İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

özgür çetinkaya

Recommended Posts

Çağlar Bayur

resmi gazete yazıları karışık uzamnlık gerektirir , mesela maymun ihracatı yapmayan içim yorumlamak zor,ben anlamam

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

resmi gazete yazıları karışık uzamnlık gerektirir , mesela maymun ihracatı yapmayan içim yorumlamak zor,ben anlamam

Bugün Çorumda bir maymun 19 yaşındaki bir kızı dizinden ısırmış. 

tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Yeter yazdı:

açalım mı maymun konusu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

açalım mı maymun konusu?

karlı iş , bi kontetner ayarlasak

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Yeter yazdı:

Aslında yanında muz taşısaydı birşey olmazdı. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

açalım mı maymun konusu?

Bir yerden başlamak lazım. 

İlkay Başaran yazdı:

Aslında yanında muz taşısaydı birşey olmazdı. 

Cevat kelle gibi gezmek lazım ne olur olmaz. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Stagflasyonu atlayarak slumpflasyona geçmişiz. Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

princeton üniversitesi kenarındaki princeton downtown da kafelerin önünde saati 1 dolara parkettim, geldim burda istanbulda görece kenar mahalle sayılır kadıköyün saati 70 lira. yer bulursan.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

princeton üniversitesi kenarındaki princeton downtown da kafelerin önünde saati 1 dolara parkettim, geldim burda istanbulda görece kenar mahalle sayılır kadıköyün saati 70 lira. yer bulursan.

princeton üniversitesi kenarında yaşamayı isteyen kaç amerikalı var

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam, onlar da bizi kıskanıyor mu ne diyorsun? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Cem Işık yazdı:

Hocam, onlar da bizi kıskanıyor mu ne diyorsun? 

belediyesi kıskanıyor muhtemelen :)

parkmetreleri çok güzel yapmışlar ama. plaka ve mobil uygulama ile kullanabiliyorsun ya da bazılarında üzerinde kredi kartı girişi var.

plaka ve mobil uygulama bence en güzeli. avrupada da böyle. tabela yeterli oluyor hiçbir kablolama akıllı cihaz yerleştirme vs gerek yok.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

belediyesi kıskanıyor muhtemelen :)

parkmetreleri çok güzel yapmışlar ama. plaka ve mobil uygulama ile kullanabiliyorsun ya da bazılarında üzerinde kredi kartı girişi var.

plaka ve mobil uygulama bence en güzeli. avrupada da böyle. tabela yeterli oluyor hiçbir kablolama akıllı cihaz yerleştirme vs gerek yok.

Hocam yurt dışına gittiğimde görüyorum o otomatları ama hiç kullanmadım araçla gitmediğim için, plaka girip, x saat kalacağım mı deniyor mantık bu şekilde mi?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Stagflasyonu atlayarak slumpflasyona geçmişiz. Hayırlı olsun.

e daha iyi iste. ekonomik buyume var demekki...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Cem Işık yazdı:

Hocam yurt dışına gittiğimde görüyorum o otomatları ama hiç kullanmadım araçla gitmediğim için, plaka girip, x saat kalacağım mı deniyor mantık bu şekilde mi?

Evet. sonra kontrole gelen eleman elindeki cihazdan görüyor otomatik plaka okuma ile. aşmışsan ceza geliyor. İsveçte bir ceza yedik biraz da arkadaşın yüzünden. iki araçtık. Burada ödeme kabul edilmiyor yazdı uygulama. cumartesiydi. arkadaş hafta içi demek ki ücretli çıkarımını yaptı. Ödemeyediğimiz için bıraktık. Bir otopark ama iş merkezinin halka açık otoparkı. Sonra geldik aaa ceza camda. 100 euro mu nedir. meğer sadece hafta içi park serbestmiş. ama alışınca çok iyi. herşey uygulamadan. Mesela geciktin kafedesin, cep uygulamasından 1 saat daha ekleyebiliyorsun.

Evet plaka giriyosun bir de tabeladaki ZONE numarasını giriyorsun ya da karekodu okutuyorsun. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

değnekcilik sistemi daha iyi 50 lira verirsen sen yola çıkacağında tırın önüne atlayıp yolu kesiyor. eğer para vermezsen ya seni bıçaklar ya arabanı parçalar

ülkemize yakışan sistem bu 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

değnekcilik sistemi daha iyi 50 lira verirsen sen yola çıkacağında tırın önüne atlayıp yolu kesiyor. eğer para vermezsen ya seni bıçaklar ya arabanı parçalar

ülkemize yakışan sistem bu 

değnekçisin sen değnekçi kal... giy dedi şapkaları...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

üniversitesi kenarında

bahçesinde bile kabülüm

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

princeton üniversitesi kenarında yaşamayı isteyen kaç amerikalı var

çok. mekan gayet iyi. 

ekstra bilgi: https://www.visitprinceton.org/blog/post/princeton-parking-solved/

image.png.cc5f239d2dd74b158938f7752655f76f.png

Çağlar Bayur yazdı:

bahçesinde bile kabülüm

mekan olarak oldukça iyi. Ha dersen ki manhattan da parket. o da saati 4 dolar. o kadar olsun. 

Yaşayacağın yerde zaten park yeri ücretli değil. bunlar şehir merkez mekanları. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

park cezası yiyenlerin mahkemesi, izlemesi çok keyifli idi, değişik şeyler, dönüş ikaz levhası önündeki ağaç dalları gölge yapmış ise, suçlu değil kararları verirdi

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağlar Bayur yazdı:

park cezası yiyenlerin mahkemesi, izlemesi çok keyifli idi, değişik şeyler, dönüş ikaz levhası önündeki ağaç dalları gölge yapmış ise, suçlu değil kararları verirdi

Bu mahkemeler gerçek mi yoksa tiyatro mu diye çok düşündüm ama cevap bulamadım ben.. 

Hakim ceza yiyenin çocuğuna soruyor annen kırmızıda mı geçti,hızlı mıydı, kaç dolar ceza vereyim vs diye.. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Cem Işık yazdı:

Bu mahkemeler gerçek mi yoksa tiyatro mu diye çok düşündüm ama cevap bulamadım ben.. 

Hakim ceza yiyenin çocuğuna soruyor annen kırmızıda mı geçti,hızlı mıydı, kaç dolar ceza vereyim vs diye.. 

Mahkemelerin bağış kampanyaları oluyor. Hayırsever insanlar para atıyorlar havuza. Hakim zor durumda birisini görürse zararın oradan karşılanmasına karar veriyor. Olayı istismar edenler ya da sicili temiz olmayanlar yine ceza yiyor. Pozitif bir durum olduğundan sadece affedilenleri paylaşıyorlar bele. Askıda trafik cezası. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Bizde de hanımını 3 ay seni öldürecem diye tehdit edip fiiliyata da döken adamı salıyorlar ne olmuş :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Cem Işık yazdı:

Amerikada polisi mahkemeye verdim kazandım. Arabaya muayenesi geçmiş diye ceza yazmıştı. Oysa muayene yaptırılmıştı ama etiket torpidoda kalmıştı. Mahkemeyi kazandım. polis de geldi mahkemeye özür dileri. orada oturduğunu söyleseydin zaten yazmazdım dedi. 

Park cezasıi için de mahkemeye çıktım. orda da benim arkama gelen araç nedeniyle ben partkmetre alanında iki araç arasına açıkgöz giriş yapmış sayıldım. oysa parayı ben kumbaraya atmıştım. Onu da kazandım.  İlk mahkeme normal mahkemeydi. ikincisi hakimin ofisinde. ilk mahkemede sabahtan sırayla guilty/not guiltiy  diye adın okununca beyan ediyorsun mahkeme salonunda. guiltiy diyenlerin cezası iniyor ve yazılaır yazılıyor. not guiltiy diyenler öğleden sonraya kalıyor. (benim gibi). o zaman derdini anlatıyorsun hakim tamam ok yahut hayır diyor duruma göre. Polis de duruşmaya geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...