İçeriğe Yönlendir

Mondeo MK4 - Anahtarsız Giriş/Çıkış ve Kontak Çalışmıyor.

Mustafa Serhat

Recommended Posts

Mustafa Serhat

Ya herro ya mokoko, ismini vermek istemeyen tamirci.

nobody.jpeg.87389feb52d190d0c261445ecf95445f.jpeg

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
Servet Aydın yazdı:

Beyaz şey ne? Yapış yapış bişeye benziyor

Geldiğimde böyleydi. Usta terlemişi :nargile:

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Unkun
Mustafa Serhat yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Eskiler bilir, garip adamın sorunları da garip olur :) 

Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğine sahip 2008 MK4 1.6 Benzinli Ford Mondeo'm var. Arabamı normal bir şekilde park ettim ve döndüğümde uzaktan kumandayla kapılar açılmadı, araç kontağı çalıştırmadı. Anahtar bıçağı ile kapılar açılıyor yani merkezi kilit açılıyor, dörtlüler yanıyor. fallow me home çalışıyor. Ancak kontak açmıyor. Ekranda hata/uyarı yok. Ekranda sadece Ford logosu, km ve saat bilgisi görünüyor. Araba 3 kez şans eseri çalıştı ancak daha sonra sorun tekrar oluştu. Kumanda açarsa, araçta çalışıyor. 

Videosu

Şunları denedim;

Anahtarı direksiyonun altındaki bölmeye koydum (manuel çalıştırma). Tepki yok.

Aküyü söktüm 1 saat bekledim. Tepki yok.

Aküyü değiştirdim. Tepki yok.
Yedek anahtarla denedim. Tepki yok.
İlgili tüm sigortaları kontrol ettim. Tepki yok.
OBDII ile arızaları sildim. Tepki yok. (Araç beynine bağlanıyor sanırım onda sorun yok. Ancak bu anahtarsız giriş için bir modül (KVM) daha var ona ben bağlanamadım IDS olmadığı için.)

ECU vb yerlerin soketlerini kontak spreyledim. Tepki yok.

2 Oto elektrikçisi baktı pek bir şey anlayamadı.

Anahtarcı baktı bir şey anlamadı.

Beyinciye götürdüm, o da anlayamadı.

Başlarında durmadım ama kuvvetle muhtemel pc ye bağladılar bir şey göremediler. Karışık ve anlamadıkları bir konu diye uğraşmadılar.

Aklıma biri gelmişti ama onunda köfteci aşkı var.

Bu arıza ile ilgili, İnternette çok bir bilgi yok. Türkiye'den ise hiç yok sadece yabancı forumlarda bir kaç öneri görüp denedim ama olmadı.

İngiliz bir Ford uzmanının yazdıklarını okudum. Arıza bire bir aynı. Ancak IDS lazım diyor. IDS özel servislerde var galiba ama yazılım güncellemesi yapabiliyorlar mı onu bilmiyorum.

1723922598558.png.e45ffff390cfe5091f154ee8e857cae8.png

Dediğini V1.27.001 UCDS Pro ile yazılım yapmayı denedim ama indirme hatası aldım. Bu dosyaları bulabilir miyim?

1486206270_Ekrangrnts2024-08-17182451.png.95953b9a733822a53b9545d0da5c64f1.png

Ayrıca, Forscan Pıc18f25k80 Ft232rl Hs / Ms Can cihazımda var.

Arıza farklı bir yerde de olabilir, sizin önerileriniz nedir? Mesela oksitli bir tel veya ECU ya giden Y tel demeti olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba dosyaları sizin için indirdim,üzerinden zaman geçmiş ama belki işinize yarar. https://drive.google.com/file/d/1wh9LHphH_WV1X2c07tPpHJWgnc3RfMJi/view?usp=sharing 

Mustafa Serhat yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Eskiler bilir, garip adamın sorunları da garip olur :) 

Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğine sahip 2008 MK4 1.6 Benzinli Ford Mondeo'm var. Arabamı normal bir şekilde park ettim ve döndüğümde uzaktan kumandayla kapılar açılmadı, araç kontağı çalıştırmadı. Anahtar bıçağı ile kapılar açılıyor yani merkezi kilit açılıyor, dörtlüler yanıyor. fallow me home çalışıyor. Ancak kontak açmıyor. Ekranda hata/uyarı yok. Ekranda sadece Ford logosu, km ve saat bilgisi görünüyor. Araba 3 kez şans eseri çalıştı ancak daha sonra sorun tekrar oluştu. Kumanda açarsa, araçta çalışıyor. 

Videosu

Şunları denedim;

Anahtarı direksiyonun altındaki bölmeye koydum (manuel çalıştırma). Tepki yok.

Aküyü söktüm 1 saat bekledim. Tepki yok.

Aküyü değiştirdim. Tepki yok.
Yedek anahtarla denedim. Tepki yok.
İlgili tüm sigortaları kontrol ettim. Tepki yok.
OBDII ile arızaları sildim. Tepki yok. (Araç beynine bağlanıyor sanırım onda sorun yok. Ancak bu anahtarsız giriş için bir modül (KVM) daha var ona ben bağlanamadım IDS olmadığı için.)

ECU vb yerlerin soketlerini kontak spreyledim. Tepki yok.

2 Oto elektrikçisi baktı pek bir şey anlayamadı.

Anahtarcı baktı bir şey anlamadı.

Beyinciye götürdüm, o da anlayamadı.

Başlarında durmadım ama kuvvetle muhtemel pc ye bağladılar bir şey göremediler. Karışık ve anlamadıkları bir konu diye uğraşmadılar.

Aklıma biri gelmişti ama onunda köfteci aşkı var.

Bu arıza ile ilgili, İnternette çok bir bilgi yok. Türkiye'den ise hiç yok sadece yabancı forumlarda bir kaç öneri görüp denedim ama olmadı.

İngiliz bir Ford uzmanının yazdıklarını okudum. Arıza bire bir aynı. Ancak IDS lazım diyor. IDS özel servislerde var galiba ama yazılım güncellemesi yapabiliyorlar mı onu bilmiyorum.

1723922598558.png.e45ffff390cfe5091f154ee8e857cae8.png

Dediğini V1.27.001 UCDS Pro ile yazılım yapmayı denedim ama indirme hatası aldım. Bu dosyaları bulabilir miyim?

1486206270_Ekrangrnts2024-08-17182451.png.95953b9a733822a53b9545d0da5c64f1.png

Ayrıca, Forscan Pıc18f25k80 Ft232rl Hs / Ms Can cihazımda var.

Arıza farklı bir yerde de olabilir, sizin önerileriniz nedir? Mesela oksitli bir tel veya ECU ya giden Y tel demeti olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba dosyaları sizin için indirdim,üzerinden zaman geçmiş ama belki işinize yarar. https://drive.google.com/file/d/1wh9LHphH_WV1X2c07tPpHJWgnc3RfMJi/view?usp=sharing 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...