Çağrı Alaf 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Devletimiz yardım yapar. Bir şey üretmenize gerek yok.. Kömür verir, market çeki verir. Bu yardımlar aslında savaş zamanı verilen paylara benziyor. Gelişmiş ülkelerde bu duruma düşen vatandaş kendinden utanır. Koskoca devlet vatandaşına neden bireysel yardım yapıyor diye. Biz ne tür bir savaştayız ki bunlar oluyor acaba? Başka hiçbir yerde görülmemiş şeyler. Hele seçim zamanı yapılan koli yardımları vesaire, Afrikada zor şartlarda çalıştırılan maden işçilerinin evine yarım çuval pirinç verilmesi gibi. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Fazla derine girmeyelim forumun akıbeti instagram gibi olmasın 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Ali Gök yazdı: Ebrar dünyanın en ucuz lokantasına sahipsin Sanayide tablacıda su 20 kola 40 tarsusta Mevcut piyasadan çok ucuz satışın . Yada diğer iller pahalı Abi dükkan benim, kiram yok o yüzden fiyatım biraz uygun, bide buranın milleti bi acaip, 3 tane dükkanı olan adam çorba 50 olmazmı pazarlığı yapıyor Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Ebrar Tüfek yazdı: Abi dükkan benim, kiram yok o yüzden fiyatım biraz uygun, bide buranın milleti bi acaip, 3 tane dükkanı olan adam çorba 50 olmazmı pazarlığı yapıyor O çorbanın maliyeti sana ne kadar misal 10 lira Sana gelip adam diyorki bedava ver alayım yada 50 kuruşa ver diyor misal İşte çifçi bunu yaşıyor Akşam olunca çorba hala duruyor napacan çöpe dökecen biride videoya seni alıp yayınlıyor sonra yoruma binlerce herşeyi çok bilen beyaz yaka vatan hainlerii verin fakir fukara yesin doysunnn lanet olsun sizin gibilereee diye yorum yapıyor🤣🤣 bakın örneklede çifçinin içinde olduğu gerçeği anlattım . Dahada anlamayana ne diyim 4 1 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Parası olmayan alışveriş yapmasın kardeşim.... Altta kalanın canı çıksın, benim tuzum kuru. Beslenme alışkanlığı makarna ve çaydan ibaret olanlar düşünsün. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos (düzenlendi) Ali Gök yazdı: O çorbanın maliyeti sana ne kadar misal 10 lira Sana gelip adam diyorki bedava ver alayım yada 50 kuruşa ver diyor misal İşte çifçi bunu yaşıyor Akşam olunca çorba hala duruyor napacan çöpe dökecen biride videoya seni alıp yayınlıyor sonra yoruma binlerce herşeyi çok bilen beyaz yaka vatan hainlerii verin fakir fukara yesin doysunnn lanet olsun sizin gibilereee diye yorum yapıyor🤣🤣 bakın örneklede çifçinin içinde olduğu gerçeği anlattım . Dahada anlamayana ne diyim Memleket Rize İkizdere olduğu için biriyle derdini paylaşsan malum mevzudan dolayı sizin yüzünüzden tarzında laflar dinliyoruz, can sıkmaya başladı Arada yemek kalıyor bütün personele dağıtıyoruz akşam evinde oturup yiyorlar, kalan ekmek salata hep personel paylaşır hiçbişey çöpe dökülmez, satılmayan yemek hemen boş kaplara doldurulur, ekmek genelde artar dükkanda çalışan çoğunlukla fırına uğramaz O çorbayı ona beleşe vereceğime sokakta kediye köpeğe yediririm en azından Allah rızası için bi canlıya faydam dokunur. Maldan sebep değil alnımın terini kimseye yedirmem, tabi sizin işler çok zor abi Allah yardımcınız olsun 7 Ağustos tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Çiftçi de döksün bedava vereceğine o yorumları yazan adamların evine sebze meyve girmesin, kapya biber olmuş 90 lira, yav ben 90 liraya çeyrek altın aldığım günleri hatırlıyorum. Lokantada her gün 1 kasa limon gidiyor çorbanın yanına veriyoruz malum, kilosu 70 lira günlük 700 tl limon masrafı, ayda sade 19 bin lira limona veriyorum adam gelmiş bana kelime yapıyor biri geçen geldi ciromu hesaplamaya çalışıyor paranın içinden geçiyon falan diyor, gece gece bak sinirlendim yine 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ağustos Paylaş 8 Ağustos Ebrar sen vicdanlı davranıyorsun, adil oluyorsun. aza kanaat gösteriyorsun. bu sebeple duydukların zoruna gidiyor.. Ama küçüçük bir tabak çoban salataya 135 lira yazan dönerciye ben hakkımı helal etmiyorum.. Maliyetini sen hesapla.. imalatta maliyet 1x2 olurdu.. işçilikli maliyette 1x3 olurdu.. Şimdi 1x10 a çıktı nerdeyse.. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ağustos Paylaş 8 Ağustos Hamit inan yazdı: Kasti çekilen videolar olduğuna inanıyorum onların, yalan dolan itlik bedava. Kimse malını dereye dökmez o vaziyette emek edipte Bizim iki sene önce karpuzlar tarlada kaldı 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Ebrar sen vicdanlı davranıyorsun, adil oluyorsun. aza kanaat gösteriyorsun. bu sebeple duydukların zoruna gidiyor.. Ama küçüçük bir tabak çoban salataya 135 lira yazan dönerciye ben hakkımı helal etmiyorum.. Maliyetini sen hesapla.. imalatta maliyet 1x2 olurdu.. işçilikli maliyette 1x3 olurdu.. Şimdi 1x10 a çıktı nerdeyse.. X yapıyor benim neyim eksik düşüncesi varken hiçbir şey düzelmez. Bunu önlemenin 2 yolu var. 1) Daha kundaktayken bazı olguları gerek eğitim gerekse kanunlarla oturtmak (Bu bizim için zor) 2) Kürdan dahi satsa ayırt etmeksizin bütün iş kollarında hizmet veren yerlerin ciddi ve gerektiğinde canını yakıp belini kıracak yaptırımlarla karşılaşması. O güne kadar yaptığı vurgunun yarısı bile etmeyen bir ceza kesip "bir daha yapma e mi çocuğum" deyip bırakılınca böyle oluyor. Bu bile yapılırsa ne ala... Daha geçtiğimiz hafta evde sürgü kapı ihtiyacım için fiyat aldım. Yaşadığım bölgede kimse sorsam 6-7000 arası fiyat verdi. Ölçü olarakta standart ölçü harici yapamayız dediler. İnternetten bakıyorum; istediğim ölçüyü yapıyor, ücretsiz kargo ile yolluyor, x sitesine komisyon veriyor ve yalnızca montaj işi yok (hiç yapmamış biri 1 saat içerisinde çayını içerek yapar) fiyat 2000 TL..... Diyeceklerim bu kadar 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Ağustos Paylaş 10 Ağustos En ufak örnek 24 lü 1 kasa 0.5 lik suyu 58 liradan alıyorum tanesi 2.41 tl ye geliyor 5 liradan satıyorum, aynı bölgede başka restorant 20 liraya veriyor. Suyu aynı adamdan alıyoruz. Benim kârım 2.59 tl onun kârı 17.59 tl Bunun masrafla maliyetle alakası yok yemeği yiyen adam susayacak mecbur su içecek diyip yapıştırıyorlar suyu da 4 liradan veriyordum 1.5 lira kâr bırakıyordu. 4 lira olunca para üstü 1 tl vermem gerekiyor piyasada 1 tl bozuk para yok üstünü veremiyorum diye mecburen 5 lira yaptım 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Ağustos Paylaş 10 Ağustos (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Bugünkü Savunma Sanayi İcra Kurulu toplantısı sonunda Çelik Kubbe için imzalar atılmış... Çekmeköye'de kurucaklardı , bu yüzden evimin fiyatı artar mı ? Esnaf abiler cevaplasın. artmaz, hedef bölge içindesin... gerçi ülke hedef zaten ne farkeder.... 10 Ağustos tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos https://www.instagram.com/reel/C-F5Czqodf6/?igsh=Nm5ybnFvd29wZzFo 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos Bu Millet aklını başına almadan düzelmez diyeceğim ama yozlaşma korkunç boyutlarda, kısaca geçmiş olsun.... Yazık bu Vatana... 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos Sami Demirpaz yazdı: https://www.instagram.com/reel/C-F5Czqodf6/?igsh=Nm5ybnFvd29wZzFo çumra, nereye bağlı diye baktım.. Konya sanırım? Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: çumra, nereye bağlı diye baktım.. Konya sanırım? Türkiyedeki en elit kavunu çumra üretir 🤣 Ne kadar anlatsamda işin içinde olmadığınızdan tam anlatmamda zor Lakin acil olarak sistem değişmezse 2 sene sonra paranızla yiyecek alamayacaksınız Üretilmeyecek çünkü. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos Ali Gök yazdı: Üretilmeyecek çünkü. çumra ahalisinin bu konuda alfdığı tedbirler ne acaba Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: çumra ahalisinin bu konuda alfdığı tedbirler ne acaba Haciz konmadıysa traktörü ve diğer malları ana babaya devretmek. Üretim anlamında alabilecekleri önlem yok ne ekse zarar ediyor zaten Kullanmadığı fazla ekipman varsa satışa koymak Alacağı olup alamadığı tüccar varsa arayıp tehdit etmek Sonrasında da vasıfsız bir iş bulmaya çalışmak asgari ücrete 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 Ağustos Paylaş 11 Ağustos Tarlalar henüz niye komple satılmadı onuda anlatiyimmi 🤣 Bütün tarlalar ziraat halk vr denizbanka rehinli çifçilerin Hepsinin üstünde dünya kredi borcu var 5 senedir yeni kredi çekip eskisine takla attıryor çifçi 3 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 14 Ağustos Paylaş 14 Ağustos Videonun altından bir yorum.. Tamamını izlemenizi tavsiye ederim.. 'Sanki zaman bükülmesi olmuş Darwin, Sokrates, Konfüçyüs, Aristoteles bir araya gelmiş ormanda ağaç kesiyor...' 3 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Ali Gök yazdı: Tarlalar henüz niye komple satılmadı onuda anlatiyimmi 🤣 Bütün tarlalar ziraat halk vr denizbanka rehinli çifçilerin Hepsinin üstünde dünya kredi borcu var 5 senedir yeni kredi çekip eskisine takla attıryor çifçi + Elektrik borçları Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Esnafın hali de hoş değil. Sıkı bir durgunluğa giriyoruz. Semt de 5 aydır Zırh kebap diye bir açıldı. geçen hafta hadi bir deneyelim diye gittik. Adana'yı muhteşem yapıyor, çok beğendik. ustayı tebrik ettik. Fiyatları da normal. Dün bir arkadaşım gelince, gel bura güzel dedim saat 8 gibi gittik lahmacun fırının sönük olduğunu gördüm geç saat diye normal karşıladım. siparişi verdik adam ızgarayı yakmaya başladı. Sönmüştür diye aklıma bişi gelmedi. Neyse yedik yine muhteşemdi. Ustaya eline sağlık deyince " bugün ilk siftah sizden dedi" akşamın 8'i 1 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Yazık bu Vatana, diyecek çok şey varda anlamı yok, bu Millet elindekinin kıymetini bilemedi, anlayamadı ne yazıkki, çok yazık... Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Ali Cihangiroğlu yazdı: Yazık bu Vatana, diyecek çok şey varda anlamı yok, bu Millet elindekinin kıymetini bilemedi, anlayamadı ne yazıkki, çok yazık... Aydınlanma gelir mi abi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Haşmet Güngör yazdı: Ustaya eline sağlık deyince " bugün ilk siftah sizden dedi" akşamın 8'i usta böyl eolmasın diye tedbir için ne yapmıştır acaba geçen zaman içinde evvel zaman içinde kalbur zaman içinde Yorum bağlantısı
Recommended Posts