İçeriğe Yönlendir

Emeklilere ÖTV İndirimi

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Aslında atladığımız bir kısımda var, eskiden sadec 25 yıl hizmet yetiyordu, yani 43 yaşına emekli oluyordun, biz ne diyoruz kademe olsun emekli yaşı iler çekilsin, aslında buda yapıldı, eyt den önce yaş sınırı vardı, 50-55 diye gidiyordu, 2008 de kanunu değiştirerek bu yaş olayını ileri aldılar, eskiden 43 yaşta emekli oluyordu millet, sonra kademe geldi eyt çıktı falan ama yine kademe oldu aslında, 43 yerine artık 50 ve üstü oluyor emekliler, adamlar zaten yaşı ileri almıştı ama bunu fazla götüremediler yaş sınırı kalktı ama olan olmuştu, eyt den emekli olanların çoğu zaten 50 yaş ve üstü...

kısaca 43 yaş 50 ve üstüne çekildi, şimdi ise 60 ve üstü, yani kademe oldu bile, birde bu açıdan bakın......

sorun eyt değil, sorun hepimizi ilgilendiren, eski yeni ve ilerde emekli olacakları ilgilendiren emekli maaşı hesaplama sistemi, ABO ve 3 kademe olayı, bu zaten canına okudu maaşların, daha beteri ise prim ödedikçe maaşın düşmesi olayı, bu bizi vurdu mesela, iş hayatına yeni girenler ise tam bitti, en düşük aylık bağlama oranından emekli olacaklar, alacakları maaş maaş bile olmayacak, zaten o yüzden adı yaşlılık aylığıya,  esas sorun bu...

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sonra da 10 bin liraya talim ettirilir.. 

Çayın kilosu olmuş 200 lira.. o da bimde 

eski yeni olacaklar hepsi ettirilecek, tek maaş adıda yaşlılık aylığı emekli aylığı değil dikkat, teba olursak bu olur, neyse....

Sorun yaşta değil, zaten yaş kademelendi bile, eskiden 43 idi sistemi bozdular 50 ve üstü oldu, şimdi yine kurcaladılar 60 ve üstü oldu, aslında kademe yapıldı ama biraz sert sınırları oldu, esas sorun maaş hesaplama sistemi ve prim ödedikçe maaşın düşmesi... o yüzden eyt hata falan değil...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

EYT olayı yanlıştı. Yanlış uygulandı. Kademeli olması şart idi. Bana sorarsanız hiç yapılmamalıydı. KK nin ülkeye attığı popülist son kazık oldu. 

Aslında zaten kademe oldu bile, eskiden 43 te emekli oluyorduk, kademe koydular 50-51-52..56..  girişe göre kademe koydular, buraya kadar doğru, sonra aradan yıllaar geçti primler oldu 9000 gün zaten, yaş sistemini kaldırdılar eyt doğdu, doğdu ama zaten kademe oluşmuştu artık, eyt den emekli olanların çoğu 50 yaş ve üstü, şimdide 60 yaptılar, buda doğru, plansız paldır küldür oldu ama oldu ve doğru aslında...

yanlış olan abo-hesaplama sistemi, kaçak çalışma eksik prim ödemeye göz yumma, iş veren kayırma, sorun sistemde ve yönetenlerde,  peki ana suçlu kim? Toplum, böyle topluma böyle sistem, ses etmez uyursan bu olur...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Davet falan değil aman ya yine kendi kendime şeyettim :blink:

Bal gibi davet seziyorum.. iki üç aylık da birikmiş almışsındır.. Bir anda gelen bi 50 bin görmüştür banka hesabun.. 

Kutlamak gerek bunu.. 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bal gibi davet seziyorum.. iki üç aylık da birikmiş almışsındır.. Bir anda gelen bi 50 bin görmüştür banka hesabun.. 

Kutlamak gerek bunu.. 

2 temmuzda başvuruyu yaptım 29 temmuzda karara bağlandı. 5 ağustosta temmuz 2 den 24 e kadar olanı çektim. 24 ağustosta tam maaş yatacak.  27 sinde promosyon. Emekli adamım abi nasıl misafir ağırlayayım ?

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Aslında atladığımız bir kısımda var, eskiden sadec 25 yıl hizmet yetiyordu, yani 43 yaşına emekli oluyordun, biz ne diyoruz kademe olsun emekli yaşı iler çekilsin, aslında buda yapıldı, eyt den önce yaş sınırı vardı, 50-55 diye gidiyordu, 2008 de kanunu değiştirerek bu yaş olayını ileri aldılar, eskiden 43 yaşta emekli oluyordu millet, sonra kademe geldi eyt çıktı falan ama yine kademe oldu aslında, 43 yerine artık 50 ve üstü oluyor emekliler, adamlar zaten yaşı ileri almıştı ama bunu fazla götüremediler yaş sınırı kalktı ama olan olmuştu, eyt den emekli olanların çoğu zaten 50 yaş ve üstü...

kısaca 43 yaş 50 ve üstüne çekildi, şimdi ise 60 ve üstü, yani kademe oldu bile, birde bu açıdan bakın......

sorun eyt değil, sorun hepimizi ilgilendiren, eski yeni ve ilerde emekli olacakları ilgilendiren emekli maaşı hesaplama sistemi, ABO ve 3 kademe olayı, bu zaten canına okudu maaşların, daha beteri ise prim ödedikçe maaşın düşmesi olayı, bu bizi vurdu mesela, iş hayatına yeni girenler ise tam bitti, en düşük aylık bağlama oranından emekli olacaklar, alacakları maaş maaş bile olmayacak, zaten o yüzden adı yaşlılık aylığıya,  esas sorun bu...

eski yeni olacaklar hepsi ettirilecek, tek maaş adıda yaşlılık aylığı emekli aylığı değil dikkat, teba olursak bu olur, neyse....

Sorun yaşta değil, zaten yaş kademelendi bile, eskiden 43 idi sistemi bozdular 50 ve üstü oldu, şimdi yine kurcaladılar 60 ve üstü oldu, aslında kademe yapıldı ama biraz sert sınırları oldu, esas sorun maaş hesaplama sistemi ve prim ödedikçe maaşın düşmesi... o yüzden eyt hata falan değil...

Ben oldum işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Cam filimleri ne oldu.

tüv de orjinal camıma, filmi hafif kusuru yapıştırdılar, cam filmli arabamda ise film yazmamışlar, tam filmlik...

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu çok doğru, Ancak

Avukatların stajları neden kabul edildi.

Aynı şartlarla staj yapıldı. 

Şu an durum nasıl bilmiyorum. 

Bu söylediğim durum lise seviyesi. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Aytac Sakal yazdı:

Burdaki uygulamada Senin Askerliğe başladığın Tarihten itibaren değil Sgk uzun kol girişinin yapıldığı tarihten 540 gün geriye çekerek borçlandırma formülünü uyguluyor.

Ayrıca Askerliğini yapmaya başladığın tarihten önce sigortanın olmaması gerekiyor.

Uygulama tam olarak öyle değil.

Sigortalılığınızın ne zaman başladığının önemi yok. Askerliği dilediğiniz zaman 1 gün bile borçlanabilirsiniz. Amaç gün satın almak. Eyt tarafından bakıp eksik anlatıyorlar.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Nihat Palolu yazdı:

Uygulama tam olarak öyle değil.

Sigortalılığınızın ne zaman başladığının önemi yok. Askerliği dilediğiniz zaman 1 gün bile borçlanabilirsiniz. Amaç gün satın almak. Eyt tarafından bakıp eksik anlatıyorlar.

Ben Emekli olabilmek için 🙂 Eyt açısından bakıyorum Eyt de Erkeklerde Sigortanızın ve Askerliğinizin ne zaman başladığı önemli. Eyt de Kritik tarih 09.09.1999 bu Tarihten önce Sigorta girişi olanlar kapsama dahil edilirken sonrası dahil edilmiyor. 

Emeklilik için Gün geri çekme imkanı tanınmış.Yöntemlerden biride Askerlik Borçlanması.Konulan kurala göre Borçlanma yapılabilmesi için Askerlik öncesi uzun kol girişi olmaması gerekiyor.Sizin Bahsettiğiniz başka bir durumda Askerlik Borçlanması yapılabiliyormu onu bilmiyordum ki varmış.

Eyt açısından bakarsak Örneğin Çalışanın Sigorta Başlangıç Tarihi 10.09.1999 Askerlik Başlangıç Tarihi 20.09.1999 olsun.Bu Çalışan Askerlik Borçlanması yaparak Eyt için tarihi geri çekemiyor.

Başka bir  Çalışan diyelimki yine 10.09.1999 tarihinde Sigorta girişi almış Askerlik Başlangıç Tarihide 05.05.1997. Bu Çalışan 2 gün Borçlanma yaparak Eyt kapsamına dahil olabiliyor.Hatta Sigorta girişi 01.02.2001 dahi olsa bu tarihten itibaren 540 gün Borçlanma yapıp Eyt dahil olabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...