İçeriğe Yönlendir

Marş Alıyor Ancak Çalışmıyor

Yiğit Hazar

Recommended Posts

Yiğit Hazar

Aracım 2010 vw polo 1.4 85hp. Zaman zaman özellikle biraz kullandıktan sonra gelip(yarım saat veya 1 saat) tekrar marş yaptığımda aracım ilk marşta çalışmıyor. İkinci marşı sorunsuz alıyor. Şunu fark ettim ilk marşta eğer gaz vererek yaparsam motor çalışıyor. LPG-Benzin her ikisinde de denedim aynı sorun var. Cihaza bağladığımız da herhangi bir hata kodu gözükmüyor. Aracımın bakımları tam 1 ay önce de enjektör temizliği yapılıp tüm ateşleme elemanları yenilendi. Bu sorun yüzünden benzin pompası değişimi de yaptım ancak yine düzelmedi.  Sabahları soğuk çalıştırmada hiçbir problem yok tek marşta sorunsuz alıyor. Hızlanma da rölanti de vb de herhangi bir sorun yok. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Yakıt sisteminden emin iseniz, krank sensörü bozulmaya başlamıştır. Bir süre sonra hiç çalışmayacak.

Yorum bağlantısı
Yiğit Hazar
Tamer Topaç yazdı:

Yakıt sisteminden emin iseniz, krank sensörü bozulmaya başlamıştır. Bir süre sonra hiç çalışmayacak.

Cihaza bağladığımız da arıza kaydı çıkması gerekmiyor mu? bende ondan şüpheleniyorum ama emin değilim.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Yiğit Hazar yazdı:

Cihaza bağladığımız da arıza kaydı çıkması gerekmiyor mu? bende ondan şüpheleniyorum ama emin değilim.

Tamamen devre dışı kalmamış ya da, yakıt sisteminde gözden kaçırdığınız bir şey var.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Önce LPG kapatilip bir kaç gün denemeli. Devam etmezse regülatör arızası.

Devam ederse hararet musiri araç sıcaklığı okuyamadigi için fazla yakıttan boğuluyor.

Diğer ihtimal krank sensörü.

Diğer ihtimal maf sensörü.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Gez vererek çalıştırınca nasıl çalışıyor onu anlamadım. Elektronik değil mi gaz kelebeği? Telli sistem olsa alakası olur ama bilemedim. 

Sorun bence lpg ile alakalı, mutlaka bir şekilde tamamen gazı kesip öyle bakın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yiğit Hazar yazdı:

dtc atanması başka bir şey, cihaza bağlayıp ehil göz ile incelemek ayrı şeylerdir.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Arkadaşın dediği gibi önce benzinde kullan hiç tüpe alma ama.. bak sorun devam edecek mi. Sorun ortadan kalkar ise LPG regülatörü kontrol edilecek 

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

ilk şüpheli lpg o yüzden lpgyi arkadaki vanadan kapatıp bir iki gün denemelisiniz. hala devam ediyor ise olay biraz dallanıp budaklanıyor. kanister valfi benzin buharı kaçırıyor olabilir eksantrik veya krank sensörü hatalı okuma yapıyor olabilir vs. vs. 

Yorum bağlantısı
Yiğit Hazar
(düzenlendi)

LPG'yi ilk fırsatta vanadan kapatıp deneyeceğim normal de göstergesinden kapatıp 1-2 gün denemiştim ama aynıydı birde vanadan kapatayım. Gaz verdiğim de çalışması olayını şöyle açıklıyım soğuk motorda zaten sıkıntı yok tekte alıyor ama dediğim gibi biraz kullandıktan sonra bırakıyorum yarım saat bir saat sonra gelip denediğimde ilk marşta almıyor marş basıyor ama motor çalışmıyor ikinci de alıyor. İşte bu ilk marş esnasında gaza basarsam marş alıyor yani ilk marşta da çalışmış oluyor böyle bir gariplik var anlayamadım.  Depo havalandırma EVAP valfini geçen yaz kendim değiştirmiştim yine sıcak havalarda böyle bir problemi vardı ama o biraz farklıydı bu valfi değiştirince düzelmişti bosch marka ürün almıştım. O valfi geçenlerde kontrol ettim hava geçirmiyor yani sağlam gözüküyor. Hararet müşirini de değiştirmiştik bu arada.

tarihinde Yiğit Hazar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Depodaki vanadan kapatıp LPG de sürün boru içinde kalan LPG de bitsin. Sorun devam etmezse LPG enjektörleri kaçırıyordur yanma odasına. 

Yorum bağlantısı
Yiğit Hazar

LPG sigortasını söktüm direkt.

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Yiğit Hazar yazdı:

LPG sigortasını söktüm direkt.

Depodan kapatın gaz  kesici ile enjektör arasında kalan gaz sızıyor yine de. Denemenizi tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Yiğit Hazar yazdı:

Aracım 2010 vw polo 1.4 85hp. Zaman zaman özellikle biraz kullandıktan sonra gelip(yarım saat veya 1 saat) tekrar marş yaptığımda aracım ilk marşta çalışmıyor. İkinci marşı sorunsuz alıyor. Şunu fark ettim ilk marşta eğer gaz vererek yaparsam motor çalışıyor. LPG-Benzin her ikisinde de denedim aynı sorun var. Cihaza bağladığımız da herhangi bir hata kodu gözükmüyor. Aracımın bakımları tam 1 ay önce de enjektör temizliği yapılıp tüm ateşleme elemanları yenilendi. Bu sorun yüzünden benzin pompası değişimi de yaptım ancak yine düzelmedi.  Sabahları soğuk çalıştırmada hiçbir problem yok tek marşta sorunsuz alıyor. Hızlanma da rölanti de vb de herhangi bir sorun yok. 

krank pozisyon sensörü bozulmak üzeredir.

Yorum bağlantısı
Yiğit Hazar
Doğan Arşiray yazdı:

krank pozisyon sensörü bozulmak üzeredir.

Hocam krank sensörünü değiştirmek için geçen birkaç yere sordum bir usta bana çok uzun bi işlem olduğunu şanzımanın da inmesi gerektiğini sensörün zor bir yerde olduğunu söyledi. Açıkçası zor yer de tamam da şanzımanı indirmek ne alaka yani? bunu kendim değiştiremem mi tam konumunu öğrenip ? diğer sorduğum yerler de hiç ilgilenmedi. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Yiğit Hazar yazdı:

Hocam krank sensörünü değiştirmek için geçen birkaç yere sordum bir usta bana çok uzun bi işlem olduğunu şanzımanın da inmesi gerektiğini sensörün zor bir yerde olduğunu söyledi. Açıkçası zor yer de tamam da şanzımanı indirmek ne alaka yani? bunu kendim değiştiremem mi tam konumunu öğrenip ? diğer sorduğum yerler de hiç ilgilenmedi. 

Bir sürü değişim videosu var.

Yorum bağlantısı
Yiğit Hazar
Tamer Topaç yazdı:

Bir sürü değişim videosu var.

Hocam var da her arabanın aynı değil bende tamirci değilim elimle koymuş gibi bulamam sonuçta ondan sordum. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Yiğit Hazar yazdı:

bence youtube den bakmak lazım. tamamen bozulmadan arıza kaydı oluşturan birşey değil ayrıca. çok gıcıktır arızası. en abuk yerde söner motor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Yiğit Hazar yazdı:

Hocam var da her arabanın aynı değil bende tamirci değilim elimle koymuş gibi bulamam sonuçta ondan sordum. 

Şanzıman indirmeyi düşünen ustacıklar için.

Yorum bağlantısı
Yiğit Hazar

Peki bu sensör tamamen bozulduğunda aracımı hiçbir şekilde çalıştıramayacak mıyım? ayrıca bu sensör sanırım rölantideyken aniden stop ve 4000 deviri geçmeme sorunları da yapıyormuş bende bunlar olmuyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...