos 2024 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 lakin bu spreyler sıkılan yerde etkilidir, komple kalıntıları çözüp yerlere bir şey akıtmazlar, zaten böyle yapsa ecnebide satılamazdı. aşağı akıtacak ürünler var sonrasında tazyikli su ile devam edilip en son motor cilası ile final yapılaır, oto kuaförlerde 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 Şipşak veya asperox etkili lakin bazı alüminyum parçalarda rengi bozuyor. Çözücü madde olmadan yağ kir gitmiyor. Kostik denen nane yapıyor bu işi. 4 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 Bunun içine benzini koyup yüksek basınçlı bir kompresör yardımıyla sıkıp tertemiz ediyorsunuz ben hep bununla yıkarım ama benzin kauçuğu çürütür bunu dikkat edelim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 Servet Aydın yazdı: Şipşak veya asperox etkili lakin bazı alüminyum parçalarda rengi bozuyor. Çözücü madde olmadan yağ kir gitmiyor. Kostik denen nane yapıyor bu işi. sonax 607. 10 lt si en iyi ihtimal 7000 TL dir, satılsa idi bizde. alu yu ısırmaz Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Ağustos 2024 Paylaş 18 Ağustos 2024 (düzenlendi) Detaylı girişmek isterseniz ben Viking genel temizleyiciyi 1/1 sulandırıp, buhar makinesi ile temizliyorum. Hem zararsız hem de şahane bir temizlik oluyor. 18 Ağustos 2024 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Mertoğlu1 19 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2024 Dönüşler için teşekkür ederim hepsini okuyorum. Lakin yağ ile ilgili yanlış anlaşılma olmuş. Motorda terleme var evet ama sorun o değil. Klima gaz tankı temizlendi etrafa hep hidrolik benzeri yağlı sıvı fışkırmış adamlar temizlemişler ama aralar kenarlar hep yağ. Yüzeysel iş yapmışlar hatta yüzde 50si duruyor yağın. Klasik tamirci işi. İşinde uzman olduğu için temiz aldığı aracı temiz vermemesine ses edemiyorsunuz. Bu klimadan çıkan yağlar ve önceden birikenler için sordum yağı çözdürsün akıtsın diye. Derdim parlaması ve toz kesinlikle değil Hatta diğer aracım focus baya toz olmuş onu nemli bezle sileceğim bu kadar. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Ağustos 2024 Paylaş 19 Ağustos 2024 Servet Aydın yazdı: Şipşak veya asperox etkili lakin bazı alüminyum parçalarda rengi bozuyor. Çözücü madde olmadan yağ kir gitmiyor. Kostik denen nane yapıyor bu işi. O sarı güç benim fara değince plastiği çözmüştü neredeyse, gidip zımpara attırdım da farları kurtardık. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ağustos 2024 Paylaş 19 Ağustos 2024 Mustafa Mertoğlu1 yazdı: Dönütler için teşekkür ederim hepsini okuyorum. Lakin yağ ile ilgili yanlış anlaşılma olmuş. Motorda terleme var evet ama sorun o değil. Klima gaz tankı temizlendi etrafa hep hidrolik benzeri yağlı sıvı fışkırmış adamlar temizlemişler ama aralar kenarlar hep yağ. Yüzeysel iş yapmışlar hatta yüzde 50si duruyor yağın. Klasik tamirci işi. İşinde uzman olduğu için temiz aldığı aracı temiz vermemesine ses edemiyorsunuz. Bu klimadan çıkan yağlar ve önceden birikenler için sordum yağı çözdürsün akıtsın diye. Derdim parlaması ve toz kesinlikle değil Hatta diğer aracım focus baya toz olmuş onu nemli bezle sileceğim bu kadar. o zaman gaz yağı alıp kendin yapacaksan fıs fıs şişeye koyup güzelce yıka motoru, sonra basınçsız suyla yıka ve sil tamamdır... pompa şu olsa daha güzel olur mesela 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Ağustos 2024 Paylaş 19 Ağustos 2024 Çağrı Alaf yazdı: O sarı güç benim fara değince plastiği çözmüştü neredeyse, gidip zımpara attırdım da farları kurtardık. İşte bu sebeple deneme şart piyasa ürünlerinde. Pasatın krom çıtaları lekeli hep şipşak yüzünden. Bilmeden denedim araba yeniyken 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 19 Ağustos 2024 Paylaş 19 Ağustos 2024 Servet Aydın yazdı: Şipşak veya asperox etkili lakin bazı alüminyum parçalarda rengi bozuyor. Çözücü madde olmadan yağ kir gitmiyor. Kostik denen nane yapıyor bu işi. pH ölçümü yaparak nötr hale getirmek mümkün. Yağ çözme işini pH değil de içerisindeki organik bileşen yapıyor. Ortamın pH değeri verimi artırır. En basit ve kolay çözüm su ile seyrelterek kullanmak. Ben 1/10 seyreltiyorum bir yerde sonra spreye doldurup o şekilde kullanıyorum. Bu şekilde renk bozma aşındırma olmadı. Elbette çözünme durumu biraz düşüyor ama olmadı dediğim yerde tekrar uyguluyorum. Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 19 Ağustos 2024 Paylaş 19 Ağustos 2024 Servet Aydın yazdı: İşte bu sebeple deneme şart piyasa ürünlerinde. Pasatın krom çıtaları lekeli hep şipşak yüzünden. Bilmeden denedim araba yeniyken ağabey kullanmasanda 2015 A3te hepsi öldü gitti, yıkamadan mı üretiminden mi bilemem, eski mercedesler öyle değil ama Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Ağustos 2024 Paylaş 19 Ağustos 2024 Ü.Emre Kartal yazdı: pH ölçümü yaparak nötr hale getirmek mümkün. Yağ çözme işini pH değil de içerisindeki organik bileşen yapıyor. Ortamın pH değeri verimi artırır. En basit ve kolay çözüm su ile seyrelterek kullanmak. Ben 1/10 seyreltiyorum bir yerde sonra spreye doldurup o şekilde kullanıyorum. Bu şekilde renk bozma aşındırma olmadı. Elbette çözünme durumu biraz düşüyor ama olmadı dediğim yerde tekrar uyguluyorum. Su ile karma yapınca benim işte işe yarqmıyor zalım Bahadır Taşpolat yazdı: ağabey kullanmasanda 2015 A3te hepsi öldü gitti, yıkamadan mı üretiminden mi bilemem, eski mercedesler öyle değil ama Diğer pasatların parlak duruyor Yorum bağlantısı
Mustafa Mertoğlu1 19 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2024 (düzenlendi) Aletsiz kullanacağım milyarlık olmayan bir sıvı önerisi alabilir miyim. Elektronikleri full kapatmam imkansız. Araç eski 2007 fiesta. Soketi falan oksitlenirse naneyi yerim kimde bulamaz sorunu bende bulamam. Elimden geldiği kadar kapatırım ama. Geçenlerde bir videoda gördüm adam sıkıyor kir akıyor yere süzülüyor. Ama o zaman ihtiyacım yoktu markayı hatırlamıyorum. 19 Ağustos 2024 tarihinde Mustafa Mertoğlu1 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Ağustos 2024 Paylaş 20 Ağustos 2024 Mustafa Mertoğlu1 yazdı: Aletsiz kullanacağım milyarlık olmayan bir sıvı önerisi alabilir miyim. Elektronikleri full kapatmam imkansız. Araç eski 2007 fiesta. Soketi falan oksitlenirse naneyi yerim kimde bulamaz sorunu bende bulamam. Elimden geldiği kadar kapatırım ama. Geçenlerde bir videoda gördüm adam sıkıyor kir akıyor yere süzülüyor. Ama o zaman ihtiyacım yoktu markayı hatırlamıyorum. Sprey tarzı ürünler özellikle yoğun kirli motorlarda maliyetli olur. Ev/mutfak için olan yağ çözücü özellikli ürünleri su ile seyreltip gerekirse birkaç tekrarlı şekilde kullanın. Motoru 4 bölgeye bölün ve bölge bölge sünger fırça ile yedirerek uygulayın. En son azar azar suyu bir kap ile döküp durulayın. Döktüğünüz yerlere dikkat ederseniz sorun olmaz. Püskürtme tarzı durulama daha risklidir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts