İçeriğe Yönlendir

Mondeo MK4 - Anahtarsız Giriş/Çıkış ve Kontak Çalışmıyor.

Mustafa Serhat

Recommended Posts

Mustafa Serhat
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

Eskiler bilir, garip adamın sorunları da garip olur :) 

Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğine sahip 2008 MK4 1.6 Benzinli Ford Mondeo'm var. Arabamı normal bir şekilde park ettim ve döndüğümde uzaktan kumandayla kapılar açılmadı, araç kontağı çalıştırmadı. Anahtar bıçağı ile kapılar açılıyor yani merkezi kilit açılıyor, dörtlüler yanıyor. fallow me home çalışıyor. Ancak kontak açmıyor. Ekranda hata/uyarı yok. Ekranda sadece Ford logosu, km ve saat bilgisi görünüyor. Araba 3 kez şans eseri çalıştı ancak daha sonra sorun tekrar oluştu. Kumanda açarsa, araçta çalışıyor. 

Videosu

Şunları denedim;

Anahtarı direksiyonun altındaki bölmeye koydum (manuel çalıştırma). Tepki yok.

Aküyü söktüm 1 saat bekledim. Tepki yok.

Aküyü değiştirdim. Tepki yok.
Yedek anahtarla denedim. Tepki yok.
İlgili tüm sigortaları kontrol ettim. Tepki yok.
OBDII ile arızaları sildim. Tepki yok. (Araç beynine bağlanıyor sanırım onda sorun yok. Ancak bu anahtarsız giriş için bir modül (KVM) daha var ona ben bağlanamadım IDS olmadığı için.)

ECU vb yerlerin soketlerini kontak spreyledim. Tepki yok.

2 Oto elektrikçisi baktı pek bir şey anlayamadı.

Anahtarcı baktı bir şey anlamadı.

Beyinciye götürdüm, o da anlayamadı.

Başlarında durmadım ama kuvvetle muhtemel pc ye bağladılar bir şey göremediler. Karışık ve anlamadıkları bir konu diye uğraşmadılar.

Aklıma biri gelmişti ama onunda köfteci aşkı var.

Bu arıza ile ilgili, İnternette çok bir bilgi yok. Türkiye'den ise hiç yok sadece yabancı forumlarda bir kaç öneri görüp denedim ama olmadı.

İngiliz bir Ford uzmanının yazdıklarını okudum. Arıza bire bir aynı. Ancak IDS lazım diyor. IDS özel servislerde var galiba ama yazılım güncellemesi yapabiliyorlar mı onu bilmiyorum.

1723922598558.png.e45ffff390cfe5091f154ee8e857cae8.png

Dediğini V1.27.001 UCDS Pro ile yazılım yapmayı denedim ama indirme hatası aldım. Bu dosyaları bulabilir miyim?

1486206270_Ekrangrnts2024-08-17182451.png.95953b9a733822a53b9545d0da5c64f1.png

Ayrıca, Forscan Pıc18f25k80 Ft232rl Hs / Ms Can cihazımda var.

Arıza farklı bir yerde de olabilir, sizin önerileriniz nedir? Mesela oksitli bir tel veya ECU ya giden Y tel demeti olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tarihinde Mustafa Serhat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun. Bazen çalışmasında. 
Hiç çalışmasa beyin derdik. Yazılanları okuyunca sigorta kutusu arıza veya gem modülü yada ecu da oksitlenme diye düşünüyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sorun. Bazen çalışmasında. 
Hiç çalışmasa beyin derdik. Yazılanları okuyunca sigorta kutusu arıza veya gem modülü yada ecu da oksitlenme diye düşünüyorum 

Abi selam, 1 haftadır hiç çalışmıyor artık :) Modüllerin ve ECU nun soketleri pırıl pırıl olmasına rağmen kontak spreyledim. Tık yok.

Ayrıca ana beyinden olsa KM bilgileri falan ekrana gelmezmiş öyle dediler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Serhat yazdı:

IDS özel servislerde var galiba ama yazılım güncellemesi yapabiliyorlar mı onu bilmiyorum.

son sürüme güncelleme denince sanayideki ids kullananalar beceremeyebilir, yetkili serviste bir güncelleme denemesi ile başlamalı bu işe. gıcık tarzında bir arıza bu, teyp orjinal mi diye bir sorayım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
Çağlar Bayur yazdı:

son sürüme güncelleme denince sanayideki ids kullananalar beceremeyebilir, yetkili serviste bir güncelleme denemesi ile başlamalı bu işe. gıcık tarzında bir arıza bu, teyp orjinal mi diye bir sorayım?

Abi teyp orijinal değil, android bir cihaz. Yetkili servis bana çok dipsiz kuyu gibi geliyor. Sorsam yazılım güncellenecek, görmek lazım getirin diyerek şefkatli kollarına gelmemi isteyecekler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orijinal teybini takıp dene.

Teyp soketlerini ve gösterge paneli soketlerini kontrol et.. 

Gösterge panelinde her hangi bir anormalik seziyor muydun.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
Mehmet Ozyurek yazdı:

Orijinal teybini takıp dene.

Teyp soketlerini ve gösterge paneli soketlerini kontrol et.. 

Gösterge panelinde her hangi bir anormalik seziyor muydun.. 

Abi teyp değiştirmedim ama bağlantısını sökmüştüm. Gösterge veya herhangi bir şeyde hiç anormallik olmadı. Çalışırken stop edip park yaptım. Döndüğümde evde kimse yoktu :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi mondeo bu.. Vw kadar gıcıktır.. 

Teyp gösterge paneli bağlantılarına bak sen.  Hele ki gösterge paneli önemli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Serhat yazdı:

android bir cihaz.

denemelik orjin cihaza dönüş mümkün mü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
Mehmet Ozyurek yazdı:

Abi mondeo bu.. Vw kadar gıcıktır.. 

Teyp gösterge paneli bağlantılarına bak sen.  Hele ki gösterge paneli önemli. 

Abi araba sanayideydi yarın çektireceğim geri. Farklı bir yere götüreceğim.

Çağlar Bayur yazdı:

denemelik orjin cihaza dönüş mümkün mü

Orijinal cihaz duruyor ama o da arızalıydı o yüzden değiştirmiştim. Yalnız ben mevcut cihazın fişlerini çıkardım bir şey değişmemişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

konuyu tekrar  okdum da kafam karıştı: uzaktan kumanda ile kapıları açabilirsek düğmeye basınca araç soorunsuz çalışıyor? çalıştıktan sonra hiçbir uyarı yok?

ama kapyı mekanik açarsak marş yok???

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
Çağlar Bayur yazdı:

konuyu tekrar  okdum da kafam karıştı: uzaktan kumanda ile kapıları açabilirsek düğmeye basınca araç soorunsuz çalışıyor? çalıştıktan sonra hiçbir uyarı yok?

ama kapyı mekanik açarsak marş yok???

Abi şöyle, kumanda kapıları açarsa yani sistem çalıştığı için arabada çalışıyor. Kumanda açmadığı zaman arabada çalışmıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Serhat yazdı:

Abi şöyle, kumanda kapıları açarsa yani sistem çalıştığı için arabada çalışıyor. Kumanda açmadığı zaman arabada çalışmıyor. 

bazen absürdlükten yola çıkmak lazım,  bence bu öyle bir arıza ki, kumandaya ve marş butonuna yansıyor, yani kumanda açmayınca araba marş almamazlık yapmıyor zira ikisi ayrı şeyler, marş alması için kumanda şartı yok, hatta uzun süre yatarsa kumanda alıcı vericisi kendini kapatır akü boşalmasın diye, anahtarla girip marş yapınca sistem açılır

yan, o an ne oluyorsa kumanda yı da marşı da engelliyor, bir üçüncü çalışmayan yer daha bulunur ise çözüm için yardımcı olabilir. mesela kağıyı aç.ınca ekranın açılması iyi , yani beyinlerde veya büyük bir yerde arıza yok gibi.

servisten korkmayın bence önce bir yazılım güncelleme yapılsın, arıza özelinde değil zaten yapılsın

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

bazen absürdlükten yola çıkmak lazım,  bence bu öyle bir arıza ki, kumandaya ve marş butonuna yansıyor, yani kumanda açmayınca araba marş almamazlık yapmıyor zira ikisi ayrı şeyler, marş alması için kumanda şartı yok, hatta uzun süre yatarsa kumanda alıcı vericisi kendini kapatır akü boşalmasın diye, anahtarla girip marş yapınca sistem açılır

yan, o an ne oluyorsa kumanda yı da marşı da engelliyor, bir üçüncü çalışmayan yer daha bulunur ise çözüm için yardımcı olabilir. mesela kağıyı aç.ınca ekranın açılması iyi , yani beyinlerde veya büyük bir yerde arıza yok gibi.

servisten korkmayın bence önce bir yazılım güncelleme yapılsın, arıza özelinde değil zaten yapılsın

Abi bagajda bu işleri kumanda eden bir beyin var. O beyine yazılım güncellemesi yapılmak istendiğinde bağlanmıyor. Ya arızalı yada tesisatta bir sorun var gibime geliyor. Ancak arızalı olsa yada yazılımla ilgili olsa sanki 4-5 kere çalışmazdı. Gerçi şimdi hiç çalışmıyor ama araç uzakta olduğu için bakamadım. Özel bir Ford servisine çektirdim sıra bekliyorum. Herhalde hafta başı gibi bakmaya başlanır. Dediğin gibi ekran ve km bilgileri kapıyı açınca görünüyor. Ana beyin ve diğer şeylere bilgisayar bağlanıyor. Arıza göstermiyor tabi ama bağlantıda sorun yok.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigorta kutusunda ısrarlıyım. 

Abi ben arabayı hemen hemen bu fiyata almıştım :biggrin:

image.png.fe1ccdd2e24fdd2c7f04ff9ab1e7b295.png

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ooo bagaj.. oksit yuvası :)

Abi haklısın, ancak huylu adamım en ufak bir nem yada oksit benzeri bir şey yok. Keşke olsa temizleyip devam etseydik :) O beyin dediğim kutuyu da açtım. İçi bir madde ile kaplanmış ve yeni gibi duruyordu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bakalım ne çıkacak.. illaki çıkacak bir şey.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bakalım ne çıkacak.. illaki çıkacak bir şey.. 

Bana bu adam gibi biri lazım :) Şema okuyup nokta atışı yapıyor valla böyle usta serviste yoktur.

Video1

Video2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Servet Aydın

Uygun ücret ödenmesi durumunda bedeni…aman sanatımı konuştururum

• Mutlu 4
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Uygun ücret ödenmesi durumunda bedeni…aman sanatımı konuştururum

az yenmiş yarım pide ile takas?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

az yenmiş yarım pide ile takas?

Patlıcan yoksa muhatap olmayın bayım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Patlıcanlı bulgur pilavı yaparım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Geçmiş olsun Mustafa bir sonuç var mı  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...