Mehmet Göktürk 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Lise vb üniversite stajları "eğitimdir" para için yapılmaz. Sizler işi yanlış yorumluyorsunuz. Devlete bir katma değer yaratacaksınız ki onu devlet prim olarak sizin hanenize kaydetsin. Bunda yanlış anlaşılacak ne var ben anlamıyorum. Yapılan bir yanlış bir başka yanlışa yol açmamalı.. EYT olayı yanlıştı. Yanlış uygulandı. Kademeli olması şart idi. Bana sorarsanız hiç yapılmamalıydı. KK nin ülkeye attığı popülist son kazık oldu. Bana yanlış örnekleri vererek bir başka yanlışı övmeyiniz. Neyi doğru yapıyor ki ülke bunu doğru yapsın? Cam filimleri ne oldu. Maskara oldu. 4 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: Lise vb üniversite stajları "eğitimdir" para için yapılmaz. Sizler işi yanlış yorumluyorsunuz. Staj Dünyada sadece Meksika ile Türkiyede Eğitim geri kalan tüm Ülkelerde çalışma. Mehmet Göktürk yazdı: Devlete bir katma değer yaratacaksınız ki onu devlet prim olarak sizin hanenize kaydetsin. Bunda yanlış anlaşılacak ne var Bizde Katma değeri oluşturalım diyoruz zaten Askerlik Borçlanması Hanımlara verilen Doğum Borçlanması gibi. Mehmet Göktürk yazdı: EYT olayı yanlıştı. Yanlış uygulandı. Kademeli olması şart idi. Bana sorarsanız hiç yapılmamalıydı. Kademeli olmalıydı o konuda haklısınız.Eyt nin yaş ortalaması 48 ve çoğunun prim ödeme gün sayısı yüksek.Bana göre bir çoğu Hakkını aldı. Bir Maduriyet çözülürken diğer maduriyetleri ortaya çıkartıyorsunuz.Ya hiç yapılmamalı yada eşit olmalıydı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos "Bizde Katma değeri oluşturalım diyoruz zaten Askerlik Borçlanması Hanımlara verilen Doğum Borçlanması gibi." İkisi de yanlış. Askerlik vatan görevi. Niye SGK ya dahil edilsin ki? Ne ürettin? GSMH ye ne ekledin? Keza doğum da öyle. Doğurmayanın ya da çocuğu olmayanın ne suçu var? Bu iki şeyle katma değer oluşmuyor. Dünyada bizdeki gibi emeklilik yok. çalışma sayılan yerlerde maaş alıp vergi kesiliyorsa olur. Maaş alıp vergi kesilmiyorsa (emekli sandığı payı, sağlık sigortası değil) emeklilik ile ilişkilendirilemez. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Bir soru sormak istiyorum bende ama öncelikle şunu söylemeliyim EYT'li değilim, kaçırdığım bir emeklilikte yok, bunu göz önüne alarak değerlendirirseniz sevinirim. 18 yaşında liseyi bitirmiş biri çalışmaya başlasa bugün içinde olduğumuz sisteme göre 65 yaşında emekli olacak. Küsüratları çıkarıyorum ve 45 sene boyunca prim yatıracak görünüyor. Çok detaylı bilgim yok ancak belirli bir sürenin üzerindeki prim gününün emekli maaşına katkısı yok varsa da çok komik rakamlar diye biliyorum. Bu durumda şöyle bir soru var kafamda. 25 sene prim ödeyip emekli olan biri ile 45 sene boyunca ödeyen sonuçta aynı yere geliyorsa, aradaki 20 sene boyunca maaşının neredeyse 1/3 ile 1/2 oranında yapılan kesintisi nereye gidiyor? Bunu neden soruyorum, EYT'yi kaçıran kişiler hem yıl olarak hem de prim günü olarak mağdur olmuş olmuyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Ü.Emre Kartal yazdı: 20 sene boyunca maaşının neredeyse 1/3 ile 1/2 oranında yapılan kesintisi nereye gidiyor? Cidden soruyor musun? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: EYT olayı yanlıştı. Yanlış uygulandı. Kademeli olması şart idi. Bana sorarsanız hiç yapılmamalıydı. KK nin ülkeye attığı popülist son kazık oldu. Her cümleye katılıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos bentleyde ötv kaçtı son alan bi yazıversin havuzdayım kalvyem ıslanmasın Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: bentleyde ötv kaçtı son alan bi yazıversin havuzdayım kalvyem ıslanmasın ya geçen uşağı göndermiştim ona sorar öğrenirim ne ödüyorum ben de bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Doğan Arşiray yazdı: ya geçen uşağı göndermiştim ona sorar öğrenirim ne ödüyorum ben de bilmiyorum. işte club dayanışması anında bilgiler havada uçuşmasın, güneş kremi sürdüm elim yağlı uşağa söyledim göz yaşlarımı silecek 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: İkisi de yanlış. Askerlik vatan görevi. Niye SGK ya dahil edilsin ki? Ne ürettin? GSMH ye ne ekledin? Keza doğum da öyle. Doğurmayanın ya da çocuğu olmayanın ne suçu var? Hocam şu anki gerçek bu ve bu durum uygulamanın yürürlükte olduğunu bundan faydalanan bir kesim olduğunu geride kalan bir kesiminde bunun dışında bırakılarak Madur bırakıldığı gerçeğini değiştirmiyor. 9 Ağustos tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Bir soru sormak istiyorum bende ama öncelikle şunu söylemeliyim EYT'li değilim, kaçırdığım bir emeklilikte yok, bunu göz önüne alarak değerlendirirseniz sevinirim. 18 yaşında liseyi bitirmiş biri çalışmaya başlasa bugün içinde olduğumuz sisteme göre 65 yaşında emekli olacak. Küsüratları çıkarıyorum ve 45 sene boyunca prim yatıracak görünüyor. Çok detaylı bilgim yok ancak belirli bir sürenin üzerindeki prim gününün emekli maaşına katkısı yok varsa da çok komik rakamlar diye biliyorum. Bu durumda şöyle bir soru var kafamda. 25 sene prim ödeyip emekli olan biri ile 45 sene boyunca ödeyen sonuçta aynı yere geliyorsa, aradaki 20 sene boyunca maaşının neredeyse 1/3 ile 1/2 oranında yapılan kesintisi nereye gidiyor? Bunu neden soruyorum, EYT'yi kaçıran kişiler hem yıl olarak hem de prim günü olarak mağdur olmuş olmuyor mu? Bende sizinle aynı şeyi düşünüyorum Madur bırakılıyor ben şu an Meslek Yüksek Okuluna gitmesem emekliydim.İş yerinde bir arkadaşım 5800 günle emekli oldu benim 8400 günüm var ve daha 12 yıl prim ödeyeceğim. Konuya Ekleme.Yapayım...Aktif Sigortalı sayısının Pasif Sigortalı sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan Aktüeryal Denge oranı şu an 1,9 civarı yani 1,9 Sigortalı 1 Emekliye karşılık geliyor bunun 3 olması gerektiğinden bahsediliyor.Bu oranı düzeltmeye çalışıyorlar.Bunun yollarından biride Mevcut Staj yapan öğrencilerin uzun kol girişlerinin yapılıp işverenler tarafından ödenmesi. 9 Ağustos tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: "Bizde Katma değeri oluşturalım diyoruz zaten Askerlik Borçlanması Hanımlara verilen Doğum Borçlanması gibi." İkisi de yanlış. Askerlik vatan görevi. Niye SGK ya dahil edilsin ki? Ne ürettin? GSMH ye ne ekledin? Keza doğum da öyle. Doğurmayanın ya da çocuğu olmayanın ne suçu var? Bu iki şeyle katma değer oluşmuyor. Dünyada bizdeki gibi emeklilik yok. çalışma sayılan yerlerde maaş alıp vergi kesiliyorsa olur. Maaş alıp vergi kesilmiyorsa (emekli sandığı payı, sağlık sigortası değil) emeklilik ile ilişkilendirilemez. Askerlik zorunlu bir hizmet.. Sen askerlik yüzünden işinden ayrıldın, sigorta primin yatırılmadı.. Parasını ödersen bu süreyi prim gününe dahil edeyim diyor.. Bana mantıklı geliyor. Doğumu da bir kadın grubunun baskısı ile yapmışlardır.. Yada doğum oranını artırmak için.. 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Askerlik zorunlu bir hizmet.. Sen askerlik yüzünden işinden ayrıldın, sigorta primin yatırılmadı.. Parasını ödersen bu süreyi prim gününe dahil edeyim diyor.. Bana mantıklı geliyor. Doğumu da bir kadın grubunun baskısı ile yapmışlardır.. Yada doğum oranını artırmak için.. Burdaki uygulamada Senin Askerliğe başladığın Tarihten itibaren değil Sgk uzun kol girişinin yapıldığı tarihten 540 gün geriye çekerek borçlandırma formülünü uyguluyor. Ayrıca Askerliğini yapmaya başladığın tarihten önce sigortanın olmaması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Aytac Sakal yazdı: Meslek Yüksek Okullarında yaptığımız Stajda Mezun olduktan sonraydı Kabul edilmiyor. Myo'da önce staj sonra diploma. Avukatlarda önce diploma sonra staj. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos (düzenlendi) Eyt yanlış değildi hatta çok daha önce uygulanmalıydı, anlaştığım şartlar değiştirilemez; aslında hata sistemi bozdukları an 2008 de başladı olay, maaş bağlama oranlarına vs. hiç dokunulmadan yavaş yavaş yaş sınırı yada sigortlalılık süresini uzatmaya başlamalıydılar, böylece yaşı ilerlemiş olanlarda fazla hırpalanmadan ve genç olanlarda şuanki hale düşmeden kademeler oluşur kimse acı çekmeden sorun çözülürdü, ama yapmadılar yapmazlardıda... geldik bugünki ucube sisteme... Sorun gelen hükümetlerde, tamamı sigorta olayını adam gibi çalıştırmadı, hiçbiri primleri kontrol etmedi, düşükmü yatıyor, kayıp kaçakmı var yada bu adam Mühendis ise en düşük maaşı bu olur bunun altında maaş yatırılamaz gibi şeylere bakmadı, bugün bile özelde çalışırken Mühendis odaları maaşı belirler bunun altında prim yatıramazlar ama tekniker teknisyen dedinmi onlara bakılmaz, aslında bazı durumlarda bu ara elemanlar Mühendisten bile fazla maaş alır, neyse hiçbiri yapılmadı ve bugünlere geldik.... Bu işi Devlet halletmeliydi odalara falan bırakmadan, sınırlar koyarak, her işte meslekte hepsine bir alt sınır koyacak devlet, kimse kafasına göre maaş vermeyecek, yani sagari ücret tanımı değieşcek, işe mesleğe göreve eğitime vs. göre değişecek, yok öyle toptan asgari maaş şudur herkese aynıdır saçmalığı....... Ama aslı sorun Milletin uyuması, ses etmemesi, Millet, vekillerinide kendisi belirleyecek seçecek hesap soracak ve gerekirse en ağır cezaya bile çarptıracak durumda olmalıydı, ama ne oldu? Bugünki gibi önüne 3-5 parti koyup al seç bunlardan dendi ve bizde uyuduk, zaten vekil falanda seçmiyoruz, hiçbirşey seçtiğimizde yok aslında, birileri ki kim olduklarını bildiğimizde yokya, önümüze seçenekler sunuyor bizde bunlardan birini seçiyoruz, seçtiğimizi sanıyoruz, seçenekleri koyan aynı kafa, iş aynı iş çalışanlar aynı, tıpkı güldür güldür show daki gibi, piramit işçileri gibiyiz.... Sorun bizde, böyle toplum olduğumuz sürecede bu değişmeyecek, bu işin sonuda yokoluştur yazın kenara... 9 Ağustos tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Ali Cihangiroğlu yazdı: Eyt yanlış değildi hatta çok daha önce uygulanmalıydı, anlaştığım şartlar değiştirilemez; aslında hata sistemi bozdukları an 2008 de başladı olay, maaş bağlama oranlarına vs. hiç dokunulmadan yavaş yavaş yaş sınırı yada sigortlalılık süresini uzatmaya başlamalıydılar, böylece yaşı ilerlemiş olanlarda fazla hırpalanmadan ve genç olanlarda şuanki hale düşmeden kademeler oluşur kimse acı çekmeden sorun çözülürdü, ama yapmadılar yapmazlardıda... geldik bugünki ucube sisteme... Sorun gelen hükümetlerde, tamamı sigorta olayını adam gibi çalıştırmadı, hiçbiri primleri kontrol etmedi, düşükmü yatıyor, kayıp kaçakmı var yada bu adam Mühendis ise en düşük maaşı bu olur bunun altında maaş yatırılamaz gibi şeylere bakmadı, bugün bile özelde çalışırken Mühendis odaları maaşı belirler bunun altında prim yatıramazlar ama tekniker teknisyen dedinmi onlara bakılmaz, aslında bazı durumlarda bu ara elemanlar Mühendisten bile fazla maaş alır, neyse hiçbiri yapılmadı ve bugünlere geldik.... Bu işi Devlet halletmeliydi odalara falan bırakmadan, sınırlar koyarak, her işte meslekte hepsine bir alt sınır koyacak devlet, kimse kafasına göre maaş vermeyecek, yani sagari ücret tanımı değieşcek, işe mesleğe göreve eğitime vs. göre değişecek, yok öyle toptan asgari maaş şudur herkese aynıdır saçmalığı....... Ama aslı sorun Milletin uyuması, ses etmemesi, Millet, vekillerinide kendisi belirleyecek seçecek hesap soracak ve gerekirse en ağır cezaya bile çarptıracak durumda olmalıydı, ama ne oldu? Bugünki gibi önüne 3-5 parti koyup al seç bunlardan dendi ve bizde uyuduk, zaten vekil falanda seçmiyoruz, hiçbirşey seçtiğimizde yok aslında, birileri ki kim olduklarını bildiğimizde yokya, önümüze seçenekler sunuyor bizde bunlardan birini seçiyoruz, seçtiğimizi sanıyoruz, seçenekleri koyan aynı kafa, iş aynı iş çalışanlar aynı, tıpkı güldür güldür show daki gibi, piramit işçileri gibiyiz.... Sorun bizde, böyle toplum olduğumuz sürecede bu değişmeyecek, bu işin sonuda yokoluştur yazın kenara... Demekki yanlış imiş.. insanlar 30-35 yaşında verimli çalışmaya başlıyor.. Bu insan 45 yaşında emekli edilir mi ? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Demekki yanlış imiş.. insanlar 30-35 yaşında verimli çalışmaya başlıyor.. Bu insan 45 yaşında emekli edilir mi ? İş kolu faktörü de olmalı abi. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Demekki yanlış imiş.. insanlar 30-35 yaşında verimli çalışmaya başlıyor.. Bu insan 45 yaşında emekli edilir mi ? edilir bkz şekil 1a 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Doğan Arşiray yazdı: edilir bkz şekil 1a Sonra da 10 bin liraya talim ettirilir.. Çayın kilosu olmuş 200 lira.. o da bimde 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Sonra da 10 bin liraya talim ettirilir.. Çayın kilosu olmuş 200 lira.. o da bimde kesinlikle öyle. tam bir saçmalık. sırf yazın tatil beldesinde öğrenci yurdunda kalabilmek için emeklik önemli. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Haberin aslı, astarı yok. Engelli bireylerin ÖTV hakkı daraltılırken, emekliye böyle bir tanınır mı? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Sonra da 10 bin liraya talim ettirilir.. Çayın kilosu olmuş 200 lira.. o da bimde 12849 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos (düzenlendi) Doğru emmi, 45 de tabiki edilmez ama durum farklı (haa bazı mesleklerde 45 de edilir, madenciler mesela) eyt den emekli olan 40-45 yaş aralığında kişi sayısı 10-15 bin kişi, kaynak Özgür Erdursun-Ali Tezel, öyle herkes değil, hem bu sistem yanlışsa öncekilerde yanlış, 43 dedimi ohh emekliydi, yanlışsa esas süper emekliler yanlış, ama en büyük yanlış vekillerin emekli olması, önce bunu iptal etmeliler, sen esas bu gruptakileri topla bak bakalım kaç kişi var, eyt den olanlar devede kulak bile değil... bu ülkede ortalama yaşam ömrüde düşük ayrıca.. 9 Ağustos tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos İlkay Başaran yazdı: 12849 Ooo zengin var burada.. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Ooo zengin var burada.. Davet falan değil aman ya yine kendi kendime şeyettim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts