İçeriğe Yönlendir

Emeklilere ÖTV İndirimi

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Böyle bir haber dolaşıyor. Bazı uygun fiyatlı otomobillerde emeklinin prim gününe göre %30-50 arası ötv indirimi planlanıyormuş. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

her tuttuğuna ekstra zam yapan , temu daki 3 kuruşluk aldığımıza bile göz dikenlerin böyle bir şey yapacağı pek mantıklı gelmiyor 

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Emekliye değil de 3. çocuğa ötv indirim yapsa, yıllardır direttiği 3 çocuk hayal olmaktan çıkar, gep gerçek olurdu:)

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
harf hatası
  • Beğen 1
  • Mutlu 13
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Emeliye değil de 3. çocuğa ötv indirim yapsa, yıllardır direttiği 3 çocuk hayal olmaktan çıkar, gep gerçek olurdu:)

Böyle devam ederse Türkiye nüfusu 2045’te 90 milyon olacak. 2100’e kadar 55 milyona düşecek. 

nüfus için ciddi çocuk teşvikleri yapılacak diye düşünüyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Emekliyle dalga geçmekten başka bir şey değil bence bu. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı

Hoşuma gitmedi de değil.

Bunu yapmayı hayal bile etmezler. Emekli sayısına bakınca, ÖTV kaldırılmış gibi olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Sanmıyorum ama olursa 10000 çalışma+2000 destek toplam 12000 üstü prim günüm ilk kez bir işe yarayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Böyle devam ederse Türkiye nüfusu 2045’te 90 milyon olacak. 2100’e kadar 55 milyona düşecek. 

Artık sokağa salıp Allah bunun da rıskını verir dönemi bitti 3 çocuk yapıpta geçinebilecek baba yiğit var ise meydan ortada hayırlı işler

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Öyle bir prim günü limitiyle gelir ki ülkede bundan 1000 kişi ancak faydalanır. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Dilenci toplumlarda sübvansiyon.

Yahu insan gibi maaş ver. İnsan gibi vergi al. Başak bir şey gerekmez.

Seçime doğru olur. Milletin hafıza 2 MB. 

• Beğen 8
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

haha :D  o değilde ben35 yaşındayım 5 sene sürmez dolacak pirim günüm  EYT den emekli olmak istiyorum :D 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Hüseyin Sönmez yazdı:

Dilenci toplumlarda sübvansiyon.

Yahu insan gibi maaş ver. İnsan gibi vergi al. Başak bir şey gerekmez.

Seçime doğru olur. Milletin hafıza 2 MB. 

Ali Gök yazdı:

haha :D  o değilde ben35 yaşındayım 5 sene sürmez dolacak pirim günüm  EYT den emekli olmak istiyorum :D 

Yaş 48 8500 gün Prim ödemem var Emekli olamıyorum.

Eyt 10 gün ile kaçtı 12 yıl daha bekleyeceğim 4A giriş 1991 bunu unutma mız imkansız.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Kelime hatası
  • Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Türkiye değil türk nufusu düşecek...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tam da marinaya gitmak için bi hummvy alayım da rengi ne olsa diyordum bu iyi olacak

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Aytac Sakal yazdı:

Yaş 48 8500 gün Prim ödemem var Emekli olamıyorum.

Eyt 10 gün ile kaçtı 12 yıl daha bekleyeceğim 4A giriş 1991 bunu unutma mız imkansız.

Aytaç meslektaşım, mutlaka biliyorsundur ama sormadan edemeyecğim.

76 dogumlusun. EYT 10 gün ile kaçtıysa 99 eylül sonunda sigorta girişin var.

Askerliği ne zaman yaptın?

Sigorta başlangıcın askerlik sonrası ise askerlik borçlanması ile başlangıç öne çekilebiliyor diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
İbrahim Arslan yazdı:

Aytaç meslektaşım, mutlaka biliyorsundur ama sormadan edemeyecğim.

76 dogumlusun. EYT 10 gün ile kaçtıysa 99 eylül sonunda sigorta girişin var.

Askerliği ne zaman yaptın?

Sigorta başlangıcın askerlik sonrası ise askerlik borçlanması ile başlangıç öne çekilebiliyor diye biliyorum.

İbrahim Abi Askerliği Mayıs 99 Kasım 2000 arası Bolu Komando Tugayında yaptım Elektrikçı olarak.Askerliği 540 gün kabul ediyorlar onu ödesem 10 gün ile kaçırıyorum.

Esas sorun 1991 de Staj yaparken  bize elimize Sigorta kartı verip 4A Tescilimiz yapıp Sigortanız yapıldı Şanslısınız denilip 2008 de bunun geçerli olmadığının açıklanması.

Ben Çalıştım okurkende çalıştım.Meslek Lisesi Myo öncesi sonrası çalıştım adamlar ödememiş ona yapacak bir şey yok ama bize verilen Pempe sigorta kartı var onun hakkı için uğraşıyoruz.

12500 tl maaş la Yaşlı insanlar nasıl geçinecek en öncelikli mesele bu aslında...

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

O sigortanı ödemeyen işyerlerini mahkemeye verme hakkın var. Tabi hala varlarsa.

Kolay bir süreç değil.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Aytac Sakal yazdı:

İbrahim Abi Askerliği Mayıs 99 Kasım 2000 arası Bolu Komando Tugayında yaptım Elektrikçı olarak.Askerliği 540 gün kabul ediyorlar onu ödesem 10 gün ile kaçırıyorum.

Esas sorun 1991 de Staj yaparken  bize elimize Sigorta kartı verip 4A Tescilimiz yapıp Sigortanız yapıldı Şanslısınız denilip 2008 de bunun geçerli olmadığının açıklanması.

Ben Çalıştım okurkende çalıştım.Meslek Lisesi Myo öncesi sonrası çalıştım.adamlar ödememiş ona yapacak bir şet yok ama bize verilen Pempe sigorta kartı var onun hakkı için uğraşıyoruz.

12500 tl maaş la Yaşlı insanlar nasıl geçinecek en öncelikli mesele bu aslında...

O sırada emekllik primi yatırmamışlar staj çalışanları için malesef. Sadece sağlık sigortası primi yatırılmış diye okumuştum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
İbrahim Arslan yazdı:

O sigortanı ödemeyen işyerlerini mahkemeye verme hakkın var. Tabi hala varlarsa.

Kolay bir süreç değil.

Onada 5 yıl itiraz  limiti koymuşlar 🙂.Elimde imzalı Kaşeli Belge var üstelik Avukattan gelen.

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İbrahim Arslan yazdı:

Kolay bir süreç değil.

1 şahitle oluyor diye biliyorum ama işletmenin emeklilik primi yatırma zorunluluğu var mıydı stajyerler için onu da sorgulamak lazım ki boşuna sonucu belli olacak olan dava açılmasın.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
İlkay Başaran yazdı:

1 şahitle oluyor diye biliyorum ama işletmenin emeklilik primi yatırma zorunluluğu var mıydı stajyerler için onu da sorgulamak lazım ki boşuna sonucu belli olacak olan dava açılmasın.

5 Yıl itiraz süresi var Şahit yeterli olmuyor denildi bana.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

İşin ilginç olan kısmı bizi okul yolluyordu staja ve şuraya gideceksin diyorlardı ve gidiyorduk. Biz zaten çocuktuk bu bilinç yoktu da okul da mı denetlemedi bu işi. Yani ben sana öğrenci yolluyorum işlemler eksiksiz mi diye. Denetlediyse demekki emeklilik primi yatırma zorunluluğu yoktu diye düşünüyorum işletmelerin. Yoksa benim girişim de 97 oluyor o zaman.

Aytac Sakal yazdı:

5 Yıl itiraz süresi var Şahit yeterli olmuyor denildi bana.

Siz yine de bir avukata danışın derim. İş avukatına. Çok bilgi kirliliği var.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Biz zaten çocuktuk bu bilinç yoktu da okul da mı denetlemedi bu işi. Yani ben sana öğrenci yolluyorum işlemler eksiksiz mi diye. Denetlediyse demekki emeklilik primi yatırma zorunluluğu yoktu diye düşünüyorum

İlkay Bey o yıllarda Prim yatiran okul yönetimleri.Bizler ve Çıraklık Okuyanlar 3308 tabi yani Çırak diye geçiyoruz.Benim birde MYO Staj var ama.kısa süre ona yapacak bir şey yok Bazı arkadaşların Primleri bile yatmamış denilecek çok şey varda neyse  Ben Meslek Lisesindeydim 2 gün okul 3 gün işyeri Çıraklık okuyanlar çok daha beter adamlar haftada 1 gün okula gidip geri kalan günlerde Çalıştılar sanayide berbat şartlarda 7 yıla varan sürede çalışanlar var adamlara sizin sigortanız var gerek yok denilmiş bunların Hakkı ne olacak ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Aytac Sakal yazdı:

İlkay Bey o yıllarda Prim yatiran okul yönetimleri.Bizler ve Çıraklık Okuyanlar 3308 tabi yani Çırak diye geçiyoruz.Bazı arkadaşların Primleri bile yatmamış denilecek çok şey varda neyse  Ben Meslek Lisesindeydim 2 gün okul 3 gün işyeri Çıraklık okuyanlar çok daha beter adamlar haftada 1 gün okula gidip geri kalan günlerde Çalıştılar sanayide berbat şartlarda 7 yıla varan sürede çalışanlar var adamlara sizin sigortanız var gerek yok denilmiş bunların Hakkı ne olacak ?

İşte o yüzden avukata danışın bence dedim. Bizde çok ezildik stajda. Günde min 12 saat çalışma ve bende anadolu teknik lisesindeydim.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
İlkay Başaran yazdı:

İşte o yüzden avukata danışın bence dedim. Bizde çok ezildik stajda. Günde min 12 saat çalışma ve bende anadolu teknik lisesindeydim.

Ben SGK uzmanına danıştım 5 yıl yanitı aldım dernek var uğraşıyoruz burdanda o bilgi geldi avukatı deneyen bir arkadaş var süreç ilerliyor uzun sürer diyorlar itiraz falan bakalım sonuç ne olacak

Konuyu Dağıttım kusura baklmayın  

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...