Fırat Önal 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Doğan Arşiray yazdı: nasil yani? 1 litee yag icin en az 7 kilo zeytin lazim. Fox haber de söylendi. https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/iste-tuikin-devlet-sirri-gibi-sakladigi-madde-fiyatlari/753114 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos (düzenlendi) Sami Demirpaz yazdı: Gecen hafta 1 kamyon domatesi annemin evinin onundeki parka doktu adam. Sinek olacak diye sikayet ettik. Cukurovada arkadaslarimizin ailemizin cogu ciftci. Kimin yanina cay icmeye ugrasam sulalemin yiyemiyecegi kadar urununu arabama koyduruyor. ( tok gonulluluk ayri konu ) Para etmemesi ayri bir sey. Tarlada urunu biraksa toprak kotuye gidiyor, toplatsa ayri bir iscilik oduyor. Satılmıyor mu ? Yada başka bir ürüne donusemiyor mu? Tokat'ta bir arkadaşım sohbette anlattı bana. Simsar az para verince satmadım. Salça yapıp misli ile sattım diyor. Bir yerde bir anormallik kopukluk var çözemedim ben. Ama kesin bildiğim yalan trollerin olayı; fiyat arttırmak için döküyorlar v.s. v.s. Ali Gök yazdı: Ebrar dünyanın en ucuz lokantasına sahipsin Doneride süperdir 6 Ağustos tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Ali Gülmez yazdı: ekmek yesek hayatta kalır mıyız Ekmek bulamayan pasta yesin Taamm taammm kötü bir espiri 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Hamit inan yazdı: Yada başka bir ürüne donusemiyor mu? ürüne katma değer sağlamak bizim adetlerde yok, elin çinlisi kumu çamuru alıp çip üretiyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Adnan Çakır yazdı: Ekmek bulamayan pasta yesin Taamm taammm kötü bir espiri Pasta aslında makarna demek ince espri sevdim bu işi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Hamit inan yazdı: Satılmıyor mu ? Yada başka bir ürüne donusemiyor mu? Tokat'ta bir arkadaşım sohbette anlattı bana. Simsar az para verince satmadım. Salça yapıp misli ile sattım diyor. Bir yerde bir anormallik kopukluk var çözemedim ben. Ama kesin bildiğim yalan trollerin olayı; fiyat arttırmak için döküyorlar v.s. v.s. Doneride süperdir Biyerde bi malın dökülme videosu çıkınca mal dahada ucuzlar herzaman. Gelen tüccar satılmıyor bak millet döküyor der Adamın 200 ton mandalinası var ne üretsin bundan kolay işler değil 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: 30 dak önce fransada yaşan bir türkle muabbet ettik, orda dedi çimento 3 avrodan 6 ya çıktı dedi, dedim ne fena, geçen seneden bu yana mı dedim.. 2020 de 3 avro imiş.. sonra uzaklaştım ortamdam işte abi oranın vatandaşı verdiği oyun peşine düşüyor , ben sana oy verdi isem beni rahat ettir diye diyor her şeye eyw demiyorlar Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Geçen sene 60 ton limonu 35 bine sattım. Satmasam agaçtan kendim kestrip yere atmam lazmdı ağacın üstünde kalırsa agaç zarar görür bu senede hiç meyve vermezdi. Vatandaşa anlatınca anlamıyor pahalılık aracı tüccar market üçgeninden diye detaylı şekilde anlatıyorum ama okumuş adamlar 1 gr bile anlamıyor garip garip beyaz yaka yorumları yapıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Üretilen malın pazarlanması lazım. Bu durum üretmekten daha önemli. İç pazarla, hal esnafıyla sınırlı kalınmaması lazım. Dış pazar dış pazar dış pazar. Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: Üretilen malın pazarlanması lazım. Bu durum üretmekten daha önemli. İç pazarla, hal esnafıyla sınırlı kalınmaması lazım. Dış pazar dış pazar dış pazar. Dış pazar vardı yahu ihracat yasağı koya koya kaybettik mis gibi oldu 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Hamit inan yazdı: Satılmıyor mu ? Yada başka bir ürüne donusemiyor mu? Tokat'ta bir arkadaşım sohbette anlattı bana. Simsar az para verince satmadım. Salça yapıp misli ile sattım diyor. Bir yerde bir anormallik kopukluk var çözemedim ben. Ama kesin bildiğim yalan trollerin olayı; fiyat arttırmak için döküyorlar v.s. v.s. Doneride süperdir Salca muhabbetine bir ornek vereyim. Gecenlerde buyuk bir ciftci musterim geldi. Biber bir sene elinde kalmis. Demisler ki salca yapalim. Ciftlik ortaminda salcaya temiz kosul saglayamayiz diye devasa kapali alan yaptirmis. Salca icin ekipman almis. Salca yapmislar. Cikan salcanin birim maliyeti piyasanin cok cook ustunde kalmis, cunku piyasada en iyi salcaya bile kepek koyup cogaltiyorlarmis. Salca tuccarlari bile dalga gececek fiyat vermisler, es dost akrabasi sen mal misin saf salca mi yapilir demisler. Bahsettigim is tonlarca birberden olusan salca ve o sene salca da ellerinde kalmis cunku o fiyata verecek yer bulamamislar. Dolayisi ile ciftci ha deyince elindeki mali bir seye donusturemez, onlar ayri konular ayri meslekler. Donusturmek icin ayri bir ortam, arac gerec bilgi ve gida oldugu icin ruhsat icin bir ton is yuku. Bunlarla ugrassa ciftcilige zamani kalmaz. 5 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Sami Demirpaz yazdı: Cikan salcanin birim maliyeti piyasanin cok cook ustunde kalmis, cunku piyasada en iyi salcaya bile kepek koyup cogaltiyorlarmis. Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Ali Gök yazdı: Geçen sene 60 ton limonu 35 bine sattım. Satmasam agaçtan kendim kestrip yere atmam lazmdı ağacın üstünde kalırsa agaç zarar görür bu senede hiç meyve vermezdi. Vatandaşa anlatınca anlamıyor pahalılık aracı tüccar market üçgeninden diye detaylı şekilde anlatıyorum ama okumuş adamlar 1 gr bile anlamıyor garip garip beyaz yaka yorumları yapıyor Pazaryeri gibi bir sayfa kurulamaz mı üreticiler için ? Şu tarihte şu kadar ürünüm olacak v.s diye. Sami Demirpaz yazdı: Salca muhabbetine bir ornek vereyim. Gecenlerde buyuk bir ciftci musterim geldi. Biber bir sene elinde kalmis. Demisler ki salca yapalim. Ciftlik ortaminda salcaya temiz kosul saglayamayiz diye devasa kapali alan yaptirmis. Salca icin ekipman almis. Salca yapmislar. Cikan salcanin birim maliyeti piyasanin cok cook ustunde kalmis, cunku piyasada en iyi salcaya bile kepek koyup cogaltiyorlarmis. Salca tuccarlari bile dalga gececek fiyat vermisler, es dost akrabasi sen mal misin saf salca mi yapilir demisler. Bahsettigim is tonlarca birberden olusan salca ve o sene salca da ellerinde kalmis cunku o fiyata verecek yer bulamamislar. Dolayisi ile ciftci ha deyince elindeki mali bir seye donusturemez, onlar ayri konular ayri meslekler. Donusturmek icin ayri bir ortam, arac gerec bilgi ve gida oldugu icin ruhsat icin bir ton is yuku. Bunlarla ugrassa ciftcilige zamani kalmaz. Vay arkadaş. Nere dönersen dön arkan arkanda kalıyor misali... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Doğan Arşiray yazdı: disci ne dedi asil o. Kanal tedavisi 13.000 lira oldu haberin olsun dedi.. 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Kooperatifçilik gerçek anlamda geri gelmeli Mehmet Ozyurek yazdı: Kanal tedavisi 13.000 lira oldu haberin olsun dedi.. Haziran sonu dolguya 2500 tl verdim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Hamit inan yazdı: Satılmıyor mu ? Yada başka bir ürüne donusemiyor mu? Tokat'ta bir arkadaşım sohbette anlattı bana. Simsar az para verince satmadım. Salça yapıp misli ile sattım diyor. Bir yerde bir anormallik kopukluk var çözemedim ben. Bir kamyon domatesi salça yapmak için tesis gerekir herlade. klasik yöntemler ile başa çıkılamaz. Yorumları okudum, yapsa da olmuyormuş Çünkü hilesiz yapınca market fiyatının üstünde maliyet çıkıyormuş 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Sami Demirpaz yazdı: Cikan salcanin birim maliyeti piyasanin cok cook ustunde kalmis, salça uzun süredri bedava, çok ürkütücü bu dizinin sersini seyredince, Türk çiftçinin yok olduğu gerçeği çok güzel anlaşılabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Hamit inan yazdı: Pazaryeri gibi bir sayfa kurulamaz ülkede pazar yeri yokmu zaten var binlerce. konu tüccar ve aracıların 1 liraya alıp 100 lira satması . arada % xxxx oranında çılgın vurgun yapılması. özellikle beyaz yaka arkadaşlarıma ne dersem diyim anlamıyorlar. adam nükleer santralde mühendis ama limonun 1 liraya bahçeden alınıp 100 liraya halka satılmasında suçlunun market ve aracı olduğuna ikna değil. üretim tekniklerini bana anlatmaya çalışyor flan neymiş verimlilik yokmuş üretimde la konu malı üretmek degil 1 lira diyorum anlamıyor. en güzeli bu halk 2 sene içinde komple açlıktan kırılsın sonra akıllanırlar dedim. hane geliri 100 binliraua kadar olan insanlar 2 seneye kuru ekmek yer onu bile bulamaz belki 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Ali Gök yazdı: ülkede pazar yeri yokmu zaten var binlerce. konu tüccar ve aracıların 1 liraya alıp 100 lira satması . arada % xxxx oranında çılgın vurgun yapılması. özellikle beyaz yaka arkadaşlarıma ne dersem diyim anlamıyorlar. adam nükleer santralde mühendis ama limonun 1 liraya bahçeden alınıp 100 liraya halka satılmasında suçlunun market ve aracı olduğuna ikna değil. üretim tekniklerini bana anlatmaya çalışyor flan neymiş verimlilik yokmuş üretimde la konu malı üretmek degil 1 lira diyorum anlamıyor. en güzeli bu halk 2 sene içinde komple açlıktan kırılsın sonra akıllanırlar dedim. hane geliri 100 binliraua kadar olan insanlar 2 seneye kuru ekmek yer onu bile bulamaz belki Onu diyorum bende işte direk tüketiciye ulaşmanın yolu yok mu ? mesala ben sana desem 1 kasa limon gönder ? Daha ucuza gelmeyecek mi ? sen 1 tl ye sattığını bana 5 tl ye satsan bende marketten 10 tl ye alacağım limonu 5 tl ye alsam ? Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Hamit inan yazdı: Onu diyorum bende işte direk tüketiciye ulaşmanın yolu yok mu ? mesala ben sana desem 1 kasa limon gönder ? Daha ucuza gelmeyecek mi ? sen 1 tl ye sattığını bana 5 tl ye satsan bende marketten 10 tl ye alacağım limonu 5 tl ye alsam ? ben 1 TL ye limon satmaktan bıktım yeter 1 tl deme kargo kurtarmaz kamyon bazında sevykiyat gerekiyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Millet deli gibi saf salça arıyor. İnstagram’dan paylaşsın, deli gibi satar diyecem de kapandı ama gerçekten gerçek salça arayan tanıdığım çok. Fiyatı marketten pahalı olması da kabul edilir 1 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Ali Gök yazdı: ben 1 TL ye limon satmaktan bıktım yeter 1 tl deme kargo kurtarmaz kamyon bazında sevykiyat gerekiyor Gepze buluşmasına doldur gel 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Daha önce de yazdım. Bizim burada bir adam var. Gidiyor, kamyonla tarladan mal alıyor. 8-9 tane whatsapp grubu var, oradan video atıp paylaşıyor. yarın şunu satıyorum, fiyatı şu diyor, tarladan da yükleme videosu falan atıyor. Geçen cumartesi karpuz sattı, kilosu 4,8 lira. Gittik, sıra çoktu kapuz da bitmiş zaten. Sürekli böyle satıyor. Millet de deli gibi alıyor. Biz de fırsat buldukça alıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Ali Gök yazdı: en güzeli bu halk 2 sene içinde komple açlıktan kırılsın sonra akıllanırlar dedim. Devletimiz yardım yapar. Bir şey üretmenize gerek yok.. Kömür verir, market çeki verir. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ağustos Paylaş 7 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: İnstagram’dan paylaşsın, letgo da satsın, makyaj sitesinde salça satılır mı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts