İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

özgür çetinkaya

Recommended Posts

Erdoğan Temur
Hamit inan yazdı:

Daha ben o 1 tl ye satamıyoruz diyenlerede acımıyorum. Eleman yığmış malzemeyi tarlasının kenarına. Ne kadar diye durup sordum market fiyatından yüksek çekti. Yüzüne küfredip devam ettim. Kim elime fırsat geçerde nereden çarparım modunda memlekette

aynen öyle. adam karpuzu tarla kenarında marketten pahalıya satıyor yada satmaya çalışıyor.

marketten pahalısın dedim bastım geçtim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ayhan Asil yazdı:

Doğan sen zaten dünyadayken hurileri kullanmıyon mu.....:p:D;)

evli ve çocuklu olduğum için hayır.

Yorum bağlantısı
Barış Özarslan
Süleyman Can yazdı:

Yapılan hatalar bir değil iki değil. 2017 referandumu ülke tarihindeki en büyük hataydı. Ardından nas dediler bilimle savaştılar o da hataydı. Piyasada kendilerine yakın olanların tekellesmesini müsaade ettiler sonra da fahis fiyatci dediler. Hem rekabeti bitirdiler hem serbest piyasaya müdahale etmeye çalıştılar. Talebi kısarak enflasyonu indirmeye çalışıyorlar ama tek sorun o da değil. Yani halk zaten kısıtlı yaşıyordu iyice kısıtlı yaşayınca düzlüğe cikilamayacak. Zenginden vergi alamıyorlar. İstedikleri kadar yabancı sermaye de gelmiyor. Özelleştirme yapsalar o da bitti. Yap işlet devretin maliyeti var daha. Türkiye bu cendereden çok zor çıkar artık. Dolar 2 lira oldu diye yazar kasa atılan döneme de benzemez. 

kronolik olarak Nas diye dolardan zengin ettiler, kur korumalıdan hem kurdan hem faizden , anti nas politikası ile faizden , şimdide carry trade ile bıyıklı yabancılar ve diğer para babalarını ,köprüler havaalanları hastaneler derken para bitti :D  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Yazdım yazdım sildim...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Tek çare fakirlik. 
Fakirlik 500 ahiret senesi daha önce girecek cennete. 

imhotep in durumu ne olacak desem çarşı karışır mı

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

Bu ülkenin gerçek vatandaşları Türk halkı aman ha ucuza bir şey almasın sakın ha , her gün yeni vergi her gün yeni zam her hafta sigaraya alkole zam , kendi öz vatandaşına bu şekilde davranan hiç bir ülke yoktur dünyada  

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Tek çare fakirlik. 
Fakirlik 500 ahiret senesi daha önce girecek cennete. 

Arabın kurak coğrafyaya göre tasarlanmış ama cennet. Yani tasvirler öyle. (yeşil orman, ırmaklar) Bizim burası zaten öyle. Hmm dur 70 huri :crazy: Aydınlandım.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

bu zamana kadar hiç birşeye ses çıkarmadık bu saatten sonra da kimsenin sesi çıkmaz merak etmeyin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Arabın kurak coğrafyaya göre tasarlanmış ama cennet. Yani tasvirler öyle. (yeşil orman, ırmaklar) Bizim burası zaten öyle. Hmm dur 70 huri :crazy: Aydınlandım.

Haha, sana da norveç falan vaadetmek lazım.. 

Zaten yanıyorsunuz len siz orada. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Gülmez yazdı:

bu zamana kadar hiç birşeye ses çıkarmadık bu saatten sonra da kimsenin sesi çıkmaz merak etmeyin

herşey aç kalıncaya kadardır. 2 sene sonra açlık gelecek o zaman görrüm susanları :D  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Gök yazdı:

herşey aç kalıncaya kadardır. 2 sene sonra açlık gelecek o zaman görrüm susanları :D  

ekmek yesek hayatta kalır mıyız :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Haha, sana da norveç falan vaadetmek lazım.. 

Zaten yanıyorsunuz len siz orada. 

Cidden bu sene çok abartı sıcak oldu. Kahire gibi. bu ayın 15 inden sonra rahatlar umarım hava. Evde klimaları kapatamıyoruz o derece. Antalya gibi oldu. Adana 35 izmir 39 derece 10 gündür.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Cidden bu sene çok abartı sıcak oldu. Kahire gibi. bu ayın 15 inden sonra rahatlar umarım hava. Evde klimaları kapatamıyoruz o derece. Antalya gibi oldu. Adana 35 izmir 39 derece 10 gündür.

Dün Aydın (il) ile görüştüm.. 

Evde üç klima çalışıyor ev 28 derecenin altına inemiyor diyor.. 

ilkay vadedilen yeşillikler serindir belki len.. sizinki gibi değildir. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Fırat Önal yazdı:

Böyle olmasını biz istemedik mi? Neden kızıyoruz şimdi...

Biz derken...

Benim içim rahat, ne bir oy verdim nede bir muhabbette destek oldum bu halde olmamıza sebep olanlar için. 

Kızarım da, söverim de. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

size ciddi şekilde söylüyorum. 100 tarım ürünü varsa 98 tanesi ya anca masrafını kurtarıyor ya zarar ediyor. kar ettim diyende ekstra bişe oluyor don dolu soğuk vs o ürün hiç kalmayınca biraz pahalı gidiyor. tam anlamıyla sistem kitlendi. bu 2 sene daha gider böyle maksimum çifçi ektikçe zarar ediyor. 

tüccar aracı denen şahsiyetler + marketciler şuan arının yiyceği balı dahi sağıp aç karnını kovana kapatıyor kışı çıkarması zor çifçi kazanmassa açlık gelir 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ali Gök yazdı:

size ciddi şekilde söylüyorum. 100 tarım ürünü varsa 98 tanesi ya anca masrafını kurtarıyor ya zarar ediyor. kar ettim diyende ekstra bişe oluyor don dolu soğuk vs o ürün hiç kalmayınca biraz pahalı gidiyor. tam anlamıyla sistem kitlendi. bu 2 sene daha gider böyle maksimum çifçi ektikçe zarar ediyor. 

tüccar aracı denen şahsiyetler + marketciler şuan arının yiyceği balı dahi sağıp aç karnını kovana kapatıyor kışı çıkarması zor çifçi kazanmassa açlık gelir 

Limonumuz garanti ama di mi :crazy:

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Köksal Yılmaz yazdı:

Limonumuz garanti ama di mi :crazy:

yeterki gelin bagajınızı tavana kadar yüklerim :D 

bu arada limon para kazanıyor değil ha şuan ağaçlarda meyve  çok az ondan biraz pahalı çıkacak gibi duruyor turfanda . geçen sene dalında kalınca ağaç kışı yükün altında geçirdi dinlenemedi bu senede çiçek açmadı 

Ali Gülmez yazdı:

euro ile bugday getirip un yapabilrseniz ekmek yersiniz :D 

bugday 7.5 lira civarından satıldı maliyeti 9 liraydı bu sene üzgünüm :D 40 senedir bugday eken amcam dahada ekmem dedi traktörü ve malzemeleri satılığa çıkardı zaten emekliyim çifçilikte yapmicam kiraya verrim bikaç senede başkası zarar etsin sonra israilliler gelir alır zaten topraklarıda dedi çekti yaylaya gitti :D

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

Tarım ülkesi iken, yada tarım ülkesi olmak için her şartı taşıyan bir coğrafyada iken bu hale düşmüş olmamız, yediğimiz çoğu şeyi ithal ediyor olmamız, çok ilginç. 

Aracılar fiyat artırdıkça bunun önüne ithalatla geçeceğini düşünenler çok büyük yanılgı içindeler. 

Hem dış ticaret açığı büyüyor, hem halk fakirleşiyor, batıyor. Üretmeyen batmaya mahkumdur. 

Konya kadar ülkerin tarım ihracatı bizim ihracatımızdan fazla olduğu söyleniyor.. Araştırmadım. 

Ali Gülmez yazdı:

Ukrayna veya putin buğday satarsa alır yeriz.. Tabi paramız olursa. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

bugday 7.5 lira civarından satıldı

rakamlar izafidir, parası ile bile buğday alınamadı bu yüzyılda evropanın göbeğinde, putin işi biliyor, tarihte tuz savaşları vardır

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Ben haber gazete vs hiç bir şey takip etmiyorum. Gelişmeleri bu başlıkta olduğu gibi benzer mecralar Whatsapp gurupları vs den alıyorum. Başlık mesajlarının sadece 1. sayfasını okudum 2. sayfayı okuyamadım. 

2 yıl yurtdışı çalışma muhabbeti sonrası yaklaşık 8 aydır Türkiyedeyim. İnanın bunu söylemek istemezdim ama pişman oldum desem çok da yalan olmayacak. Bir gün bunu diyeceksin deseler kendime kızardım ama deme noktasındayım. Bilmiyorum ne olacak. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. 

Kendi beceriksizliklerini halka fatura eden başka bir ülke var mı bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Ben yer aramaya başladım kendime :) 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Gülmez yazdı:

Aynen koyun gibi milletiz :)  fransada 3 kuruş luk akaryakıt zammına millet ortalığı dağıttı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Restorant sahibi bir esnaf olarak küfür etmeden sövmeden birşeyler yazmayı çizmeyi denedim ama beceremedim, en iyisi bişey yazmayayım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Cem Dilmen yazdı:

Ben haber gazete vs hiç bir şey takip etmiyorum. Gelişmeleri bu başlıkta olduğu gibi benzer mecralar Whatsapp gurupları vs den alıyorum. Başlık mesajlarının sadece 1. sayfasını okudum 2. sayfayı okuyamadım. 

2 yıl yurtdışı çalışma muhabbeti sonrası yaklaşık 8 aydır Türkiyedeyim. İnanın bunu söylemek istemezdim ama pişman oldum desem çok da yalan olmayacak. Bir gün bunu diyeceksin deseler kendime kızardım ama deme noktasındayım. Bilmiyorum ne olacak. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. 

Kendi beceriksizliklerini halka fatura eden başka bir ülke var mı bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Ben yer aramaya başladım kendime :) 

Cem abi fazla idealist olmamak lazım ülke bitmiş onu anladım aşağıdaki videoyu izleyince

içimdeki kırıntılar da yerle bir oldu

ke bitmil

Ebrar Tüfek yazdı:

Restorant sahibi bir esnaf olarak küfür etmeden sövmeden birşeyler yazmayı çizmeyi denedim ama beceremedim, en iyisi bişey yazmayayım. 

Mehmet şefin Fatih Altaylı ile programını izledikten sonra restorant sahibi olup kar eden kalmamış onu anladım

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Cem Dilmen yazdı:

haber gazete vs

hocam tv gazete haberleri vs izliyor olsaydınız şimdi marsa ne zaman gidecez diye hevesle bekliyor olurdunuz zaten haberlerde herşey çok güzel :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Gülmez yazdı:

Mehmet şefin Fatih Altaylı ile programını izledikten sonra restorant sahibi olup kar eden kalmamış onu anladım

Ben şuanda hergün eksiye yazıyorum, üstüne bide 20 senelik çalışan personellerim var, sanayi yıkılacak diye personelin tazminatını ödüyoruz, arsamı satışa çıkardım, satılana kadar aylık 25 bin taksit, satıldığında kalanı nakit şeklinde anlaştım, 2 kişiye ayda 25 den sadece 50 bin tl tazminat ödüyorum, bu arada aşçının maaşı 38 bin tl, gece 4 de dükkan açtığım için o saatte dolmuş yok, mecburen evinden alıyorum sabah bide scudo ile personele servis şöförlüğü yapıyorum. haftalık 4000 tl sade mazot giderim var, dükkana mal taşıyorum vs hepsi dahil. 

korona zamanı multivan+clio2 sattım dükkan kapalıyken personel maaşı taksitler ödeme vs altından kalkamadık. 

Hepsini değil sadece yarısını yazayım desem sabaha kadar okuyamazsınız. 

44 yıldır aynı yerdeyiz 1980 de açıldı restoran, son bir kaç yıldır çamurda patinaj yapan araba gibi yavaş yavaş batıyoruz. 

Şu forumda daha hiç uyarı cezası dahi almadım, bi kere alırsam devamı gelir diye hiç o işe girmiyorum çünkü günlük hayatta ağzım bozuktur. O yüzden özet geçerek düzgün şekilde yazmaya çalıştım. 

Kameraya bakıp saçma salak hareketlerle nimete saygısızlık yaparak yemek pişirmediğimiz için belkide bu durumdayız bilemem, sosyal medyada ne kadar şaklaban varsa 30. şubesini açtı çünkü

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...