Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Böyle bir haber dolaşıyor. Bazı uygun fiyatlı otomobillerde emeklinin prim gününe göre %30-50 arası ötv indirimi planlanıyormuş. Mümkün değil, ülkenin 1/3 ü emekli.. Emeklilerin gazını almak için üretilmiş bir haberdir.. Tansu Kalafatoğlu yazdı: nüfus için ciddi çocuk teşvikleri yapılacak diye düşünüyorum. Önce o çocukların bez parasına yetecek bütçeyi planlaması lazım.. 3 Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Aytac Sakal yazdı: Esas sorun 1991 de Staj yaparken bize elimize Sigorta kartı verip 4A Tescilimiz yapıp Sigortanız yapıldı Şanslısınız denilip 2008 de bunun geçerli olmadığının açıklanması. Staj yapan öğrencilerin sadece sağlık sigorta primleri okullar tarafından yapılır. Bu sürede emeklilik primi yatirilmaz. Bu sebepten dolayı staj başlangıç tarihi işe başlangıç tarihi olarak kabul edilmiyor. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 (düzenlendi) Uğur Barbaros Özdemir yazdı: Staj yapan öğrencilerin sadece sağlık sigorta primleri okullar tarafından yapılır. Bu sürede emeklilik primi yatirilmaz. Bu sebepten dolayı staj başlangıç tarihi işe başlangıç tarihi olarak kabul edilmiyor. Keşke bize bu 99 öncesi Okullar SSK ve Staj yaptığımız Kamu Kuruluşları tarafından söylenseydi.O zaman herkes Sigortanız başladı diyordu.1 miyon kişiden fazla insan Onca Sgk Uzmanı Siyasetçi yanılıyor olamaz. Bize verilen SGK kartı arkasında Emeklilikte geçerli değildir ibareside yok. Konuyu çok farklı yere çektim devam etmeyeceğim herkezden özür dilerim. 7 Ağustos 2024 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Uğur Barbaros Özdemir yazdı: Staj yapan öğrencilerin sadece sağlık sigorta primleri okullar tarafından yapılır. Bu sürede emeklilik primi yatirilmaz. Bu sebepten dolayı staj başlangıç tarihi işe başlangıç tarihi olarak kabul edilmiyor. Bu çok doğru, Ancak Avukatların stajları neden kabul edildi. Aynı şartlarla staj yapıldı. Şu an durum nasıl bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Böyle devam ederse Türkiye nüfusu 2045’te 90 milyon olacak. 2100’e kadar 55 milyona düşecek. nüfus için ciddi çocuk teşvikleri yapılacak diye düşünüyorum. Bence evet Türkiye"deki Türk nüfusu 55 milyona düşebilir ama Türkiye"de yaşayan insan sayısı 100milyonu geçer. Mehmet Ozyurek yazdı: Mümkün değil, ülkenin 1/3 ü emekli.. Emeklilerin gazını almak için üretilmiş bir haberdir.. Önce o çocukların bez parasına yetecek bütçeyi planlaması lazım.. ilk çocuğa 300tl , ikinciye 400tl , üçüncüye 600TL yardım veriyorlar. yeter de artar. gayet teşvik edici uygulama 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Böyle bir haber dolaşıyor. Bazı uygun fiyatlı otomobillerde emeklinin prim gününe göre %30-50 arası ötv indirimi planlanıyormuş. dün EYT dilekçemi verdim 5 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Bu çok doğru, Ancak Avukatların stajları neden kabul edildi. Aynı şartlarla staj yapıldı. Şu an durum nasıl bilmiyorum. Yazdım.yazdım yine sildim. 7 Ağustos 2024 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Doğan Arşiray yazdı: dün EYT dilekçemi verdim Aaa selam, sizde mi vatan hainisiniz Bende 2 temmuzda verdim. 1 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Emmi sen kullanmazsan senin araç alma hakkını kullanabilir miyim annem dul aylığı alıyor rahmetli babamin prim günü az 😅 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Avukatların stajları neden kabul edildi. mecliste avukat çoktur 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Metin Akbal yazdı: Emmi sen kullanmazsan senin araç alma hakkını kullanabilir miyim annem dul aylığı alıyor rahmetli babamin prim günü az 😅 Tamam devrettim sana. Ali Gök yazdı: mecliste avukat çoktur Aynen öyle.. yasa bir anda geçivermişti.. 1 1 Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş 7 Ağustos 2024 Paylaş 7 Ağustos 2024 Birileri gene eğlenmiş ağalar.....herkes elindekinin kıymetini bilsin bence . 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Emeklilerin gazını almak için üretilmiş bir haberdir.. Aç adama para vermiyorsan umut vereceksin. 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Ama kabul edin bizim genlerimizde çalışmak yookh. Godumuz bozuh 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Hüseyin Sönmez yazdı: Aç adama para vermiyorsan umut vereceksin. ufaktanda market çeki kömür flan vereceksinki isyan çıkmasın sevinsin 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu çok doğru, Ancak Avukatların stajları neden kabul edildi. Aynı şartlarla staj yapıldı. Şu an durum nasıl bilmiyorum. Abi avukatlar stajı mezun olduktan sonra yapıyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Aytac Sakal yazdı: Onada 5 yıl itiraz limiti koymuşlar 🙂.Elimde imzalı Kaşeli Belge var üstelik Avukattan gelen. İtiraz değil, hak düşürücü süre diye geçer. 5 yıllık hak düşürücü süre ile çok fazla akademik yayın ve yargıtay kararları var. Okuyup sizin durumunuza uyup uymadığına bakmanız iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Böyle devam ederse Türkiye nüfusu 2045’te 90 milyon olacak. 2100’e kadar 55 milyona düşecek. nüfus için ciddi çocuk teşvikleri yapılacak diye düşünüyorum. 55 milyonda ne sorun var? İsveç kaç milyon? Mehmet Ozyurek yazdı: Bu çok doğru, Ancak Avukatların stajları neden kabul edildi. Aynı şartlarla staj yapıldı. Şu an durum nasıl bilmiyorum. avukatlık stajı hakimlik stajı bunlar çalışarak yapılan doktorların ihtisas dönemi gibi bişey. Çıraklık endüstri meslek lisans eğitim stajı gibi değil. Öğrenci stajının sigortası devlet tarafından yapılıyor üniversite olarsk yatırıyoruz. Ancak sgk katkısından muaf yatmıyor. Bu ne demek? Emeklilik ile alakası yok demek. Sadece kaza için sigorta demek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ağustos 2024 Paylaş 8 Ağustos 2024 Aytac Sakal yazdı: Keşke bize bu 99 öncesi Okullar SSK ve Staj yaptığımız Kamu Kuruluşları tarafından söylenseydi.O zaman herkes Sigortanız başladı diyordu.1 miyon kişiden fazla insan Onca Sgk Uzmanı Siyasetçi yanılıyor olamaz. Bize verilen SGK kartı arkasında Emeklilikte geçerli değildir ibareside yok. Konuyu çok farklı yere çektim devam etmeyeceğim herkezden özür dilerim. ibare olarak yatan primde sgk payı var mı bakın yok… Sadece kaza için o sigorta. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos 2024 Paylaş 9 Ağustos 2024 (düzenlendi) Nihat Palolu yazdı: İtiraz değil, hak düşürücü süre diye geçer. 5 yıllık hak düşürücü süre ile çok fazla akademik yayın ve yargıtay kararları var. Okuyup sizin durumunuza uyup uymadığına bakmanız iyi olur. Teşekkür Ederim inceleyeceğim aslında Konunun Uzmanı bir Avukat bulup Danışmak gerekiyor o kadar uğraştık ki çok yıprandık madurlar olarak psikolojik gücümüz kalmadı. 9 Ağustos 2024 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos 2024 Paylaş 9 Ağustos 2024 Mehmet Göktürk yazdı: ibare olarak yatan primde sgk payı var mı bakın yok… Sadece kaza için o sigorta. Hocam Yatan Sağlık Primi Eyvallah ama 1986 da Özalın yaptığı Staj Borćlanması gibi {Bizim durumumuzdaki insanlar o zaman emekli oldu) şu an Hanımlara verilen Doğum Borçlanması gibi Askerlik Borçlanması gibi bizde çalıştığımız süreleri borçlanalım uzun kolu ödeyelim diyoruz.Yine öncedende söylediğim gibi Staj yaptığımız Kamu Kuruluşlarında o zamanki Ssk da ve Primleri yatırmakla mükellef Okul yönetimlerinde Erken emekli olacaksınız Sigortanız başladı denildi. Bize verilen Sigorta kartı görselini bırakıyorum.Tekrar işe girdiğinizde Sigorta Sicil Numaranızı yeni İş vereninize gösteriniz yazıyor madem geçerli değil neden gösteriyoruz neden Sigorta Sicil numarası yazıyor. Tamam bizide bırakalım daha elzem bir konu var bugün hala Mesem kapsamında Staj yapan öğrencilerin uzun kol girişleri yapılmıyor ve iş kazaları nedeniyle genç çocukları kaybediyoruz.Bir ćok Meslek Odası İş Ðünyası yaşanan ara eleman sıkıntısı nedeni ile bu çocukların uzun kol girişlerini biz yapalım diyor Sendikalarda bunu destekliyor. Bu konuda Adım atılmalı. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos 2024 Paylaş 9 Ağustos 2024 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Mehmet Ozyurek yazdı: avukatlık stajı hakimlik stajı bunlar çalışarak yapılan doktorların ihtisas dönemi gibi bişey. Meslek Liselerinde Staj yapanlar haftanın 2 günü okula gidip 3 günü Staj yaptıkları iş yerinde çalıştı.Çıraklık Okullarındaki arkadaşlar haftanın 1 günü okula gidip geri kalan günlerde bulundukları iş yerlerinde çalıştı.Bizler iş yerlerinde insanlar nasıl çalışıyorsa o şekilde ağır koşullarda bir fiil çalıştık Özellikle Çıraklık Okullarındaki arkadaşlar Sanayi Sitelerinde çok ağır koşullarda çalıştılar.5 yıl süreden bahsedenler var adam Karda kışta Araba altına yatıp yağ değiştirmiş Marangozda ağaç keserken parmağını kaybetmiş bu Çalışma değilde nedir Hocam ? Ben 16 yaşında Meslek Lisesi öğrencisi iken Staj yaptığım Kamu Kuruluşunda Metrelerce yüksekliğe çıkıp Lamba değiştirdim Motor Kontaktör değiştiriyordum.Kumanda devresi çizip Pano topluyordum. Meslek Liseleri ve Çıraklık Okullarındaki arkadaşlar 3308 tabii Çırak olarak geçiyor Meslek Yüksek Okulları ve Üniversiteler Staj olarak geçiyor.Bende 1991 Meslek Lisesi 1998 Meslek Yüksek Okulu Stajıda var.Meslek Yüksek Okulu Stajı okul bittikten sonra yaklaşık 1 aydı çalışma olmayan oydu.Meslek Liseleri ve özellikle Sanayilerde 90 lı yılların Berbat koşullarda çalışan Çıraklık yapan arkadaşlara Ćalışma değildi denilemez. 9 Ağustos 2024 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ağustos 2024 Paylaş 9 Ağustos 2024 Nihat Palolu yazdı: Abi avukatlar stajı mezun olduktan sonra yapıyor. Meslek Yüksek Okullarında yaptığımız Stajda Mezun olduktan sonraydı Kabul edilmiyor. Hatta artık Yurtdışında bulunan Gurbetçinin yaptığı Staj Kabul ediliyor bizimkisi kabul edilmiyor. https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber-amp/1266861-gurbetcinin-staji-sigortaya-sayilacak Yorum bağlantısı
Recommended Posts