İçeriğe Yönlendir

Çocuk Saati

Eren Babayiiğit

Recommended Posts

Eren Babayiiğit

Merhaba arkadaşlar 7 yaşındaki kızım için sim kart takılabilir akıllı çocuk saati alacağım. Kullanan varsa yardımcı olabilir mi. 

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam ben oğlumda smartbell kullandım. Güzeldi ancak çekim gücü maalesef saatlerin biraz zayıf oluyor. Burada önemli olan çekim gücü, ara yüz kolaylığı, özellikle konumu tam gösterme gibi..

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

hocam almayın boşuna masraf etmeyin,alacaksınız yarın pişman olma ihtimaliniz var....gerek yok çok erken

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Bende 2 tane canavar var ellerinizden öper. 3-4 ay önce TCL MT42X aldım. Almadan önce epey bir yorum okudum araştırma yaptım. TR şartlarında alınabilecek en fonksiyonel çocuk saat maalesef bu. Maalesef diyorum çünkü şarjı akşamı zorla ıkınarak çıkartıyor. Ama yine de diğer özellikleri nedeniyle bunu görmezden gelebiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Emrah Altun yazdı:

Bende 2 tane canavar var ellerinizden öper. 3-4 ay önce TCL MT42X aldım. Almadan önce epey bir yorum okudum araştırma yaptım. TR şartlarında alınabilecek en fonksiyonel çocuk saat maalesef bu. Maalesef diyorum çünkü şarjı akşamı zorla ıkınarak çıkartıyor. Ama yine de diğer özellikleri nedeniyle bunu görmezden gelebiliyorsunuz.

Bende kızıma bunu aldım. 

https://www.hepsiburada.com/tcl-movetime-mt46x-akillicocuk-saati-tcl-turkiye-garantili-pm-HBC000060NK2Z

Ana baba çalıştığımız için gözümüz arkamızda kalmıyor. Her akşam itina ile şarj ederim. Aradığımda telefona bakabilmesi, biz yokken korktuğunda bizi arayıp ulaşabilmesi ne kadar kıymetli bir şeymiş anlıyorsunuz. Evdeki wifi bağladım, Dışarda Turkcell hat ile çalışıyor. Şu ana kadar çekim sorunu yaşamadık. Çok kısa sürede şarj olabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz
(düzenlendi)

Oğlum 1. sınıfa giderken sınıfında bir kaç kişide vardı, bu sene 4. sınıfa geçiyor hala almadım.

Almama sebebim de çocuk saatlerinin bulabildiğim tümünün Çin üretimi olması, SAR değerlerini Türkiye'de satarken sunmamaları ama yurt dışında sundukları, sundukları değerlerin doğru olup olmadığına güvenmemem. 

Oğlumun kolunda tüm gün (8-10 saat) boyunca böyle bir cihazın olmasını ister miyim diye düşündüm.

O zaman ki araştırmalarımda Gazi Üniversite'nin radyasyondan korunma merkezinin bir yazısına denk gelmiştim. 
Örneğin iPhone 13 vücut sar değeri 1.451 W/kg olarak gözüküyor. Ama TCL MT42X'in 2,29 W/kg.

Tüm gün kolunda bir cep telefonunun nerdeyse 1,5 katı radyasyon yayan bir ürünü kullanmaktan çekindim.

Alan arkadaşlar mutlaka araştırmışlardır SAR değerini, atladığım bir konu var mı acaba?

Dip not: SAR olarak kısaltılan Specific Absorption Rate yani özgül soğurma oranı, radyo frekanslarla çalışan mobil cihazların kullanıcıyı maruz bıraktığı radyasyonun kullanıcı tarafından emilme oranını ifade eder. Telefon ile konuşurken ya da telefon cebinizde, çantanızdayken maruz kaldığınız radyasyon oranı değişiklik gösterecektir.

tarihinde Ahmet Aybeyaz tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
(düzenlendi)

TCLMT40X kullanıyoruz, 2 gün pil ömrü var, özellikleri de gayet yeterli, yeni versiyonları da çıkmış, değerlendirilebilir.

tarihinde Ramazan Turan tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Eren Babayiiğit

Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Tcl 40x var. Güzel saat. Şarjı yeterli. Ses görüntü ekran çalışma hızı falan iyi. Kafada soru işareti bırakmıyor. 

tcl’ye özel turkcell’in indirimi var. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Elari 4GR, büyük kızım 2 yıl kullandı. Şimdi küçüğüne devir etti. 

GPS' i çok iyi çalışıyor. Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

TCL MT42 /MT42X almıştık biz de lakin ben pek memnun kalmadım.

Özellikle konumu doğru gösterme noktasında zaman zaman hataya düştüğünü tespit ettik.

Tedirgin olduk açıkçası...

Öneri;

İhtiyaç yoksa almayın.

Okullarda kullanılmasına hala izin verilmiyor. Bunu göz önüne alın.

İlla lazım ise -tıpkı cep telefonları gibi- ikinci el piyasasından daha ucuza çözülebiliyor.

Sıfır olacaksa hat/tarife ile birlikte çözmek daha mantıklı olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Barış Göktürk yazdı:

TCL MT42 /MT42X almıştık biz de lakin ben pek memnun kalmadım.

Özellikle konumu doğru gösterme noktasında zaman zaman hataya düştüğünü tespit ettik.

Tedirgin olduk açıkçası...

Öneri;

İhtiyaç yoksa almayın.

Okullarda kullanılmasına hala izin verilmiyor. Bunu göz önüne alın.

İlla lazım ise -tıpkı cep telefonları gibi- ikinci el piyasasından daha ucuza çözülebiliyor.

Sıfır olacaksa hat/tarife ile birlikte çözmek daha mantıklı olabiliyor.

Bizde de mt40x vardı. Konum güncelleme operatöre göre değişiyor. Telekomdan turkcell e geçince konum epey düzelmişti bizde ama saat bozuldu attık. 

Yorum bağlantısı
Eren Babayiiğit

Teşekkür ederim cevaplar için 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...