Bülent Gökmen 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos 2010 HB Ford Focus umda son birkaç aydır bagaj kilidinde farklı bir sorun yaşıyorum. Göstergeden ''bagaj kapagı açık uyarısı'' yazmamasına rağmen uyarı ikaz ışığının sürekli yanıp söndüğünü (özellikle kasislerde) görüyordum ve elle bagağı açma kısmındaki yaylardan olabileceğini düşünüp pek önemsemedim ama bugün uyarıı ışığı sürekli yandı ve kapağın kilidinin defalarca denememe rağmen işlevini yapmadığını görrdüm. Genelde Kilit motor arızası sonucu hep kapalı kalanların sorunlarını forumda okudum ama benim tam tersi bagaj kapanmıyor. Sanki kilit dili tutmuyor. Anahtardan da denedim ama değişen birşey yok. Bagaj kapağının kilidinde ne sorun olabilir? Ayrıca bagajı kapattığımda yumuşak kapanmasını sağlayan sağlı sollu sert plastik parça (bagaj ayar takozu olabilir) artık işlevini yitirmiş olduğundan sert kapanma sonucu kilidin bozulduğunu düşünüyorum. Bu parçaların fiyatına serviste astronomik fiyatlar çekmişlerdi. Bunları ekonomik yolla ya da el işçiliğiyle yenilemenin bir yolu? Benzer sorunu yaşayanlar yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos kapağa giriş yapan kablo demedi içinde sorun olabilir Yorum bağlantısı
Bülent Gökmen 9 Ağustos Yazar Paylaş 9 Ağustos Bahsettiğiniz kablo demedi kilit mekanizmasında mı yoksa bagajın elle açılan kısmındaki alanda mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos (düzenlendi) Bülent Gökmen yazdı: Bahsettiğiniz kablo demedi kilit mekanizmasında mı yoksa bagajın elle açılan kısmındaki alanda mı? arka cam üstü bagaj kapağına giriş 9 Ağustos tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Aracın gövdesinden bagaj kapağına gecen kablo demeti. 2 Yorum bağlantısı
Bülent Gökmen 10 Ağustos Yazar Paylaş 10 Ağustos Kablo demetinde deformasyon yoktu ben de bakım amaçlı kilit mekanizmasını söktüm. İçinde pislik veya kalıntı yoktu ama gres hiç kalmamış bende Shimano gresi perçin göbeklerine yedirdim. Bağlantıya deneme amaçlı taktım sorunsuz çalıştı ama bagaj çıtasının altındaki elle açma kapama mekanizması ilk seferde bagajı açmadı. Kumandadan birkaç deneme sonrası çalıştı. Montajı tekrar yapmadan önce o kısmı da açıp içindeki yayları ve düzeneği kontrol etsem iyi olurdu ama çalışmazsa artık nereye bakacağımı biliyorum. Aracın içindeki uyarı lambasını çokça bagaj açma kapama sonrası kontrol ettim yine sorun çıkmayınca işlemi tamamladım. Şu an çözemediğim tek sorun bagaj ayar takozunun ayarını yapamamak. En son resimdeki kısmda takozun içine eklenecek silikon benzeri bir madde kapama şiddetini etkiliyor. Zaten yanlış madde ile o boşluğu doldurunca bagaj kapandıktan sonraki yan şase ile konumu doğru yapıp yapmadığınızı görsel olarakta ele veriyor. 2 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 10 Ağustos Paylaş 10 Ağustos Bagaj amortisörü yeni değiştirdiyseniz o da bozabiliyor kilit ayarını, aynı boy diye taktığım amortisörün basıncı yüksekmiş problem çıkardı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts