Hamit inan 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Ali Gök yazdı: size ciddi şekilde söylüyorum. 100 tarım ürünü varsa 98 tanesi ya anca masrafını kurtarıyor ya zarar ediyor. kar ettim diyende ekstra bişe oluyor don dolu soğuk vs o ürün hiç kalmayınca biraz pahalı gidiyor. tam anlamıyla sistem kitlendi. bu 2 sene daha gider böyle maksimum çifçi ektikçe zarar ediyor. tüccar aracı denen şahsiyetler + marketciler şuan arının yiyceği balı dahi sağıp aç karnını kovana kapatıyor kışı çıkarması zor çifçi kazanmassa açlık gelir Hobi bahçesi yaptım 150 M2 hepsi pert oldu. Kavuruyor kavuruyor 2 hafta sonra M2 ye 100-150 kg yağmur bir anda. Arkadaşların seralara vurmayan hastalık kalmamış Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Hamit inan yazdı: Hobi bahçesi yaptım 150 M2 hepsi pert oldu. Kavuruyor kavuruyor 2 hafta sonra M2 ye 100-150 kg yağmur bir anda. Arkadaşların seralara vurmayan hastalık kalmamış hobi bahçeleri genelde daha masraflı olur Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Cem Dilmen yazdı: Ben haber gazete vs hiç bir şey takip etmiyorum. Gelişmeleri bu başlıkta olduğu gibi benzer mecralar Whatsapp gurupları vs den alıyorum. Başlık mesajlarının sadece 1. sayfasını okudum 2. sayfayı okuyamadım. 2 yıl yurtdışı çalışma muhabbeti sonrası yaklaşık 8 aydır Türkiyedeyim. İnanın bunu söylemek istemezdim ama pişman oldum desem çok da yalan olmayacak. Bir gün bunu diyeceksin deseler kendime kızardım ama deme noktasındayım. Bilmiyorum ne olacak. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Kendi beceriksizliklerini halka fatura eden başka bir ülke var mı bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Ben yer aramaya başladım kendime A haber veya türevlerini izleyip mutlu olsana kardeşim.. Bak samimiyetle söylüyorum. Mutluluk Ahaber'de. Cnntürk de olur. Anarşik anarşik yerleri takip edersen mutlu olamazsın 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Konya kadar ülkerin Hollandanin yüz ölçümü tr den 14 kat küçük iken tarım geliri 13 kat yüksek olmuş. Yani 13*14 desek eşit şartlarda adamlar bizi 150 ye katlamis Ali Gök yazdı: hobi bahçeleri genelde daha masraflı olur 1500 TL lik 4 çeşit gübre 1000 TL koşturmaya 1000 TL fideye Birde anneme kızmış bir daha yapmam demiştim yeminimi bozdum 5 sene sonra 10 fakir doyurmaya 2200 TL Totalde 5700 + hanımla bir o kadar amelelik Elde var sıfır 🤣 6 Ağustos tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Daha geçen ay dişçiye giderken ağız kokumu alsın diye yol üstü bakkaldan bir liraya bir tane sakız alıp dişçiye varana kadar çiğniyordum.. Bugün dişçiye giderken bir tane aldım.. 1.5 lira dedi.. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Daha geçen ay dişçiye giderken ağız kokumu alsın diye yol üstü bakkaldan bir liraya bir tane sakız alıp dişçiye varana kadar çiğniyordum.. Bugün dişçiye giderken bir tane aldım.. 1.5 lira dedi Kandırmış bakkalci seni TÜİK aylık %3 enflasyon var dedi 😁 2 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Çoğunluk şikayetçi, çoğunluk çok kötü etkileniyor bu durumdan ama çözüm geliştirmek lazım. Böyle kendi kendimize sızlanmaktan bir fayda yok. Ya bir etkinlik oluşturulsun, toplu yağmur duası gibi beddua edelim birileri ölsün diye yada site yönetimi bir başlık altında üyeleri serbest bıraksın, rahat rahat küfür edelim de stresimizi atalım Birbirimizden yaratıcı yeni küfürler öğrenelim, gelecek nesillere aktaralım... 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Daha geçen ay dişçiye giderken ağız kokumu alsın diye yol üstü bakkaldan bir liraya bir tane sakız alıp dişçiye varana kadar çiğniyordum.. Bugün dişçiye giderken bir tane aldım.. 1.5 lira dedi.. Ağız kokusunu da almaz artık içeriklerin kalitesi de iyice düştü gıda ürünlerinde. 😊 Yurtdışında satılan ürünlerle biz de Satılan aynı ürünlerin içerikleri çok farklı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Yalnız üzülmüyorum ha soğan ekmek yeriz sıkıntı yok diyenler gece gündüz soğanı bi yesinler iyice teğet flan geçmesin🤣 Bu arada çifçiye de üzülmüyorum ha kendileri tercih etti bunu Ben 4 sene önce şeker gübresi 50 liradan 100 liraya çıktığında gidişat çok kötü bu çığ gibi büyüyecek diyince vatan haini mi oldun diyordu çifçi arkadaşlarım. Sonrasında 600 lere dayanınca şimdi eee biz bilemedik geçin la hadi 🤣🤣 3 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Biz derken... Benim içim rahat, ne bir oy verdim nede bir muhabbette destek oldum bu halde olmamıza sebep olanlar için. Kızarım da, söverim de. Senin, benim ,onun önemi yok. Her 100 kişiden 52 si böyle iyi dedi. Ben artık bir şeylerin değişebileceği umudumu kaybettim. A hükümeti gitse B hükümeti gelse bu durumun düzeltilmesi çok zor. Çok şey kaybettik ne yazık ki.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Bayramda 50. Yıl parkına çıktık ailece.Biraz hava alalım dedik.. Ne mümkün...metrekareye 10 Afgan 20 suriyeli düşüyor. İnanın hiç Türk yok..Ha bir de aralarında neyi bölüşemedilerse kavga çıkardılar. Kaçtık geldik eve.. Şu an Antalya da oteldeyim. Resepsiyonda biraz sohbet ettim.. Toplamda 5 Türk aile konaklıyormuş. Onlarında üçü Almancı bizle birlikte ikisi yerli.Totalde binin üzerinde insan var sanırım. Vatanında evine hapsolmuş bir milletiz .Yüce devletimiz bize cennetin kapılarını sonuna kadar açıyor sağolsun. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos (düzenlendi) neyse, sildim bunu izleyin yeter... 6 Ağustos tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Ebrar Tüfek yazdı: Ben şuanda hergün eksiye yazıyorum, üstüne bide 20 senelik çalışan personellerim var, sanayi yıkılacak diye personelin tazminatını ödüyoruz, arsamı satışa çıkardım, satılana kadar aylık 25 bin taksit, satıldığında kalanı nakit şeklinde anlaştım, 2 kişiye ayda 25 den sadece 50 bin tl tazminat ödüyorum, bu arada aşçının maaşı 38 bin tl, gece 4 de dükkan açtığım için o saatte dolmuş yok, mecburen evinden alıyorum sabah bide scudo ile personele servis şöförlüğü yapıyorum. haftalık 4000 tl sade mazot giderim var, dükkana mal taşıyorum vs hepsi dahil. korona zamanı multivan+clio2 sattım dükkan kapalıyken personel maaşı taksitler ödeme vs altından kalkamadık. Hepsini değil sadece yarısını yazayım desem sabaha kadar okuyamazsınız. 44 yıldır aynı yerdeyiz 1980 de açıldı restoran, son bir kaç yıldır çamurda patinaj yapan araba gibi yavaş yavaş batıyoruz. Şu forumda daha hiç uyarı cezası dahi almadım, bi kere alırsam devamı gelir diye hiç o işe girmiyorum çünkü günlük hayatta ağzım bozuktur. O yüzden özet geçerek düzgün şekilde yazmaya çalıştım. Kameraya bakıp saçma salak hareketlerle nimete saygısızlık yaparak yemek pişirmediğimiz için belkide bu durumdayız bilemem, sosyal medyada ne kadar şaklaban varsa 30. şubesini açtı çünkü tazminat çok farklı bir konu ama ebrar . senelerce çalışmış yasa gereği haketmiş adam Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Murat Öngür yazdı: Aynen koyun gibi milletiz fransada 3 kuruş luk akaryakıt zammına millet ortalığı dağıttı 30 dak önce fransada yaşan bir türkle muabbet ettik, orda dedi çimento 3 avrodan 6 ya çıktı dedi, dedim ne fena, geçen seneden bu yana mı dedim.. 2020 de 3 avro imiş.. sonra uzaklaştım ortamdam 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Ali Gök yazdı: tazminat çok farklı bir konu ama ebrar . senelerce çalışmış yasa gereği haketmiş adam Abi güncel masraflarımın bir kısmını yazdım, yaşadığımız zorluk açısından, yoksa tabiki işçinin hakkıdır, o konuda bir sıkıntı yok eksiksiz gününde ödeniyor. İnsanlar restorantlar çok pahalı eti kaç liraya alıyorsun vs benimle maliyet hesabı yapmaya kalkıyor. 1 ay kasaya koysam mekanı batıracak adamlar çoğunluğu. 60 liraya çorba veriyorum 50 liraya sütlaç satıyorum, 0.5lik suyu 5 liradan veriyorum. Millet zannediyor ki lokantacılar para içinde yüzüyor. 2 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Ebrar Tüfek yazdı: Millet zannediyor ki lokantacılar para içinde yüzüyor. Elbette esnaflarda zor durumda ancak asıl zor durumda olan sabit gelirle geçinmeye çalışan vatandaş. Lokantacılar az da olsa çok da olsa maliyete göre kendini ayarlıyor. Ya sabit gelirli ne yapsın? Tüik verilerine göre maaşı şekilleniyor. Akşam haberlerde izledim. 1 kilo zeytin 1 litre zeytinyağından pahalıymış. (Tüik) 2 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Dün Aydın (il) ile görüştüm.. Evde üç klima çalışıyor ev 28 derecenin altına inemiyor diyor.. ilkay vadedilen yeşillikler serindir belki len.. sizinki gibi değildir. salatadaki yeşillik olur bu ekonomi ile ancak... Fırat Önal yazdı: Elbette esnaflarda zor durumda ancak asıl zor durumda olan sabit gelirle geçinmeye çalışan vatandaş. Lokantacılar az da olsa çok da olsa maliyete göre kendini ayarlıyor. Ya sabit gelirli ne yapsın? Tüik verilerine göre maaşı şekilleniyor. Akşam haberlerde izledim. 1 kilo zeytin 1 litre zeytinyağından pahalıymış. (Tüik) nasil yani? 1 litee yag icin en az 7 kilo zeytin lazim. Mehmet Ozyurek yazdı: Daha geçen ay dişçiye giderken ağız kokumu alsın diye yol üstü bakkaldan bir liraya bir tane sakız alıp dişçiye varana kadar çiğniyordum.. Bugün dişçiye giderken bir tane aldım.. 1.5 lira dedi.. disci ne dedi asil o. 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Metin Mankal yazdı: Vatanında evine hapsolmuş bir milletiz Denizli'nin ilçesindeyim Pamukkale yi unuttuk.Tarımda elleri toprağa değmeyenler kazanıyor.Üreten sevilmiyor nedense, 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Ebrar Tüfek yazdı: Abi güncel masraflarımın bir kısmını yazdım, yaşadığımız zorluk açısından, yoksa tabiki işçinin hakkıdır, o konuda bir sıkıntı yok eksiksiz gününde ödeniyor. İnsanlar restorantlar çok pahalı eti kaç liraya alıyorsun vs benimle maliyet hesabı yapmaya kalkıyor. 1 ay kasaya koysam mekanı batıracak adamlar çoğunluğu. 60 liraya çorba veriyorum 50 liraya sütlaç satıyorum, 0.5lik suyu 5 liradan veriyorum. Millet zannediyor ki lokantacılar para içinde yüzüyor. Ebrar dünyanın en ucuz lokantasına sahipsin Sanayide tablacıda su 20 kola 40 tarsusta Mevcut piyasadan çok ucuz satışın . Yada diğer iller pahalı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Sermet Gündoğdu yazdı: Denizli'nin ilçesindeyim Pamukkale yi unuttuk.Tarımda elleri toprağa değmeyenler kazanıyor.Üreten sevilmiyor nedense, Hangi ilçesindeniz Sermet abi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Bugünkü Savunma Sanayi İcra Kurulu toplantısı sonunda Çelik Kubbe için imzalar atılmış... Çekmeköye'de kurucaklardı , bu yüzden evimin fiyatı artar mı ? Esnaf abiler cevaplasın. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos başka isim kalmamış herhalde, ben de bir arkadaşlık sitesi tasarladım ismi facebook olacak 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Mehmet Yeter yazdı: Hangi ilçesindeniz Sermet abi? Çivril deyim Mehmet Hocam, 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Sermet Gündoğdu yazdı: Çivril deyim Mehmet Hocam, Ben de babadağlıyım. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Hamit inan yazdı: Kasti çekilen videolar olduğuna inanıyorum onların, yalan dolan itlik bedava. Kimse malını dereye dökmez o vaziyette emek edipte Gecen hafta 1 kamyon domatesi annemin evinin onundeki parka doktu adam. Sinek olacak diye sikayet ettik. Cukurovada arkadaslarimizin ailemizin cogu ciftci. Kimin yanina cay icmeye ugrasam sulalemin yiyemiyecegi kadar urununu arabama koyduruyor. ( tok gonulluluk ayri konu ) Para etmemesi ayri bir sey. Tarlada urunu biraksa toprak kotuye gidiyor, toplatsa ayri bir iscilik oduyor. 6 Yorum bağlantısı
Recommended Posts