İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

özgür çetinkaya

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Aydınlanma gelir mi abi?

zor ama imkansız değil, bizim toplumun sorununu özetlersek, cahilliği falan hadi bir kenara bırakalım, esas sorun ahlaksızlık bence, dahada kötüsü bu durumu normal karşılamaya hatta günlük hayatta filmlerde dizilerde falan gülüp geçmeye sebeb bir olgu haline getirmişiz, bu normalleşirse işte o zaman ipin ucu kaçar, o noktaya çok yakınız bana göre...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

filmlerde dizilerde falan gülüp geçmeye sebeb bir olgu haline getirmişiz

eski lerden bir Dr vardı  artık rahmetli oldu, zamanında Saddamla aynı masada davette yemek yedikten sonraki günü anlatmıştı, bir gecede...... öyle alıştırılmışız ki ruhumuz duymadı derdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

eski lerden bir Dr vardı  artık rahmetli oldu, zamanında Saddamla aynı masada davette yemek yedikten sonraki günü anlatmıştı, bir gecede...... öyle alıştırılmışız ki ruhumuz duymadı derdi.

işin kötüsü ne biliyormusun, aklı başında olanlardada bir bıkkınlık var sanki, yani birşey olsa ne haliniz varsa görün diyip bırakacaklar, sizin için değmez diyecekler, hadi oldu yaptık diyelim, bu ülke 10- 15 sene düzgün gider ondan sonra tarih tekerrür eder uğraştığımızla kalırız diyorlar artık, buda ne demek, geçmiş olsun.... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ali Cihangiroğlu yazdı:

işin kötüsü ne biliyormusun, aklı başında olanlardada bir bıkkınlık var sanki, yani birşey olsa ne haliniz varsa görün diyip bırakacaklar, sizin için değmez diyecekler, hadi oldu yaptık diyelim, bu ülke 10- 15 sene düzgün gider ondan sonra tarih tekerrür eder uğraştığımızla kalırız diyorlar artık, buda ne demek, geçmiş olsun.... 

Ali abi bu bıkkınlık artık mücadele eden insanların sonucu göremeyişinden de kaynaklanıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Cihangiroğlu yazdı:

zor ama imkansız değil, bizim toplumun sorununu özetlersek, cahilliği falan hadi bir kenara bırakalım, esas sorun ahlaksızlık bence, dahada kötüsü bu durumu normal karşılamaya hatta günlük hayatta filmlerde dizilerde falan gülüp geçmeye sebeb bir olgu haline getirmişiz, bu normalleşirse işte o zaman ipin ucu kaçar, o noktaya çok yakınız bana göre..

Nazi. Almanyası en güzel örnek yahu. Bile isteye kendi elleriyle seçtiler o sonu  imkanı olan terketsin sonu yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Yeter yazdı:

Ali abi bu bıkkınlık artık mücadele eden insanların sonucu göremeyişinden de kaynaklanıyor. 

Olabilir, düşünsene, uğraşıyorsun ama ne değer bilen ne anlayan nede ders alan ne takdir eden var, birde bizim gibi tepkisiz sessiz bir toplum daha varmıdır acaba, herşeyi havale etmişsiz Allaha, hayırlısı olsun istiyoruz, olur ama layığın neyse o olur bunu atlıyor bizimkiler, şimdi bakıyorumda benimde umudum yok, bıraktım artık, gittiği yere kadar...

Belkide şu olur, sessiz atın çiftesi pek olur derler, eğer o olursa neler olur bu ülkede bilemem...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Yeter yazdı:

bi konu daha var. 20 sene çok hızlı gittik. Şimdiki durağanlıktan sıkılan çok kişi var. Daha çok daha çok istiyoruz

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bi konu daha var. 20 sene çok hızlı gittik. Şimdiki durağanlıktan sıkılan çok kişi var. Daha çok daha çok istiyoruz

Nereye gittik seneye mühendis karnını doyuramayacak . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Gök yazdı:

sırada bu var şimdilik....

43706417_382863019119451_859535600036872

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu ay Esnafa çok fena vergiler geliyor. 
Yakında duymaya başlarsınız. 
Esnaf ödeyebilirse veya ödemek için yine etiketlere yaslayacak. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ali Gök yazdı:

2000

nüfus 64,1 milyon

taşıt 8,3 milyon

otomobil 4,4 milyon

Taşıt/nüfus = %13

Otomobil/nüfus = %7

2023 

nüfus 85,3

taşıt 28,7 milyon

otomobil 15,2 milyon

Taşıt/nüfus = %34

Otomobil/nüfus = %18

geldiğimiz nokta bu. Aynısını konutta da yaparız başka şeyde de. Bunu demek istiyorum işte. İnsanlar mal edinme hızına alışmıştı. O bitince bunalıma girdi

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

format.gifsonrası

sonrası

maxresdefault.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2000

nüfus 64,1 milyon

taşıt 8,3 milyon

otomobil 4,4 milyon

Taşıt/nüfus = %13

Otomobil/nüfus = %7

2023 

nüfus 85,3

taşıt 28,7 milyon

otomobil 15,2 milyon

Taşıt/nüfus = %34

Otomobil/nüfus = %18

Bence buzdolabına da bakalım :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

olmayan şeye istatistik yapamam :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kıskanç Almanya nazar etmiş de olabilir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

olmayan şeye istatistik yapamam :) 

Yapan yapıyor ama :bye:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

pistteyim bir gün KA ile, tam gaz bir dalıyorum viraja, önümde bir honda gördüm, 2 tur önce arkamdaydı ama anlamadım, o da tek kapıydı.

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

pistteyim bir gün KA ile, tam gaz bir dalıyorum viraja, önümde bir honda gördüm, 2 tur önce arkamdaydı ama anlamadım, o da tek kapıydı.

Geri geri neden gidiyormuş?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Geri geri neden gidiyormuş?

şanzımanı aşşa inmiş

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ebrar Tüfek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu ay Esnafa çok fena vergiler geliyor. 
Yakında duymaya başlarsınız. 
Esnaf ödeyebilirse veya ödemek için yine etiketlere yaslayacak. 

55 bin lira işçi sigortası ödemişim bu ay, ete zam geldi 15 gün önce, 20 tl zam yaptılar ayda 800 kg et alıyorum, şuan yemeğe zam yapmadığım her ay 16.000 tl zararı cebimden ödüyorum. Yakın zamanda büyük zam gelecek, artık bundan sonra vatandaş köydeki çoban gibi yanında azık çantasıyla gezecek

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ürününü dereye dökenler haklı. 

Videoyu izleyin lütfen. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

vatandaş köydeki çoban gibi yanında azık çantasıyla gezecek

niye çoban olsun? Normali o zaten 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ürününü dereye dökenler haklı. 

Videoyu izleyin lütfen. 

Bu videodakiler doğru. Hep yazıyorum, bizim burada birisi yapıyor, tarladan alıp satıyor. Yani yapılabiliyor. 

Bu sene işin başka bir şey daha oldu. Kış soğuğu olmadı, yağış da oldu ve verim arttı.

Salçalık domates dün pazarda 7,5 liraya satılıyordu. 

Karpuzu geçen hafta 3,95'ten aldım, bu hafta 3,45 liraydı. 

Kavun 4,45 lira. 

Şimdi bu ürünlerin maliyet kaç lira ki bu fiyata satılıyor?

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mahmut Yıldız yazdı:

Bu videodakiler doğru. Hep yazıyorum, bizim burada birisi yapıyor, tarladan alıp satıyor. Yani yapılabiliyor. 

Bu sene işin başka bir şey daha oldu. Kış soğuğu olmadı, yağış da oldu ve verim arttı.

Salçalık domates dün pazarda 7,5 liraya satılıyordu. 

Karpuzu geçen hafta 3,95'ten aldım, bu hafta 3,45 liraydı. 

Kavun 4,45 lira. 

Şimdi bu ürünlerin maliyet kaç lira ki bu fiyata satılıyor?

salçalık domatesi geçen sene 8 tl den almıştık enflasyon göz önüne alınırsa verim artmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

niye çoban olsun? Normali o zaten 

Tamam normale döneceğiz ozaman abi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...